-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warton
őstag
válasz
tvamos #14141 üzenetére
Kizárólag a gyerekeimet fotózom ezekkel. Olyan meseszerűvé teszi a hátteret, ami egyébként csak egy sövény vagy fa lenne. Amúgy ovi meg suli fotók során készülnek róluk tökéletesen bevilágított, tökéletesen exponált képek és szerintem unalmasak pedig profi fotós csinálja profi felszereléssel, de valahogy mégsem adja úgy nekem.
-
Warton
őstag
válasz
tvamos #14139 üzenetére
1.4-es fronton van egy pár Minoltám. Nem rosszak, de annyira nem érdekes a bokehjuk. Viszont sikerült beszerezni egy Tessart pár ezerért. Azért az elképesztő, hogy egyeseknek van pofájuk 20000-et kérni egy Tessarért...
Basszus, kérjen 10.000-et és aki nagyon nem akar várni az vegye meg, na de a dupláját??!
A Domiplannal összehasonlítva, azért ez minőségibb objektívnek érződik, sokkal élesebb képet ad mint a Domi, főleg kisebb rekeszértékeken. Még egy nagyon jó fícsör, ami makró szempontból is előnyös, hogy 0,35 a min. fókusztávolság a Dominak úgy 0,75 mm.
Viszont a Domiplanoknak érdekesebb a bokehjuk nyitott rekeszen, sokkal több buborék, sokkal torzabb háttérmosás.
-
Warton
őstag
Rendeltem egy M42-es Domiplant, mert ami korábban volt annak nem volt jó a rekesze, meg EXA bajonettes, ami azért nem az igazi. Mikor megérkezett olyan ismerős volt... Aztán elővettem a fiókomból az 50/2.8-as Prakticaromat és lőn meglepetés.
Mindegy, kelet-német gyöngyözős háttértekerős objektívekből sosem elég. -
Warton
őstag
Esetleg valaki tudja, hogy mi lehet ez? Szovjet M39-es mountja van, egy picit nagyít. Fókusz nincs rajta, viszont 3,5-től 16-ig lehet a rekeszt állítani vele.Nem lehet, hogy valami vetítőgéphez való volt?
-
Warton
őstag
Az L39 és az M39 ugye nem ugyanaz a foglalat? Régebben mintha azt olvastam volna csak most nem találom, hogy a bázistávolság eltérő a kettő foglalat között, ez igaz? Vagy annyira elhanyagolható a különbség, hogy nem számít?
-
Warton
őstag
Szerintetek melyik a jobb Pentacon 135 2.8 vagy Jupiter 37A?
-
Warton
őstag
Milyen manuális teleobjektívet tudtok ajánlani M42-es véggel? Jupiter 21M-em már van, 200mm felett érdeklődnék lehetőleg nem horror áron, kb. 50.000-ig vagy afelett picivel. A tükörobjektívek nem érdekelnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Videós, mozgóképes topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Revolut
- További aktív témák...
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) -Újszerű-
- Új, bontatlan dobozos Insta X4 akciókamera 2 év garanciával
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- Eladó Formei sky blue 2.72 X 11m-es kék papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest