- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
deny330
senior tag
válasz
Rapid136 #14106 üzenetére
Lenspen van itthon, azzal szabad szenzort is takarítani, vagy csak az obira gondoltál?
#14107 MrChris Hm, jó tudni hogy ilyen apróságok ennyire számítanak. Köszi az infókat srácok, és bocsi a tudatlanságomért, nagyon új még nekem ez, nem volt még cserélhető objektíves gépem.
-
_füles_
csendes tag
válasz
Rapid136 #13981 üzenetére
Nem-nem... Sokat vártam rá.
Egyébként megoldódott a probléma. A Primoplan roppant egyszerű mechanikával rendelkezik. Csodaszerrel (WD-40) bespricceltem rgy kicsit a zoomgyűrű alá, az obi felszívta, ahogy kell. Már este éreztem, hogy el lehet tekerni a zoomot, reggelre megszáradt a WD, és tökéletes lett az obi!
Uraim, van egy Primoplánom! -
fclub
tag
válasz
Rapid136 #13950 üzenetére
Köszi!
A tele obi az egy Sigma 70-300mm f/4-5,6 Macro.
Ezt azért nem dobnám kukába, főleg, hogy kb. 20x lett használva. Nem tudod (vagy valaki) hogy ez a mostani tükrös kínálatból milyen foglalattal kompatibilis?
Ahogy fentebb írtam, hajdanán egy analóg Minolta 404si géphez vettem. Nem tudom, hogy a Minolta bajonetje esetleg azonos-e mondjuk a jelenlegi Nikon v. Canon bajonettel...? -
peppe79
senior tag
válasz
Rapid136 #13830 üzenetére
1500-ért hirdettem egyben VLC3 + Super TL vázat, majd később ingyen elvihetőre módosítottam a hirdetést. Senki nem jelentkezett érte, úgyhogy végül sajnos a 120 literes kukánkban kötött ki.
A Zenit TTL és Zenit E vázam SL3 vakuval szintén ingyen elvihető. Egy érdeklődő volt rá, de napok óta nem jelentkezett érte az illető. A hét végéig még várok, aztán hétfőn jön a kukásautó...
A könyveimet is nem tudom már, hogy milyen olcsón adjam, egyszerűen nem kell senkinek. Ez van. -
bercsi
aktív tag
válasz
Rapid136 #13830 üzenetére
Keresgéltem, de találtam pár fajtát és nem igazán igazodtam ki köztük.Az enyém konkrétan ez.
Kicsit nehezen jár a fókuszgyűrű, elég száraz hangja van gondolom a kenése nem megfelelő. A rekesszel szerencsére nincs gond. -
válasz
Rapid136 #13814 üzenetére
+1.
A modern digitális obik (főleg a fényerősek) maradnak munkára, pro usereknek, méregdrágán, míg a vintage obikat, amiket már nem gyártanak, még mindig olcsóbban kaphatod meg, kivétel az a néhány kifejezetten ritka darab.
Aki sajnál 20 ropit egy jó CJZ 135-ösre, vagy egy tízest egy klasszik Heliosra, az mégis mennyiért venne obit?
Amennyiért kiflit? -
cinemazealot
addikt
válasz
Rapid136 #13729 üzenetére
Igen, az objektívek gyújtótávolságának változatlanságában és azonosságban azért bíztam. Csak azt nem tudtam, hogy az NX-M42 adapteres konfig és a(z esetemben PK) bajonett-helyes konfig azonos látószöget eredményez-e a két gépen az azonos fókusztávolságú, de különböző csatlakozású optikák esetében.
De ebben bíztam. Köszi.
-
Mega Bass
tag
válasz
Rapid136 #13594 üzenetére
Van pár M42-esem így könnyebb cserélgetni ha bajonettes adapter van a gépen, nem kell tekergetni minden cserélnél. Van amúgy 2 db M42-NEX adapterem is természetesen peremesek... Persze portréra az igazi, viszont nem csak végtelen nincs, de mondjuk kb 8 méter felett nincs élesség. Szeretem ha patent minden.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Rapid136 #13546 üzenetére
Ez pont egy jó példa arra mennyire nem olyan egy utólag gyártott dolog mint az eredeti. Az Impossible teljesen más lett mint az eredeti Polaroid. Egész más színek, más dinamika, összességében rosszabb, változó minőség, sokszor inkább pocsék, mint tűrhető.
(Egy időben az amerikaiak szovjet/orosz rakéta hajtóműveket vásároltak (darabját 1m$-ért) és használtak, látszólag ment az üzlet. Mint kiderült ezt a hajtóművet a szovjet holdprogramhoz fejlesztették ki és gyártották le, de a program törlése miatt és egyéb érdekellentétek miatt raktárakban maradtak, ezeket adták el, nem volt semmiféle olcsón gyártott rakétahajtómű.)
Kíváncsi lennék a történetre, hogyan sikerült összehozni, mert a 44M képe nagyon olyan mint az eredeti 44-2-nek. -
Mega Bass
tag
válasz
Rapid136 #13537 üzenetére
Igen a szovjet objektíveknél sajnos ez van. Nekem M39-es verzió volt. Később beszereztem egy Contax Zeiss Sonnar 85mm 2.8 -ast ami mondjuk árban a többszöröse de papírforma szerint tönkre is verte a Jupitert így elcseréltem egy egy alu Zeiss Biotar 58/2-re ami nagyon kontrasztos és szép és színei vannak. Volt Jupiterem 200/4 valahogy azt sem tudtam megszeretni. Egy presetes Pentacon 200/4 után meg is váltam tőle. Most egy jenai Zeiss 200/2.8 és egy Contax Zeiss Tessar 200/3.5 van mind a kettőt szeretem bár az NDK-s nagyvad !😁
-
Astrasattila
tag
válasz
Rapid136 #13480 üzenetére
Köszönöm szépen, ez a következő lépés, hogy egy 81N - M landoljon nálam. De, szeretném használni addig is a meglévőt, csak ötletem sincs, honnan keríthetnék egy méretpontos alátétet. Átnéztem a barkácsboltok kínálatát, nem találtam sem gumiból, sem fémből olyan alátétet vagy gyűrűt, ami méretileg passzolna.
-
Vanir
veterán
-
Muerte68
addikt
válasz
Rapid136 #13368 üzenetére
Filmessel még én is fotóztam esküvőt ismerősnek
Volt 3 Zenit heliossal,mindenki kapott 10-15-tekecs filmet utána hajrá
Meglepően kevés volt a rosz kép
Ott azért meggondolta az ember mit fotóz nem volt ilyen lövöldözés a vakvilágba
A törőéket nagyon szerettem,azzal már élmény volt fotózni.(#13366) MrChris A 16-50+50-230-teljesen könnyű darabok,a T10 vagy az XE3 meg kicsik is
A 18-55-miatt is megéri fényerős zoom nagyon univerzális tud lenni
És mármelyil kit obi jobb mint az átlag+40+60-ért van egy dupla kit jó minőségben
Szerintem a 18-55/2,8-80-ért is nagyon megéri az árát. -
Muerte68
addikt
válasz
Rapid136 #13364 üzenetére
Nekem sokszor kell általános használatra is nem tudom elhagyni a zoom obikat,ha csak hobbiznék akkor nem érdekelne, de így kell az is.
Most a 18-55/2,8-al megvagyok de szerintem megint kell majd egy tele is már egy pár ballagás fotózást megmentett mikor egyszerűen nem lehetett közelebb menni. -
tvamos
nagyúr
válasz
Rapid136 #13226 üzenetére
Van amugy egy 135/3.5-os Rokkorom is, az nagyon tetszik, de mindig azt hallom, hogy ez mennyire jo, es kicsit elbizonytalanodtam, hogy esetleg lecserelem erre. Szerinted ez jo otlet? Vagy nincs ertelme?
(#13225) Soul válasza tvamos (#13224) üzenetére
Olvastam, hogy az nagyon jo, de az ezres folottiek mar nem az en palyam. -
-
Mega Bass
tag
válasz
Rapid136 #13126 üzenetére
A lényeg :Kell egy szint a felszerelésből ami valóban használható.
Amúgy vannak azért furcsa esetek.
Pár hete árultam egy távmérős Jupiter 9-est 85mm f2 egy Fotga NEX adapterrel együtt 28 e Ft-ért. Rám írt egy srác, mennyi lenne adapter nélkül. Írtam, hogy 27 e Ft még is mit gondol mennyit ér egy 2 e Ft adapter. Az neki drága, persze konkrétan alkudni nem akart. Ahogy gondolod írtam neki. :-) Végül jó helyre került, nekem pedig lett egy vörös T jelölésű alu Biometarom a 65 évével tuti darab, meg is lepődtem milyen kontrasztja van. -
Muerte68
addikt
válasz
Rapid136 #13131 üzenetére
Én még mindig a manuális obikról beszélek-olcsó manuális obikhoz nem feltétlen szükséges A7-azt egy olcsóbb (nem m4/3-mert az sokat vág le)vázzal is megteheti megtanulhatja.
Akár egy 50ezres apsc-vázzal is nem feltétlen kell hozzá 230ezres A7-meg FF-még focal reducer nélkül is jól el lehet velük fotózni.
A Voigtlander-Nokton-obikat te említetted erre hoztam a példát hogy ilyen obikkal szinte mindegy milyen a szenzor.
Nagyon jó gép az A7-nekem is ott van a bakancslistámon-de az adott helyzetben egy viszonylag olcsó-de jó obi+hasonló társaihoz,amikor szűkös a keret nem feltétlen szükséges
Semmi gondom a fotózási szokásaiddal és érveiddel a mérettel stb-a képeid is jók szoktak lenni-de itt lehet hogy az egyszerűbb,olcsóbb megoldás is elég-sajnos az A7-még mindig drága megoldás-és nem feltétlen szükséges.
Abban pedig eggyetértünk hogy a manuális fotózással érti meg az ember a fotózás miértjeit-és összefügéseit hogy mi miért van és hogy mit miért kell állítani rekesz záridő,mélységélesség stb. -
Muerte68
addikt
válasz
Rapid136 #13126 üzenetére
Ebben én sem szerintem sem a félmilliós szetten múlik a jó fotó,ha neked arra van szükség hozzá akkor azért az nem túl jó
A mikrós topic-ban is csinálnak akár portrékat is profi szinten,fuji-val esküvőt fotóznak,vagy munkára használják azért nehogy ne lehessen már fullframe nélkül,meg 200 ezres Voigtlander és a 125 ezres Nokton-nélkül jó képet csinálni.
Ezek a nekem mi van dolgok inkább ilyen rongyrázás feelinget adnak-hogy te megteheted,a többi ember meg lúzer
Elég sok ember tud olcsóbb szettel is fotózni hogy nem a technikának kell eladi a fotót.
Semmi bajom az A7-tel de azon kívül is van élet manuális obokkal is főleg hogy az A7-tulajok nagy része azér vett régi obikat mert a natívra nem maradt pénze.
Egy pár ezres obihoz 230-ezres vázat venni"mer az az igazi"elég érdekes hozzáállás főleg hogy azon kívül hogy FF egy fapados régi vázat kap amiben még bajonettet kell cserélni mert lötyög-nincs stabi nincs aksi idő.pld-m4/3-[link]
-
q765
tag
válasz
Rapid136 #12957 üzenetére
Nincs listäm. Lehetetlen összeirni. Tailornak küldtem fotokat. Ö volt az egyetlen aki Privätban irt - hogy segit kibogozni minden tipusra a megfelelö adaptert.
Ne ugy kepzeljetek a sok dobozt, hogy tele van objektivvel. Nagyon sok tartozek, väzak is vannak.
Ami nekem fontos lenne, az a Konica AR, es a Tamron ami a kepen van. Tamron adaptal2 csak egy van. Puska. -
Alabástrom
senior tag
válasz
Rapid136 #12924 üzenetére
Mi az ami Leicából van és nincs m42 vagy más tükrös objektivből?
Voiglander 12mm f/5.6 és 15mm f/4.5
nekem ezek ideálisak lennének, kicsi, könnyű, nem túl drága és nem kell nagyobb fényerő. (sajnos más tipusokból többnyire sokkal fényerősebbeket találok, de az nekem pénzkidobás és felesleges súly...) -
Alabástrom
senior tag
válasz
Rapid136 #12920 üzenetére
Még nincs konkrét, csak keresgélek. Pillanatnyilag a legszimpatikusabb obikat Leica M vagy Sony E bajonettel gyártják, viszont shift adaptert csak az alábbi bajonettekkel találok Fuji X vázra:
- Nikon F
- M42
- Pentax
- Olympus
- Contax/Yashica
- Minolta MD
- Leica R
- Pentax K
- Canon EOS
- Nikon GLeica M vagy Sony E bajonettes obikat fel lehet tenni valamelyik fenti shift adapterrel Fuji X vázra?
Illetve van egy M39 bajonettes obi is, ami esetleg jó lehet (annak még nem olvastam utána), az M39-et át lehet adapterezni M42-re? Úgy már lenne shift adapter...
-
tvamos
nagyúr
válasz
Rapid136 #12732 üzenetére
Tuti jo lehet! Az en penztarcam mar nem bir el tobb cumot az iden. Jovore meg lehet, hogy mas fog erdekelni.
Eszterganyoztam a 7vegen: [link]
Igen az ott a focal reducer. Nekem nem dugja be banant, hogy nem megy fel a N1-re! Meg azt nem tudom, hogyan fogom osszepaszentani a Konica AR bajonetes obikkal. (Az sem lenne amugy gond, csak szeretnem, ha megmaradna az MD is.) -
tvamos
nagyúr
válasz
Rapid136 #12637 üzenetére
Te végig csináltad?
Amúgy nem pont értem. Ha azt mondom, hogy legyen az N1+10mm, akkor azt másra nem használhatom?
Vagy mi lenne, ha azt mondanám, hogy a D80-at a Sigma mini wide-dal kiviszem hetente egyszer, és lövök mondjuk 20 képet? Ez jó ötlet?
Kérlek, segíts még!// jön az ősz, sárgulnak a falevelek... No lenne most fotózni, nem?
-
tvamos
nagyúr
válasz
Rapid136 #12622 üzenetére
Természetesen raw-ból sokkal jobb, mint a jpg, sok mindent ki lehet belőle hozni.
Csak olyan az egész, mintha valami tejüvegen át képeznék, nagyon meg kell dolgozni, elmegy a wb is, és olyan, mintha kisebb lenne a dinamika.
Ha ellenfény is van, akkor már nem egyenletes a fátyol és az már nekem túl sok. -
Zotya21
senior tag
válasz
Rapid136 #12458 üzenetére
hát jah minden gyártónál van valami hiányosság sajnos
nem értem miért nem lehet olyat csinálni amiben minden benne van
a sonynál az akksi meg az túlmelegedés, a canonnál a picivel kisebb aps-c szenzor meg a kisebb dinamikus tartomány, nikonnál az idegesítő mechanikus rekesz meg az "extrák" amik alap dolgok lennének
igazából canon lett volna gép de rábeszéltek a nikonra a jobb szenzor miatt
a sony akor még nme jön szóba sajnos pedig egy a6300 jobb lett volna talán mint a d5500
meg akármilyen manuál obi rámenne nem ugy mint a nikonra -
Mega Bass
tag
válasz
Rapid136 #12401 üzenetére
"A fő elv az hogy ne érjen joghátrány senkit a saját országa ÁFA-ja miatt."
Akkor mi itthon a 27%-kal a qrvára hátrányból indulunk."A természetes személy nem adóalanyok a vásárlás helye szerinti fizetik meg, amit az exportőr számít fel."
A vásárlás helye az adott EU-s ország, az hogy a szállítást más országba kéred az más kérdés nem?
-
faki_
senior tag
válasz
Rapid136 #12401 üzenetére
Nem ástam bele magamat nagyon, csak téma volt, amikor megrohanták a magyarok a német Amazont az ingyenes posta miatt.
(#12399) Mr.Csizmás
Samyang Fujira? ~217 EUR-t látok. Ebből még lejön 5-6 EUR, ha beváltod a referral linkes kuponkódot vagy kosárba rakod a terméket és pár nap e-mail-es vételi noszogatás után küldenek egyet. Egy vásárlásra csak egyet lehet.
-
faki_
senior tag
válasz
Rapid136 #12398 üzenetére
Tapasztaltál ilyet az Amazonon kívül? Pl. a fenti oldalakon történő vásárlásnál? Úgy rémlik, hogy nem konkrétan a magyar piacra áruló cégnek csak 35e EUR forgalom felett kell a magyar ÁFÁ-t számolni. Ezt lépi át az Amazon, ezért számolják rá automatikusan a különbözetet.
Azt meg nehezen tudom elhinni, hogy valaki is kishazánkban beballag a a NAV-hoz, hogy ki akarja fizetni az adott EU tagállam és a magyar ÁFA közötti különbséget, mert neki nem számolták fel vásárláskor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- ZIDOO médialejátszók
- Apple MacBook
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Belemásznak a reddites beszélgetésekbe az AI-alapú hirdetések
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged