- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Köszi! Akkor vehetek még egy FD adapter, mert még mindig rá van szorulva a 200 f4-re
Lehet, hogy csak az őszi/deres képek miatt, de nekem a szín és kontraszt nem tűnik olyan jónak. Van egy nFD 100 f2.8-am, amit szintén emiatt nem használok, nem tetszenek a színei, kontrasztja, inkább cipeltem a 85 f1.4-es Samyangot.
A másik, hogy bár keskeny és könnyű, de a Jupi11 még kisebb és könnyebb (már az obi is 65 g-mal, plusz az adapter is kb harmada), és most kifejezetten súlycsökkentés céllal keresek obit. Optikailag viszont ez esélyes, hogy lemossa, főleg flare terén. Hmm...
Na majd figyelek, hogy melyiket látom. -
Rapid136
őstag
Ez ugye félig igaz, mert a 24 mpixel FF váz kb. 10 mpixeles cropos képet dob ki
Amiben viszont különbözik az az hogy a filmes obik képszéli hibái, lágyulások, CA az APS-C érzékelő területén kivül esnek.
A Biotar 1,5/75-tel szinte képtelenség FF vázon nyitott rekeszen közeli portrét fotózni, mert annyira csak a közepe éles hogy egy elcsúsztatott portrénál már a kifelé eső szem életlen.
PIxelbuzuláshoz itt egy tesztkép az 1,2/50mm-es Rokkorral nyitott rekeszen 24 mpixel fullframe vázon. -
tvamos
nagyúr
Az én fájdalom küszöbömön már a 200 is túl van. Az, hogy ilyet csinál, csak segít megindokolni, hogy ne vegyem meg. Amúgy sem kell a sok MPix, elég nekem a 12.
Én egyelőre szerváltam egy DX-et, második gépnek, a N1 mellé, ha buké buzulni akarok.Amúgy néha látok D600-at jó áron, (150 ezer,) azon gondolkodom, de még ez is sok nekem.
-
.mf
veterán
Hupsz, látom közben jöttek még válaszok, a szerk. idő pedig lejárt...
Kinek mi, én szívesen eljátszok manuálokkal, és a széles oldalon nem zavar túlzottan az AF hiánya.
Jókat hallottam és olvastam a 16-35-ről, a tartomány is nagyon jól jönne, csak a német aprókon 1000 EUR-os ára visszatartott. 700 GBP / 800 EUR már jobban hangzik, csak annyiért még nem láttam...Chris: 600 USD a 40 f2?
felejtős
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) -Újszerű-
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Eladó Formei sky blue 2.72 X 11m-es kék papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Dji Osmo Pocket 3 kamera 2026.06.19. jótállással
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest