- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
Akartam venni egy regi Zodiac 8-at licitalos oldalon, de felment az ara 40 ezer fole. Azt hittem, megall majd 20-25 ezer korul... Tenyleg ez a normalis ara?
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Mennyire lehet jo egy MTO-500A? (Canon M50-re raknam...) -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Vettem egy Astroni 135mm f/2.8-as objektivet, olcson. Az elado jelezte, hogy maximumon van a blende, nem lehet mozgatni. Amikor szetszedtem, kiderult, hogy valaki mar szerelgette... de nem is ez a gond, hanem hogy ezt talaltam a hatso lencsetagon:
Namost, mivel nedves kendovel megprobaltam letorolni, de nem volt hajlando lejonni, ugy gondolom, hogy ez valoszinu gomba lehet. Igy mar nem latom ertelmet, hogy kuzdjek a blende megjavitasaval. Inkabb leadnam az ujrahasznositoba.
Nektek mi a velemenyetek?Mondjuk a helikoidot lehet, hogy meg kene tartani belole. Az barmikor jol johet...
-
tvamos
nagyúr
válasz
Victoryus94 #14014 üzenetére
En meg csak peremesrol hallottam, keretesrol nem. [link] Ha letekersz a leirasba, irja is, hogy "benyomja a pockot".
Szivesen! -
tvamos
nagyúr
Ha nem peremes, akkor hiaba tekered az apertura gyurut, nem mukodik, mert meg kell nyomni a beugraszto pucukat.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Mega Bass #13988 üzenetére
Igazabol a minosegre nem vagyok tul erzekeny. A legfontosabb, hogy parafocal legyen.
Lerekeszelve hasznalnam, kulteren, nem kell, hogy fenyeros legyen.A 35-70mm megfelelo lenne, de mintha lenne belole AF zoom, meg MD zoom is.
Nem tudom eldonteni, melyik a jo nekem.
Ezt talaltam, de nem tul szep, meg nem tudom, ez hogy fog muzsikalni Nikonon.
Ilyet talaltam, de ez meg sokba kerul.(#13987) Muerte68
Van rengeteg zoom, de melyik parafocal? -
tvamos
nagyúr
Tudnatok nekem ajanlani egy parfocal objektivet, a kistele tartomanyba? Olyasmire gondolok, ami mondjuk 50-80 mm-tol megy, es azert legalabb egy 2.5x-os atfogasa van. Nem lenne baj, ha kirajzolja az APS-C-t, de ha legalabb az 1"-t, azzal is el leszek.
Olcsora gondolnek, 20 ezer alatt szeretnem megoldani.
Ez jo lehet peldaul? [link] -
tvamos
nagyúr
válasz
robi1979 #13879 üzenetére
Itt van egy tok jo forum, ahol a 135-osokrol beszelgetnek: [link]
Inkabb vennek barmi bajoneteset, mint meneteset. Cserekor csavargatni kell, ami unalmas, a bajoneteset levenni egy mozdulat. Raadasul, ha szorul valami rajt, mondjuk a fokusz, akkor letekeri magat az adapterrol, a javitas meg egy rakat penz, ha nem magadnak csinalod. De mindenki maga tudja, en, csak ugy irogtok...
-
tvamos
nagyúr
válasz
Doki16 #13790 üzenetére
Szerintem AF-es Canon kozgyurusorral tobbre mesz, mint a Helios-szal.
Illetve a Raynox DCR250-et szoktak meg ajanlani. Nekem is van hasonlo, az sem rossz.
Kezdetben, kiserletezni, szerintem jo, ha van AF. -
tvamos
nagyúr
válasz
szazbolha #13642 üzenetére
Ha tudsz jo es olcso makro elotetet, akkor en is kivancsi vagyok ra, mert DCR-250-et nem latok 20 ezer alatt.
En most kozgyurut hasznalok, de sajnos a legvekonyabb is nagyon vastag, es wide-on nem mukodik egyalatalan. 30mm-tol viszont franko, ezert nem is eroltettem eddig a DCR-250 beszerzeset.
-
tvamos
nagyúr
Arul valaki az e-bayen egy Meyer-Optic Görlitz Trioplan 1:2.8/100-at. [link]
Item location: Budapest, Hungary -
tvamos
nagyúr
Még mindig ott van az ebay-en a PENTAX/COSMICAR C60607KP [link]. Nagyon izgatja a fantáziám, de nem találok semmi infót, kirajzolja-e a cx szenzort. Azt látom, hogy mft-n nagyon vignettál. :/ De van ahol meg azt írják, hogy 1/3” - 1”.
Látott már valaki ilyet? -
tvamos
nagyúr
válasz
Muerte68 #13607 üzenetére
Jó az az AF közgyűrű,de amúgy autó fókusszal nem igazán makróznak a profik max arra jó hogy rányomod és utána kézzel pontosítasz.
Teljesen igazad van, de o most kezdi el. Ilyenkor igencsak jol jon az AF. Legalabbis nekem ez a tapasztalatom, mint kezdonek. Ez jott be. (Nekem is van fordito gyurum, meg olyan, hogy ket obit szembeforditsak, meg M42, meg manual wide, meg manual tele, meg minden.) -
tvamos
nagyúr
válasz
pruzsi #13601 üzenetére
Egy ilyen kephez nagyon sokat kell probalkozni, meg gyakorolni. Raadasul itt nagyon nagy a melysegelesseg. Nem hiszem, hogy van olyan regi M42 obi, amibol ez kijon egy kepbol, rengeteg utomunka nelkul. (Lehet, hogy meg azzal sem.)
Nekem az a velemenyem, hogy kezdesnek jobb, ha kozgyurut veszel a meglevo geped es objektived koze. Lehetoleg AF-es kozgyurut.
Milyen vazad van amugy?
Lehet, hogy ismered a topicot, de irogatnak itt a sracok jo dolgokat, erdemes beleolvasni: [link]. (Csak 5 ezer hozzaszolas...
)
-
tvamos
nagyúr
Ahh... megint van egy csomo fasza uveg az apron...
Minolta MC Tele Rokkor 135mm 1:3.5 10 ezer
Konica Hexanon AR 135mm f/2.5 30 ezer...(#13580) szazbolha
Klassz az az AF Adapter, de én olyat várnék mint a Nikon TC17-A volt.
Az AF nem a csatlakoztatott objektívet mozgatta, hanem a konverterben lévő lencsetagot, azaz belső fókusz állítás volt elérhető, bármilyen nehéz telével.No az lenne az igazan klasz, ha mondjuk speedboosteres lenne...
-
tvamos
nagyúr
válasz
csatacsita #13253 üzenetére
Lehet, hogy ezt a kerdest inkabb a Canonos topicban kene feltenned!
Amugy vannak nem tul draga, es nagyon szepen rajzolo, regi, manualis Nikon objektivek, csak azok engem nem nagyon erdekelnek, mert ott nincs barkacs... -
tvamos
nagyúr
válasz
MrChris #13246 üzenetére
Sajnos nem találok listát... A telékkel nem szokott gond lenni. Wide-ot meg nem próbáltam, csak a Sigma minit. Arra kb. 5 óra ment, és nagyon élveztem a bénázást.
(#13245) Mega Bass válasza csatacsita (#13239) üzenetére
Egy-két harmonikás gépről leoperált lencsét próbáltam meg, az jó móka.
A használati értékében nem vagyok biztos... -
tvamos
nagyúr
válasz
Rapid136 #13226 üzenetére
Van amugy egy 135/3.5-os Rokkorom is, az nagyon tetszik, de mindig azt hallom, hogy ez mennyire jo, es kicsit elbizonytalanodtam, hogy esetleg lecserelem erre. Szerinted ez jo otlet? Vagy nincs ertelme?
(#13225) Soul válasza tvamos (#13224) üzenetére
Olvastam, hogy az nagyon jo, de az ezres folottiek mar nem az en palyam. -
-
tvamos
nagyúr
Mennyit ér egy Zeiss Sonnar 4/135 (Contax) obi?
-
tvamos
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #13213 üzenetére
-
tvamos
nagyúr
válasz
DrojDtroll #13183 üzenetére
Panagor Auto tele 200/3.5... [link]
-
tvamos
nagyúr
válasz
sszemtelen #13172 üzenetére
Az a baj hogy nagy az objektívek szórása. No ezert nem veszek Orosz obikat. Tuti, hogy a legsz@rabbat fogom ki!
En ugy tapasztaltam, itt nalunk az AR bajonetes obik a legolcsobbak. Nem tudom ennek az okat. Gondolom, nincs korulotte hype. Vagy nem tudom.
Nekem kellett az allvany. [link]
-
tvamos
nagyúr
válasz
Matska #13135 üzenetére
Igen, a Nikon 1 mindig nálam van. Szeretem, mert gyors, és kicsi. Tudom, hogy komolytalan dolog a point and shot fotózás, de hát... én ennyit tudok.
(Volt egy D7000 is régebben, de sosem vittem magammal, mert nagy, és nehéz, így eladtam. Most nálam van a D80, de kb. 2 havonta 1x viszem ki a lakásból.)Amúgy mindegy is, ma este az Astra így döntött, kéri a pénzt. Asszem ebből nem Sony A7 lesz, hanem Bosch generátor...
-
tvamos
nagyúr
Elnezest, nem akartam ilyen vitat inditani!
-
tvamos
nagyúr
válasz
Matska #13121 üzenetére
Ez nagyon szép retro gép! Teszik!
(#13119) Matska válasza tvamos (#13117) üzenetére
Hát igen. "Megszokás kérdése." egyelőre nem tudom megszokni a gondolatot.(#13118) Rapid136 válasza tvamos (#13117) üzenetére
Láttam néhány képet, amit megosztottál. Klasszak. De engem nem a Nikon 1 korlátoz abban, hogy jó képeket készítsek.Ellenben, voltam a kezdő fotósok topicban. No ott raknak fwl olyan képeket MFT-vel is... Koppan az állam. Szóval, felesleges nekem egy félmilliós szett. Nem attól vackok a képeim.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #13106 üzenetére
Ez jo otlet! Koszonom!
At fogom gondolni, hogy akkor mi legyen a meglevo FR-emmel is.(#13105) Muerte68 válasza tvamos (#13104) üzenetére
Ez jo lehet? [link] -
tvamos
nagyúr
válasz
Muerte68 #13103 üzenetére
Oke, csak van itt Nikon F, PK, AR, MD, M42, T2. Mindenek... De mindegy akkor, nem csinalok vele semmit, eddig is jol el volt a fiokban.
Ha kell valakinek, szivesen elcserelem egy 1 NIKKOR 32mm f/1.2-re.
A minap talalkoztam a Ricoh helyi kepviselojevel. Tisztara belelkesedett, hogy nekem van ilyen objektivem.
Valami elektronikat akart eladni nekunk, de vegul errol beszelgettunk, hogy milyen jok ezek a regi Rikenon XR objektivek. Jo fej volt. (Neki Nikon D810 van, azzal fotoz, de szokta nezegetni a neten, milyen klasz. Le akarja cserelni a Nikont, csak meg nem dontott, hogy A7R3, vagy A9 legyen.)
Sokat ragodom ezen most, mert ha 2-3 ezer Ft-os lenne, akkor nem erdekelne, hogy mi lesz vele, de azert ez mar ahoz draga, hogy elrontsam, de ahoz is, hogy a fiokban alljon, es esetleg ott gombasodjon be. Ez a vergodes oka.
A masik ok, hogy mostanaban nem latok A7-et 230 ezer alatt, azok, amik voltak 160-180 korul, azok pillanatok alatt elkeltek.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Muerte68 #13099 üzenetére
Mennyit ér? Én 10 ezer alatt fizettem érte, ha jól emlékszem...
(#13096) Rapid136 válasza tvamos (#13094) üzenetére
Nehéz ügy, mert a Nikon 1 céges, a D80 meg úgy van nálam, hogy "Használod, amíg akarod."(#13097) Muerte68 válasza tvamos (#13094) üzenetére
Nem akartam újabb kütyüket venni... Persze 50 ezer belelefér, de akkor másik 50 ezer még kéne adapterekre.(#13095) MrChris válasza tvamos (#13094) üzenetére
Sigma mini-hez is meg van minden, vissza tudnám alakítani. (De erre nem fog már sosem sor kerülni. Véletlen hozzájutottam egy második AR bajonettes példányhoz.) Nem kell itt senkinek, a Nikon bajonettes verzió kellett volna, csak annak már túl magas az eszmei értéke. -
tvamos
nagyúr
Eleg tanacstalan vagyok...
Van egy obim, amit nagyon szeretek a Nikon 1-en: Ricoh XR Rikenon 50mm F1.4
Kaptam egy D80-at, nem egy nagy dolog, tudom, de ez jutott, nagy penzeket nem tudok, nem is akarok kolteni.A kerdes az lenne, hogy szerintetek mit csinaljak?
1. Atalakitom az obit Nikon-ra. Ugy nezem, ha 1mm-rel leroviditem az obit, nem lesz gond, nem is log bele a tukoraknaba. (Nikon 1-re is fel tudnam tenni Nikon F --> Nikon 1 adapterrel. FT1-em nincs...)
Vagy tul nagy eretnekseg atfaragni egy ilyen jo kepu regi obit?
2. Vehetnek egy ilyet: [link] 40 USD nem olcso, es gondolom lenne + szallitas, meg vat... es a kepminoseget is rontja.Szoval tanacstalan vagyok. Ti mit gondoltok?
-
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
Most meg ezt a lencset nezegetem:
PENTAX COSMICAR 6MM 1:1.2 CCTV TV Lens
Szep kepeket lonek vele: [link]
Gondolom nem vignette-alna CX-en.Vagy de?
Van ilyen valakinek esetleg?
Nagyon szeretnek valamit 6-8mm kozott, de ha vignettal, semmi ertelme.
(Tudom hasznalni a nativ 10mm-es obit, elegedett vagyok vele.)
Szoval inkabb 6mm-hez kozel.
Es olcson jot, termeszetesen. -
tvamos
nagyúr
válasz
DrojDtroll #13030 üzenetére
Azt is mondtam, ha 10 ezer alatt lesz a Sony A7 kit, (es ez a 10990-750 mar majdnem kevesebb!) akkor tuti megveszem, de olyan gyorsan valtoznak az ember prioritasai... Elkepeszto.
Ezt a Pentax Cosmicar C60607KP-t mashol RICOH FL-HC0612A-VG-nek hivjak, es a tesztek alapjan egeszen jo lehet. Lattam vele tesztet MFT-n is, de ott a pixelsuruseg kisebb, mint a Nikon 1-en. Mostmar csak talalni kene jo aron egy hasznaltat.
Illetve, amit meg most talaltam, az a Rainbow H 6mm F:1.2 CS. Esetleg ezzel van valakinek valamilyen tapasztalta? Felve kerdezem ugye, mert ti legalabb MFT-t hasznaltok, ugye...
Illetve, rendelt mar valaki Israel-bol? Megbizhato az? [link]
-
tvamos
nagyúr
válasz
Matska #13027 üzenetére
Majd kitalaljak, hogy mi legyen. En bizom benne, hogy nem lesznek genyok. De jo, hogy igy mondogatjatok, mert legalabb nem veszek sok-sok nativ obit.
Ha megis kidobjak CX-et, majd valtok, mondjuk Olyra talan, azok eleg kicsi gepek.
Csak nem tudom, milyen video kamerat veszek akkor.(#13026) DrojDtroll
Az ironia akart lenni! Ezert tettem oda ilyen kis felyecsket:Tudod mikor koltok en annyi penzt gepre! Mar az A7-re is sajnalom a zsetont. Pedig mar tobbszor remegett a kezem a <vesz> gombon a Rajala shopban. (Plane, amikor 10 ezer vol kit obival...)
-
tvamos
nagyúr
válasz
DrojDtroll #13024 üzenetére
Szerintem annyiba fog kerulni, mint egy A9... De ha az A7R3 araban lesz, nekem akkor is felejtos. Ezek nem nekem valok. Azt nem gondolom, hogy lesz valamilyuk a D610 araban, meg sokaig.
Attol egy kicsit tartok, hogy nem folytatjak a N1-et, mert nekem ez nagyon megfelel. Olcso, nem rettegek, hogy baja lesz, elbarakcsolok vele. Minden jo. -
tvamos
nagyúr
Meike 6.5mm f/2.0 vasarlasan gondolkodom. Mi a velemenyetek? Fontos lenne, hogy eles legyen... legalabbis kozepen. Nincs sok penz a projektre.
-
tvamos
nagyúr
Clas Ohlson van, meg Kjell & Company. Muller nincs. :/
(#12983) 80hun válasza tvamos (#12982) üzenetére
Keresek ilyet.Mennyire jók ezek az előre nedvesített papír (?) cuccok? Van ilyen jó, mint mondjuk egy Carl Zeiss® mikroszálas törlőkendő?
-
tvamos
nagyúr
Bocs az OFF-ért! (Tudom, ez nem a barkács topic...)
Hozzá jutottam egy penészes lencsés távcsőhöz, amit szeretnék megtisztítani, csak nem tudom, hogy mivel álljak neki. (A bevonat megőrzése nem prioritás most.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Nintendo Switch 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magisk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged