-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
Piftuka #78107 üzenetére
Azért ez bonyolultabb ennél.
Függ attól, hogy az adott védelmi szoftverhez mennyiért jut hozzá az illető és mennyit hajlandó áldozni rá.
Mennyire fogja a gépet.
Van-e magyar nyelv akinek az fontos, milyenek a beállítások, számára az mennyire érthető, átlátható.
Mióta használja, mennyire szereti és elfogult.
A tesztek változnak, hol jobban teljesít az adott szoftver, hol kevésbé, nem nagyon szokták az emberek ezek alapján cserélgetni... -
válasz
Piftuka #78015 üzenetére
Lehet polemizálni az adott teszt megbízhatóságán, csak nincsen értelme.
Szerinted. Pedig bizony, hogy van értelme. Szakmai szempontok szerint nem a valóságot mutatják, főleg azért nem, mert igen kevés mintán tesztelnek.
De, ha itt vagy a topikban és olvasod régóta, akkor ezeket mind tudnád, és nem írnál le ilyeneket.A racionális döntés pedig az, hogy az ember tanulja meg használni a gépét, mert tévedés azt gondolni, hogy a "tesztek" alapján majd x,y termék megvédi őt a vírusoktól. Hülyeség ellen egyik sem véd meg. Ugye nem azt akarod sugallni, hogy amikor valaki megvesz egy terméket és nem jól szerepel a teszteken, akkor azonnal vegyen egy másikat, mert bajba kerülhet.
mert egyelőre a Defender nincsen a top-on vírusvédelem szempontjából.
De, a Defender a toppon van, és már régóta. Azt, hogy Te ezt nem így érzed, az más kérdés.
Nem az av-comparatives és az av-test oldalkon kell szocializálódni és akkor valós képet kapnál a lényegi eredményekről. -
válasz
Piftuka #77985 üzenetére
Szoktad olvasni a topikot, vagy csak akkor amikor időnként ide tévedsz?
Elég sokszor szó volt róla, hogy ezek a tesztek nem a valóságot tükrözik.
Az meg régóta téma, hogy egyik termék sem 100%-os. Így, teljesen mindegy egy user szemszögéből, hogy melyiket használja. Mindegyikkel lehet valaki 100% biztonságban és mindegyikkel be lehet szívni fertőzést. -
Cs1csó
titán
válasz
Piftuka #77894 üzenetére
Számomra ez a funkció eshetőleges, vagy meg tudja védeni az adataimat a zsarolóvírustól vagy sem. Szerintem HA valaki nagyon komolyan védeni akarja a fájljait akkor nem ezzel pepecsel hanem DUPLIKÁLJA azokat, úgy nem kérdéses az elméletileg 100%-os védelem sem. Sőt ha van egy FELHŐ tárhely, plusz egy offline de FIZIKAILAG is más helyen tehát pl. egy másik épületben stb. (a fiókban tartott másolat is kockázatos egy árvíz, belvíz, tűzkár, vagy földrengésben megsérülhet, akár egy betörés esetén a géppel együtt azt is ellophatják stb.
De ha egy másik városban, épületben stb. van akkor ez a gond nem fenyeget. -
Cs1csó
titán
válasz
Piftuka #77855 üzenetére
Tuti van zsarolóvírus elleni védelem sok kergetőben, gyakorlatilag ez nem más mint a fájltitkosítás elleni védelem. Az MS Defender-ben is bekapcsolható. Persze az ilyen védelemmel óvatosan, a fájlok másolása/módosítása/törlése általad is nehezebb.
Az Avast problémáit biztos mgoldották, de kicsit rájuk untam (szubjektív) ezért váltottam Kaspersky Free-re, amivel a rendszer üresjáratban ia kevesebb CPU-t fogyaszt és a memória fogyasztása is hasonló, vagy jobb.
-
-
-
-
válasz
Piftuka #77321 üzenetére
Az összes nyomorék cég ilyen. Még az általam szeretett Kaspersky is. Megveszed az oldalon a terméküket vagy viszonteladónál jó áron a hosszabbítás meg 2-3-szor többe kerül. Elmennek a francba. Hülyének nézik a felhasználóikat.
Régen vettél egy terméket, akkor a hosszabbítás olcsóbb volt jóval, mint amennyiért vetted. Most meg drágább. -
-
-
válasz
Piftuka #76904 üzenetére
Engem az döbbentett meg a fenti beszélgetésetek kapcsán, hogy mindezekkel együtt is az F-Secure még csak most jutott el arra a szintre, hogy 64 bites változata is legyen...
Ez most olyan negatívan hangzott. Miért? A többi gyártóról ez nem mondható el? Azt hiszem (de lehet tévedek) a ESET-nek van egyedül 64 bites támogatása. De javítsatok ki, ha nem így van. A többi gyártó hol van? A legtöbb le van maradva ezen a téren.
Igen, már rég fejleszteni kell volna ezen a téren. -
Cs1csó
titán
válasz
Piftuka #76860 üzenetére
Fizetős vonalon akár Bitdefender vagy bár drága szokott lenni de ESET is jó. Ingyenes vonalon mivel a Defender "kvázi" ingyenes: Kaspersky free, Bitdefender free, Avast/AVG free.
A leggyengébb láncszem mindig is a felhasználó.
Amire fókuszálni kellene:
- mennyire fogja a gépet
- milyen az ára (1gép/év/3-5k HUF áron van több védelem is tehát ugyanez 10k HUF-ért vagy többért már soknak tűnik.
- a support legyen olyan nyelven elérhető akár szóban akár írásban ahogy tudsz kommunikálni.- "tetszen" "bízzál benne" ezek szubjektív feltételek de fontosak hiába dícséri itt mindenki ha te nem tudsz benne bízni, taszít a felhasználói felület, vagy ahogy értesítéseket ad stb. ezeket azért tartom fontosnak mert bőven van alternatíva nem kell egynél leragadni, kényszerből vagy mert sokan ezt ajánlják.
-
válasz
Piftuka #76856 üzenetére
Ez a táblázat eléggé félrevezető tud lenni.
Vegyük a kedvenc termékemet a Kasperskyt. Bizony, tud lenni téves riasztása annak is, amit a táblázatban nem jeleznek. Az elmúlt pár hónapban belefutottam.
A F-Securenak is van bőven, de dolgoztak rajta elég sokat. Plusz, nagyon hamar kiveszik a listából.
Vagy ott a Norton ami még több téves riasztással tud bírni, és nem kettő a különbség mint a grafikon mutatja.
Ezek a tesztek egy adott csomagról mutatják meg az eredményeket, de a való életben kicsit másképp teljesítenek. -
ƵøŁĭ
veterán
-
válasz
Piftuka #75886 üzenetére
A Kaspersky és a Bitdefender pedig nem vett észre egy-egy malware-t
Ezek a tesztek nem mérvadóak, és sajnos hajlamosak a ferdítésre!
Minden alkalommal elsz olyan, hogy X,Y termék nem ismer fel minden kártevőt. Lehet, hogy a teszt épp azt mutatta az adott mintacsomagon, de 2 perc múlva egy másik mintacsomagon, már más eredmény született volna.
Viszont, a Kaspersky egyedisége abban rejlik, hogy lehet, hogy az adatbázis alapján nem fogja meg a kártevőt, de a System Whatcher meg elkapja, vagy a többi proaktív funkciója. És ugyan ez érvényed a BD-re is.
El lehet olvasni ezeket a teszteket, de sajnos már nem a valóságot kéviselik. -
ƵøŁĭ
veterán
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
Piftuka #75826 üzenetére
ESET árazásban már más dimenzióban van. Erőteljes akcióban megérhet egy próbát de vannak nála jobbak. TrendMicro és az Avast azon felhasználóknak nyújtanak jó alternatívát akik nem akarnak a defenderrel bohóckodni de legyen egy védelme.
Legolcsóbb megoldás ha marad a Defender+Trafficlight+Reklámblokkoló.
Ajánlani meg azért nehéz, mert idővel mindegyiknél előjönnek a problémák. A másik legnagyobb probléma, hogy a cégek egyre gusztustalanabb praktikával verik át a felhasználókat.
-
Pano
addikt
válasz
Piftuka #73469 üzenetére
Saját honlapjukon is vannak jó áraik most.
Az Avast meg olyan, amilyen. Egy bughalmaz. Aki problémák nélkül tudja használni, tegye össze a két kezét érte és örüljön neki.Akárcsak a feljebb említett McAfee. Utóbbi az én idegeimet is kellően borzolja napi szinten a céges notimon.
Avast honlapján a Premium Security 10 eszközre most 12 ezer forint. Az is jó ár. -
balazs1956
senior tag
válasz
Piftuka #73353 üzenetére
Anno én is ebben az év végi akcióban vettem 10 Eurós árért.
Ezt a automata levonást, én egyszerűen csalásnak nevezném.
Amikor megvettem, szó sem volt ilyenről, és nem tudom miért kéne nekem a honlapjukat böngésznem, amit ha magyarul lenne sem értenék.
Mi lenne, ha most ezt a terméket 5000 Euróért adnák, és vonnák le a számlámról??
A Paypal-t sem értem, ami ilyen olyan nagy biztonságot ad/ígér, az hogy-hogy nem kérdez rá mi ez a levonás. Belépni csak két lépcsővel enged, ezt meg lehet?
Ilyen alapon BÁRMILYEN kártyás vásárlás esetén előfordulhat, hogy az illető kesze-kusza, akár kínai, vagy mandarin nyelvű honlap valamelyik linkjének a legvégén szerepel, hogy x idő múlva, kapsz még 500 fogkefét, 30 pár cipőt, vagy 4000 alsógatyát.
Unokázós csalás szintje ez.
Visszanéztem, és semmilyen erre utaló levelet, nem kaptam a Bitdefendertől, de amúgy sem olvasgatnám a hírleveleik tucatját.
Már régóta elhatároztam, hogy elég volt az egy év ebből, mivel olyan egyszerű művelet, mint a védelem kikapcsolása nem létezik a Bitdefendernél, pedig sokszor szükség lenne rá.
Most 18 ezerért megvettem az ESET-et, 2 év két eszköz. Munkaidőben bármikor hívtam őket pillanatok alatt felvették, magyarul kaptam igen udvarias, türelmes eligazítást, visszahívást stb.
Nekem, mint hozzá nem értőnek ilyenre van szükségem, nem pedig a kibercsaló, lehúzós Bitdefenderre. -
Dwatti
addikt
-
Vesa
veterán
válasz
Piftuka #73165 üzenetére
Köszi a választ!
Ez a felugró ablak gáz. Nem lehet kikapcsolni? Van már VPN-em máshol, nem akarom tőlük megvenni, de ha erőszakosak és állandóan ezzel kell foglalkozni, akkor nem veszem meg.A honlapjukon van Black Friday akció most kb. mindenre.
-
válasz
Piftuka #73053 üzenetére
Én már ott tartok, hogy, hogy elgondolkodtam a mindenhova külön alias-email használatán... ami egy fiókba torkollik. Egyértelműbb mi breachelt, mi veszett, mit kell cserélni.
Pl 12000 a simplelogin 1 évre úgy, hogy nincs limit hányat lehet csinálni, csak ha lejár többet nem lehet (megújjításig), de ami van az működik.. Havonta magcsinálgatok 100-at. Életre el leszek emailcímmel, most van kb 150-200 aktív accountomm. -
törölt tag
válasz
Piftuka #73056 üzenetére
Pár nappal előtte vettem 20€-ért, de még így is megérte. Most azt várom lesz-e jó ajánlat megint tőlük.
Nálam egy idő után elkezdett felugrálni a reklám, olyan nyár közepén egyre sűrűbben.
Most új Win installnál már nem, alig van reklám.
De egyelőre meg vagyok vele én is elégedve, és nagyon sokszor jelez, hogy blokkolt valami gyanús tartalmat vagy linket. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Piftuka #72983 üzenetére
"Egy jelszó mind fölött, egy jelszó kegyetlen, egy a sötétbe zár, bilincs az egyetlen"
Van jó pár amatőr felhasználó, aki max 2-3 jelszót képes/akar/hajlandó/stb.. max megjegyezni, de később fingja nincs hol melyiket adta meg, ha egyáltalán eszébe jut, hogy ritkán azt is szokta használni.
Szóval jelszókezelő használata nem általánosan elfogadott/használt inkább rábízzák az "életüket" a kedvelt böngészőjükre, aztán ha az éppen chromium alapú (persze szinkronizálás már meghaladja a képességeket) és beszarik az aktuális OS, akkor előfordulhat, hogy bukta a jelszavaknak. Bár erre valamelyik topikban benyögte valaki, hogy Ő csak és kizárólag az emailje jelszavát hajlandó megjegyezni, minden másra ott a jelszóvisszaállítási funkció...na szóval ez az emberi hülyeség másik véglete...szvsz
-
Piftuka
veterán
válasz
Piftuka #71107 üzenetére
Sziasztok!
Gondoltam, megírom a BitDefender programmal szerzett tapasztalataimat.
A család 2 gépén (több éves irodai notebook számítógépek) már több hónapja fut, én pedig pár hete használom.
Az AVAST Premium Security előfizetésemet lemondtam, de még az utolsó 2 hétben is folyamatosan bombázott a felugró ablakokkal, és ajánlatokkal. (Nem tudott elég jót adni ahhoz, hogy akár csak elgondolkozzam az újbóli megvásárlásán. És részletesen megfogalmaztam a kritikámat feléjük a "Miért hagy el bennünket?" kérdőívükben.)
No, de a lényeg...
PRO
- Eddig szerencsére nem jelentkezett a BitDefender kapcsán a néhányatok által említett rendszerlassulási probléma. A két régi notin is probléma nélkül fut.
- Nekem kifejezetten tetszik, és felhasználóbarátnak tartom a web-es fókfelületet, valamint a kliens is áttekinthető, és érthető szerintem egy "átlag" felhasználónak is.
A főbb konfigurációs lépéseket pedig érthetően, jól elmagyarázza.
- Egy-két - általa veszélyesnek ítélt - weboldal kapcsán már blokkolta a hozzáférést, tehát ez a funkciója is működik.
- Eddig nem riasztott a gépemen lévő program telepítőket, stb. szkennelve, hogy "veszélyes alkalmazás". (Ugyebár az AVAST sokszor "false"-riasztott....)KONTRA
- Alapvetően csendesen végzi a dolgát; nem "kiabál" feleslegesen az eddigi tapasztalatok alapján, de mivel ehhez az 5 csomagos előfizetéshez nem tartozik a teljesértékű "VPN" modul, ezért annak kapcsán kicsit "csöbörből-vödörbe" kerültem (már ami az AVAST-tal összevetést illeti)...Ugyanis állandóan felugrik a "Használj VPN" ablak. (Amit azzal tudok "elhallgattatni", hogy engedélyezem a futását. Viszont a "free" verzió 1 GB adatforgalmi korlát gyorsan elfogy, aztán ismét ugrál, hogy "vegyem meg".
Ezen kívül más negatívumot nem tudok mondani. Szvsz azért a pár dollárért egyelőre ez egy jó vétel volt. Ezúton is köszönöm mindazoknak, akik ajánlották!
Aztán ha esetleg majd kapok egy kedvező ajánlatot a VPN modulra, akkor azt is megveszem. (De huszon-harminc-ötven-x dollárokat erre a funkcióra nem akarok költeni.)
-
válasz
Piftuka #71355 üzenetére
[Ebbe a Topikba légy szíves.]
Köszönöm. -
Xelo
addikt
válasz
Piftuka #71353 üzenetére
a ket kod ami a hozzaszolasaban talalhato egyutt 10 honapnyi fsecure safe hasznalatra ad lehetoseget, ezek altalabon "kisebb" promociok, gyakorlatilag a program reklamozasara/terjesztesere. a link amihez angol ip kell es 3eves licenszt ad pedig a brit virgin media elofizetoinek jarna, kulfoldon ez megszokott hogy pl bizonyos internetszolgaltatok az elofizetes melle adnak ingyen fizetos programokat, pl antivirus licenszeket. mi csak kihasznaljuk a kiszivargott linket/kodot, de alapbol ez nem arra szolgal hogy barki hozzajuthasson.
-
-
válasz
Piftuka #71109 üzenetére
1.: nem szeretem a román terméket, meg a román cég hozzáállását.
2.: ebből következik, hogy a support a nullához konvergál
3.: Felraktam kíváncsiságól a fentebb linkelt 180 napo promot és:
-lassan tölt be, már régen ott a Windows 11 asztal, minden program azonnal indítható, de a BD szarik betölteni csak sok idő elteltével
-weboldalakat jobban fogja mint a KIS
-nem tetszik a bonyolult menürendszere, logikátlan
-az üzenetei a főablakban idegesítőek
-kikapcsolhatatlan robotpilota
-sok a téves riasztása
-gusztustalan, hogy letörlöm a gépemről, de a BD Agent még ott marad a programok és szolgáltatások között amit külön kell letörölniMég sorolhatnám, de ennyi nekem elég is volt. A KIS-el is vannak gondok, de nálam fényévekkel jobban viselkedik a bugjai ellenére.
De ez nálam van így. Lehet másnál mint a rakéta úgy megy. -
-
Habugi
addikt
válasz
Piftuka #71012 üzenetére
Nálam azzal kezdődik egy új rendszer "felhúzása", hogy Avast telepítés után egyből hozzáadom a kivételekhez a Steam & Uplay stb kliensek telepítési mappáját, majd azokat a direket is, ahová ezek a játékokat csokorba gyűjtik.
Az ég világon semmi szükség arra h akár a kliensek, akár a játékok fájljait & mappáit vegzálja, vagy bármit amit a memóriába raknak.
Amennyiben van még hozzá türelmed mielőtt eldobod, ennek sztem adj még egy esélyt. -
SityiSXT
őstag
válasz
Piftuka #69605 üzenetére
Akkor ha jól értem, a 10+ évvel ezelőtti tapasztalataidra építve hozol döntéseket most is - egy olyan szakterületen, ami az egyik legdinamikusabban változó része a világnak?
Számomra azért is érdekes a beszélgetésünk, mert a munkahelyemen is vitázunk a kollégákkal, hogy nem kéne-e a böngészőket is ugyanúgy hagyni automatikus frissítésen, mint a biztonsági szoftverünket. Szerintem de, mivel most már az is védvonalnak számít és muszáj kiemelten odafigyelni rá - viszont a válasz az évtizedes enterspájz beidegződés, hogy alkalmazást nem frissítünk, csak ellenőrzött körülmények között (amivel szerintem az a gond, hogy ha kiderül egy 0-day sebezhetőség, letolt gatyával áll ott a cég 2 hétig). Ennek a pszichikai háttere érdekel - a kollégákét már megismertem, kíváncsi vagyok itt a fórumon beszélgetve miből fakad.
-
Pano
addikt
válasz
Piftuka #69605 üzenetére
Akkor neked mázlid volt. Én akármikor (vagy akárhol máshol tettem fel), egy évben 1-2x jöttek olyan frissítések amik totál megborították az egész rendszert. Konkrétan vagy nem bootolt be a Win, vagy asztal/tálca/start menü nem jelent meg vagy valamelyik windows update-től hülyült meg stb. Azóta kerülöm és nem teszem fel senkinek. Hívogattak miatta eleget állandóan.
Természetesen ez nem törvényszerű bekövetkezés mindenhol, de én biztos nem fogok vele még egyszer kockáztatni.
Védelemben nekem nincs kifogásom ellenük. -
SityiSXT
őstag
-
Cs1csó
titán
válasz
Piftuka #69598 üzenetére
A Windows 7-et el kell felejteni, az egy 12(!) éves oprendszer, A Windows 10 6éves de félévente jelentősen módosul, a Defender is más koncepció szerint működik.
Az meg egy külön történet, hogy a külső védelmeket készítő cégek elkényelmesedtek a Windows 10 féléves sokszor radikális változtatásait pedig nem tudják lekövetni, hogy most miért nem tudják lusták/nincs kapacitásuk/tudásuk az lényegtelen ehhez képest a Defender egyre jobb stabilabb.
Ha az elmúlt mondjuk 5 évben nem volt - akármilyen védelem mellett - fertőzésed vagy VALÓS riasztásod akkor a te terméked a Defender!A tesztek pedig magukért beszélnek.
Egy grafikonon is érdemes lenne ábrázolni, ahogy kb. az elmúlt 15 évben - már a Vista alatt is volt védelem - mennyit fejlődött. -
Piftuka
veterán
válasz
Piftuka #69030 üzenetére
No, kérem...
Elég volt a "CIS"-ből!
Megvolt az a bizonyos "utolsó csepp a pohárban". Hiába riportáltam, hogy rossz a programjuk, hogy nyolcvannyolcadszor jelöli meg kártevőnek azokat az .exe és egyéb fájlokat, amiket megtanultattam vele, ill. kivételként megjegyeztettem.
Továbbra is heti több alkalommal törölni akarta ezeket.Szóval elég volt.
Ismét megvettem egy évre az "AVAST Premium Security" szoftvert. Továbbra is haragszom rájuk a legutóbbi előfizetési "fiaskó" kapcsán, de legalább az ő programjukra soha nem volt panaszom.
Szóval a "Comodo Internet Security" megy; az "AVAST Premium Security" jön. -
Cs1csó
titán
válasz
Piftuka #66379 üzenetére
Van olyan funkciója az "Ublock Origin"-nek, ami még többet ad, illetve fontos plusz lehet?
Passz, lehet, hogy a kártékony, vagy adathalász oldalak szűrésében jobb az UO. A reklámblokkolás pedig szubjektív, empírikus tapasztalattal megállapítható: ha nem látod a reklámokat akkor jó.
Jelszókezelő
Megkedveltem nagyon a BitWarden-t, egyszerű és nagyszerű sőt volt olyan oldalam amin valamiért - hiába jegyezte meg a Firefox böngésző - ha oda kattintottam arra az oldalra nem töltötte ki automatikusan vagy olyan oldal is van ahol nekem kellett beírni pedig a böngésző elvileg megjegyezte de nem ajánlotta fel, hogy beírja, passz hogy miért de ezzel végre ilyen gondjaim nincsenek. -
Cs1csó
titán
válasz
Piftuka #66364 üzenetére
Vivadi védelem: ki kell próbálni, én jobban bízom az Ublock Origin-ben, de ha nem lassabb és mindent blokkol akkor miért ne.
Ismeretlen, új program használata:
Akinek van affinitása az nyugodtan használhatja, a többség inkább stabilitást akar. Régebben szívesen játszottam a kísérleti nyulat ma már kevésbé érdekel, de aki kíváncsi annak hajrá.
Ott van pl. a Huorong előbb utóbb lehet jó lesz de a change log-ok alapján még mindig sok mindent kell rajta reszelni.Jelszókezelő:
A LastPass-nak volt konkrét ügye [link]
Amúgy erről megoszlanak a vélemények, régebben sokan ódzkodtak megjegyeztetni a böngészőjükkel a jelszavakat és azokat akár online tárhelyen szinkronizálni majd az utóbb időben fejlődtek ezen a téren is a böngészők.
Nekem a Bitwarden vállt be igazi "lustáknak való" jelszókezelő automatikus bejelentkezés stb. -
BigManus
addikt
válasz
Piftuka #65546 üzenetére
"Tehát, vagy olyan rég óta benne van a "trójai", vagy fals riasztás."
- Fals"Hogyan kell értelmezni az egyes oszlopokat?"
Az első oszlop a víruskereső, második a részletezés, leírás (ha van) harmadik a kártevő neve, negyedik a viselkedés, hogy mit okoz, mit módosít pl. az ötödik a közösségi leírás (ha van) -
BigManus
addikt
válasz
Piftuka #65544 üzenetére
"Igen, erre gondoltam én is, hiszen ha jól tudom, ezek a malware fájlok különálló, fertőző fájlként, programként működnek"
- Nem minden esetben..."Olyat elvileg nem tudnak, hogy a gépemen évek óta ott lévő .exe fájlba "beépülnek", ugye?"
- De igen, tudnak..."Tehát, ha tudom, hogy az X hónapja a Comodo honlapjáról letöltött "comodo_fw_94786.exe" az a tűzfal telepítője, akkor az a fájl nem lehet egy "Win32" trójai, igaz?"
- Adódik az előzőből, hogy lehet. Vannak olyan kártevők, amik bele épülnek illetve fertőzik az exe fájlokat. Igaz, régen elterjedtebb volt, jobban rombolt, de manapság már más a trend."Paranoiásnak" egyébként nem mondanám magamat, de csak "for my info pls"... milyen "ellenőrzőre" gondolsz?"
- Van több is, de ez az oldal az egyik leg elterjedtebb.
-
BigManus
addikt
válasz
Piftuka #65538 üzenetére
Milyen beállításokat használsz?
Nem állítottad nagyon szigorú módra? Akkor szokott ilyeneket csinálni.
Fals riasztások, mert ezek a programok olyan rendszer szintű módosításokat csinálnak, mint pl. egy trójai. Sajnos ilyen falsok előfordulnak nem csak a Comodonál, de bármelyik ilyen programnál.
Ha nagyon paranoid vagy, töltsd fel a programokat valamelyik ellenőrzőbe, de szinte biztos, hogy fals riasztások. -
Cs1csó
titán
-
Gabis
őstag
válasz
Piftuka #65463 üzenetére
A legfrissebb verzió van telepítve? Ez talán segít.
-
Cs1csó
titán
válasz
Piftuka #65421 üzenetére
Egyszerű: ha mondjuk évek óta - 5 év vagy több - az aktuális vírusvédelmed nem jelzett, vagy csak nagyon ritkán, hogy találta valami kártevőt tehát alapból is úgymond biztonságosan használtad a gépet ( a legnagyobb kockázatot a felhasználó jelenti tehát ha ezt a minimálisra csökkentjük ezzel a legnagyobb kockázati tényezőt szint ki is zárjuk)
Ebben az esetben megfelelő lehet.Persze a szokásos kiegészítések: adataidról rendszeres mentés, (rendszerről, adataidról online vagy offline esetleg mindkettő) naprakész oprendszer és programok használata, böngészőben valami tartalomblokkoló használata a pénzügyeket kétfaktoros azonosítással használni (kb. már alapban is így működnek ezek)
-
Cs1csó
titán
válasz
Piftuka #65409 üzenetére
Hány gépre kellene? Mert 3-5 gépes licencek elég jó árban szoktak lenni az ismertebb cégek termékeiből kb. 2-3k/év/gép áron, pl..: Bitdefender, Kaspersky, Norton, Eset stb.
lesz itt aki jártasabb hol és mennyiért éri megvásárolni és küld linket.Comodo-ból pedig az ingyenes is teljesen jó talán annyi megkötés nincs támogatás, meg VPN ha az van a fizetősben.
-
Semplar
őstag
válasz
Piftuka #65409 üzenetére
Nálam a kb. 15 évnyi használata alatt a COMODO Internet Security még nem engedett be kártevőt, igaz másik védelem sem.
Mielőtt megvennéd nézd meg az ingyenes és a fizetős között mi a különbség(Semmi)! -
Cs1csó
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Goddess of Victory: Nikke
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Formula-1
- Medence topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest