- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rapid136
őstag
-
Rapid136
őstag
Fullframe Sonyhoz csináltam Kiev/Contax adaptert (ami belső bajonetthez jó) mert van egy nagyon tuti Helios-103 1,8/53-as obi, de m4/3-on tuti nem menne sajnos. Maga a tubus belóg az adapterbe és a E bajonettesbe is épphogy elfér, kisebbe semmiképp.
video
(ezen ugyan nem fog stimmelni a bázistáv és rusnya a bajonett kilógó része és a menetes rész is kitekeredhet) -
Rapid136
őstag
pl. ez m39-es.
a te Jupitered ráadásul belső bajonettes és nem használható a linkelt adapterrel amin csak külső bajonett van. -
szazbolha
addikt
A legtöbb F/1,4 alapobjektív f2-re lerekeszelve már igen jó és éles képet ad, talán még a széleken is.
Sokat próbálgattam.... talán a Mamiya 50/1,4 volt ilyen szempontból a legjobb.
Meg a yashica-ra készült Zeiss Planarok, de az már 20e felett van bőven.M42 világon túl a Konica 50/1.7 ami szóba jöhet még.
-
Muerte68
addikt
Jó kis obi-amit nyitottan csinál a háttérrel az nekem nagyon bejön
Matska igen azóta is örök hálám érte
ez egy olyan obi amit biztos nem fogok eladni ez mindig nálam van
Mega Bass én biztos megtartom-nézegettem az M39-es verziót is nem tudom miben másabb-más 85-ös obit is nézek majd esetleg egy Zeiss-et kipróbálnék ami esetleg szebb bubikat csinál ,de egyenlőre ez is rá van gyógyulva a gépre
-
MrChris
nagyúr
Mert szerinted külhonban ez másképp van? Az még a jobbik eset, ha pénzed nem bánja a megbeszélt visszamondást. Eddig háromszor vertek át külföldről. Itthon még egyszer sem. Az mindig benne van a pakliban, hogy az utolsó pillanatban lemondja az illető, szar ügy, de nem magyar jellegzetesség. Áldozatra rárepülő nepperek szerintem nem csak kishazánkban van. Már több olyan eladást csináltam teljesen ismeretlenül, hogy max. bizalommal elküldték a pénzt, pl. 200e-t, 38e-t, 25e-t... fényképelő, obik, vidkari. Meg vételt is. Ettől még vannak szemétláda hitegetők, de nem csak itthon.
-
80hun
addikt
Sok obi adatait megtalálod itt.
-
masterful87
senior tag
-
fefe9
tag
Jó lesz ez, csak így tovább.
28-30 mm körül is van bőven jó obi, M42-esek közzül pl. a Meyer-Pentacon Lydith, keress rá neten, 30mm, f3.5, de nagyon penge, sokak szerint jobb, mint a 29mm f2.8. Van még Minolta, Yashica, Chinon, Pentax, stb. ezek nagyjából 7-12 ezer között vannak reálisan. Canon FD szériában is van 28mm, keress rá 80hun fórumtárs képei közt, neki van ilyenje, ha jól emlékszem.
A csatlakozás kevésbé számít szerintem, az adapterek 2-3 ezer forintból megvannak, ha felbukkan egy jó állapotú obi, és van keret rá, érdemes beruházni. Nagyot bukni nem lehet rajta. -
fefe9
tag
-
Muerte68
addikt
sokat nem veszíthetsz vele mindkettő olcsó darab ha nem jön be veszteség nélkül eladható
Sokan nem szeretik ezt a pentacont-de láttam már profi fotóst aki pld rendszeresen használja.
Láttam milyen képeket lehet csinálni vele én is elgondolkodtam rajta-de még vannak előrébb levő dolgok úgyhogy halasztottam még.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen monitort vegyek?
- Motoros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Renault, Dacia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Dji Osmo Pocket 3 kamera 2026.06.19. jótállással
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Eladó Formei sky blue 2.72 X 11m-es kék papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged