Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• rii

nagyúr

válasz Plasticbomb #30198 üzenetére

guid-es rész:

köszönöm! tényleg ott van!
    annyi a mentségem h "erase"-ről szóltak a how-to-k, de a particionálásnál ottvan, köszönöm!

a post első fele:
    most van elősször uefi-s lapom .... 94 óta telepítgtek oprendszereket, sok-sok linux, os2warp, sun solaris, beos, ... próbáltam google-zni, hogy mi az az efi-uefi, legacy ... és még mindig nem igazán vágom, hogy most mi is van. meg régebben dvd-re kellett letölteni iatkos meg mindenféle distrot, most meg teljesen más a telepítés menete ... 2009-ben tlac már végigrugdosott ezen .... végül sikerült ... azért elég nehéz téma ez .... az uefi-t is ki kell ismerni, tele van olyan feature-kal, amin csak pislogok, meg gőzöm sincs mi az ....

mint sad_Vamp, én se csak felcsűrni akarom a rendszert, hanem szeretném érteni is mit csinálok, de egyszerre kell a bios után az uefi-efi-legacy megérteni, a clovert, az MBR után a GUID-ot az újabb boot loader-eket, mikor nekem a lilo volt a kedvencem .... egy hdd-több partició, feltettem kindózt valahova, majd linux, lilo mehetett MBR-be is vagy csak a Linux partició boot reckordjába, és akkor csak azt a partciót kellett aktívvá tenni és ment a boot ... de azóta minden megváltozott :)

én örülnék egy efi-uefi-legacy leírásnak az összefoglalóban, csak kérdezés helyett próbáltam google-özni, ... legjobb egy magyar-wikis leírás lenne, de azt nem tanátam .-/

és mellette ki se látszok a munkahelyi melóból, az otthoni melóból meg napi 3 óra vezetésből .-///

nagyon köszönök minden segítséget ... :)

(#30199) Plasticbomb: köszönöm .-) nekilátok feldolgozni .-)

Új hozzászólás Aktív témák