- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Hirdetés
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsoca92
csendes tag
Sziasztok, most volt egy kis időm foglalkozni a hackintoshommal. Van egy két probléma, amihez tanácsot kérnék.
Először is nem tud bebootolni a chameleon bootloader. Annyit ír ki hogy boot gpt: done , majd utána indul a win7.
A felosztás úgy néz ki, hogy van egy win7-es, egy lion-os és egy adatokkal teli partíció. Az egész vinyó pedig guid partíciós táblára lett alakítva, mert csak arra ment fel a lion. Kipróbáltam az Easybcd nevű programot, ez a windows bootlistájába tudja beletenni a mac-et. Ha onnan választom ki, akkor előjön már a chameleon, viszont bootolni így se tudja, hanem restartot dob. Jelenleg úgy tudok belépni, hogy van egy iAtkos L2 dvd-m, és annak a bootloaderje el tudja indítani. Hogy tudnám bootolásra bírni hdd-ről?Ez lenne a nagyobbik probléma. A kisebbek: ps/2-es billentyűzetem-hez találtam tökéletesen működő kext-et, semmi gond nem volt vele, egészen addig, amíg ki nem írta, hogy rosszul van telepítve a két hozzá tartozó kext. Következő indításkor már nem működött a billentyűzet.
Mivel tudom ezt megakadályozni?Egy másik hibát tutorialok lesése közben vettem észre: flash videók lejátszása kb 12 másodperc után megfagy, mindegy, hogy youtube vagy indavideo vagy akármi. Ez mitől lehet? Bár ez zavar a legkevésbé.
-
Zsoca92
csendes tag
Sziasztok, gondolom még sokaknak problémát jelent a wifi előcsalása a rendszeréből, nem csak nekem. Egyik nap, mikor keresgéltem találtam rá erre az útmutatóra:
Röviden a Parallels Desktop nevű virtualizációs programról van szó, olyan mind Windows-on a VMware, csak ez OSX-re. ezzel tudsz Windows-t telepíteni, ami ablakban fog futni az OSX-en.
Itt a csak Win. kompatibilis wifiddel tudsz internetre csatlakozni, legyen az USB vagy PCI-E, és ami a lényeg, elvileg ezt a neten visszafele is meg tudod osztani az OSX-eddel.
Én már próbálkozom vele, feltettem a Parallels 7-es verzióját, de nem sikerült átküldeni a netet, csak az xp tudja használni.
A topicját már régen frissítették, de mint ahogy írja az egyik hozzászóló, neki a 6-os verzióval nem működött. azt javasolták neki, próbálkozzon korábbival, Pl.: 3-assal.
Nem tudom, hogy a korábbi verziókkal hogy boldogul a Lion, én is most fogok próbálkozni vele. Ti is próbálkozzatok, és akinek sikerül életet lehelni a wifijébe, jelezze a többieknek is.Egy fontos dolog a végére. Ha az OSX-ed nem látja az integrált wlan-odat, a Parallels sem fogja látni. (néhány embernek fontos lehet)
Innen tudtok különböző verziók közül csemegézni: [link]
-
Zsoca92
csendes tag
válasz
Máté94 #15279 üzenetére
Saját DSDT-vel telepítettem, volt az alaplapomhoz való neten. Arra már nem nagyon emlékszem, hogy mit jelöltem be multibeastben, ha minden igaz, csak az user DSDT-t, a hanghoz tartozó drivereket, sata-t, Lnx2Mac Ethernet-et és a ps/2 kext-et. Lehet hogy újra teszem a rendszert, net hiányában nem sok minden van rajta. De csak majd holnap.
-
Zsoca92
csendes tag
válasz
Máté94 #15275 üzenetére
Úgy értem, hogy mikor bekapcsolom, nem egyből a mac jön vissza, hanem mintha teljesen újraindítottam volna a gépet, lefutnak a bootoláskor szokásos sata ellenőrzések és egyebek, majd bejön a bootválasztó kép, rámegyek a macre, és ugyanannyi idő alatt lép be, mintha frissen indítanám.
-
Zsoca92
csendes tag
Üdv!
Egész jól működik a rendszer, egy két baki azért akad.
A ps/2 kext-et ha felteszem, indításkor úgy érzékeli a gép, mintha a numpad 7 be lenne ragadva, és folyamatosan figyelmeztető hang sivít, de ha megnyomom, elmúlik, és működik rendesen.Az alvás után csak bekapcsológombra reagál, de akkor az egész rendszer indul, nem pedig az alvásból ébred fel (ennek szerintem az lehet az oka, hogy egy másik hdd-n van windows is, amit bootoláskor lehet kiválasztani)
Emellé még szeretnék wifit is a gépre (vezetékes nem megoldható)
-TP-LINK TL-WN781ND Vezeték nélküli 150Mbps PCI-E adapter
-EMINENT EM4554 Vezeték nélküli 150Mbps USB adapterEzek közül melyiket ajánlanátok? Személy szerint az usb-nek jobban örülnék, később lehet máshoz is használni, pl.: laptophoz (mondjuk igaz, milyen laptop az, amelyben nincs wifi
)
Elvileg működésre bírható, ralink 2870-es chip van benne, azt meg meg lehet oldani.
A tp-link-hez pedig ezt a leírást találtam: Works as WI-FI. Only need to edit IO80211Family.kext in S/L/E/IO80211Family.kext/Contents/PlugIns/
AirPortAtheros21.kext/Contents/Info.plist/ add: <string>pci168c,002b</string>, <string>pci168c,30a1</string> or rename Apple80211Monitor.bundle + inject in DSDT method.Ti mit mondotok, melyikkel járnék jobban?
-
Zsoca92
csendes tag
válasz
Zsoca92 #15195 üzenetére
Nehezen, de sikerült törölni a két kextet, így már normálisan működik, leszámítva, hogy nem látja a ps/2-es billemet. Csak azért lenne jó, mert az usb-s az aksival megy , és már megszoktam a ps2-est, hogy nem kell benne elemet cserélni
Egy hiba van még a gépezetben. Nincs hang. Feltettem az ahhoz tartozó kextet is , de nem látja kimeneti eszközként. Erre van gyógyír? Ja, optikai kábelen csatlakozik a hangkártyához a házimozi, ez okozhatja?
Wifi adaptert pedig nemsokára veszek, a mostani nem mac kompatibilis, de windows-on se egyszerű használni néhaEz jó alternatíva lehet? : http://www.grando.hu/hama-53135-wlan-150mbps-mini-usb-adapter-1512057423
"Tartozék: USB 2.0 hosszabbító kábel és telepítő lemez Windows XP/XP x64 Edition/Vista 32 & 64 Bit/7 32 & 64 Bit és Mac OS X 10.5/10.6 operációs rendszerekhez."
-
Zsoca92
csendes tag
válasz
gabo89 #15172 üzenetére
Hali, sikerült megcsinálni iatkos alól a telepítőt, sikeresen fel is ment elsőre. Első indításkor szinte tökéletesen működött, leszámítva a cpu terhelést, és talán a vga se ment még úgy ahogy kellett neki, de ugye jött a MultiBeast. bejelöltem amiket írtál. A gond az, hogy ahogy befejezte a telepítést, egyből visszajött az egeres hiba, és a menükben való ugrándozás. Arra gondoltam, hogy törlöm a ps/2 kext-et de nem tudom , hol keressem. Hogy lehet megnyitni a System mappát, vagy egyáltalán hol van?
-
Zsoca92
csendes tag
Sziasztok, sikerült első próbálkozásra feldobnom a gépemre az iAtkos L2-t. Szinte tökéletesen működik, egy-két hibát leszámítva.
1, Azt már sikerült megoldanom az usb driverrel, hogy működjön az usb-s egerem és a billenytűzetem, de van egy PS/2-es bill, amit szeretnék működésre bírni. Telepítéskor bejelöltem egy PS/2-es kext-et, lehet hogy az kavar be. Utólag lehet valahogy törölni?
2, A kurzor csak mozgatáskor látszódik, egyébként eltűnik.
3, ha belemegyek egy menübe, vagy egy listába, egyből elugrik a kijelölés, kb a 4. menüponton "beragad" . Így kattintani se nagyon tudok másik menüpontra.
Ha tudtok segíteni, megköszönöm -
Zsoca92
csendes tag
Van másik mp3, amit esetleg fel tudok használni, 512 mb táncsak elég lesz neki
Erre:Alaplap: GIGABYTE GA-P55-USB3
RAM: 2x2 GB Kingston ddr3 1333 MHZ
CPU: Intel Core i5 760 2,8 GHZ
VGA: GIGABYTE GV-R685OC-1GD
TÁP: 450W Chieftec
HDD: 1 db seagate sata-s 160 GB 2 üres partícióval
DVD-író nincs (javítanék.. van de IDE-s)
8-GB-os pendrive -
Zsoca92
csendes tag
Mondd, hogy az enyémre is
Bár most pont épp nem úgy néz ki, van egy virágbolti retail lemezem, de már bootoláskor az első sor hibával kezdődik, mégpedig unknow device: acpi, vagy valami hasonló (nem tudom most lefotózni) pedig be van állítva az S3.
Pendrive-n van rajta, és eleve rBoottal próbáltam. Az jelenthet valamit, ha LE- vel próbálom? (mert ha jól tudom, az a Laptop Edition) -
Zsoca92
csendes tag
Hali, szeretnék én is feltenni a gépemre egy Mac OS -t de nem tudom hogy álljak neki, milyen verzióval. Tudnátok ötletet adni?
A gépem:
Alaplap: GIGABYTE GA-P55-USB3
RAM: 2x2 GB Kingston ddr3 1333 MHZ
CPU: Intel Core i5 760 2,8 GHZ
VGA: GIGABYTE GV-R685OC-1GD
TÁP: 450W Chieftec
HDD: 1 db seagate sata-s 160 GB 2 üres partícióval
DVD-író nincs
8-GB-os pendrivePróbálkoztam már iAtkossal, de nem tudom őket alapból bebootolni, csak pl: rboottal.
-
Zsoca92
csendes tag
Akárhány útmutatóra lelek az interneten, a végén mindig az jön ki, hogy macen tudnám megcsinálni. Nekem viszont csak Win7-em van.. valakinek ötlet erre esetleg: Refusing new kext com.apple.iokit.IOPCI.Family , V2.6.5 a loaded copy with differential executable UUID is already present.
Előtte lévő sorban pedig PS2 Trackpad start failed-et dob ki. Azt okozhatja a billentyűzetem? PS/2-es. -
Zsoca92
csendes tag
Azt hogy lehet megoldani, hogy az alaplap felismerje, hogy USB-ről szeretném bootolni az iAtkost?
-
Zsoca92
csendes tag
DVD-re nem tudok írni, mert nincsen
Pendriven van az iAtkos, és arról nem tud bootolni, de nem tudom, hogy miért.
-v -vel indítva itt akad meg: Refusing new kext com.apple.iokit.IOPCI.Family , V2.6.5 a loaded copy with differential executable UUID is already present.
Előtte lévő sorban pedig PS2 Trackpad start failed-et dob ki. Azt okozhatja a billentyűzetem? PS/2-es. -
Zsoca92
csendes tag
válasz
Máté94 #12948 üzenetére
Csak most nem tudok Retail-t szerezni. Akkor iAtkos-hoz mi lenne való, mert nem tudom? Az előbb viszont -v kapcsolóval elindítva látszik hogy hol áll meg, mindjárt felteszek róla képet. Azért kellett a Transmac, mert úgy kiírva nem indult el, nem ismerte fel a gép. Még csak most ismerkedem a témával, tehát nekem minden új
-
Zsoca92
csendes tag
Új fejlemény történt, sikerült kiírnom Transmaccel cd-re az rBootot, azzal pedig sikerült kiválasztani az usb-t, amin az iAtkos L2 van. Itt viszont sajnos az almás logónál megáll, nem tölt tovább. Vagy csak tovább kellene várnom? Mit tudok megnézni, hogy mi akadályozhatja?
-
Zsoca92
csendes tag
Csak iBoottal lehet elindítani a telepítést? Mert most nem akar pendriveról bootolni..
-
Zsoca92
csendes tag
Sziasztok, már figyelem egy ideje a fórumot és arra adtam a fejemet, hogy kipróbálom a MAC OS-t. Letöltöttem az iAtkos L2-t, amit ráteszek a pendrive-omra. Elvileg a gépem alkalmas lehet a működésre:
GA-P55 USB3
Intel Core i5 760 2,8 GHz
2x2gb Kingston 1333 MHz
Gigabyte HD 6850
Chieftec 450 WHolnap délelőtt fogok érdemben foglalkozni vele. Ha elakadnék, remélem tudtok segíteni. Biztonságképpen egy üres vinyóval próbálkozom, hogy ha gebasz lesz, akkor ezen még tudjak jelezni
Pacsi és jó éjt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P52s - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest