- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielK
addikt
válasz
DanielK #21505 üzenetére
Nagyon remélem, hogy tudtok segíteni!
Felment a hackli unibeasttel.
Van DSDT-m, csak ezt kellett feltenni az ACL662 hanghoz: [link]
Így az alaplapon van hang, de ezt csak jacken keresztül egy erősítőhöz tudom kötni. Szeretném, ha a videókártya hdmijén keresztül menne a tévébe a hang.
Ehhez elméletileg ezt találtam: [link]
Itt jön a gondom, mert nem vágom, hogy pontosan mit is kéne tennem. Mit, mikor hova tegyek? És hogyan? valaki nem tudná egy kicsit leírni az én videókártyámra specifikálva a menetét?Nagyon megköszönöm!
Nethez a multibeats apple rtl kextet tettem fel. Minden működik , kivéve a fent említett hdmi hangot.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
DanielK #21507 üzenetére
1) bootloaderben EthernetBuiltin kapcsolo Yes-en van? (vagy ez az opcio mar csak kozmetikai funkciot tolt be?)
2) lnx2mac drivert dobd fel probakeppen. extensionsben nezzed meg, hogy nincs-e esetleg mas halokartya driver felrakva, ha van, tedd ki asztalra, nehogy osszeakadjon.
nincs most jobb otletem
-
DanielK
addikt
-
DanielK
addikt
válasz
DanielK #21505 üzenetére
végül myHack-kel feltettem egy mountain liont a gépre. Ati configgal (vertex) szépen fel is ismeri.
Már csak két dologra lenne szükségem: a hangra (vagy az alaplapi ALC662-re vagy az ati hdmis hangkimenetére) - a hdminek jobban örülnék. És az alaplapi RTL8102EL 10/100M ethernet kártyára.
Az ethernet kártya ment unibeasttel belépve, melyik kextet használhatták?
-
peterattila
aktív tag
válasz
DanielK #19240 üzenetére
Erre már én is gondoltam. Laptopra dugva szintén nem ismeri fel (xp sp3). Viszont ha rossz, akkor hogyan tudtam kinyerni belőle adatokat és ebből gyártani inf fájlt? Ezzel hibátlan w7 alatt. Ezen agyalok, mert itt lesz hiba. Nem tudom ezt valahogy megetetni az osx-el?
-
-
DanielK
addikt
válasz
DanielK #18645 üzenetére
A rMBP-hez is lehet venni Apple USB SuperDrive-ot.
(#18648) zsivagooo: én is azért vettem superdrive-os apple gépet, hogy a több, mint 50 cd-met berippelhessem. Nem venném meg még egyszer, csak azért, hogy elektronikusan meglegyen.
Amíg nem lesz minden kis szirszaros faluban is legalább 5MB a net (nem csak itthon), addig van létjogosultsága a fizikai adathordozónak. -
törölt tag
válasz
DanielK #18585 üzenetére
Szerintem van működő kext hozzá csak nem igazán tudom, hogy mit keressek.
Másrészt ha osx-et eröltetek egy PC-re, akkor már a legújabbat szeretném. Ez szerintem érthető. Tehát egyelőre nem az a lényeg h legyen OSX-em, hanem a legújabb legyen és megismerhessem azt.Zsivagooo: itt mit is kellene néznem? én annyit tudok leszűrni a dologból, h nincs hd3000 és van GT540M
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
DanielK #18210 üzenetére
Áttételesen használod naponta amikor sms-t irsz telefonálsz pénzt veszel ki a bankból,megnyitsz egy weboldalt,... a lista végtelen.
tudom nem ilyen lovat akar sok ember de ez mégiscsak igy van.
Ennek a filzófiának az első két termése a tty és a vi.Aki ezzel a kettővel tud bánni az bármilyen posix/unix/linux/bsd rendszerben elboldogul.
aki meg nem az ne haxoljon vegyen gyári macet.
-
kenny123
addikt
-
DanielK
addikt
válasz
DanielK #18045 üzenetére
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítségét és elnézést, ha fölbosszantottam volna valakit!
A helyzet az, hogy a hibás partíció miatt a telepítés után boot0:done hibát kaptam folyamatosan és csak a pendriveról volt hajlandó bootolni a gép (akár win, akár os x). Több megoldást találtam a neten, egyik sem hozott eredményt (gondolom, mert hibás a partíciós tábla). Ez nem okozna akkora gondot, hiszen tisztán egymagában telepítve ssdre, nem lenne gond.
De a nagyobb az, hogy az Airlive WN-5000PCI wifi kártyámhoz (Ralink RT2860) nincs működő kext. (pedig hajnali kettőig dolgoztam kitartóan a gépen a fenti 2hiba kiküszöbélésére)
Wifi nélkül nem telepítem, így marad a virtuális megoldás. Ehhez nem tudom mennyire szabad linket megosztani itt, így nem teszem, de privátban átküldöm, ha kell valakinek.Még egyszer köszönöm!
-
DanielK
addikt
válasz
DanielK #18041 üzenetére
Újabb fejlemények:
a mentés partíciós tábláját nem tudtam helyrehozni (a win telepítője nem volt rá képes), mást nem láttam, ami máshogy működne.
A megoldás eddig az, hogy a paragon partition manager free12 verziója képes Apple HFS+-ra formázni, így azzal megformáztam a partíciót. A telepítő meg fut.Egyébként virtuálisan is sikerült futtatni a ml-t, még az apple id-mat is elfogadta, minden települt, amit megvettem store-ban. Csak ugyebár lassaban, mint natívan.
-
DanielK
addikt
válasz
DanielK #18033 üzenetére
Ha a mentésből visszatett partíciós tábla ok, akkor viszont a ml alatt elkészített pendriveon levő ml okozza a partíciós tábla hibát azzal, hogy nem tudja megformázni a plusz létrehozott partíciót. Ergo az nem jó. Pedig lépésről lépésre mindent megcsináltam.
És ezt honnan veszem? Onnan, hogy a minitool partizion wizard a pendriveon levő partíciót jelezte GPT partícíónak....
A pendriveot ez alapján csináltam meg. -
DanielK
addikt
válasz
DanielK #18020 üzenetére
Nem az a típus vagyok, aki feladja!
Azt találtam ki, hogy az SSD-re felteszem unibeasttel a ML-t, ott lesz, mint fő rendszer (a wifit és hangot csk be lehet valahogy indítani) és az 500-as vinyón csinálok egy ~80-90 GB-os partíciót, amire felmegy a win. Ez így kivitelezehtő?
Gondolom húzzam le addig az SSD-t, amíg a wint feltelepítem a vinyóra? Illetve nem lesz-e gond, hogy a hdd nem alaplapi sata csatlakozón van, hanem egy +pci-os kártyán? Vagy a hdd-t tegyem alaplapi satára és a dvd írót a pciosra? (gondolom ez szerencsésebb)Vagy tegyem újra az ssdre a wint és nézzem meg, hogy ott jó-e a partíciós tábla? (a wines backup gondolom a partíciós táblát is elmenti, mert akkor nem lesz jó- és maradok a mostani javításán)
-
tlac
Topikgazda
válasz
DanielK #18016 üzenetére
ledózerolod a vinyót, csak az osx-et feldobod és tudod tesztelni
nem lehettél túl alapos a kereséssel, mert a gyártó oldalán is van hozzá osx driver, persze ősi
egyébként meg kártyán lévő chipből kell kiindulni és arra rákeresni -
rooney8
aktív tag
válasz
DanielK #17992 üzenetére
www.legitreviews.com/images/reviews/550/asus_p5k_onboarddev.jpg
Itt kell atallitani az IDE-t AHCI-ra
A csatlakozo pedig... Most nem vagyok otthon, ezert fejbol irom. Van a "sima" sata csatlakozo, ebbol 4 db van, de egy helyen van mind a 4. A jmicron-os csati meg a lap bal oldalan van, valahol a vidikari mellett, nalam piros szinu, mig a masik 4 pedig fekete. de amugy benne van a lap kezikonyvebe, en is onnan neztem ki -
-
tlac
Topikgazda
válasz
DanielK #17984 üzenetére
jónak tűnik
viszont az az aktív beállítás okozhat problémát, szedd le és tedd át az üresre
de hogy próbáljunk meg biztosra menni, formázd még meg az üres partíciót mondjuk fat32-re, a másik vinyót meg húzd le
és ugye ahci-ra van állítva az inteles vezérlő, amin használod? -
tlac
Topikgazda
-
rooney8
aktív tag
válasz
DanielK #17960 üzenetére
A win-t fel lehet tenni GUID-ra is (nalam is igy van), viszont azt kellett volna elobb folrakni, mert igy elbassza az os x bootloader-jet (amit talan, utolag is tudsz javitani, de ebben nem tudok segiteni) talan meg ugy is meg lehet csinalni, hogy a win lesz a bootloader, de hat nem tudom ez mennyire mukodne.
Ami biztos: mac disk utility -> 2 particio; 1 win (fat), 1 mac (extended journaled) es GUID particios tabla. Win-t felrakod (telepitobol formazod fat->ntfs, a masikat ugy hagyod. Install, majd ha kesz, akkor johet a mac. Szokasos telepites a masik particiora. Ha vegzett, akkor a szokasos multibeast-es moka, csak meg valaszd ki a boot resznel az "instant menu"-t. Igy inditasnal majd tudsz valasztani, hogy melyiket inditsa el (win vagy os x)
-
-
DanielK
addikt
válasz
DanielK #17950 üzenetére
DSDT.alm-t már sikerült csinálni windows alól egy leírás segítségével. Hogyan tovább?
Még régen lionra ko9 mondott egy jó leírást: kakewalk, dsdt es egy patch mbrhez.
Az új kakewalk már nem támogatja a G31-es alaplapot és annó lion patchet linkelt, de nekem ml-hez kéne... -
Máté94
addikt
-
curvedpin
tag
válasz
DanielK #12459 üzenetére
6: Máténak is ha 2- vagy három ikon lesz csak (nekem win7 win8 és lion) akkor szép, ha már a 4. (nekem:tároló) is látszik ott a ronda csík. Szóval:
boot plistbe
<key>Hide Partition</key>
<string>hd(0,1)</string >
0,1 helyére megnézed disk utilityből azt a merevlemezt amit nem szügséges látni (nincs rajta oprenszer)UI: egyébként átnevezni is tudtok:
<key>Rename Partition</key>
<string>hd(0,3) Backtrack;hd(0,5) Ubuntu</string> -
ko9
addikt
válasz
DanielK #12505 üzenetére
USB-s WiFi: Milyen?? Márka/típus kérlek.
10.7.2 Update: Ezzel kezd. SMBios.plist-ed legyen MacPro3,1, vagy Apple oldaláról leszedett Combo Update-el telepítsd. (utóbbi az ajánlott).
Multi/Easybeast ellenes vagyok, jobban szeretem magamnak összeszedni a kexteket, és egyenként rakosgatni, minthogy egybe az egész, és akkor főjjön a fejem, hogy mi nem megy.
Manuálisan bemásoltad? Gondolom Permission Repair nem volt, pedig anélkül nem megy egy kext se.iCloud/AppStore majd akkor ha stabil a rendszer.
-
DanielK
addikt
válasz
DanielK #12493 üzenetére
Sziasztok!
Feltettem újból a Liont, most már úgy ahogy mondtátok. Chameleonv2 1984 (legújabb) és Multibeast 4.0.3 segítségével az easybeast kipipálva.
Most van egy dualbootos rendszerem, ahol mindkettő oprendszer elindul.A Lion-ra szeretném újból feldobni az usb-s wifi adapter driverét. Ehhez az info.plist fájlban kell átírnom két dolgot (már csináltam), de most nem tudom a kextet megnyitni. Egy lego ikon van előtte és szürke. Hogy tudnám megnyitni?
A másik, hogy ezután feltenném az updatet (10.7.2). Már ment, ergo most is mennie kell.
Ezután tenném fel a hangkártya (AppleHDA.kext) és az ethernet kártya driverét.
Ehhez kükön vadásszak valamit (tegnap sem jött be) vagy a multibeast segítségével tegyem fel? (amikor az easybeatet feltettem láttam, hogy van driver mindkettőhöz a multibeast telepítőn)
Ha külön szedjem le, akkor hogyan kell a kextet feltenni, hogy az működjön is? Tegnap manuálisan bemásoltam a többi kext közé és hát elszállt a rendszer.
(Végül is az ethernet nem annyira fontos, mint a hangkártya - az az elsődleges)Ha nem megy az iCloud, akkor mit csináljak? Tegnap több mindent próbáltam, de nem ment. Sőt az App Store sem ment. Mit tegyek, hogy minden működjön?
Köszönöm a segítséget!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged