- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Netfone
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
voriae
tag
válasz
MrChris #12899 üzenetére
És azt is tegyük hozzá, hogy 1,4-en iszonyú vékony a tartomány, ahol éles, következésképp baromi nehéz jól behúzni a fókuszt. Nekem emiatt most több képem rossz, mint az obi 1,4-es teljesítménye miatt, pedig vagy 1500 kép óta direkt 1,4-en használok egy Takumart. Persze az is igaz, hogy az én toleranciám sokkal nagyobb, mint a baromi élesszemű MrChris-é
Pl. a Pana GX80 EVF-je egy rakás sz@r, én meg most ezt használom. Maga a kereső optikája ismert, hogy nem nagy szám, de az elhelyezkedése miatt is hamar beszűrődik a szembefény, akkor meg szem legyen a talpán, ami meglátja a tökéletes élességet.
Ezt most csak azért írom, hogy ne csak az objektívre fogjuk, ha lágy-ótvar, számít még pár fontos dolog. (szerk.: természetesen nem vitatkozva az 1-2 egységnyi rekeszelés üdvös hatásával!) -
voriae
tag
válasz
CollectoR #12482 üzenetére
Ezt a sz@rt én pont teszteltem kb egy éve itt a fórumon, azóta beszereztem egy Samyangot, a csájnízt meg eladtam egy halszemmel ismerkedőnek úgy kb féláron
Én bírom ezeknek az ipari hulladékoknak a romantikáját.
-
voriae
tag
válasz
hibavissza #12463 üzenetére
Nem pontosan értem a kérdésed, pedig szeretnék segíteni. Ilyen/hasonló cctv 25-ösöm nekem is van, ez is ekv 50mm-esnek felel meg, persze ha kivágod belőle a hasznos részt*, kb a kép középső negyede marad meg
*, szerk.: ahol a körkörös mosás még nem visz el minden részletet, persze hasznos is ez, csak nem kell oda olyan elemet komponálni, aminek árt, ha szétfolyik.
-
voriae
tag
válasz
MrChris #12380 üzenetére
Igen. A 3,5-ös annyira nem is drága, lehet lövök egyet. Nem tudom, a 2,8-as felára megéri-e, meg hogy a kb ekvivalens Jupiter nem-e lenne jobb vétel. Ezen a dilemmán asszem ezrek mentek már át
Más: a Hardveraprón valaki kínál Oly 75/1,8-at 200 alatt... A 85/2-re elég elborult árak jönnek ki
-
voriae
tag
Sziasztok! Mit ajánlanátok 100-135mm között, ami
- viszonylag nagyobb tárgytávolságban is éles, pl tájképhez
- nemcsak középen jó, hanem a szélek felé is (mft-re kéne mondjuk, lehet amiatt kb. minden jó)
- fényerős
- m42 preferált, de másra is hajlandó vagyok lőni
- kicsi, könnyű, masszív, óccsó (tudom...)
Az oly kit-telénél kellene jobbnak lennie.
-
voriae
tag
válasz
DrojDtroll #9996 üzenetére
Talán a Pana 12-32 kitobi a legjobb megoldás. Nem túl drága, és sokkal élesebb, mint az összes szóba jövő manuál, ha egyáltalán szóba jön bármelyik az ekv. 24mm-es részen.
-
voriae
tag
Az EM10-en (és akkor gondolom az 5, 1-en is) kb akármelyik gombbal lehet akármit csinálni. A pirospöttyös videós gombot, mivel egyáltalán nem videózom, az ISO/WB állításra állítottam be pl.
A peaking viszont számomra használhatatlan, ha már a manuálnál tartunk, de megvagyok nélküle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Lexus, Toyota topik
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Óra topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Trollok komolyan
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- További aktív témák...
- Dji Osmo Pocket 3 kamera 2026.06.19. jótállással
- ÚJ bontatlan insta360 Ace Pro 2 8K AI - AKCIÓ!
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Eladó Formei sky blue 2.72 X 11m-es kék papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Új, bontatlan dobozos Insta X4 akciókamera 2 év garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged