- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Urna
tag
válasz
Plasticbomb #29320 üzenetére
Felraktam a kext-et de semmi változás , ég az újabb colverrel is tetem egy próbát de semmi. Ötlet?
megint egy -v -s indítás és kép? -
Urna
tag
válasz
Plasticbomb #29318 üzenetére
Rendben,leszedtem a fakesmc-t ,de hova másoljam át? Mert ha az itteni leírást követném ( tudom hogy nem így készítettem a pendive-ot) akkor a kéne lenni EFI/CLOVER/kexts/Other mappáim, de nincsenek ilyenjeim , csak egy az a három van mint amiket feljebb is írtam. Valamint honnan vegyem ki / hogy tiltsam le a cpu sensort-t ?
-
Urna
tag
válasz
Plasticbomb #29308 üzenetére
Nagy nehezen megcsináltam a pendrive-ot , se a sierra , se win alól a virtuális sierra, se ott az el capitan sem akarta befejezni az írást , adtam pedig nekik időt ( órákat ) de nem fejezte be. Végül egy gyári iMac sacc fél óra alatt kiírta, mindent megcsináltam , bebootol a Clover de még mindig csak a -x -el bootol. Innen merre tovább?
-
Urna
tag
Próbát tettem egy másik pendriveval ( meg a hdd-vel megint, de az se működött) , felraktam rá a Colvert az összefoglaló alapján van is minden , EFi, EFI backup Felhasználók-mappa, de nem bootol alóla, viszont most jön amit tényleg nem értek , a másikon ami alól hajlándó betölteni nem mutat csak összesen 3 dolgot: az OSX Sierra telepítőt, az EFI Backups mappát, ami üres, valamint a Multi Beast sierra edition -telepítőjét és annak egy txt. és egy pdf- jét... ? Hogy működik ez? Biztos van valami amit nem mutat a Finder nekem, és azt kéne másolni, vagy nem is tudom... nem hiszem hogy a Sierra instal app miatt bootolna , de még az is lehet...
-
Urna
tag
válasz
Plasticbomb #29302 üzenetére
Kérdés : hogy tuom használni / alkalmazni a config .plst-ket, illetve ha találtam a tonymacx86-on az én laposomhoz tartozó SSDT-t akkor azt hogy tudnám használni ?
-
Urna
tag
válasz
hemaka #29296 üzenetére
1 akkor mi értelme a clovernek ha nem tölti be? ( tudom nem látom át még az egészet , erról valami olvasmányt valaki ha ad megköszönöm)
szerk: valamint a kilépés a cloverből sem vezet tovább a hdd-n se :/
-ezek ma jöttek elő tegnap valamit elbarmoltam magamnak szerintem-
2 most valamiért az usb - sem tölti be csak a -x -el ,ott meg nem megy a billentyűzet..csináljak virtuális alól egy újat? esetleg tudok csak colvert tenni rá amihez nem kellene egy 8 gigás pendrive?
-
Urna
tag
Illetve találtam egy postot tonysmac-en egy az enyémmel megegyező típusú laposról. Az a kérdésem hogy amit ő linkelt benne config.plist-azt hogy tudom én is használni? Itt írja bár ő el captaint telepített, tuom.
-
Urna
tag
Esetleg valakinek ötlete hogy a külön hdd-re feltett Clover miért nem tölti be az osx-et? Csak a pendive-boot az egyetlen verzió per pill ha almát akarok a gépen..
-
Urna
tag
válasz
szuszinho #29282 üzenetére
Már majdnem írtam hogy nem ment mert próbáltam de az az előző clover volt.
Felraktam a fentebb linkeltet, amivel még mindig nem tudom bebootolni az osx-et ( tuti az én hibám .. :/ ) viszont így már a bootsorrend érvényes és megy lazán a win elsőben. A további kérdés hogy hogy tudom jól beállítani a Clovert. ( majd lesz máás kérdés is
azt hiszem sok , meg olvasgatás is de evvel a lépéssel már sokkal nyugodtabb lettem )
-
Urna
tag
válasz
Plasticbomb #29278 üzenetére
Köszönöm, mindjárt neki esek a kettőnek, viszont a boot sorrendet hiába változtattam tegnap, nem jött win, csak a clover, ami a hdd-n lehet mert az nem működött/ ha az usb-re boozoltam akkor rendesen vitt tovább az osx-hez.
-
Urna
tag
EDIT: Most a cloverből sem tudok visszalépni a Windowsomhoz, akkor se ha a bootsorrendben a az ssd az első,és ha a a hdd-n lévő clovert tölti be ami nem megy tovább, csak a pendrive-ra bootol az visz tovább ,de az is csak a mac felé, érdekelne hogy hogy mehetnék vissza a Windowsomhoz, nem terveztem avval hogy nélkülözném a windowst, max a hétvégére tudnám.
Ebben kérném inkább a segítségeteket, hogy valahogy visszahozzam a win-asztalt , köszönöm! -
Urna
tag
Nos ,köszönöm a bíztatást , fel is ment a kicsike, viszont szeretném a segítségeteket kérni a "finomhangoláshoz". Van pár dolog amiket olvastam hogy másnakk is produkálta a masina, ezeket lejjebb részletezem, inkább leírom hogy mi működik eddig: billentyűzet (0 és í visszacserélve) , tapipad ( bár a klikk csak a gombokkal megy rátappintással nem , nem tudom hogy menne-e úgy) a lan és az usb-k mennek, és ennyi.
A hang nem megy, se jack-en se hangszórón ( ott konkrétan nem lát ezköszt) hdmi-t kártyaolvasót nem próbáltam, viszont ami a legfontosabb a videókártya illesztő eleég degesítően nem jó, a textúrákat rosszul rajzolja , amikor frissíteni kéne ( pl amikor tabot váltanék, és a két szürke között váltana a színe ) erre olvastam hogy lenne egy config.plist amit nem tudom még hogy hogy tehetnék fel vagy használhatnám, illetve nem olyan fontos de még nincs bootloader a hdd-n ( bár ez legyen a legkissebb gind), viszont a képernyő felbontás módosítása sem jott össze, 1366x768-at szeretnek de nem sikerült pedig átírtam egyszer egy config.plist-ben.
Plus van mag egy olyan, hogy minden restartkor kidob egy bios hibával, miszerint kritikus a töltés szintje ( feltöltve az akku) ez csak azért zavaró, mert kivágja a bios módosításokat, és mindig bios resettel indítani nem a legjobb.
Tudom hogy sok minden van még, remélem tudtok segíteni kicsit, esetleg többet. Elég érdekesnek tűnik még a rendszer, ha kicsit jobban átlátnám a plist-eket, meg az SSDT-ket mert ezek fordultak el elég sokszor a hibá kijavításában biztos könnyebben menne.
Ha valami infót kihagytam , pótlom ahogy tudom. -
Urna
tag
Sziasztok !
Tegnap sikerült egy bootolható Sierra telepítőt csinálnom , a https://www.tonymacx86.com/-oldalon lévő tutorial segítségével, először unibeast, aztán multi. Ez működik is , a gép amire felraknám egy Hp Probook 440 G3 ( skylake) amiben van egy m.2-es ssd rajta a win7 meg emellett egy hdd. az OSx-et a hdd-re terveztem felrakni mert a windowst mindenképp meg akarom őrizni rajta. Lehet esetleg baj abból hogy nem tudom kiszedni a gépből a telepítés erejéig az ssd-t?( köt a gari) És fog müködni multi boottal rendesen? nem kell grafikus váltás igazából, csak két meghajtón kettő legyen, majd bios alól váltom ha kell.
A válaszokat előre is köszönöm! -
Urna
tag
Sziasztok!
Azt lenne a kérdésem , hogy egy Skylake-es procis notebookra fel lehetne-e tenni az OS X -et?
Egy Lenovo Yoga 500 -14ISK típus lenne konkrétan. Most egy virtuális gépen megy rajta, egy Yosemite, leszedtem az El Captain telepítőt is, csak mielőtt végigjárnám az összefoglalót, gondoltam megkérdezem, hátha már alapból nem lehet.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged