- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fekete.puma #78571 üzenetére
Ezt én pontosan tudom, hogy egy funkció. Létrehoz egy elszeparált böngészőlapot.
Ez a funkció lényege. De ettől még nem mindenki esetében működhet helyesen.
Az F-Secure erről híres volt, hogy nem volt stabil megoldás.
És ezt sem lehet általánosítani, hogy melyik termék működik jól és melyik nem, mert számtalan fizetési oldal van ahol a Kaspersky és az Eset is hibásan működött.
Nem lehúzni akarom ezeket a termékeket, csak azt mondom, hogy nem feltétlen stabil megoldások és egyébként meg hamis biztonságérzetet adnak.Vegyük példának a Temut. Köztudott volt, hogy lopta az előfizetők adatait.
Tehát, te hiába fizetsz a Temu oldalon védett böngészőbe az adataidat lenyúlta és ennyi.
De elmondhatom ezt fake shopping oldalakra is. Mint fentebb írtam, lehet ezeket használni, de azt kell tisztába tenni, hogy ezek nem védenek meg mindentől. Hamis a biztonságérzet amit elhitetnek a userrel. Ezzel kell tisztában lenni.A védett böngésző a keyloggerek ellen jött létre anno. Az volt a lényege, hogy ha települt egy keylogger amit nem ismert fel az AV, akkor az ne férjen hozzá a begépelt infokhoz a fizetési vagy banki oldalakon. Sőt. A jobbak mint a Kaspersky virtuális billentyűzetet is tartalmazott, pont emiatt, hogy ne lopja el a billentyűzet adatait semmilyen külső alkalmazás.
-
válasz
fekete.puma #78569 üzenetére
Ez minden esetben az adott termék hibája mert nem jól kezeli a védett böngészést. A program hozza létre az elszeparált böngészőlapot.
Többször előfordult a topikban, hogy adott fizetési oldalt ahogy a kolléga fentebb írta például az F-Secure esetében, vagy nem tudta beírni a fizetési adatokat.
Egy másik termék esetében meg ugyan azon oldal meg tökéletesen működött.
A védett böngésző sok esetben elég rosszul működik és hibás adatokat közöl a szerverrel.
Simán történhet egy rosszul sikerült fizetés.
Kár ilyet kijelenteni, hogy ez nem a védett böngésző hibája. Simán lehet. Simán meg tudja hiúsítani a korrekt fizetési eljárást
Meg simán lehet az oldal vagy a kiszolgáló szerver hibája is. -
Jack Oneill
veterán
válasz
fekete.puma #78556 üzenetére
Miért nem volt jó az ingyenes Defender, valamelyik kínai, vagy free?
1. Nagyon le vagy maradva. Ez kb 10 evvel ezelőtt volt, amikor szinte mindenki a komplett vedelmet ajanlotta. Ma (jo par eve mar) kivetel nelkul egyetertunk abban, hogy a free termekek tobbsege olyan szintre fejlodott, ami teljesen megfelelo. Miert? A legtobb termek olyan funkciokat kapott (lasd Kaspersky), ami korabban csak a komplett vedelmekben volt.
2. Ezek a funkciok, amiket emlitesz, bullshit parasztvakito, felesleges dolgok. Banki vedelem, jezusom, ugy kerulom es kerultem mindig, mint a huzat. Idiotasag. Miert ? Mert a bankok mar reges regen kidolgoztak erre megoldasokat, amit csak bezavar a virusirtok sajat megoldasa. (Ezt banki ugyintezo/informatikus is megerositi). Ezek a megoldasok nem azert vannak, hogy te nagyonb vedelmet kapjal, ettol nem lesz nagyobb vedelmed, csak plusz, felesleges funkciok, amik galibat okoznak. De hidd el, meg eszik sokat a hamis biztonsag erzet miatt. En is csak azert vettem Kaspersky standard elofizut, mert kellett az extra megoldasok (android szinten pl), de vedelemben a free is elegendő. Te ugyanugy benyalhatsz vírust, mert komplett vedelmed van, de ugyanugy kivedhetsz virust, ha free van.3.
En nem okoskodnek tulzottan a kollegaval szemben, aki tobb evtizedes multra visszatekintő informatikai tudassal rendelkezik 🙂 -
junior11
veterán
válasz
Évek óta a Defendert használom Win10-en, bankolok is, eddig nem volt gond.
-
válasz
Nem azt írtam, hogy nem lehet ezeket felrakni vagy bűn, hanem azt mondtam, hogy nem KELL. És megint hangsúlyozom, a KELL szót. Remélem ez érthető.
Az évek és a tapasztalat alatt rájön az ember, hogy minek van értelme és minden nincs.
Ez ilyen.
És most is Kaspersky Standard van a gépemen, de ki vannak kapcsolva a felesleges funkciók. És használom a Defendert is és használom a Kaspersky Free-t is. -
válasz
fekete.puma #78554 üzenetére
Nem, nem kell és itt a kell szó az amin van a hangsúly. Ezt a bakolás védelmet is át kéne gondolni, amikor már tokenek, ellenőrző üzenetek és fizetés jóváhagyó appok vannak.
Jól hangzik, hogy elszeparált böngészőben nyílnak meg a banki oldalak, de a gond a periférianaplózással van illetve azzal, hogy x,y cégnél ellopják az illető adatait. Az ellen meg nem véd meg az IS. Az ellen meg nem véd meg téged a banki védelem.
És igen én feleslegesnek tartom. Hamis biztonságérzetet ad, hogy ha a fullosabb csomagot veszed, akkor nagyobb biztonságot kapsz! Nem igaz.
Én nem Free versus Fizetős termékről beszéltem, kérlek ezt vedd figyelembe. Hanem azt mondtam, hogy nem kell az erős védelemhez komplett védelem. A komplett alatt az Internet Securityk, a Total Securityk és a HyperTotal Securityket értem.
Ha meg átlag emberről beszélünk, akkor el kell keserítselek, az meg kezelni sem fogja tudni az extra fícsöröket. Meg fog bolondulni tőlük amikor jön egy felugró ablak, stb.És a Defendert is ide veszem, mert teljes értékű termék.
-
válasz
fekete.puma #78549 üzenetére
Nem, nem kell komplett védelem és ezt ne is erőltesd. Régebb óta foglalkozom a témával (szakma) és ha ismered az antivirus működését, akkor könnyen belátható, hogy milyen modulnak van értelme és minek nincs.
Szóval, ha veszel egy gyártótól egy sima antivirust és megveszed tőle az internet security-t, akkor az IS nem fog nagyobb vagy erősebb védelmet adni a vírusok ellen. Extra funkciókban fog többet tudni csak. -
Atish19
őstag
válasz
fekete.puma #78549 üzenetére
Csak kiforgatod a szavaim. Engedjük el. Csak warezzal lehet zsarolót kapni megértettem
Én itt kiszálltam.
-
Atish19
őstag
válasz
fekete.puma #78546 üzenetére
Az egyszeri ember google első találatra kattint. A felpimpelt verziókat pedig google hirdetéssel előre sorolták így a hivatalos találat elött jelent meg. A mondandóm lényege, hogy warezen kívül is ezer féle módon be lehet nyelni. Hidd el olyannak is beeshet akik nagyon odafigyelnek. Nem véletlenül javasolják itt is gyakran, hogy a fontos pótolhatatlan dolgokról legyen offline mentés! Szóval igen 1000 irányból be lehet nyelni még hiperszuper védelem mellet is akkor is ha nem hiszed el
Elég egy elfelejtett frissítés egy programon és már ott is a foltozatlan lyuk.
-
Atish19
őstag
válasz
fekete.puma #78541 üzenetére
Vagy ingyenes program nem hivatalos helyről töltve simán lehet "felpimpelve" ransomware-el. Legjobb példa az afterburner vagy a libre office, de volt sok más is. Akár hivatalos helyről letöltött sérülékeny programmal is lehet csodákat művelni lásd: Plex. Ezer irányból be lehet nyelni nem csak warezzel
-
válasz
fekete.puma #78541 üzenetére
Inkább kamu fertőzött email kaptak aztán ész nélkül kattintottak a benne lévő linkre vagy csatolmányra. Ismerőseim mind így jártak.
-
Anubis_9
addikt
válasz
fekete.puma #78539 üzenetére
Ezt sajnos nem tudom. De azt hittem, hogy az ilyen jellegű támadás csak városi legenda, de nem. Saját szemeimmel láttam az átnevezett JPG-ket és a mellé csatolt angol nyelvű fenyegető levelet.
-
Anubis_9
addikt
válasz
fekete.puma #78537 üzenetére
Ez 2 db laptopra és egy asztali gépre ment. Telefonon nem használok semmilyen vírusírtót, józan ésszel böngészek ezen, ahogy a gépeken is.
Én igazából a külső támadásoktól félek, amikor lekódolják a képeket a gépen és úgymond váltságdíj ellenében lehet visszakapni őket. 2 ismerősöm is így járt eddig. -
UserX
addikt
válasz
fekete.puma #78513 üzenetére
Szia!
Kösz a választ!
Nem tudom, hogy a 'legjobb'-e, én mindig is ezt használtam! Gondoltam már rá, hogy megveszem az LT-t, de azokkal a licencekkel csak befürödtem eddig...
1. Az 'Outpost' megszűnt
2. Az MBAM meg 'elsz@ródott'...
Az akciókra különösebben nem kell vadászni, azok jönnek (legalábbis eddig) folyamatosan, 'maguktól'.
Ha jól tudom a Kaspy is ezt építette be a programjaiba, némileg módosítva...
A jelenlegi így néz ki, úgyhogy nem fáj a fejem:Tehát, majd ha jön a Mikulás és addig nem történik semmi, kezdhetek agyalni!
Szerk: Genesist: a Google jelszókezelés hanyagolása szuper ötlet!!!
-
Genesist
tag
válasz
fekete.puma #78511 üzenetére
Igazad van. Valószínűleg a Bitwarden lesz. Abból a Free elég bőven, nem?
-
UserX
addikt
válasz
fekete.puma #78511 üzenetére
+1
A KeePass-ról mik a vélemények? Tegnap ajánlottam egy isminek...
Én Sticky Premioum-ot használok, de még mindig volt eddig promo, így nem fizettem érte egy fillért sem...
Cs1csó - val is egyettértek, hogy nem biztonságos, de b-ul kényelmes...
Az '1234'-nél még mindig fényévekkel jobb! -
válasz
fekete.puma #78490 üzenetére
Szia. Igen, régebben használtam. F-secure, Bitdefender, Kasperskyt használtam eddig huzamosabb ideig. Mindhárommal meg voltam elégedve.
Köszönöm a válaszod. -
BigBear
senior tag
válasz
fekete.puma #78490 üzenetére
5 eszköz 1 év Bitdefender Total itthon 9655,- pénz és nem kell bohóckodni.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest