- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte68
addikt
válasz
zolikaDB #14082 üzenetére
Azért apsc-n is van csavarás mégha a széléből le is csap a szenzor.
Szerintem a helios jobban csavar de a pentacon is tud,viszont teljesen más képvilágú a két objektív érdemes tesztképeket nézni melyik tetszik jobban.
Esetleg egy focal reducer még és akkor megvan a teljes képkör
Hozzá kell igazítani a zársebességet és akkor nem mozdul be egy 50 es obinál ez elég könnyen megy persze egy vázstabis gépen egyszerűbb de így sem nehéz főleg ha fényerős obi. -
Muerte68
addikt
válasz
INTELligent #13867 üzenetére
-
Muerte68
addikt
válasz
pruzsi #13614 üzenetére
Annyiért max egy industar 61 L/Z-t kapsz de az se biztos
Vegyél AF-es közgyűrűt azzal már lehet valamit kezdeni és nem drága.
Vagy m42-es makró közgyűrűket azzal is lehet próbálkozni.De azt a képet amit linkeltél dedikált makró obi nélkül nem fogsz csinálni
Meg nem árt jó állvány valami fény,esetleg focus stacking,meg rengeteg utómunka,ezek a képek általában nem egy képből vannak.
De persze próbáld,összejöhet kevés pénzből is jó kép de sokat kell szórakozni vele mire egy- kettő sikerül. -
Muerte68
addikt
válasz
tvamos #13604 üzenetére
Jó az az AF közgyűrű,de amúgy autó fókusszal nem igazán makróznak a profik max arra jó hogy rányomod és utána kézzel pontosítasz.
Olyan vékony a dof hogy max sorozattal meg szerencsével fogsz találni jó képet közte.
A makrózás kemény sport, kevés sikerélménnyel a kezdőknek. -
Muerte68
addikt
válasz
Rapid136 #13368 üzenetére
Filmessel még én is fotóztam esküvőt ismerősnek
Volt 3 Zenit heliossal,mindenki kapott 10-15-tekecs filmet utána hajrá
Meglepően kevés volt a rosz kép
Ott azért meggondolta az ember mit fotóz nem volt ilyen lövöldözés a vakvilágba
A törőéket nagyon szerettem,azzal már élmény volt fotózni.(#13366) MrChris A 16-50+50-230-teljesen könnyű darabok,a T10 vagy az XE3 meg kicsik is
A 18-55-miatt is megéri fényerős zoom nagyon univerzális tud lenni
És mármelyil kit obi jobb mint az átlag+40+60-ért van egy dupla kit jó minőségben
Szerintem a 18-55/2,8-80-ért is nagyon megéri az árát. -
Muerte68
addikt
válasz
Rapid136 #13364 üzenetére
Nekem sokszor kell általános használatra is nem tudom elhagyni a zoom obikat,ha csak hobbiznék akkor nem érdekelne, de így kell az is.
Most a 18-55/2,8-al megvagyok de szerintem megint kell majd egy tele is már egy pár ballagás fotózást megmentett mikor egyszerűen nem lehetett közelebb menni. -
Muerte68
addikt
válasz
MrChris #13360 üzenetére
Úgy már igen
Én nem hiszem hogy valaha is adok annyit a lensturbó-ért ennyiért a camdiox nekem jó-meg anélkül is már elég szépen kirajzolja az obi képét az apsc szenzor,megvan a csavar bokeh meg a többi jóság
Meg szerintem egyenlőre az A7-et is kihagyom natív obit nem tudnék rá venniVannak hiányosságok az biztos,szokható de bosszantó,én azon akadok ki hogy a fókusz kézi utánállításánál nem lehet bele nagyítani csak ha a fókusz manuális módban van
Minden gépemnél úgy használtam hogy ahogy tekerem rögtön nagyítson itt meg gombra sem megy -
Muerte68
addikt
válasz
csatacsita #13357 üzenetére
Én két aksival+markolattal vettem 50-ért-a fapad azért talán túlzás az biztos hogy a gombokkal lehetett volna több variációt csinálni,de pld az expo,a zársebesség tácsákon van és folyamatosan látható,nem kell a menüben kotorászni-mintha manuálra találták volna ki
Én nemcsak manuállal használom,a lassú fókuszon kívül teljesen jól használható -
Muerte68
addikt
válasz
csatacsita #13350 üzenetére
Ha vázat szeretnél akkor Fuji XE1-az kb ennyi használtan, van evf apsc-szenzor.
Azzal a fókusz tartomány dologgal nem tudom mit akarnák, az attól függ milyen objektívet raksz rá.
Ja és autó fókusz manuális üvegekkel természetesen nincs -
Muerte68
addikt
Jó kis obi-amit nyitottan csinál a háttérrel az nekem nagyon bejön
Matska igen azóta is örök hálám érte
ez egy olyan obi amit biztos nem fogok eladni ez mindig nálam van
Mega Bass én biztos megtartom-nézegettem az M39-es verziót is nem tudom miben másabb-más 85-ös obit is nézek majd esetleg egy Zeiss-et kipróbálnék ami esetleg szebb bubikat csinál ,de egyenlőre ez is rá van gyógyulva a gépre
-
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #13277 üzenetére
Nekem is van Fuji-hoz Camdiox focal reducer,helios most épp nincs 44M6-44/2-volt-van Jupiter 9 85mc/2-Jupiter 37A 135/3,5-Yashica 50/1,7-meg egy industar 55/2,8 m39+egy pentacon 29/2,8
-
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #13269 üzenetére
annyiért simán jó
Mega Bass-én lehet régebbi verziókkal találkoztam kompletten azokban a 44/2-volt,igaz még olyan szettel is találkoztam amiben két zenit gép volt.
-
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #13267 üzenetére
A fotópuskás cuccot kérded?
Ha igen akkor a 44/2-őt -
Muerte68
addikt
Natív sötét zoom-om van már
Engem csak a képe miatt érdekel de mindig lebeszélem magam mert nagy és nehéz
Azért kérdeztem a puska részét mert sokan azt írták a fórumokon hogy jobb azzal használni-a kioldás része nem nagyon érdekel csak tartás szempontjából.
De szerintem nem fogok rámozdulni,csak a gyűjtögetés szólal meg bennem meg hogy a 80-as években ez volt a legfőbb vágyunk -
Muerte68
addikt
válasz
tvamos #13168 üzenetére
Én még a Tair-ral szemezgetek tetszik a képe,de nem biztos hogy tudnám használni is főleg hogy rendes álványom sincs
apropó aki már látott ilyet-gondolom hogy a kioldórész nem működik de a markolat azért használható-vagy álvány kell hozzá?
És a rajta levő menet használható e? -
Muerte68
addikt
válasz
jjeahh #13163 üzenetére
Azért kell az objektívet fogni nem a gépet
ezek már objektívek fényképezőgéppel nem fordítva
Régi nagyteléből nincs könnyű max a tükörtelék de az meg kompromisszumos
Ezért mondtam le a pentacon obikról- dögnehezek-inkább szereztem egy jupiter 37A-t meglepően kicsi könnyű és soklamellás a blende -
Muerte68
addikt
-
Muerte68
addikt
válasz
tvamos #13134 üzenetére
nincs semmi gond mindeki elmondta a véleményét,nem az ilyen vitákkal szokott gond lenni
Rapid136-munkásságát sokra tartom,mégha néha nem is értek eggyet vele de egykét fórumtárstól eltérően neki van tapasztalata abból amiról beszél
(nem ebben a topic-ban szoktak ellenpéldák lenni) -
Muerte68
addikt
válasz
Rapid136 #13131 üzenetére
Én még mindig a manuális obikról beszélek-olcsó manuális obikhoz nem feltétlen szükséges A7-azt egy olcsóbb (nem m4/3-mert az sokat vág le)vázzal is megteheti megtanulhatja.
Akár egy 50ezres apsc-vázzal is nem feltétlen kell hozzá 230ezres A7-meg FF-még focal reducer nélkül is jól el lehet velük fotózni.
A Voigtlander-Nokton-obikat te említetted erre hoztam a példát hogy ilyen obikkal szinte mindegy milyen a szenzor.
Nagyon jó gép az A7-nekem is ott van a bakancslistámon-de az adott helyzetben egy viszonylag olcsó-de jó obi+hasonló társaihoz,amikor szűkös a keret nem feltétlen szükséges
Semmi gondom a fotózási szokásaiddal és érveiddel a mérettel stb-a képeid is jók szoktak lenni-de itt lehet hogy az egyszerűbb,olcsóbb megoldás is elég-sajnos az A7-még mindig drága megoldás-és nem feltétlen szükséges.
Abban pedig eggyetértünk hogy a manuális fotózással érti meg az ember a fotózás miértjeit-és összefügéseit hogy mi miért van és hogy mit miért kell állítani rekesz záridő,mélységélesség stb. -
Muerte68
addikt
Persze értem én csak a szenzor méret túl misztifikálását próbáltam bemutatni,hogy csak a FF-el lehet normálisan manuálozni-fotózni stb.
Jó dolog a FF-jó az A7-de hogy mással már ne lehessen jó képet csinálni,az kicsit túlzó.
A sima A7-használtan is túl van árazva,főleg hogy teli van a kezdeti hibákkal.Jó vele manuálozni az biztos de erre kissé drága játékszer megvenni-hobbi fotósnak pláne,egy olcsóbb vázzal is meg lehet tanulni beálligatni stb-és már az apsc-vázon is elég jól adják az üvegek az extra dolgokat bokeh ism.
Pár ezres obikkal sportolni fölös a drága váz-ha már 100ezer fölötti obikkal fotózgat az ember ott már van értelme,de itt nem ilyenről volt szó hanem egy Konica 50/1,4-es obi olcsó megmentéséről -
Muerte68
addikt
válasz
Rapid136 #13126 üzenetére
Ebben én sem szerintem sem a félmilliós szetten múlik a jó fotó,ha neked arra van szükség hozzá akkor azért az nem túl jó
A mikrós topic-ban is csinálnak akár portrékat is profi szinten,fuji-val esküvőt fotóznak,vagy munkára használják azért nehogy ne lehessen már fullframe nélkül,meg 200 ezres Voigtlander és a 125 ezres Nokton-nélkül jó képet csinálni.
Ezek a nekem mi van dolgok inkább ilyen rongyrázás feelinget adnak-hogy te megteheted,a többi ember meg lúzer
Elég sok ember tud olcsóbb szettel is fotózni hogy nem a technikának kell eladi a fotót.
Semmi bajom az A7-tel de azon kívül is van élet manuális obokkal is főleg hogy az A7-tulajok nagy része azér vett régi obikat mert a natívra nem maradt pénze.
Egy pár ezres obihoz 230-ezres vázat venni"mer az az igazi"elég érdekes hozzáállás főleg hogy azon kívül hogy FF egy fapados régi vázat kap amiben még bajonettet kell cserélni mert lötyög-nincs stabi nincs aksi idő.pld-m4/3-[link]
-
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #13114 üzenetére
+1 igazából a nagyobb gyútávnál jön ki jobban a kisebbeknél nem igazán észrevehető-nekem is a 80-fölöttieknél iogazán észrevehető a külömbség
-
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #13098 üzenetére
igen így nagyjából a pixco-ex Camdiox-már jó-de anélkül is megvan a d80-mérete szenzorban és már apsc-is egész jól kiadja az obi rajzát
(#13094) tvamos-én bántanám azt a jó obit főleg hogy többet ér mint a D80
-
Muerte68
addikt
válasz
MrChris #13086 üzenetére
Igen a Minolta a legélesebb nyitva+azt is érdemes megnézni hogy a blende milyen léptékkel ugrik pld ha az alapérték után a 2,8-a következő és nyitva nem éles akkor hiába az extra fényerő az első(szükséges)rekeszelésnél eltűnik.
A Yashica pld 1,7-2-2,8- de az autorevu is 1,4-2-2,8
A Minolta viszont éles nyitva,igaz az 1,7 után 2,8 jön -
Muerte68
addikt
Az Autorevu-is jó annyiért-fényerősebb is,jó a képe-attól függ menyit szánsz rá bármelyik jó lehet-nagyjából ez a minőségi sorrend is ami az árban van-az autorevu a plusz fényerő miatt képben a pentax is jó,a minolta éles de kicsit sterilebb a képe.
A pentax előnye még hogy kicsi -
Muerte68
addikt
válasz
itouchfan #13078 üzenetére
Az sok a Minolta nem olyan drága felkapott-6-max 10-de az is csak nagyon kiállítási darabokért
Én 5-7-között szereztem meg az eddigi 3-darabomat(most épp nincs)
A Yashica-Y/C-verziói drágábbak a szebb bokeh miatt,de az is van 10 körül-az M42-es 7-től szerezhető-csak vadászni kell türelmesen és nem nepperektől venniesetleg kérdezd meg Mega Bass-tól mennyiért adja a yashica-t
És egy 1,4-20-ért
[link]ezen még én is elgondolkodtam
-
Muerte68
addikt
válasz
szaki1986 #13064 üzenetére
Ha kevés pénz Fuji XE1+focal reducer-megvan az olcsó FF,50-a váz 25-től van reducer(40-ért már jó fajta)
Ha van keret A7-nem kell reducer megvan a FF-alapból.
Stabi nélkül is meg lehet lenni 80mm-még simán kitartható de 135-se nagyon problémás,csak kevés fénynél,akár a sima A7-is elég lehet
Arra azért készülj fel hogy egy jobb obi nem olcsó azok csak az 50mm környékén vannak 1,7-2-környékén a fényerősebb vagy jobb obik pld Takumar már 30-tól indulnak a portréhoz a Jupiter9 85/2-40-körül mennek és ezek még az olcsóbbak,a teléből az olcsó dögnehéz-a jobb ott is 30-körül van a 135-fölött már elég nehéz a nagy nehéz obikat rendesen tartani kézből. -
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #12995 üzenetére
-
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #12991 üzenetére
Ha nagyon kicsi kell az M39-esek azok azok de a képminőség azért nem tuti
A minoltának is volt ilyen palacsintája,meg a konica-nak is ha jól emlékszem. -
Muerte68
addikt
Ha már 1,4-akkor takumar-kb 30000ft de az jófajta
A Revü szerintem 15-max 20 nál nem ér többet+ha rekeszelni kell akkor nincs sok előnye az 1,4-nek.
Van egy ismerősömnek Revuenon-ja szép képeket lehet vele csinálni,de pld a takumar hamarabb éles.Az m42-es Yashica-nak annyi előnye van még hogy 1,7-után van 2-nél is rekesz nem csak 2,8-nál.
-
Muerte68
addikt
Nekem M42-es Yashica-m van azt is szeretem elég hamar éles,szép karakteres képe van,van bokeh,háttér mosás ami kell
A C/Y-os Yashica-k jobbak is ezeknél az ML verzió a legajánlottabb-ráadásul még az áruk sincs annyira elszálva.
Matska-nak volt amíg manuálozott ő még jobban ismeri
[link]
ezt teljesen nyitva[link]
ezt eggyel rekeszelve csináltam igaz még az EM10-esel -
Muerte68
addikt
válasz
excalibur36 #12883 üzenetére
az expó bőven belefér ezek a vázak a 100000-expót legalább bírják-ha jól néz ki nyugodtan
-
Muerte68
addikt
válasz
excalibur36 #12881 üzenetére
15-20 ezer expóval kicsit drága szerintem,de te látod milyen. Láttam már 95-100-ezer-ért is de nem akarom senki boltját rontani+annyi az ára amennyiért lehet kapni
-
Muerte68
addikt
válasz
excalibur36 #12874 üzenetére
A Fuji jpg-teljesen jó bármelyik gépnél,a lényeges külömbség hogy az XE-2 egy masszív gép fix kijelzővel addig az XT-10-kisebb műanyagosabb viszont hajtogatós kijelzős.
Az hogy neked melyik a lényegesebb szempont azt neked kell tudni-én is e-kettő közül akarok választani feljebb lépni,de még én se tudom melyik legyen -
Muerte68
addikt
válasz
excalibur36 #12868 üzenetére
XE-1-jó szenzor jó kereső könnyű kezelés-olcsó-kb 50000ft
XE-2-jobb szenzor jobb kereső könnyű kezelés-jobb AF-ami itt nem lényegkb-100000ft
XT-10-Hajtogatós kijelző kisebb kicsit műanyagosabb hibrid AF-szintén nem olyan fontos-Szintén 100000ft
X pro1-hibrid kereső-evf gyengébb mint az XE-1-kijelző jobb belső nagyjából ugyanaz cserébe drágább-100000ft fölött szokott lenni.
M 4/3-nál a stabi jó dolog a manuálnál de nagy a crop-focal reducer-el is max apsc-ráadásul vannak problémák néhány reducer-nél.
Apsc-szenzornál már elég jól kiadja a képet az obi focal reducer-el megvan a FF-olcsóértvalóban az A7-a tuti megoldás viszont nem igazán olcsó
-
Muerte68
addikt
válasz
excalibur36 #12868 üzenetére
XE 2 vagy XT 10
-
Muerte68
addikt
válasz
excalibur36 #12866 üzenetére
Nekem a DX-M42-verzió van aminél az ML-C/Y-jobb de ezzel is meg vagyok elégedve ,elég hamar éles szép szinek ,rajz-jó bokeh+olcsó is
-
Muerte68
addikt
válasz
excalibur36 #12846 üzenetére
a 44-2 volt 8 lamellás a többi általában 6-viszont a bevonat jobb volt
-
Muerte68
addikt
válasz
excalibur36 #12844 üzenetére
Ez a 44/2-es a külseje is olyan csak az orosz verzió jó állapotban
Ha 8 lamellás akkor biztosan az -
Muerte68
addikt
válasz
excalibur36 #12758 üzenetére
még egy két infó
Ami még nagyjából kiderült hogy a nagyobb gyújtótávú obikon többet javít középen.
A lényeg apsc-n kirajzolja a FF-et
+1 fényérték
Közepe élesedik
Széle gyengül valamennyit
Mivel ezek általában 35mm es filmes obik így ezzel megkapod az obi teljes képét nagyjából.Képek
-
Muerte68
addikt
hát az ránézésre is sokkal jobb
MrChris-2000ft ért vetttem vázzal együtt,egyedül a gyutáv ami jó benne-erősen lágy nyitva,bokeh sem meggyőző-nagyon ritkán veszem elő.
Most is azért próbáltam hogy reducer-el jobb e.Jobb egy fokkal de nem hiszem hogy sokat használom ezután se -
Muerte68
addikt
válasz
excalibur36 #12736 üzenetére
A-ba rakod akkor az obin beállított rekeszhez adja a záridőt
A kijelzőn 0-át fog mutatni a rekesz de nem érdekes,attól még működik
-
Muerte68
addikt
válasz
excalibur36 #12690 üzenetére
szerintem a Takumar-al nem lősz mellé ha futja a keret feényerős jó obi-vagy ahogy javasolták C/Y-yashica 50/1,7.
-
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #12679 üzenetére
Annyit biztos ér amennyiért vetted-a Helios meg még jobb vétel az M7-nek elég jó ára van mert kevés van belőle
Csak a posta költség magas úgy már határ eset. -
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #12583 üzenetére
annyira nem könnyű érződik mikor koppan -a lencsén látszódna ha baja van
(#12585) Mr.Csizmás-igen a jupiternél nekem sem az üveg koppan hanem valószínű a peremnek ütközik
-
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #12580 üzenetére
sima adapterrel is elég jó-a Yashicát én is úgy használom-általában azt kell nézni mennyire jön ki fókuszállaskor a lencse hátra.
Helios-Pentacon 29-135-200-biztos jó.
A C/Y-yashica is jó elvileg. -
Muerte68
addikt
válasz
cinemazealot #12579 üzenetére
a minta elégé gombára utal-nem tudom hogy lehet szétszedi főleg ha ragasztva van
ha meg mégis a ragasztó akkor nem hiszem hogy sok mindent lehetne csinálni vele.
-
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #12577 üzenetére
van olyan hogy beleér a lencse-pld yashica 50/1,7-elég hamar-van hogy más beleakad a perembe nekem a jupiter 9-en sincs mindig végtelen csak rekeszelve-van kompatibilitási lista valahol,sajnos vannak obik amiket a reducerrel nem lehet használni ,vagy sehogy vagy korlátoltan
-
Muerte68
addikt
válasz
cinemazealot #12575 üzenetére
Na ez biztos gomba
valószínű nem jól volt tárolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- OLED monitor topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Canon EF 17-40mm F/4 Fullframe obi
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest