- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15574 üzenetére
Újraraktam a Liont,de most nem csináltam még semmit benne.
A videókártyám vagy ez EAH6670/G/DI/1GD3 vagy ez EAH6670/DI/1GD3,ezek között nem látok különbséget. -
Játékos
addikt
válasz
Máté94 #15588 üzenetére
VAN HANG!!!
Kérdések:
-"ablakok" között hogy tudok váltani? (mint alt+tab winen)
-f5 helyett mit kell nyomni a weblapok újratöltéséhez?
-most, hogy már van hang, érdekelne, hogy 5.1-et (analóg) ki lehet-e csikarni az ALC887-ből,
-youtube-on miért kapom mindenhol azt , hogy "Ez a video jelenleg nem érhető el."???Köszi a segítséget!
-
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15560 üzenetére
Valóban ez volt a, másik USB-ről sikerült
Viszont utána lefuttattam a MultiBeast-et és nem igazán tudtam,h miket kéne bepipálni (lehet,h kérdeznem kellett volna), úgyhogy most magától nemtud bebootolni a Lion, ráadásul magától elő se jön a bootloader és ha a bootloaderből választom a Liont,elkezd bootolni, megjelenik az alma és kör, ami jelzi,h bootol alatta, majd elfeketedik a kép és közben zümmög a hangszóró, graphicsenabler=no és pcirootuid=0-val is ugyanez van.
Miket kéne bepipálnom a Multibeastben az én gépemhez? -
Ragnar95
félisten
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
Máté94 #15550 üzenetére
valami módja van a speedstep csekkolásnak?
néha úgy érzem, h sose áll le a proci(biosban be van kapcsolva)
illeve a videókártyán is van ilyen lehetőség? (VTX 3D HD5670/1GB. egyedi dev.id-vel rendelkezik, de elméletileg powercolor(?) alapokony nyugszik a kártya).
graphicsenablerrel használom. minden frankó vele, de sztm. a ventije állandóan maxon pörög. -
Máté94
addikt
válasz
Máté94 #15542 üzenetére
Megölnek a modik...
Vagyis link itt van hozzá. -
Máté94
addikt
válasz
Máté94 #15541 üzenetére
Módosított BIOS speedstep-hez.
XERO:Ha esetleg nem akarod használni a ventilátor szabályzó programot, akkor próbáld meg a legújabb FakeSMC-t.
Itt elvileg sikerült, linket is onnan szerezhetsz.
-
Máté94
addikt
válasz
Máté94 #15540 üzenetére
Nem kell egyébként ACPI, mert nincs beállítási lehetőség. Megy és kész.
Ha ilyenek vannak, azokat ha gondolod beállíthatod:Advanced > PCH Configuration > High Precision Timer is Enabled
Advanced > SATA Configuration > SATA Mode is AHCI Mode
Advanced > Onboard Device Configuration > Marvell Storage Controller is AHCI Mode -
sp@rtan
senior tag
válasz
Máté94 #15523 üzenetére
"Legalább probléma mentesen felment."
Ezt most nekem szántad?Amúgy meg beadtuk iPonba a lapot, hogy BIOS frissítés után nem megy, srác beírta hogy "nem ad képet", reménykedünk..
mod: Jó volt a BIOS. Samisnake meg nem válaszolt semmit a topicban. De most már mindegy, ha kibukik hogy milyen BIOS szarta el, akkor van cumi.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15481 üzenetére
Egy 10.7.3-mas Liont ráraktam egy pendrivera a tonymac-es leírás alapján, mindent úgy csináltam, ahogy írta,szépen fel is jött a chimera ablak,de ott csak a 2 vinyó volt, mindkettő windows jellel és NTFS a vinyó, a másikon semmi és FAT32),de a boot pendrive-ot a Lion-nel nem látta.
Rosszul sikerült a pendrive vagy mi lehet a gondA 10.7.3-mal lehet gond, inkább 10.7GM-et használjak
-
törölt tag
válasz
Máté94 #15424 üzenetére
Na, xmove lement ujra, de chimera boot menu megint nem lett. Megcsinaltam az unibeast telepitot, de az pedig nem akar elindulni viszont azon van chimera. Bootoltam pendriverol aztan kivalasztottam az xmove altal keszitett telepito particiot, most piszkosul remeg a kep de elindult a lion telepito. Kivancsi leszek ra h mire jutok vele.
-
törölt tag
válasz
Máté94 #15419 üzenetére
Értem, én is erre gondoltam, de nem jön be. Boot0 error-t ír ki. Lehet-e az probléma, hogy egy SSD (win7) és HDD (SL,Lion üres partíció, Lion telepítő, NTFS win adatokkal) van a laptopban? Kezdjel mindent elölről v. csak az xMove-t próbáljam újra? Valamit rosszul csinálhatok
-
Xero
nagyúr
válasz
Máté94 #15405 üzenetére
Nálam ott bukik a dolog, hogy a userem nagy részét mindenképpen ezen a gépen is látni akartam biztos ami tuti alapon. Na most ezt egy 60GB-os rendszer SSD-nél nehézkes megoldani, amikor csak a Music mappám 120GB mellette meg az iPhoto Library 60GB.
Egy ilyen szintű confignál ha nem a méret a lényeg, akkor egy jó nagy szellős ház és egy 12centis táp bőven elegendő. Nálam a Corsair még alig langyos levegőnél melegebbet nem fújt ki magából mióta kínozva van. Nyilván a XaserII kicsit overkill ehhez a confighoz.
-
Xero
nagyúr
válasz
Máté94 #15402 üzenetére
Nálam most magasan a WD Green a leghangosabb eleme a gépnek. Mivel a user foldereket ide költöztettem, így nem is igazán áll le soha. Nem azt mondom, hogy hangos, hanem a fentebb is említett táp és meglepő módon az Intel stock cooler ami piszok csöndes. Jobban hallom a 2000rpm-en pörgő és asztalon csücsülő MBP coolereket mint az asztal alatt ülő hackliét.
-
Xero
nagyúr
válasz
Máté94 #15398 üzenetére
Köszi! Fel is raktam az SMCPingDaemon-t. Úgy néz ki meg is szűnt a gond, legalább is a PhotoBooth-ban már nem jelentkezik.
Az új DSDT egyébként az USB problémáján nem segített. Mondjuk nem is foglalkoztat a dolog, a restart megvan 20-30mp alatt így inkább hagyom a sleepet a francba.
szerk: Egyébként a GUI sokkal pattogósabb mint a MBP hiába gyengébb elviekben a HD3000. Nyilván ebben nagy szerepe van az SSD-nek is, de na. Ennyi pénzből ez jó megoldásnak tűnik.
-
Játékos
addikt
válasz
Máté94 #15369 üzenetére
Ne röhögj!
Nekem ez bazira nem volt egyértelmű! Hisz mindvégig arról beszéltünk, hogy sose láttam osx-et, jelenleg is csak win7-em van, meg xp-m. Erre az ajánlat az volt, hogy unibeast.
Ebből nekem tényleg tudnom kellett volna, hogy előtte azért szerezzek be egy meket, vagy legalább egy oesikszet, ami megy a pc-men??? -
Xero
nagyúr
válasz
Máté94 #15355 üzenetére
Van valami konkrét tipp a probléma mentes BT vevőre? Néztem a listát, de most nincs energiám egyenként megnézni kapható-e itthon. Ha sikerülne valamit beszerezni, akkor nem kéne itt hagynom a jó öreg alu keyboardot és az ms exp. 3.0 egérkémet. Kapna szép új bt alu-t és magic trackpadet.
szerk: Na én ezért sem vártam már IB-re és nem is gondolkoztam benne. Túl sok a változó az egyenletben és, nem akarom elkiabálni, de szerintem hasonló stabil háttér ősz előtt nem várható hozzá.
-
Xero
nagyúr
válasz
Máté94 #15349 üzenetére
Elírtam...
(#15351) sp@rtan: Valami igényesebb megoldáson gondolkoztam, de majd meglátjuk. Perpill az autós passzív tartóba pakolás és annak a rögzítése a legreálisabb. Bár még lehet sikerül felhajtani egy GoPro HD-t. Azzal egyszerűbb lenne az élet. Sí sisakomra felrakom és sisakban szerelek.
-
pottika
csendes tag
-
Mindgame
csendes tag
válasz
Máté94 #15309 üzenetére
namost, nálam ez van az org.chameleon.Boot.plist-ben:
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>arch=i386 npci=0x2000 darkwake=0</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>No</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>AtiConfig</key>
<string>Duckweed</string>
<key>AtiPorts</key>
<string>4</string>és bootoláskor GraphicsEnabler=Yes-el indítok, ati6000Controller.kext installálva.
Eredmény: No signal.
mit szúrtam el? -
Mindgame
csendes tag
válasz
Máté94 #15301 üzenetére
Nekem a 4 portos változat van, kipróbáltam graphicsenabler yes-el a dolgot, de nem működik, no signalt kaptam, anélkül indítva betöltött.
Ez a link amit küldtél, érdekes, de nem tudom hogy az ati6000controller.kext amit a srác feltett az oldalra, nálam működne e.
Meg hogy most egyáltalán mit csináljak, mert már teljesen összekavarodtam. -
Mindgame
csendes tag
válasz
Máté94 #15296 üzenetére
Megy rajta a HDMI, most is úgy használom, 1080p felbontáson.....
csak attól félek hez ezt beírom a boot file-ba, akkor vagy fekete képernyőt kapok, vagy fehéret, vagy No Signalt, és akkor buktam mert elveszik egy csomó adatom, mert reinstallálhatok, szóval a kérdésem az hogy ha ezeket beírom, akkor ha nem működik figyelmen kívül hagyja e a rendszer, vagy egyszerűen nem tölt be? -
Mindgame
csendes tag
válasz
Máté94 #15294 üzenetére
Nekem csak chameleon.boot.plist van csak oda tudom beírni.
de ha beírtam és nem jó? akkor nem lép be a rendszerbe?
mert akkor rakhatom újra.
Vagy ha beírom ezt, még graphicsenabler nélkül, csak bootként úgy indítom. ezekkel a duckweed atiport 5 ös paraméterekkel(ezek a plistben)
és nemjó, akkor figyelmen kívül hagyja? vagy be sem fog tölteni? -
Zsoca92
csendes tag
válasz
Máté94 #15279 üzenetére
Saját DSDT-vel telepítettem, volt az alaplapomhoz való neten. Arra már nem nagyon emlékszem, hogy mit jelöltem be multibeastben, ha minden igaz, csak az user DSDT-t, a hanghoz tartozó drivereket, sata-t, Lnx2Mac Ethernet-et és a ps/2 kext-et. Lehet hogy újra teszem a rendszert, net hiányában nem sok minden van rajta. De csak majd holnap.
-
Zsoca92
csendes tag
válasz
Máté94 #15275 üzenetére
Úgy értem, hogy mikor bekapcsolom, nem egyből a mac jön vissza, hanem mintha teljesen újraindítottam volna a gépet, lefutnak a bootoláskor szokásos sata ellenőrzések és egyebek, majd bejön a bootválasztó kép, rámegyek a macre, és ugyanannyi idő alatt lép be, mintha frissen indítanám.
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #15255 üzenetére
Hát ha sleep -ből nem tudom visszaindítani a gépet az nem gond, ugyan is abba le se tudom tenni, hiába a saját DSDT.
Nem tudom ezeknél a billentyűzeteknél létezik e olyan, hogy energiatakarékos üzemmód? Arra gondolok, hogy bizonyos ideig nem használja az ember a billentyűzetet, mert mondjuk nincs gépnél a delikvens, akkor addig bontja a bluetooth kapcsolatot? Itt csak az lenne a lényeg, hogy bontás után kapcsolódni is tudjon ha le lett nyomva egy gomb. Ha így működik akkor az tökéletes nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Hobby elektronika
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Konteó topic
- Horgász topik
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- 115.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest