- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mega Bass
tag
válasz
Chapel #14036 üzenetére
Ha jól értem, akkor van egy Sima MC 11-es Canon EF -> Sony E átalakítód és ezzel szeretnéd használni a majdanj Canon EF végű Teleobjektívedet manuálisan. Igazából az a lényeg szerintem, hogy megfelelő minőségű adapter legyen. Nekem is volt anno Sigma a géphez járt, de mivel nem használtam ki eladtam. Én K&F adaptereket vásároltam a Sonyhoz amik szerintem árérték arányban a legjobbak. 20 $ körül van darabja az olcsók közül a legjobb. Persze van a Novoflex ami több mint 100 Euró annyit nem adnék egy darab csőért főleg, hogy kellene 5 felé. A Sigma minőségi cucc az más kérdés, ha csak manuálisan használod akkor luxus. 🙂
-
Mega Bass
tag
Szia! Én Sony A7II-est használok Zeiss Contax sorral. Anno mikor elkezdtem a manuálozást egy Canon 30D-m volt és nem jöttek úgy át a régi objektívek adottságai a crop faktor miatt. Így lecseréltem egy Canon 5D-re amivel már sokkal jobb volt és helyére kerültek a dolgok. Később MILC lett belőle ezzel még jobban lehet a régi manuálisokat használni. Hogy miért Sony mert 2017-ben meg csak a Sony készített elérhető árú full-frame gépeket. A focuspeaking egy dolog ennél sokkal jobb, ha belenagyítasz a képbe és úgy állítasz pontos élességet. Mielőtt vennél valamit javaslom, hogy próbáld ki az FD objektívekkel.
-
-
Mega Bass
tag
válasz
szazbolha #13908 üzenetére
Nekem volt egy régi 90-es évek elejéről származó Tokina 20-35 AF-es na annál megbolondult a Sigma MC11. Azóta már nincs meg egyik sem.😁 Sokáig csak manuális objektíveket használtam a Sonyhoz most már van nativ 55mm f1.8 ill 85mm f1.8 de manuális gyűjtemény megmarad!
-
Mega Bass
tag
válasz
Speeedfire #13844 üzenetére
A meyerrel sem jársz rosszul!
-
Mega Bass
tag
válasz
Speeedfire #13842 üzenetére
A Jófogás van fent egy Meyer és egy Zeiss, a Cameraface hirdeti mind a kettőt jó fej szerintem beszéld meg vele, hogy ha próbáld ki őket és amelyik jobban bejön vedd azt!
-
Mega Bass
tag
válasz
Speeedfire #13840 üzenetére
Itt találsz egy jó cikket a Zeissről az MC verzió ettől még jobb! Ha mégis a Pentacon mellett döntesz portréhoz az is nagyszerű akkor csak a sok lamellás presetes régebbi vagy a még régebbi Meyer Orestor ami az előd.
-
Mega Bass
tag
válasz
Speeedfire #13838 üzenetére
Pentacon autot nem javaslom. Ha Pentacon akkor a régebbi presetes sok lamellás verziót vedd ami 20e Ft körül reális. Zeiss Sonnar MC az egy nagyon tuti cucc penge éles szép képe van viszont nem tud olyan bokeht mint a presetes Pentacon. Főként mire szeretnéd használni?
-
-
Mega Bass
tag
válasz
Mandarinn #13673 üzenetére
Szerintem jó cucc árért arányban. Mivel ez nagyobb szenzort is simán kiszolgál ezért itt a kezdő 2.8-as fényerőn is már jól teljesít. Azért a nagy fényerejű objektíveket legtöbb esetben le kell rekeszelni 1 beléndével ott tudnak igazán jól teljesíteteni . Én az 1,4-eseimet 2-re szoktam a Jupiter is inkább 2,8-ason volt pengébb. Ha szeretnéd kipróbálni a Biometart megoldható Bp-n.
-
Mega Bass
tag
válasz
Rapid136 #13594 üzenetére
Van pár M42-esem így könnyebb cserélgetni ha bajonettes adapter van a gépen, nem kell tekergetni minden cserélnél. Van amúgy 2 db M42-NEX adapterem is természetesen peremesek... Persze portréra az igazi, viszont nem csak végtelen nincs, de mondjuk kb 8 méter felett nincs élesség. Szeretem ha patent minden.
-
-
Mega Bass
tag
Sziasztok, Rendelt valaki mostanában (eBay, AliExpress) M42-Canon átalakítót? Ami kritérium lenne ne legyen pereme, ne legyen rajta AF visszajelző chip illetve króm színű legyen (rézből). Valamiért ilyet nem találok. Erre a perem nélküli verzióra milyen kifejezést használnak angolul?
-
Mega Bass
tag
válasz
Rapid136 #13537 üzenetére
Igen a szovjet objektíveknél sajnos ez van. Nekem M39-es verzió volt. Később beszereztem egy Contax Zeiss Sonnar 85mm 2.8 -ast ami mondjuk árban a többszöröse de papírforma szerint tönkre is verte a Jupitert így elcseréltem egy egy alu Zeiss Biotar 58/2-re ami nagyon kontrasztos és szép és színei vannak. Volt Jupiterem 200/4 valahogy azt sem tudtam megszeretni. Egy presetes Pentacon 200/4 után meg is váltam tőle. Most egy jenai Zeiss 200/2.8 és egy Contax Zeiss Tessar 200/3.5 van mind a kettőt szeretem bár az NDK-s nagyvad !😁
-
Mega Bass
tag
válasz
catroot #13499 üzenetére
Nem ismerem a Samyang 4/3-os objektíveket , de azt tudom hogy maga a 4/3-os szenzor a Full frame fele. A bazistávolsága kicsit több mint a Sony szóval elméletben lesz végtelen kérdés, hogy ki tudja rajzolni a Sony szenzorát illetve az adapter is mivel csak 1,25 mm a bazistávolság különbség. Így elsőre felejtős.
-
Mega Bass
tag
válasz
Warton #13476 üzenetére
Igen az a kérdés melyik Pentacon? A régebbi presetes verzió sok lamellás vagy az újabb kiadása a 6 lamellával? A régebbi sokkal jobb választás igaz árban is drágább. Nekem volt presetes 135 és 200-as is szerettem őket. Ami szerintem még árérték arányban nagyon ott van az a Carl Zeiss Jena MC 135mm f3.5 igaz, hogy kisebb az induló fényerő, de már nyitva is penge.
-
Mega Bass
tag
válasz
bongeszo #13443 üzenetére
Ha csak poros, akkor körtepumpával fújd le. Az ujjlenyomatot meg ablaktisztítóval átitatott papírtörlővel finoman. Lencsére ne tegyél folyadékot csak a papírra és úgy tisztítsd. Előtte mindig le kell fújni a körtepumpával, nehogy a rajta maradt porszemek megkarcolják.
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #13307 üzenetére
Ez lenni AF és nem olcsó. Viszont a Minolta MD 35-70 mm f3.5 qrva jó és olcsó is! Bár nem tele, de a Minoltáról jutott eszembe.
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #13304 üzenetére
Mesélj ez mit tud?
-
Mega Bass
tag
válasz
Matska #13303 üzenetére
Nekem volt Jupiterem is, nehéz dög kontraszt szegény viszont éles. A pentacont jobban szeretem a kontrasztja miatt. Most egy MC Zeiss Jena Sonnar van 200/2.8 ami szintén nehéz, de éles és kontrasztra is van, de az ára is 3x annyi. Illetve van egy Contax Zeiss Vario-Sonnar 80-200 f4ami már másik liga, de jó. Van Tair 300-asom is szeretem jó cucc jobb mint a Pentaconból a 300-as. De visszatérve a kérdésre, ha olcsó és jó kell akkor továbbra is Pentacon 200mm f4 15 lamellás verzió.
-
Mega Bass
tag
válasz
HUNorbert #13301 üzenetére
Szia, Ha rám hallgatsz akkor olcsó és jó megoldás a régebbi fajta presetes sok lamellás Pentacon 200mm/f4. 10-15 e Ft körül szokott menni. Viszont vigyázz mert az MC verzió ahol 6 lamella van lényegesen gyengébb nem is ajánlom. Ezeket állítólag Bukarestben készítették.
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #13289 üzenetére
Miről beszélsz? Milyen vészterhes idők? Én voltam már vele a Citadellánál is mikor előkaptam a hátizsákból a sok külföldi látogató csak bámult.
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #13287 üzenetére
Ja, hogy te tigris verziót készítesz? :-D
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #13280 üzenetére
Mr.Csizmás mi a pálya a Tair 300-assal? Bevált a cucc?
-
Mega Bass
tag
válasz
csatacsita #13284 üzenetére
Szerintem lutri, ki kell próbálni. Az említett két márkából vannak szuper cuccok, de vannak kutyaütők is.
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #13280 üzenetére
Van nálam egy MC jenai sor M42: 20,35,50,135,200 Psix 80
jenai aluk: T58 , 50
Van pár T* Contaxom 28,50,85,135, 80-200
Konica AR 40 , Minolta MD 35-70, Tokina 50-250 macro 1:1,2,
Helios 58, Tair 300 -
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #13277 üzenetére
A sok MF az király! Nekem is van pár
Sőt AF már nincs, minek az!? :-D Nekem Sony A7II van. -
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #13275 üzenetére
Mivel nyomulsz?
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #13273 üzenetére
Nyomjunk egy Helios tesztet. Van Biotarom is, illetve van egy ismerősöm aki szintén dúskál a Heliosokban. :-)
-
Mega Bass
tag
válasz
tvamos #13250 üzenetére
Jó cucc a Pentacon 100mm f2.8 és meglepően kontrasztos is. Pár hete adtam el amikor felszámoltam a Pentacon gyűjteményemet
Ha 50 és 135 közé keresel, akkor javaslom a Zeiss Jena Biometart MC 80mm f2.8 pentacon six csatlakozású, egy picivel drágább mint a pentacon 100-as viszont annál azért jobb! -
Mega Bass
tag
válasz
csatacsita #13239 üzenetére
Nikonra még ami jó az a Pentacon Six. Mivel ez középformátumú ezért itt a Nikonra is elég hosszú átalakító kell így simán van végtelen. Ezek persze nem 20e Ft-os tételek, de 30-60 e Ft között beszerezhetőek és jó minőségűek főleg az MC verziók. Nekem a jenai Zeiss gyűjteményem 80mm-es tagja egy Pentacon Six MC Biometar 80mm f2.8 jó cucc!
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #13207 üzenetére
Akkor engem átvertek, 2000 ért vettem 3 db-os Pentacont keménytokkal.
-
Mega Bass
tag
válasz
Rapid136 #13126 üzenetére
A lényeg :Kell egy szint a felszerelésből ami valóban használható.
Amúgy vannak azért furcsa esetek.
Pár hete árultam egy távmérős Jupiter 9-est 85mm f2 egy Fotga NEX adapterrel együtt 28 e Ft-ért. Rám írt egy srác, mennyi lenne adapter nélkül. Írtam, hogy 27 e Ft még is mit gondol mennyit ér egy 2 e Ft adapter. Az neki drága, persze konkrétan alkudni nem akart. Ahogy gondolod írtam neki. :-) Végül jó helyre került, nekem pedig lett egy vörös T jelölésű alu Biometarom a 65 évével tuti darab, meg is lepődtem milyen kontrasztja van. -
Mega Bass
tag
Tudom nem adásvételi topic, de volt sokszor szó a Yashica ML szériás cuccokról én is itt olvastam először a jóságukat.
Gondoltam szólok, ha esetleg valakit érdekel van most nálam eladó 50mm f1.7 és 28mm 2.8
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #12997 üzenetére
Milyen csatlakozásút keresel?
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #12993 üzenetére
Nem olyan drága az, vagy mi számít drágának?
-
Mega Bass
tag
válasz
masterful87 #12961 üzenetére
-
Mega Bass
tag
Köszi szépen srácok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okos Otthon / Smart Home
- Cyberpunk 2077
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- EA Sports WRC '23
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Dji Osmo Pocket 3 kamera 2026.06.19. jótállással
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- ÚJ bontatlan insta360 Ace Pro 2 8K AI - GYÁRI GARI
- Új, bontatlan dobozos Insta X4 akciókamera 2 év garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest