- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vanir
veterán
válasz
korcsillio #13784 üzenetére
Nekem a Helios 44M ilyen, az is szét volt szedve, sokmindent nem lehet vele csinálni. Gondolom drágább a javíttatása, mint maga az obi.
-
Vanir
veterán
-
Vanir
veterán
válasz
Mega Bass #13456 üzenetére
Köszi!
Olympus E-PL3 vázra menne majd.szazbolha: Neked is köszönöm!
Nyitva tartom a szemem majd az ajánlottak után, egyelőre nem sürgős a dolog, csak jó lenne valami ilyesmi.
Imádom amúgy az említett Pentacont, többszörösen "visszahozta" azt az ötezer forintot, amibe kóstált két évvel ezelőtt. -
Vanir
veterán
50-55 mm (+- 10) körüli, legalább f/2.4-et, de inkább f/2.0-t tudó, nyitva is relatíve éles M42-es vagy M39-es obi létezik 20 000 alatt? Relatíve éles alatt azt értem, hogy a jelenlegi Pentacon Auto MC 1.8/50-em nagyon nem az, ennél kéne valami jobb. Ha f/2.4 környékén már szép, éles képet ad (a széleit moshatja, az nem érdekel annyira), azzal meg lennék elégedve.
Felejtsem el? -
Vanir
veterán
Sziasztok!
Olympus PEN Lite E-PL3 masinára szeretnék nagyon büdzsé módon makrólencsét berhelni. Van egy Pentacon Auto MC 1.8/50-em, ezt kellene valahogy fordítógyűrűzni. Mekkora gyűrűt keressek? Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Vanir
veterán
-
Vanir
veterán
Van egy Helios 44M-4 nálam, és lenne vele egy nagyobb gondom. Ahogy közeledek a végtelen felé nagyon nem akar már tovább fókuszálni, elkezd szorulni, és meg is áll a fókuszgyűrű. A végtelent abszolút nem éri el. Úgy is, hogy nincs fent a vázon, tehát csak simán tekergetem leszedve az obit. Érdemes nekiugranom a szétszedésnek a közeljövőben, vagy ez valami olyasmi hiba, amit nem egyszerű megcsinálni?
-
Vanir
veterán
válasz
masterful87 #10656 üzenetére
Remek, akkor rendeltem is két 52 mm-est. Ezer köszönet!
-
Vanir
veterán
Jupiter-11A-ra keresek valami utángyártott lencsevédőt olcsón, ebay/ali/akármilyen kínai oldalról. Valaki tudna javasolni valamifélét?
Közben kiszerkesztettem a linkemet, mert az biztosan nem lenne jó rá.
-
Vanir
veterán
Erkezett hozzam egy Helios 44m-4, kicsit poros, kicsit rekeszelhetetlen, de ha megerkezik a tisztito cuccosom akkor neki is allok a kipofozasanak. Illetve uton van egy Jupiter-11A is. Utobbinak kis hiba van a hatso lencsejen, de elvileg csak nehany pixelnyi hibat okoz. Majd lovok veluk nehany kepet.
-
Vanir
veterán
válasz
DrojDtroll #10435 üzenetére
Képeket kérünk majd, amiket lőttél vele!
-
Vanir
veterán
Ma érkezett meg az M42 - m4/3 adapterem, úgyhogy sebtében ki is próbáltam a Pentacon auto 1.8/50 MC-t. Eszméletlen. Egyrészt súlyra van legalább kétszer olyan nehéz, mint a kitobi, másrészt nagyon bejön a használata. Szép képeket lő, bár most így "este" a sötétben, 20-as záridőn látszik a kézremegésem, állványozgatni meg nem volt még kedvem.
Alighanem nem ez lesz az egyetlen manuális obi, amit a birtokomba veszek.A kövi előreláthatólag valami 30 mm-es lesz.
Íme egy gagyi tesztkép:
-
Vanir
veterán
Üdvözlet!
Friss MILC tulaj vagyok (E-PL3), és valószínűleg néha lőnék egy-két portrét is. A 14-42-es kitobi ehhez nem a legjobb a maga f/3.5 max értékével, szóval elgondolkodom egy régifajta MF obin. Azért ilyenen, mert szűk a büdzsé, és ezen talán le tudnám tesztelni, hogy mennyire érdekel ez a téma. Találtam egy 50 mm-es, 1.8-as Pentacon-t, ami olcsó, ráadásul személyesen át tudnám venni.
Itt jönne a kérdésem: ha egy ilyet rendelek hozzá, akkor ezzel kompatibilis lesz a vázammal, ugye? Ne haragudjatok, ha bődületes marhaságot kérdezek, de még igencsak kezdő vagyok. Az összefoglalót elolvastam, és úgy szűrtem le, hogy ez egy működőképes dolog lehet.
Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- NBA és kosárlabda topic
- Viccrovat
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- Dji Osmo Pocket 3 kamera 2026.06.19. jótállással
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Canon EF-S 55-250mm IS II objektív
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest