- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lazika
senior tag
válasz
Plasticbomb #31086 üzenetére
Köszi a válaszokat. Az lesz, de majd csak holnap du. Bebootolni bebootol csak fekete a kep. Elvileg a kextekkel jo lesz.
-
syC
addikt
válasz
Plasticbomb #31066 üzenetére
Hát tudtommal 5-6 éve nincs nv kártya a mac-ekben, de lehet keveset mondtam.
Csak azért kérdezem, mert találtam olyan tesztet ( aztán hogy mennyire valid az más kérdés ) ahol azt állították hogy premiere cudával kb 20x gyorsabb mint opencl-lel.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Plasticbomb #31050 üzenetére
Ez a baj! High Sierra-tól én is félek. Jobb graf meg kellene mint a HD5850, mert még 1080p-ben oké, de ha megveszem a tervezett 2K-s monitort, akkor nagyon hamar elfogy még a kenyérpirítón is futó Overwatch alól is. Kényszerből én is VEGA-n gondolkodom -véleményem szerint eléggé félre sikerült kártya család- de hát azért nem mind1, hogy a BruceFX mennyit produkál (ezért nem akarok NV-t).
-
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #31052 üzenetére
hogy pl elrontja a windows efi partícióját, stb.
a clover külön mappába kerül, nem kellene, hogy elrontsa
tag
válasz
Plasticbomb #31049 üzenetére
Szuper, köszi a visszajelzést!
Ha meg akarom tartani a jelenlegi WIN rendszert, akkor érdemes lehet beszerezni még egy SSD-t és dedikáltan kezelni a macOS-t? -
xedos
addikt
válasz
Plasticbomb #31045 üzenetére
NEM HISZEM EL!!!!!!
Már mindent próbáltam... akartam írni, hogz az Asusnak könny, mert a biosban lehet állítani a DVMT-t...
De átállítottam a platform_id-t és a gfx id-t és tökéletes!!!!
ÖRÖK HÁLA!!!!!!!!!!Ráadásul a hangerő szabályzók is rendben mennek. Sajna a Wifi alaplapra forrasztott intel...
A Bluetoothot viszont fel lehet éleszteni. Kamera megy.
Még a Trackpad 2ujjas görgetés kellene - de ebben ELAN van :-( -
Sapphi
aktív tag
válasz
Plasticbomb #31029 üzenetére
Köszi a tippet, feltöltöttem az adatokat, de ha újra lesz rendes netem újra belövöm a blogom és ott összeszedtem mindent, hogy én hogy raktam össze a hackintoshom.
Vásároltam egy MacBook Air Wifi kártyát és ez került bele a gépembe.
Apple MacBook 11" A1465 13" A1466 2013 WiFi Bluetooth Airport Card BCM94360CS2 - ezt vásároltam meg és ezen kívül még van egy átalakító hozzá, amivel bele tudtam tenni a gépbe, mivel én egy nCase M1 házat használok úgy oldottam meg, hogy az alapalomon is van WiFi kártya és ezt cseréltem ki egy
12+6 Pin BCM94360CS2/BCM943224 Wireless Card To NGFF Key A/E Adapter For Mac OS
nevezetü átalakítóval, de van más megoldás is, ha ilyen csatlakozás nincs az alaplapon.
Ezzel pedig nativan működik a WiFi hálózat semmi dolgom nem volt vele.
Smiley: Erre mások is panaszkodtak. Esetleg ha még nem próbáltad, akkor csináld azt, hogy teljesen kikapcsolod az iMessege-t a mac-en és visszaaktiválod. Elméletileg ez megoldja ezt a problémát.
Részteletesebben ezen a linken írnak róla.
-
syC
addikt
válasz
Plasticbomb #30933 üzenetére
Hali.
Én is kipróbáltam. Friss install, bedobtam a kexteket othersbe ( fakesmc, nuccpumgmt, x99fix, lilu, whatevergreen , - ezek vannak most bent ), fakeid-t átírtam 0x67B11002- re, semmi más nincs bekapcsolva.
Nem megy. Nemtudom mit rontok el. Most megpróbálom 0x67B01002-vel. Akkor inject ati sem kell, semmi?
mod: Wááá jó lett
-
syC
addikt
válasz
Plasticbomb #30929 üzenetére
Hm
lilu kext-et bedobtam az 'others' mappába, ezzel azt teleítette?
Ez a wahtevergreen viszont kicsit homály, csak egy 'whatevergreen.cpp' fájl van , ami használhatónak tűnik. Átfutottam, a faq-t, de nem jöttem rá mit kell vele kezdeni.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Plasticbomb #30928 üzenetére
Korrekció. Lilu és WhateverGreen együtt és nem fog kelleni semmilyen segéd.
-
syC
addikt
válasz
Plasticbomb #30926 üzenetére
Köszi. Ezeket már mind megcsináltam. A probléma lehet ott lesz, hogy sok helyen azt írják, hogy a kulcslépés a biosban az igpu beállítása. Viszont mivel nekem x99-es rendszerem van (6800k), problémás, mivel ezekben a procikban nincs vga. Szóval kicsit meg vagyok lőve.
Természetesen a deviceid után az ati vendor id-t (0x1002) is odaírtam.
Én lennék az első, aki ilyen problémával találkozik? Furcsállanám.
-
Dimebag88
aktív tag
válasz
Plasticbomb #30725 üzenetére
Rendben
Még idén tervezek egy hardwer frissítést mert c2d korszak már kicsit elavult!Bár a Sierra meglepő módon jól hasít rajta
A high sierra bétákkal sem vol baj vele de ugye a 3.bétától már nem látta az ssd met a telepítő
-
Dimebag88
aktív tag
válasz
Plasticbomb #30723 üzenetére
Az 5850 jól teljesít macOs alatt? Mert ahogy néztem nem olyan drága kártya!Játszani nem játszom
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Plasticbomb #30718 üzenetére
reméljük, hogy így van, mert a legolcsóbb is rettentőenrohadtulnagyondrága!
-
rii
nagyúr
válasz
Plasticbomb #30408 üzenetére
az a druva, hogy kb. semmi időm nincs is rá ,-D
fészert kell csinálnom - téli kutyusólat kell majd összerakni hőszigetelés miegymás - kerítést átcsinálni 20 m-en - másik kerítésnek az alját megcsinálni 20 m-en, az én kutyaólamban (a közös kutyaólunkban) padló-plafon szigetelést csinálni - vizet bevinni ... közbe szabadság meg 0, mert én kiamaradtam a listából ,-DDD
most hétvégén is csak vas. este jutottam el oda, h pötyörögjek vele egy kicsit ....
patkányriadó volt, kiköltöztem a pockokkkal a teraszra, hogy ne legyenek kizárva, hanem akkor én is kint vagyok velük ... mert nekik muszáj ... én meg a következmény vagyok ... de kva nag feeling kint lenni ... persze az összeg gép kint van ...(#30411) roland0807:
érdekes ahogy csinálja a bácsi, .-))) köszönöm! kirpóbálom majd a win7-es vmware 11-en is.(#30409) tlac:
asziszem. ,-DDD
ha ez megvan, kész google hadjáratot kell indítanom, annyi minden van amikor csak villog a fejemen a wtf.
(win10 hogy csinálja a particiókat, mi a különbség a sima boot meg az uefi boot között)
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
iso file-ból beadva CD-meghajtó ( jjjja .... win10 csak 3-jára látta az ntfs-es hdd-t ..... .-//// pffff )
sierra install vmware 12: már bejön a nyelvválasztás ... bill-egér nemvolt ... lehet mert be votl dugva a ps2-es bill, egy usb-s apple plexi keyboard, meg egy usb-s maúz.ha hazaérek, akkor megnzem kihuzogtatva mit mondanak ....
-
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #30408 üzenetére
viszont így tanulja a legtöbbet
-
rii
nagyúr
válasz
Plasticbomb #30309 üzenetére
ok!!
van asszem egy linux, de az most csak szenvedés tárgya volt, majd később lesz fixen is
bios flash eddig az egyetlen sikerem, egyik pendrive b.szart úgy néz ki, másik kettő meg kell
találtam két w7 install-t dvd-n, de mindettő befagy a nyelvválasztásnál ... se capslock, se egér -
rii
nagyúr
válasz
Plasticbomb #30306 üzenetére
koszonom! (komolyan elmeny olvasni)
com-port jó lett volna de mar korabban lattam, h osx-nél muszaj: bios setting: serial port: disable .-((((
én is csak azert írtam amit, hogy semmi nem tudott felkészíteni az osx-féle kihívasra .-)))
nekem hétfon dol el mi fog tortenni, mert szerdan felb.sztak az agyam, de nagyon, mikor hazajöttem vegig azon kattogtam es muszaj volt kiírni magambol, csak mind a stud.-vez mind az ugy.-vez szabadsagon van, csak hetfon lesznek .... ha kivagnak, mar az se erdekel, nem fogok mindent lenyelni ...
(#30307) tlac:
köszönöm!
csinalom, utom vagom simogatom, hajnal 3ig pufoltem, .... rajta vagyok!!!! -
Smiley
addikt
válasz
Plasticbomb #30280 üzenetére
Az everymac egy baromi jo oldal, arrol nem is beszelve, hogy nem mai darab...
Az SMBIOS ugyben pedig a sierra megjeleneseig a MacPro3,1 volt az igazan favorite a hackintosh korokben, csak ugye itt valtani kellett a rendszerkovetelmenyek miatt. Tovabbra is azt mondom, hogy aki ert hozza az hasznalja a MacPro5,1-et (X58), meg ha minden frissitesnel szivni is kell az ECC support-al, ugyanis ez a gep all a legkozelebb az asztali PC-hez... itt biztosan mukodni fog a wake on lan, a sleep, a shutdown, a speedstep es a tobbi finomsag. Arrol nem is beszelve, hogy ennel a profile-nal, tenyleg minimalis DSDT fix-re van szukseg. Mintha valahol mar olvastam volna, hogy a Clover mar ezt is kepes on the fly patch-elni, de meg nem jartam utana. -
rii
nagyúr
válasz
Plasticbomb #30265 üzenetére
igen, 7700k van ....
itt írják a 7700k-t, hogy lehet
köszönöm, megnézem majd az usb-ket!
(#30266) Mr.C:
1. a fentebb linkelt lista alapján vettem a hw-eket, amely lista meg innen van
2. meglett a hw és utána próbáltam googlezni hasonlo komponensek és az osx viszonylata kapcsán
3. abszolút nem csodálkozok h nem megy még ... azon csodálkoztam volna ha elsőre felmegy .... -
Mr.C
őstag
válasz
Plasticbomb #30265 üzenetére
na én meg erről beszéltem. Találnak egy leírást és nem olyan hw-t vesznek, hanem majdnem olyat, utána meg megy a csodálkozás, hogy nem megy.
Ha exactly ugyanaz a config, akkor a tutorial-lal nem lesz gondja, de ha eltérő vagy "összedobált" hw van, már nem lesz olyan vajsima feloperálni. -
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #30247 üzenetére
jah, nekem is z97i-plus-om
de ez az alaplap hülyesége
-
general
addikt
válasz
Plasticbomb #30228 üzenetére
az, hogy tisztább, nem sokat mondd.
mit értesz ez alatt?
-
rii
nagyúr
válasz
Plasticbomb #30219 üzenetére
az arányokat kell nézni
mennyi ideig van rá szükség - mennyi idő eljutni arra a szintre, mennyi energia szinten tartani .... -
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #30214 üzenetére
Szép nyelv a magyar, de nem a világ egyik nagyobbacska nyelve.... Sőt, elég kicsi....
pont ezért nem tudja itt megúszni az angolt, kevés a magyar hackintosh felhasználó
-
Smiley
addikt
válasz
Plasticbomb #30208 üzenetére
En egyetertek veled, de a legtobb felmerulo kerdesre ott a valasz a clover wiki-ben...
Idejon a full tapasztalatlan user, akinek a clover egy teljesen uj valami, de a faradsagot mar nem veszi arra, hogy legalabb a wiki oldalon a bevezetojet elolvassa, mielott nekiall kattingatni. Aki elolvassa az osszefoglalot, es minimalisan legalabb tisztaban a unix alapu rendszerek mukodesevel, az tudni fogja, hogy pl a FAT32-es EFI particion felesleges a jogokkal jatszani. Ez az egyik legjobb pelda az arra, hogy nekiugranak olyan dolgoknak amikkel minimalisan sincsenek tisztaban. En ezert is adtam fel, az elmult idokben csak olyan kerdes jott, amire a google fel perc alatt valaszol... aztan amikor ezt leirom, akkor meg en vagyok a bunko a hozzaallasommal... hat koszi szepen, en anno patcheltem chameleon-t, es mar kiegeszitettem a clover wiki-t, hogy a tobbieknek meg konnyebb legyen. Ha a kedves user-ben viszont nincs annyi kitartas, hogy mielott nekiugrik egy a szamara teljesen ismeretlen rendszer felhakolasanak egy hivatalosan nem tamogatott hardware-re, termeszetesen mindenfele minimalis szakmai utanaolvas nelkul azon rohadtul nem is akarok segiteni.De, hogy pozitiv is legyek, most mar nekem is van UEFI-s gepem a cegnel(haladok a korral)
, szoval vallalom, hogy valamelyik raeros esos hetvegen megirom ujra az egesz telepitesi leirast 2 reszre bontva, de mostanaban annyi a melom, hogy ki se latszom belole.
Az unibeast-et azert nem kevernem bele, mert megcsinalja a leiras alapjan, kattint meg kettot aztan leirja, hogy szar meg nem megy. Ezen utana rohadt nezes segiteni, mert az unibeast is naprol napra valtozik.
-
rii
nagyúr
válasz
Plasticbomb #30205 üzenetére
Egyébként szerintem alap esetben pont az osx az, ami a leg analfabétabarátibb os.
csak a telepítése pc-re .-))) az viszont eléggé hard core - nekem
linux-ot meg már nem is kell telepíteni ... next-next-next-finish ... minden eszköz működik hibátlanul, telepítés közben LAN-t Wi-Fi-t meg is találja, kérdezi, hogy használhatja-e.
debian, knoppix, .... már 2002-ben az UHU is csontra felment ... még a hddparm-ot is belőtte ...
ellőte azért volt bőven xf86config, modulok, kernel fordigatás, fstab, hálózat, dselect, alsa(#30209) sad_Vamp:
Ez által talán már érthető hogy bizonyos dolgokra miért szán az ember annyi időt, amennyit és nem többet.
hát'ja ... régebben élvezettel szedtem szét a gépeket, volt h 4 OS votl 1 hdd-n, ami a max volt akkoriban ... csak azóta eltelt 20 év .... -
Mr.C
őstag
válasz
Plasticbomb #30208 üzenetére
nem azt mondom, hogy használja azt, hanem hogy telepítsen és gyakoroljon rajta.... milyen egy nem windows-t telepíteni, milyen komponensekból áll, milyen a bootloader, mi az a swap stbstbstb... nem pedig úgy fogjon neki, hogy terminal-t is csak úgy használt, hogy cpoy-paste szintnél megragadt...
de ha majd lesz időm, lehet én is csinálog egy logout bejegyzést pár dologról.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
én emlékszem az első 386-osomra és amikor először szétcsesztem rajta a DOS-t... azátn jött a helyi szaki 3 floppyval és megoldotta a problémát... aztán lemásoltam a floppyt és én is meg tudtam oldani a problémát
Akkor jöttem rá hogy az NC != DOS, el lehetett kezdeni buherálni az autoexec.bat-ot meg a config.sys-t hozzá adni a mem386-ot meg mittomén miket
aztán a win95-98-as időkben amikor addig irkáltuk át a játokok *.ini file-jait amig el nem indultak végre a gépünkon.
... Csak aztán egy idő után ráun az ember és jobban örül, ha a dolgok működnek, nem kell vacakolni, mert azt a sok időt másra lehet/kell felhasználni. Az idő meg olyan dolog ami ha tetszik, ha nem: véges! Mi pedig úgy élünk, mintha végtelen lenne, pedig nagyon nem az (csak kevés dolog tudja ráébreszteni erre az embert). Ez által talán már érthető hogy bizonyos dolgokra miért szán az ember annyi időt, amennyit és nem többet.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #30198 üzenetére
egyetértek, nagyon sok mindent lehetne javítani az összefoglalón, meg konkrétan egy regényt lehetne írni
voltak terveim is, minimum egy (de inkább kettő) hétvégényi időt kellene rászánnom, és hát ez eléggé a TODO listám alján van -
Mr.C
őstag
válasz
igen, igazad van.
félre ne értsetek, én nem "sajnálom" senkitől se a sikerét a hackli iránt, csupán 1x-1x azt érzem, hogy olyanok (is) próbálkoznak, akik a windowst csak felhasználói szinten kezelik. Na nekik nem itt kell kezdeni, hanem pl egy dual boot-os lixun+win kombóval, mert ha úgy nézzük, kb az a sablon, csak sok linux szinte mindenre rámegy és nincsenek kompatibilitási problémák. Csúnyán mondva:
Clover kb egy grub
macOS kb egy distromeg a sok kérdés abból jött, hogy sokan osx guide szerint állították össze a hw-t, viszont nem 100%-ban egyezett a vas, hanem voltak eltérések. Na most az Apple különösen kényes az ilyenekre, nem mindegy neki, hogy ugyanaz, vagy majdnem ugyanaz... és itt már jönnek a problémák.
-
rii
nagyúr
válasz
guid-es rész:
köszönöm! tényleg ott van!
annyi a mentségem h "erase"-ről szóltak a how-to-k, de a particionálásnál ottvan, köszönöm!a post első fele:
most van elősször uefi-s lapom .... 94 óta telepítgtek oprendszereket, sok-sok linux, os2warp, sun solaris, beos, ... próbáltam google-zni, hogy mi az az efi-uefi, legacy ... és még mindig nem igazán vágom, hogy most mi is van. meg régebben dvd-re kellett letölteni iatkos meg mindenféle distrot, most meg teljesen más a telepítés menete ... 2009-ben tlac már végigrugdosott ezen .... végül sikerült ... azért elég nehéz téma ez .... az uefi-t is ki kell ismerni, tele van olyan feature-kal, amin csak pislogok, meg gőzöm sincs mi az ....mint sad_Vamp, én se csak felcsűrni akarom a rendszert, hanem szeretném érteni is mit csinálok, de egyszerre kell a bios után az uefi-efi-legacy megérteni, a clovert, az MBR után a GUID-ot az újabb boot loader-eket, mikor nekem a lilo volt a kedvencem .... egy hdd-több partició, feltettem kindózt valahova, majd linux, lilo mehetett MBR-be is vagy csak a Linux partició boot reckordjába, és akkor csak azt a partciót kellett aktívvá tenni és ment a boot ... de azóta minden megváltozott
én örülnék egy efi-uefi-legacy leírásnak az összefoglalóban, csak kérdezés helyett próbáltam google-özni, ... legjobb egy magyar-wikis leírás lenne, de azt nem tanátam .-/
és mellette ki se látszok a munkahelyi melóból, az otthoni melóból meg napi 3 óra vezetésből .-///
nagyon köszönök minden segítséget ...
(#30199) Plasticbomb: köszönöm .-) nekilátok feldolgozni .-)
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Plasticbomb #30201 üzenetére
de az is különbség, ha észnélkül installálsz, vagy érted, hogy mit miért csinálsz... Szóval én valahol az öcséd és te közötted vagyok, ha nagyon kell (lesz még ilyen, hasznos, stb) utána járok, de ha gyorsan kell/nincs idő/stb. akkor sajnos sokszor egyszerűbb a re-install.
Másik, hogy mivel jó ideje MBP felhasználó vagyok bizony elkényelmesedtem én is. Tegnap otthon 2 windows-os gépen, nem találtam meg a NAS SMB megosztásokat, amiket az alma és a többi linux alapú kütyü simán megtalál és tartósan helyükön vannak. 3óra után nagy nehez sikerült csatolnom mint hálózati meghajtót, de magát a NAS-t a hálózatkezelő még mindig nem látja, pedig pl. a DLNA serverrészét igen.
Ezt a HCL-t mindenképp megnézem. Most a Fenvi WiFi/BT kátyán gondolkodom. A Vegát meg biztos hogy kivárom (kell a jövőre is gondolni)
Amúgy a clover bootloaderre van valami editálási módszer (úgy mint pl a GRUBra is linuxnál)?
csak alapdolgok, mit inditson mennyi idő után, melyik HDD-k látszódjanak (win-es SDD-ből 3at látok, de csak 1 indít).Mr.C: igen tudom, ott is vagyok... és érdekes, ott máshogy is álltak egy emberhez, segítettek is nem is keveset, de már többet tudok és értek mint előtte.... ha OsX-et akarsz PC-n akkor nem kezdhetsz almával, mert nincs értelme. Haladó tudás akkor kell ha AMD-re akarsz OsX-t, vagy más Laposra.... de ha ajánlot cuccokból raksz össze, annak nem haladó dolognak kéne lenni... és nem is az. 4-5 trial-error után felment az OSX-em. Persze finomhangolnom még kell, meg mint mondtam van pár cucc amit még be kell szereznem, de ismerkedem a dologgal.
-
Mr.C
őstag
válasz
Igen, igazatok van, csak azt kéne megérteni, hogy ez nem csak egy szimpla guide lekövetés (na jó, a telepítés csak annyi), hanem haladó szintű informatikai tudás kell a használathoz. És itt nem a macOS-re értem, hanem a fenntarthatóságra. Bármiért, ha bekakál a rendszer, nem elég egy smc reset vagy egy recoveryHD futtatás mert ilyen itt nincs.
"Valahol el kell lezdeni"
Igen, de én se tengeren viharban tanultam meg úszni, rengeteg könyv és internetes anyag van már ezekről, sztem nem hacklinál kell kezdeni. Ott van pl az insanelymac oldal. Tudjátok hogy lehet ott topikba írni? Vag egy 20 kérdésből álló teszt, amit ki kell tölteni helyesre (asszem 16 jónak kell lennie). Ezzel kiszűrik az olyanokat, akiknek fogalmuk sincs pl mi a különbség ram és rom között és nincs a fórum teli a "ööö nem mehy mi a baj?" Kommentekkel (jelzem, itt sincs ilyen primitív hozzászóló, ha valaki félre értené).Amit mondasz részben igaz, de azt azért te is belátod, hogy nem ez a belépőkapu az informatikába
-
sad_Vamp
őstag
válasz
hatalmas +1!!!
Én akarom, és szeretném érteni is a dolgokat, de valahol el kell ugye kezdeni. Itt meg sokan csak azt hajtogatták, hogy " há' te géped neked kéne tunnod! "
De az elején abszolút nem volt világos mi mire van és miért (pedig instaláltam már pár rendszert és tudok követni guide-okat).
Én amúgy csúnyán benyaltam a 2drb VGA-val, amióta kivettem az 1iket azóta minden OK. (Most meg várhatom a VEGA-t. Valami OOB-st akarok majd, ne kelljen bohóckodni azzal sem. Az öregebb AMDkbe már nem éri meg invesztálni szerintem). -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #29791 üzenetére
És kérdés mennyire nehéz azt a fakeCPUID-t összehozni?
Illetve amúgy mennyire gázos a Clover-es ALC patch? VooDoo pl nagyon gyér volt.
-
boomba335
tag
válasz
Plasticbomb #29759 üzenetére
Köszi! Ha én dualboot-os rendszert akarok akkor is külön rakjam a két rendszert? Az RX480 menni fog mac os alatt? Vagy nem sok esély van rá?
-
kicsiii
tag
válasz
Plasticbomb #29424 üzenetére
Köszönöm. Nekem már nincs ötletem. Lehet nem a gépben van a baj. De valahogy megleszek nélküle, ezért csak akkor foglalkozz vele, ha nem nagy gond... köszi előre is.
-
Mr.C
őstag
válasz
Plasticbomb #29393 üzenetére
& tlac:
Oké, nem erőltetem akkor.Én mindig is efi párti voltam. Azért erőltettem, mert az előbb felsoroltak nem mentek fel gpt--re a mostani laptopommal. Virtualizáció még nem jöhetett szóba. Szóval sokszor falba ütköztem csak azért, mert nem mbr a tábla.
De jó, akkor itt ebben az esetben maradok az efi-nél
-
Riot Gin
aktív tag
válasz
Plasticbomb #29362 üzenetére
Sierra az bukó nálam, mert nem olyan képességű a processzorom, de azért köszi, megpróbálom.
-
Urna
tag
válasz
Plasticbomb #29320 üzenetére
Felraktam a kext-et de semmi változás , ég az újabb colverrel is tetem egy próbát de semmi. Ötlet?
megint egy -v -s indítás és kép? -
Dimebag88
aktív tag
válasz
Plasticbomb #29324 üzenetére
Az i7 miatt csak is clover
Srácok esetleg tudnátok sierra alá ajánlani valami ventillátor szabályzó progit? Mint pl win alatt a cpuFan?
-
Urna
tag
válasz
Plasticbomb #29318 üzenetére
Rendben,leszedtem a fakesmc-t ,de hova másoljam át? Mert ha az itteni leírást követném ( tudom hogy nem így készítettem a pendive-ot) akkor a kéne lenni EFI/CLOVER/kexts/Other mappáim, de nincsenek ilyenjeim , csak egy az a három van mint amiket feljebb is írtam. Valamint honnan vegyem ki / hogy tiltsam le a cpu sensort-t ?
-
Urna
tag
válasz
Plasticbomb #29308 üzenetére
Nagy nehezen megcsináltam a pendrive-ot , se a sierra , se win alól a virtuális sierra, se ott az el capitan sem akarta befejezni az írást , adtam pedig nekik időt ( órákat ) de nem fejezte be. Végül egy gyári iMac sacc fél óra alatt kiírta, mindent megcsináltam , bebootol a Clover de még mindig csak a -x -el bootol. Innen merre tovább?
-
Urna
tag
válasz
Plasticbomb #29302 üzenetére
Kérdés : hogy tuom használni / alkalmazni a config .plst-ket, illetve ha találtam a tonymacx86-on az én laposomhoz tartozó SSDT-t akkor azt hogy tudnám használni ?
-
cseke-
csendes tag
válasz
Plasticbomb #29294 üzenetére
Igen, azt próbáltam állítgatni. de az nem hozott eredményt, ezért gondoltam, hogy az OS-k alatt lehetne esetleg beállítani. Windows alatt letiltottam az eszközkezelőben az iGPU-t és át is váltott az R9 280-ra. Valahogy ezt szeretném elérni a Sierra alatt is csak ott az iGPU maradjon életben.
-
Urna
tag
válasz
Plasticbomb #29278 üzenetére
Köszönöm, mindjárt neki esek a kettőnek, viszont a boot sorrendet hiába változtattam tegnap, nem jött win, csak a clover, ami a hdd-n lehet mert az nem működött/ ha az usb-re boozoltam akkor rendesen vitt tovább az osx-hez.
-
hemaka
nagyúr
válasz
Plasticbomb #29279 üzenetére
Ezzel bootolnia kellene rendesen pendrive nélkül?
-
zodes
aktív tag
válasz
Plasticbomb #29215 üzenetére
Köszönöm! Nem volt egyszerű, de sokadjára csak megértettem mit kell csinálni. Sajnos elég hiányos az angol tudásom, a gugli meg nem sokat segít
Az előlapi hang viszont, még mindig nem működik. Mivel 2 SSD van (a másik win10) így megnéztem, hogy egyáltalán működik-e? Hát ott sem! Megnéztem a hardvert és mikor már majdnem újra huzaloztam az alaplapot és a kábeleket, elolvastam egy hszt. a win alatti előlapi hang problémákról.
Ott, mivel nem kapcsolja ki automatikusan a fejhallgató a többi hangot nekem kell manuálisan.
Most már win alatt tökéletesen működik minden. Márcsak Siera alatt kéne valahogy megoldani.
Feltettem az Audio Clovert is az sem hozott megoldást
Olvastam közben a SIP-ről is. Ezt ki-be kell kapcsolgatni, mikor kextekkel, driverekkel, stb. szórakozunk?
Jól értelmeztem, hogy ez valami plusz biztonsági megoldása az Applénak? -
söncö
tag
válasz
Plasticbomb #29253 üzenetére
Speciel én is a tony féle uni+multi megoldást csináltam viszont folyamatosan acpi/ahci pánik volt és meguntam mert akármiféle próbálkozásra mindig ez volt az eredmény.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #29227 üzenetére
nem muszáj legacy módban csinálni a telepítőt, csinálhatod uefi-vel
egyébként valóban zavaró, lehet át is írom majd, hogy az mbr-es és az uefi opció is ott legyen
-
zodes
aktív tag
válasz
Nos, ez is megvan!
Az jogos, hogy ha HDMI-n van a hang, akkor nem tudom állítani a hangerőt?
Lapos TV-n a max felbontás "csak" 1080p, vagy tudok jobbat is beállítani? -
Smiley
addikt
válasz
Plasticbomb #29225 üzenetére
Ha hangerot akar szabalyozni software-sen az ember akkor ne hasznaljon spdif/digital kimenetet, ugyanis ennek pont az a lenyege, hogy direkt a vevo eszkozre bizzuk a decode-t.
-
Smiley
addikt
válasz
Plasticbomb #29222 üzenetére
SPDIF-en ne is legyen hangeroszabalyzas... Nekem ne nyúljon bele a bitstream-be az os.
-
zodes
aktív tag
válasz
Plasticbomb #29217 üzenetére
Ezt a megoldást tudom, csak nem értem miért nincs ott a harmadik rádiógomb, hogy Bárhonnan
-
Gabady
aktív tag
válasz
Plasticbomb #29200 üzenetére
Vmi nem frankó, a rózsaszín és a kék dugaszon van csak kimenetem ...
-
zodes
aktív tag
válasz
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Plasticbomb #29209 üzenetére
gyakran haldoklik be így a rendszer, látszólag magától?
(mert akkor lehet inkább iMac-re kéne spórolnom...) -
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #29206 üzenetére
ez ettől még nem változna
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Plasticbomb #29196 üzenetére
én is teljesen asus ellenes vagyok... már jó ideje nem vásároltam és alapból kerülöm. A sok rettentő rossz élménynek köszönhetően. (még mindig vannak ismerősöknek ilyen cuccai és látom, hogy nem javult a helyzet, sőt!)
-
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #29204 üzenetére
Nálam az időt állítgatja folyton
Ma reggel már be sem tudott bootolni a gép, amíg fel volt dugva az OSX SSD... Rendet raktam, de két három újraindítás után megint létrehozott egy plusz bejegyzést... Majd valahol 10+ bejegyzés körül megint takaríthatom ki.
ilyet nekem is sokszor csinált az a nyomorult bios (Asus Z97I-PLUS)
amióta 1 ssd-n van mindhárom rendszerem, azóta leállt velepróbáld meg, hogy a clover-en kívül minden bejegyzést törölsz, a win-t képes magától újracsinálni
-
zodes
aktív tag
válasz
Plasticbomb #29196 üzenetére
Nálam csak hang nem volt, de a multibeast után már az is. Bár a 7.1 -et még nem próbáltam és sajnos nincs is olyan eszközöm, amivel ki tudnám próbálni..... majd jövőre
Az EFI az ami az SSD-n van ugye?Egyébként valaki használ TimeMachine-t? Működik?
-
mgaben
senior tag
válasz
Plasticbomb #29192 üzenetére
Szuper. Köszi. 😀
-
kicsiii
tag
válasz
Plasticbomb #29190 üzenetére
Rx480 ra kíváncsi vagyok. Majd írj, ha lesz tapasztalatod. Telepítéssel esetleg gondok, vagy reméljük hogy nem. Meg egy FCPX BruceX teszt is érdekelne, ha nem vagyok tolakodó
-
Gabady
aktív tag
válasz
Plasticbomb #29170 üzenetére
Tonymac oldaláról szedtem egy config-ot ami elv. az én alaplapomhoz készült. Sajnos a probléma ugyanez. Ma majd megpróbálom visszatenni a GTX-em és az nvidia-s configgal indítani a telepítőt.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #29146 üzenetére
tényleg csak pár helyen nyúlkáltam bele egy sima clover telepítés után
ha megfigyeled, rengeteg kikommentezett rész van benne, azok is már így voltak -
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #29144 üzenetére
csak egy faksmc van, a másik csak egy osx-es rejtett fájl
nincs semmi dsdt/ssdt-m
itt a van a clover config-om, de semmi izgalmasat nem fogsz benne találni, mert szinte gyári állapotban van
(sleep az nem működik, azt lusta voltam beállítani) -
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #29142 üzenetére
itt van a könyvtárszerkezet (linux, win, osx indítók vannak benne)
ha ennél valami kézzelfoghatóbb kell, akkor azt inkább privátban, publikba nem tenném ki -
Gabady
aktív tag
válasz
Plasticbomb #29135 üzenetére
Jol latom hogy neked is ugyanott hal le mint nekem ?!
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Plasticbomb #29094 üzenetére
nem érted teljesen a logikámat, azt hiszem
ha összespórolom, nem lesz gond a pénz.... OSX-en a fő profil FinalCutProX lesz. És amott azt irták, hogy már a dual 5770 is brutál eredményeket hoz (konkrétan majdnem egy GTX970est).
High-end PC-t akarok összehozni, amin nincs, vagy csak nagyon kevés kompromisszum van, és nem kell frissiteni legalább 2-3 évig, viszont az OSX-nek meg rendesen működnie kell (főleg az FCPX-el).A másik, hogy nem vagyok hajlandó 50€-nál többet kiadni használt kárytára.... és a refurbished 280x és 380x is arany áron megy, ha egyáltalán van . Használtan meg 150€/drb, ennyi pénzt már nem rizikóznék.
Egy ilyen 5770-est meg viszont meg tudok oldani 20-30€-ból.... 2drb az kb másfél bevásárlás az élelmiszerben (vagy mittomén) szóval, nem akkora tétel, ha bukok rajta akkor max 60€-t (a 2őn ugye). Végső esetben, ha megjön a normális Polaris vagy VEGA támogatás akkor meg eladom ...mittudomén, a feléért például (ez esetben is csak 30€-t bukok).
Ha jól néztem és értelmeztem a dolgokat a ráfizetésem fő rész a nagyobb táp lesz, és az, hogy 3 vagy 4 SLI-s alaplapot kell majd vennem.... de kit érdekel?
-
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #29082 üzenetére
Jobban zavar a billentyűzet, hogy a @ nem a contol+v-n van, hanem a wingomb+q-t kell tapossam osx alatt, én meg folyton a windowsos megszokott bill kombinációt használnám
összefoglaló II. pont
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Plasticbomb #29043 üzenetére
Na, már amott is azzal "zaklatnak", hogy radeonnal sokkal gyorsabb lenne az FCPX-el....
Kicsit tudnál ismertetni ezzel a 2 AMD problémával? (mivel első build lenne nem tudom mi van pontosan a mérleg egyik nyelvén és mi a másikon)
a sleep/awake-nál elég kikapcsolni az alvást? A sima sofware-es képernyő kikapcsolás még működik attól?
Ez a "boot to black" amit nem igazán értek. Mit is csinál? Mekkora gond? Minden kapcsolásnál oldani kell, vagy csak egyszer? stb.
Mi lenne a szitu akkor, ha keresnék egy használt, de teljesen működő "kici-occó" AMD kártyát, és később raknék bele egy nagyobb teljesítményű akármilyen kártyát, hogy win alatt is tudjak játszani? Az alaplapnak gondolom SLI meg crossfire típusúnak kéne lennie, ugye?
Ilyte csinált már valaki? Nem zavarna be az OSX-nek a másik kártya? vagy ott is le lehet tiltani, mint a windowsban? (és akkor "csak" a monitor kábelt kéne cserélgetnem ugye?)Jól jönne valami épkézláb tanács, mert rettentő passzivitás van az ügyben.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Plasticbomb #29041 üzenetére
SIERRA van az MBP-men is, szóval ezen is annak kéne lenni. Amint irtam nem akarok kellemetlenségeket, nem zárkózom el az AMD-től sem, de akkor az olyan legyen ami tényleg simán "pöccre" indul. A sleep awake hiány az már elve elég nagy gáz szerintem. Az biztos hogy valami kéne 150-300€ között. Csak nem akarok úgy járni hogy amire év végén oda jutnék nem lesz már semmi biztosabb model, ezért inkább megvenném most, vagy a kövi hónapban. Amúgy én is csodálkozom azon, hogy miért az NV van nyomatva a TMx86on, amikor az iMAC-ekben Radeon van...
Szóval a kérdés még mindig nyitott...
-
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #29013 üzenetére
töröld ki a clover config fájlt, aztán telepítsd újra a clover-t
így tiszta lappal indul -
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #29004 üzenetére
miért kellett belőni az igp-t, ha úgy is videokártyát fogsz használni?
-
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #28995 üzenetére
csak egy pár kext-em van, csak a legszükségesebb dolgokat állítottam be
fakesmc, appleintele1000e a hálózathoz
a hang az meg patchelve van
meg van egy saját edid-em a monitorhoz, hogy legyen 24p-musb2-ről tudtam csak telepíteni
meg a clover-ben ki kell ezeket kapcsolni, hogy bootoljon
fix airport
fix sound -
törölt tag
válasz
Plasticbomb #28999 üzenetére
Tehát ha jól értem akkor PCIE, ha a két szélén lévő érintkezők mindegyike aktív?
-
törölt tag
válasz
Plasticbomb #28997 üzenetére
Aha, az könnyen lehet, hogy SATA, elnézést.
-
törölt tag
válasz
Plasticbomb #28995 üzenetére
Nekem is m2 van és simán működik (samu 850 evo)
(#28991) Smiley:
Hááát, most úgy van, hogy Win (500GB SSD), OSX (60GB SSD)
Lehet érdemes volna megcserélnem.
Igazából az is probléma egyelőre, hogy jó volna valami közös partíció az adatoknak a két OS számára. exFAT lenne, de nem naplózott fájlrendszerre nem bízok semmit. -
scream
veterán
válasz
Plasticbomb #28780 üzenetére
Hát az a baj, hogy nem tudom mi az az SSDT (hogyan kell Win alól kinyerni és utána azt telepítésnél miként kell használni) és hogy mit takar az ACPIPlatform téma.
Itt amúgy van egy sikeres B150M Mortar-os telepítés és fel is van töltve egy DSDT, csak egyrészt nem tudom letölteni (regisztrálni kell, de nekem nem akar megérkezni a regisztrációs mail, pedig vagy 10 emaillel próbálkoztam) másrészt, ha le is töltöttem volna, nem tudom, hogy azt hová kéne másolnom.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #28737 üzenetére
használj addig vezetékes netet, ahhoz ezt a kext-et kell felraknod
(egyébként ugyanilyen alaplapom van, de én a wifi-t nem állítottam be, mert bonyolultnak tűnt, meg úgy sincs rá szükségem)
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Yap. ACPI gond. AppleACPIPlatformExpert failed to start. Vanilla Sierra és 25ikei és előző clover build is. FakeSMC a helyén, arguments a helyén. Elfáradtam mára tőle. És még csak elkezdtem érteni, hogy mi merre van, mit hova tegyek, hogy a WiFI-t belőjem majd. Veszek egy gyorsabb pendrive-ot....
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
UEFI vagy BIOS?
UEFI specifikus telepítés kell neked Cloverben.
De miért nem indul?
kidob valamivel? -
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #28733 üzenetére
Sierra miért nem jó?
Uefi-s telepítőt is csinálhatsz.
-
kisjimy
aktív tag
válasz
Plasticbomb #28559 üzenetére
Szia/sziasztok!
Jó hirrel szolgálok,a proléma megoldódott! Sok kutakodás után meg lett a megoldás: Bios update!!!
Egyből látta az ssd,bei sbootólt,csak az osx betöltése nem ment végig.Sok probálkozás után a biosban egy valami volt alapértelmezetten átálítva,de most már teljesen rendben van,szépen boot-ol az esztközről,szépen fel is áll a sierra.Már csak ennek az m.2 ssd drivert kéne feltennem,és már 100% is rendszer.Észrevétel a sierra-val kapcsolatban:
Kicsit sok ramot eszik,többet mint az El Capitan,safari mintha lassúb lenne,nehezebben tölt be oldalakat.Egyenlőre ennyit vettem észre,remélem a továbbu frissítédek javítják majd a sierra hibáit.
:-)
-
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #28495 üzenetére
ha már linkelted, kipróbáltam a BCM4352-mön
telepítettem a BTFirmwareUploader.kext-et és a bluetooth-ot sikeresen be is állította
(a wifi-t sajnos nem, ahhoz ennél többet kellene hackelni) -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #28478 üzenetére
Én úgy tudom hogy a 3XX-es szériás VGA-t is meglehet oldani de a 2XX az tuti natívan volt támogatva. Ha nem fontos annyira neked a modernebb VGA egyenlőre akkor egy 290X-et lehetne venned vagy 280X-et, attól függ mire kell. Mert nem vagyok most benne biztos hogy menne. Amúgy én El Capitant használtam szóval Serra-ra nincs tapasztalatom.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #28476 üzenetére
Én mikor az El Capitan-t használtam akkor natívan működött az R9 280X-em. De a 390-el nem akart menni. Legalábbis egy két pici dolgot módosítva sem volt kép. De tuti megoldható csak nem tudom hogy.
Am nekem az alvás is működött.
-
mgaben
senior tag
válasz
Plasticbomb #28254 üzenetére
rákerestem. nem teljesen halott. ennyit írt Smilye kolléga:
'Szerintem semmi ertelme nekiallni, az egy hatalamas szivas... ezzel egyutt kell elni.' -
kiszi07
senior tag
válasz
Plasticbomb #27890 üzenetére
Az szinte mindegy, mert úgy sem húznám agyon a procit, de akkor minek K-s proci ?
Szeretem a szorzózármentes procit igazából.
De ha van egy jobb komponens, akkor mehet az is. Mit gondolsz róla ?
-
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #27857 üzenetére
Snow Leopard-ot vmware-re tedd fel és akkor onnan le tudod tölteni a friss El Capitan-t legálisan
kicsit több macera van vele, mint az újabb osx-ekkel, de megoldható:
[link] -
válasz
Plasticbomb #27857 üzenetére
A snow leoról való indulást felejtsd el szerintem, csak magadat szivatod vele, semmi értelme, és hiába vetted meg, ettől még nem fog máshogy működni (sőt).
-
Smiley
addikt
válasz
Plasticbomb #27855 üzenetére
Elmegy az mindenen ami intel, a kerdes hogy mennyi szivassal. Arrol nem is beszelve hogy miert snow leopardot szeretnel telepiteni? Az egy nagyon regi rendszer kb semmi nem mukodik mar rajta. Amugy ott az osszefoglaloban egy clover-es leiras...
-
törölt tag
válasz
Plasticbomb #27442 üzenetére
néztem azt a listát, eléggé karcsú, egyedül valamiért a Samsung N latopon megy szinte minden, meg ahogy lesegettem, azok a laptopok olyan 120ezer felettiek...nos én ezt 80ért vettem, most 90, sajn os erre volt keret, de azért nem mondható gyengének, csak úgy össze van rakva majdnem mint egy macbook....töltő,periféria nyílások...ha valami csere benne darabokra kell bontani mert semminek nincs ajtaja...se a wifinek, se a ramnak, se az akkunak....attól hogy cerka procis, nem annyira gyenge gép mint ahogy a spec mutatja...egyenlőre megnézem majd vm alatt milyen is...eddig csak videókon meg filmekben láttam hogy milyen...szépnek szép, gyorsanak gyors...de ha kezelés szempontjából nehéz akkor marad a microfos féle ablak
-
törölt tag
válasz
Plasticbomb #27437 üzenetére
volt asztali pc-m, eladtam, kicsit sokat evett villanyban
és vettel egy asus x553m laptopot... kb.fél kWh-val kevesebbet eszik
meg ez legalább hordozható, mivel albiban lakom így a kompact megoldás kényelmesebb, na meg kevesebb helyet eszik
mondjuk én nem kimpondodttan a ELC-t próbáltam, kicsit régebbi kiadást....de kipróbálom a ELC-t... ha tuti, akkor kipróbálom a laptopomon majd,a főbb partíciókról már van acronis full part mentésem így bármikor gond nélkül vissza tudom rakni majd a windows ha esetleg elakad a telepítésnél
amúgy a tabról is csináltam...
-
törölt tag
válasz
Plasticbomb #27409 üzenetére
ááá...már világos...WM alatt futtasak elösször egy os x-et amiben tudok csinálni egy usb-s telepítőt? csak ez 10.11-es de ebből van 10.5 vagy 10.6 is?
-
törölt tag
válasz
Plasticbomb #27407 üzenetére
sajnos nem ez kell
nem virtuálisba akarom feltenni hanem a Windows-t cserélném le inkább
-
törölt tag
válasz
Plasticbomb #27403 üzenetére
elvileg ennek az oldalnak az infói szerint 10.6ig működne....
-
xedos
addikt
válasz
Plasticbomb #27403 üzenetére
Nem tudom, hogy miért, de az OSX alapból támogatja az érintő képernyőt!
Nekem a Lenovo Yoga 2 Prom-on az El Captain alapból vitte az érintést... -
törölt tag
válasz
Plasticbomb #19665 üzenetére
Ezaz, végre van hang! Nagyon köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest