- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Flektogon 20f4, aminek a blendegyűrűje elég nehézkesen, akadva mozog, az az ember érzése, hogy meg kelle zsírozni/olajozni. Tudnátok ajánlani szakit, aki korrekt áron korrektül megcsinálja? Salgótarján környéke lenne a legjobb, Hatvan, Gödöllő, Eger, ilyesmi. De Bp is megoldható...
Amúgy mi a reális ár egy ilyen manőverért?
Köszi!
Laci -
Alabástrom
senior tag
válasz
szazbolha #13709 üzenetére
Nem profi tesztek, inkább felhasználói vélemények. De rengetegen megemlítik hátrányként a hordótorzítást, illetve hogy a 24mm Nikkorok ilyen téren jobbak (pedig arról konkrét tesztképet is láttam, és az is torzít).
A Flektogon ilyen téren sokkal jobbnak tűnik. De javíts ki, ha tévedek... Egyiket sem ismerem. És az sem derült még ki, hogy Neked melyik verzió van. -
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #13708 üzenetére
Rákeresve/utánaolvasva a Flektogon 20f4-nek kifejezetten jó képe van f/11-en és komoly ellenfény nélkül. Lehet, hogy jobb lesz az, mint ha megvágnám a Laowa 12mm képét. Teszek egy próbát, aztán maximum lesz egy eladó Flektogonom. Ha érdekel valakit az eredmény, akkor pár hét múlva beszámolhatok.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
MrChris #13706 üzenetére
Hűha, lehet túl sokat hiszek ezekről a régi filmes obikról... Semmi tapasztalatom nincs velük. Van egy Laowa Zero D 12mm-em egy tilt-shift adapterrel, de sokszor az túl széles. Ezért keresek valami szűkebbet. Lehetséges, hogy jobb minőséget kapnék, ha annak a jelenleg ekv. 18mm-es képét utólag megvágnám kb ekv. 30mm-re, mint ha egy Zeiss 20mm-t használnék??? (F8 vagy szűkebb, 24mp-es szenzor.)
-
Alabástrom
senior tag
Van, csak itt Európában nem könnyű beszerezni. Canonost könnyebb. Kerülendő a dupla-adapterezés?
Egyébként a lencsés M42 - Nikon F adapternek érezhető a minőségrontása f/8-on is? Az lenne a legpraktikusabb és legolcsóbb, akkor Shift adaptert egyáltalán nem kellene vennem...
-
Alabástrom
senior tag
Na még egy:
Az M42 - Nikon F adaptereknek is két fajtáját látom, van, amiben van lencse, és van, amiben nincs. Minek a lencse? Mi a különbség? Köszi.szerk - közben megválaszolódott.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #13690 üzenetére
Illetve még a nem-zebra változaton belül is látok olyat, amin ott áll a "Carl Zeiss Jena", és van, amin simán csak "ausJENA".
Melyikre érdemes vadászni, ha van egyáltalán külöbség? -
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #13686 üzenetére
...konkrétabban 20-24mm között kellene valami...
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Melyik 18-26mm közötti manuális FF objektíveknek van a legkisebb hordótorzításuk? Épületek fotózásához kellene, f/8-nál tágabb blende nem kell. Jó lenne 100ezer Ft alatt.
Köszi!
Laci -
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #12934 üzenetére
OK, meg van.
Köszi mindenkinek még 1x. -
Alabástrom
senior tag
Köszi, pont ilyen Kipont használtam már. Nem rossz, de próbálok valami olcsóbbat (tilt nélkül 130 USD körül vannak) és csavarosat keresni... Ha nem találok, akkor marad ez.
A Sony FF egy egész más árkategória és az a Samy túl hosszú is, meg annyira nem is jó.
Köszi mindent, kutakodok tovább!
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #12930 üzenetére
Na jó, konkrét shift adaptert tudnátok ajánlani (gyártót)? Amiket eddig találtam, az mind sántít valahol...
Olyan kellene, aminél az eltolást csavarral lehet állítani, van rajta rögzítő is, és a középállásból mindkét irányba tud shiftelni.
Köszi előre is! -
Alabástrom
senior tag
A Fotodiox vagy a Kipon szokott jobb minőségű adaptereket gyártani?
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Rapid136 #12924 üzenetére
Mi az ami Leicából van és nincs m42 vagy más tükrös objektivből?
Voiglander 12mm f/5.6 és 15mm f/4.5
nekem ezek ideálisak lennének, kicsi, könnyű, nem túl drága és nem kell nagyobb fényerő. (sajnos más tipusokból többnyire sokkal fényerősebbeket találok, de az nekem pénzkidobás és felesleges súly...) -
Alabástrom
senior tag
De lehet inkább azt kellene kéreznem, hogy milyen cuccot ajánlanátok Fuji X vázra 12-14mm körül shift-elni? Jó lenne 200k körü (300k alatt) összehozni...
Eddig obinak legjobbnak a Voiglander 12mm f/5.6 és 15mm f/4.5 tűnik, de ezek sajnos csak Leica M és Sony E bajonettel vannak ha jól látom.
A Samyang 14mm f/2.8-at próbáltam, de szörnyű hordótorzítása van, ami shiftelés után nehezen korrigálható. A Samy 14 f/2.4 nem sokkal jobb ilyen téren...
Illetve a Voigtlander 15mm-nek van valami régebbi M39-es változata is, de arról nem sokat tudok.Miket ajánlanátok?
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Rapid136 #12920 üzenetére
Még nincs konkrét, csak keresgélek. Pillanatnyilag a legszimpatikusabb obikat Leica M vagy Sony E bajonettel gyártják, viszont shift adaptert csak az alábbi bajonettekkel találok Fuji X vázra:
- Nikon F
- M42
- Pentax
- Olympus
- Contax/Yashica
- Minolta MD
- Leica R
- Pentax K
- Canon EOS
- Nikon GLeica M vagy Sony E bajonettes obikat fel lehet tenni valamelyik fenti shift adapterrel Fuji X vázra?
Illetve van egy M39 bajonettes obi is, ami esetleg jó lehet (annak még nem olvastam utána), az M39-et át lehet adapterezni M42-re? Úgy már lenne shift adapter...
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy alap kérdés, de sem az összefoglalóban, sem az elmúlt pár oldalon nem találtam választ, úgyhogy bekérdezem:
Lehet több adaptert egymásra pakolni? Széleslátó kellene shift adapterrel Fuji X-re, de nem találok összepasszoló párost... Szabad olyat csinálni, hogy a shift adapter és az obi közé beteszek még egy adaptert?Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vicces képek
- One mobilszolgáltatások
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest