- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Genius007
őstag
Sziasztok!
Szeretném feltelepíteni a Mavericks vagy Yosemite valamelyik verzióját az itthoni laptopomra.
Olvasgattam, nézegettem fórumokat, hogy ez pontosan hogyan is lehetne megoldani, s ha jól értettem, akkor vmware -ben kell csinálni egy OSX "gépet" regisztrálni AppStore -ba, ott letölteni az OSX verzióját, és úgy készíteni egy bootolható USB Pendriveot (valamilyen úton - módon).Nos odáig el is jutottam, hogy vmwareben létrehozok egy OSX-et, (Mavericks 10.8) szépen megy is minden, regisztráltam AppStoreba is, le is vonta a kártyámról a ~ 600,- HUF összeget, viszont nem tudok belépni. iTunesba simán belépek az email címemmel és jelszavammal, viszont AppStoreba sehogy sem tudok, így letölteni sem tudom az OSX-et. Próbáltam jelszó emlékeztetőt kérni, csináltam új jelszót, akkor sem jó. A nyelvet is átállítottam (legörget, jobb alsó sarok, Hungary) akkor sem jó.
Valami ötlet, vagy nagyon részletes leírás (laikusoknak), hogy hogyan is tudnék az OSX-et varázsolni a laptopomra srácok? 10éves korom óta számítógépekkel foglalkozom, viszont az OSX világa kifog (még) rajtam.
(Ui.: Ha esetleg valakinek itt Budapesten lenne egy USB Pendriveja, amin rajta van minden, és csak bedugom feltelepítem (kextek mindennel) azt is szívesen venném, természetesen nem ingyen!!!)
-
tatomi92
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #25197 üzenetére
Tehát akkor telepíteni már sikerült? Jól értem? Olyankor elvileg már nem kell az amdfx -v, nekem olyankor csak annyi kell, h. -x -f és beadja account készítős ablakot. Megcsinálom az account-ot, belép az asztalra, csinál egy-két dolgot, aztán lehet újraindítani minden egyéb bootflag nélkül.
UI: a niresh-es verzióhoz nem kell bootlemez, van bootloader-e, legalábbis nekem.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
tatomi92 #25196 üzenetére
A VGA az ment gond nélkül, fel is ismerte.
Szóval ha nem megy utána boot-ként az amdfx -v -vel akkor írjam be ezt? -x -f npci=0x2000
A bios okés. Át van állítva. De amikor már nem lemezről akarok boot-olni ezt írja ki az amdfx -v -re: can not /amdfx
Vagy mi. Szóval nem találja.
-
tatomi92
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #25195 üzenetére
Ha jól látom ez a niresh-féle mavericks. Nekem az alapértelmezett bootloader-rel (amit alapból kiválaszt a testreszabásnál) minden további nélkül bebootol. Lehet, hogy bios-ban be kell állítanod, a boot-olási sorrendet, hogy arról a lemezről boot-oljon, ahova feltetted.
A telepítéshez nekem elég szokott lenni az amd -v (AMD Phenom X4 940-nél), nálad viszont az amdfx kell, az amdfx -v után próbáld ki ezeket is: -x -f npci=0x2000... + a BIOS-ban átraktad IDE-ről AHCI-ra?
UI: az a VGA régen működött Mavericks alatt?
-
Wiz Khalifa
veterán
Valaki tudna segíteni nekem?
A telepítendő hardver:
Gigabyte GA-990XA-UD3
AMD FX-8320 - Arctic Freezer Xtreme rev2
Kingstone KVR1333D3N9/2G x4
XFX HD5850 Black Edition
Cooler Master V700
Samsung SH-224
Fujitsu MHW2040BH - OS X
WD5000AAKX - Windows 8.1 Pro
WD10EZRX - Adat
Samsung SyncMaster 245BSegítséget kérnék hogy mit kéne telepítéskor a testreszabási részben beletenni az OS X-nek hogy be tudjak BOOT-olni? A telepítővel egy Cameleon Standard-ot rakok fel Bootloader-nek de nem jó.
A telepítést ezzel a parancsal indítom el: amdfx -v
Régen elindult a rendszer de 30mp múlva kifagyott ahogy az Apple logó eltűnt. De most nem akar bebootolni sehogy sem csak újraindul a BIOS mindig.Nem tudom melyik parancs mire jó de ezeket próbáltam össze-vissza hátha jó lett volna:
-x
-x -v
amdfx -v
amdfx
amd fx
-amdfx
GraphicsEnabler=No npci=0x3000Kérlek titeket segítsetek mert felrobbanok!!!!
-
varsam
őstag
üdv,
Yosemite-t érdemes megpróbálni egy ilyen laptopra? Nem kevés neki, egyáltalán van esély hogy fusson rajta?
MSI EX600: C2D T7500 @2,2Ghz || 3Gb DDR2 || WD 500Gb || Geforce 8400M G 256Mb
Jelenleg 10.6.8 Snow Leo van rajta.
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #25190 üzenetére
Win alatt jó, csak OS X alatt csinálja ezt.
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #25187 üzenetére
Köszi!
USB-s egerem van és minden egyes bekapcsolásnál újra kell csatlakoztatnom az egeret. Ez miért lehet?
Van 2, csak az egyikkel csinálja ezt (a napokban vettem), a másikkal működik egyből. -
Wiz Khalifa
veterán
Mit hogy kéne beállítanom UEFI-be hogy a pendrive-om lássa a Bootlemez?
Gigabyte GA-990XA-UD3 lapom van.
-
Wiz Khalifa
veterán
Bekapcsolom a WiFi-m WinXP-n. Akár mikor azt a rendszert indítom el bekapcsolja a WiFi-t mert elmenti hogy bekapcsoltam. De az OS X 10.8 meg azt írja még mindig hogy "Wi-Fi: Nincs telepítve hardver"
sdforlife:
Na a 800MHz az az effektív a 666MHz meg a valós. Most olvastam utána pontosabban mert már elfelejtettem mert rég volt dolgom ezzel. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
#51177472 #25185 üzenetére
Arra nem gondoltál hogy azért esik le az órajel mert dual-ba megy? Nekem a kisgépembe 2x512mb DDR2-es 533-as ram van. Ha egyenként megy akkor 533MHz-ezt ír a rendszer, Aida, stb. De ha a kettő együtt dual channel-be akkor meg 333MHz-n mennek. Mivel én úgy tudom hogy ha valami dual-ba megy megfeleződik az érték.
Pl a nagygépembe 4x2GB DDR3 van. 1333MHz-s modul az összes és ugyan azok. De a ramok darabja csak 666MHz-n mennek. Egybemérve 1333MHz-n mennek de a modulokat tekintve megfeleződik az érték itt is. Révén az 666MHz a reális érték az 1333MHz meg a hamis. Ha dual-ba mennek.
-
törölt tag
válasz
sEtuke #25183 üzenetére
Megnéztem ott is. Mind a négy RAM-om 800Mhz (megnéztem slotonként), de amikor belerakom az első slotban lévőt, valamiért összességében 800Mhz-ről leugrik 666-ra.
Mhz,
az új RAM
everest is annak látja slotonként.
De ha kiveszem az újat, akkor így érzékeli. -
xedos
addikt
válasz
Wiz Khalifa #25179 üzenetére
Most rákerestem a BCM94311 natívan támogatott, felismeri, mint Airport...
Nem kell hozzá kext. Menj be a hálózatokhoz, majd új és akkor megjelenik. Feltéve, ha be van kapcsolva!
Notin van fizikai kapcsoló hozzá? Mert lehet hogy szoftveresen kikapcsoltad, akkor win alatt be kell kapcsolni! -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #25178 üzenetére
Ilyen nem létezik hogy nem találok működő kext-et az TouchPad-hoz és a TrackPoint-hoz. Bár a TrackPoint le van tojva ha a TouchPad menne. No meg a WiFi-s dolog is kész.
Hogy ahoz sem találok semmit.
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #25175 üzenetére
Szerintem a Clovert hagyd, elég lesz oda a Chameleon is.
Itt van mindig friss: [Insanely]
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #25175 üzenetére
Na haladás!
A VGA most már megy tökéletesen!
Már csak a TouchPad, Wifi gond kéne no meg a bootloader.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
#92049152 #25174 üzenetére
Na a Kext Wizard-al tudtam telepíteni a dolgokat de viszont van egy baj a 10.8-ba amit nem tudok feltenni mert nem találtam működő cuccost hozzá.
A TouchPad, a WiFi, és a GMA X3100-as VGA-m. Ezekhez tudtok ajánlani nekem egy normális kext-et?
Illetve a Bootloader-ekkel is szívok. Clover_v2k_r3021 illetve Chameleon-2.1svn-r1683 nem jó. Nem bootol be. De a Chameleon-2.2svn-r2327 fel sem tudom telepíteni mert hibát ír neki.
Illetve van valami i386-os is. Az a Chameleon 2.2-höz van de nem tudom akkor hogy mit hogy kell sorba rakni. [link]
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #25173 üzenetére
Ha ennyire ragaszkodsz a Terminalhoz, akkor elvileg ez jó hozzá.
sudo rm -rf /System/Library/Extensions/XY.kext
mv /users/(USERNAME)/Desktop/XY.kext /System/Library/Extensions
chmod -R 755 /System/Library/XY.kext
chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/XY.kext
diskutil repairpermissions /
kextcache -system-prelinked-kernel
kextcache -system-caches
touch /System/Library/Extensions/
rebootVagy van még a KextUtility is.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
tatomi92 #25172 üzenetére
Nos még mindig egy gondba belebotlottam. KextBeast-el. Kiteszem az asztalra a kext-eket amiket beleakarok rakni a rendszerbe. Végigmegyek a KextBeast programon és utána a Terminalba bele kell írni az installált .kext-eket?
Szóval az ott írt sorokat írjam be a Terminal-ba újraindítás előtt csak annyi hogy a
sudo chmod -R 755 name.kext
sudo chown -R root:wheel name.kextname hellyére az én általam belerakott kext nevét írjam igaz?
Illetve ez mit takar? Ezt is utána a terminalba kell beleírnom?
sudo rm -R Extensions.kextcache
sudo rm -R Extensions.mkext -
törölt tag
Bővíteném a RAM-om, kezelné a hackintoshom Yosemite alatt? 2x2GB Kingston 800MHz CL6 DDR2-ről van szó.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
tatomi92 #25166 üzenetére
Én is feltettem a Liont ami az iAtkos féle volt.
Sajnos nekem sem a bill sem a touchpad nem ment de viszont a WiFi-m igeni mivel nekem Broadcom van neki meg Intel-es van.
De viszont nagyon kezdő vagyok így amit ott letöltöttem zip-et nem tudom hogy kell feltenni. Se a kextelést nem tudom hogy kell csinálni sem pedig a bootloadert installálni
-
tatomi92
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #25158 üzenetére
Utánakerestem kicsit, valaki feltette rá a Lion-t.
Ezek működtek neki:
- hangerőgombok
- USB-k
- videókártya
- a touchpad (ApplePS2Mouse kext-tel)ami nem:
- a WIFI
itt a link: [link], alul pedig regizés után le tudod tölteni a kext-eket.
-
sEtuke
tag
Sziasztok!
AMD PC-n telepítettem még tavasszal a Maverickset,ment minden gond nélkül. Most monitort váltottam (nagyobbra) és sajnos rossz lett a felbontás. Ez melyik eszköz hibájának tudható be? A VGA-hoz kéne másik driver,vagy mi?
A kisebb monitorral gond nélkül ment,gyönyörű felbontással,ezért is furcsa..
VGA-m: nvidia geforce gt620
Köszi mindenkinek!
-
MrRL19
senior tag
helló
vki tudna segíteni hogyan kell újra rakni mac os x ?! macbook 2.1 most kaptam de fingom sincs hogy mit kell
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Vettem egy HP Compaq 2510p notit. Felraktam a pendrive-ra a 10.8 retail DVD-t. Kiírtam CD-re a hozzá letöltött 10.8 boot cd-t. Felrakom gond nélkül és megy is gond nélkül. De viszont kéne nekem pár dolog amit sehol sem találok és mivel kezdő vagyok segítséget kérnék.
A TouchPad nem megy mivel az PS/2-őn csatlakozik a laposba. Ahoz kéne kext.
A gépben egy X3100-as Intel VGA van. Ahoz is kéne egy működő kext.
Illetve a benne lévő WiFi-hez is kéne egy kext. BCM94311MCAGBP3
Kéne egy jól szuperáló bootloader. Én szerintem a Chameleon lenne a legjobb de nem tudom melyiket kéne és hogyan feltenni.
Illetve ha megvannak a kextek akkor kérnék egy kis segítséget hogy hogyan kext-eljek? Mert nem találtam magyar leírást angolúl meg nem tudok annyira. Volt ahol Terminal-is szóban volt meg stb...MultiBeast-el próbáltam de azzal eddig csak úgy szétcsesztem hogy nem tud BOOt-olni a CD nélkül. Kéne egy kis help PLS.
-
tlac
Topikgazda
Végre van megoldás a vmware alatti Yosemite laggolására:
a BeamOff kis programot kell futtatni minden gépindítás után.
[link] -
koháry
tag
Valakinek sikerült már megoldania, hogy működjön a continuity és a handoff yosemite alatt? A telefont már fel tudnám venni a gépen is.
-
adamka16
őstag
Sziasztok!
Vettem egy ssd-t és erre szeretném a 10.10-et feldobni, de valami katasztrófa. Már vagy 5* újraraktam (mikor nagynehezen elindult a telepítő) és multibeast után egyszer még betölt, de utána egy darabig elmegy a töltő csík majd megáll és utána se pendrive-al se semmivel nem indul el. Jelenleg a gépen 10.9.5 van egy másik hdd-n. Valamit nem állítottam be a bios-ba vagy a telepítőbe ami miatt nem képes normálisan működni? Ehhez képest a korábbi 10.9+ verziók teljesen simán ugrottak fel hdd-re, de ezzel csak szívok. Hol nem tetszett neki a kártyaolvasó, akkor szereztem rendes pendrive-ot, de azzal is vagy 3-5*-re sikerül elindítani a telepítót panic nélkül.
Mi lehet a gebasz szerintetek?Giga H87M-D3H
i3 4330
8gb ram
samsung 840 evo 120gb
amivel működik frankón: wd black 500gb -
csabi94
őstag
válasz
Tikakukac #25152 üzenetére
Nem-nem! Fordítva! Éjszakára elaltatom, elalszik szépen, és mire reggel felkelek, megy a gép. És ezt az elmúlt egy napban 5x csinálta, elugrottam ide oda, mire visszajöttem, mindig ment. És mindig akkor, amikor valami értesítés volt. Ha jól tudom, tudnak a Macek olyat, hogy alvó állapotban is megjön az email. Nem lehet, hogy ez zavar be a gépnek?
-
csabi94
őstag
Első probléma: még mindig nem oldódott meg a képszétesős, lefagyós dolog, pedig variáltam a ramokkal, tehát valószínűleg nem a ram a ludas.
Második: Mostanában magától bekapcsol a gép alvó üzemmódban. Baromi idegesítő még úgy is, hogy nem én fizetem a villanyszámlát. Azt vettem észre, hogy akkor, ha valami értesítésem van. Mit lehet tenni ellene?
-
olm3
csendes tag
válasz
csabi94 #25149 üzenetére
Sajnos teljesen mindegy mivel próbálom indítani illetve milyen módszerrel készítek bootolható eszközt mindig lefagy amikor a cpu-t ellenőrzi azt írja ki hogy nem ismeri fel illetve ezután 1 sort tovább megy a bluetoth eszközt ellenőrzi ara azt írja, hogy sikeres
Egyszerűen nincs ötletem, az is mindegy, hogy usb 2.0 vagy 3.0-ba dugom ugyan az ugyan ott ha Mavericks ha Yosemite egyenlőre feladom csak azt tudnám, hogy előtte mit csináltam mert nem volt vele semmi gond eddig.. Azért köszönöm nektek a segítséget.
-
olm3
csendes tag
Igen mindegyikkel próbálkoztam de sajnos mindegyik megállt valahol. Most próbálom ezt a Clover módszert az oprendszer már a pendriv-on ezzel a módszerrel már csak azokat a kexteket kell valahogy beletenni amiket itt írnak :http://www.tonymacx86.com/yosemite-desktop-guides/144426-how-install-os-x-yosemite-using-clover.html
De csak rájövök és köszi a tippet
-
-
blade1526
csendes tag
Sziasztok!
OSX 10.0-án A shutdown nem tökéletes. Úgy tünik, hogy kikapcsold, de a gép mégis megy. Ven erre valami megoldás? Progi?
Köszi
-
olm3
csendes tag
válasz
Pety99 #25143 üzenetére
Igen van ( volt ) a Mavericks de nem tölt be amióta kártyát cseréltem lefagy töltés közben.
Én úgy telepítettem fel, hogy leszedtem egy VMware Yosemite-t előtte Mavericks volt de azt letöröltem mert újra húztam a gépem. Szóval a virtuális OS X alól csináltam egy bootolható pendrive-t Unibeast-el ( letöltöttem az App Store-ból a Yosemite-t és Unibeast-el telepítettem ) és eddig nem volt vele semmi gond de most valamiért nem jó. -
olm3
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni hátha tud valaki megoldást.
Szeretném feltelepíteni az OS X-et illetve eddig sikerültz minden gond nélkül viszont most, hogy kártyát cseréltem nem akar sikerülni.
Eddig a Mavericks volt fent az előző kártyával minden gond nélkül feltelepült illetve el is indult viszont most lefagy töltés közben. Megpróbáltam felrakni egy újat mondjuk nem a Maverickset hanem a Yosemite-t de az is kifagy töltés közben ez a kép fogad : http://prohardver.hu/dl/upc/2014-11/10/346606_oyraiclhncn9kqzj_img_0255.jpgEddig egy AMD kártyám volt pontosabban egy R9 280X ez sajnos megadta magát és egy Nvidia kártyára cseréltem GTX 970.
A gépem adatai ha szükséges :
alaplap : Asus Maxmus V Formula
Memória : 4 gb ( csak átmeneti de eddig is ezzel ment ) Corsair 1600 Mhz
processzor : I7 3770K
Természetesen mindent alapra állítottam telepítésnél, próbáltam HDMI kábellel és DVI-al is de semmi.
Még annyi hátha számít, hogy pendrive-ról próbálom telepíteni amit amit Unibeast-el hoztam létre.
Köszönöm a segítséget! -
blade1526
csendes tag
Sziasztok!
Ilyen gépem van: Gigabyte H77M-D3H S1155 mATX
intel Corei5 3.2 Ghz
16 GB RAM DDR3
Geforce GT 640A OSX 10.9.0 simán felment rá, multibeast DSDT Free-vel (+ néhány kext-el).
Egyprogi miatt nekem azonban 10.9.5 kell, emiatt feltettem rá ezt, teljesen ugyanazokkal a beállításokkal,
de a Multibeast után elindítom , megjelenik az alma és utána nem kap a monitor jelet.
GraphicsEnabler=No -v -x flagekkel is ugyanezt csinálja és nem látok semmi hibát, mivel egyszer csak nem ad jelet a monitor felé.Úgy gondoltam akkor megprobálkozom a 10.10 telepítésével. Azzal tök úgyanez a helyzet. Szépen felmegy, felismer minden cuccot benne(Videokártya, hálókártya) utána multibeast DSDt free és ugyan ez produkálja.
Mi lehet a gond? Főleg úgy hogy ugyanez 10.9.0 alatt minden gond nélkül működik.
Várom építő javaslataitokat!
Köszi
-
csabi94
őstag
Hát nem próbáltam, mert most raktam össze így, ilyen formában a gépet a Mac-hez.
A videókártya, proci jól működött annak idején, igazából a ramok, és a vinyó változott az egykori konfigomhoz képest.
Ramból 4 1gb-os van benne, és ebből 2 667 Mhz-es, 2 pedig 800-as. Szabálytalannak mondható, hogy egymás mellett vannak az egyformák, és nem eltolva, mert úgy nem hajlandó az alaplap bootolni. Így meg működik. Lehet emiatt? -
pepe1125
tag
Hohó!!!
Egy fontos lépés kimaradt!
! Feltelepítettem pendriveról a Yosemite-ot! És amikor újra indult a gép NEM a pendriveról bootoltam be megint és onnan választottam ki a Yosemite HDD -jét. Hanem bebootoltam a Snow Leo-t és onnan tettem fel a Chameleont. És megint egy restart után a chameleon már dolgozott a Yosemite winyón, de nem tetszett neki a kernel. Idióta fejembe most villant be pont a kép, hogy bakker én az USB -ről is betudom indítani. Megtettem. Most WELCOME-van
És miután beléptem futtatom a Multibeast-et.
Azt elfelejtette mindenki mondani, hogy csakis a pendriveról bootoljak!
-
pepe1125
tag
válasz
csabi94 #25123 üzenetére
A telepítőt úgy csináltam, hogy letöltöttem az Appstore Yosemite appját, ez bekerült az applications könyvtárba. Majd ahogy a videókon is mutatják, UniBeast és egy 32GB pendrivera rátettem. Bebootoltam róla, beállítottam bootoláskor a gépemnek megfelelő FLAG-eket, Gigabyte GA-EX58-UD4P. Feltelepítette a hdd-re amit Yosemite névvel neveztem meg.
Mivel megformáztam a winyót MAC OS X Journal (Extended) -re és a GUID bootot engedte csak, ezért a telepítés után beindítottam a működő Snow Leo-t és onnan letöltöttem egy Chameleont ami kimondottan Yosemite-ra van fejlesztve. Ez az.
És itt tartok most, hogy bootoláskor 1. nem reagál a billentyűzetemre, 2. betölti a Win7-es rendszert a Yosemite helyett. Pedig 100%- hogy telepítette a hdd-re és kiírta, hogy telepítés kész.
3. Van egy hasonló alaplapra az ud5-re egy más által elkészített jól működő csomag. Azzal felülírtam az én rendszerem pár könyvtárát és a Chameleon legalább most már próbál a Yosemite HDD-ről bootolni, viszont nem talál valami kernelt. tehát rögtön egy sor után leáll a dolog. -
pepe1125
tag
Kínomban leszedtem a Yosemite-ot és készítettem pendrive-ot is.
Új vinyó, új partíció, feltelepítette és innentől már elfelejtettem, hogy mi a szitu van, mert a chimera boot azt írja, hogy nincs kernel. És így megint csak nem tudom mitévő legyek. Hogyan tovább...
A google mindenhol azt hozza, hogy csak készítek pendrive-ot, bedugom, telepítem, és miután feltelepítettem betöltöm az új rendszeren a multibeast-et, és kiválasztom az alaplapomnak megfelelőt. Hát persze, hogy nem így van. Mert a telepítés sikerül, csak nem bootol a kernel miatt. Tudnám ezeknek, hogy megy ilyen könnyen.Ezt írja, ezzel sikerült feltenni a rendszert:
Did the following steps.
*Booted Unibeast from USB
*Ran the Flags GraphicsEnabler=Yes PCIRootUID=1 npci=0x2000 -v -x from boot:
*Restarted
*Ran the Flags again, but this time booting from HDD
Started Multibeast, and used the same settings I used for ML.Jó, oké. Nálam is ezzekkel a flagekkel ment, ahogy írta, de a restart után nem bootol a HDD-ről.
"Thanks!!! worked for my GA-EX58-UD4P. I tried many many combinations and this was the one!"
De hogyan lesz bootolható?! A részletek érdekelnének engem.
-
pepe1125
tag
Helló!
Nekem van egy működő Snow Leo és egy Mountain Lion a gépemen. Viszont most a Mavericks telepítése megfogott.
Azzal szembesültem, hogy az Apple Store nem akar nekem semmit se kihozni az OS X -ek közül. Hiába szeretném letölteni a Mavericks-et, sehol sem található. Törölték volna az Appstore-ból? Na mindegy, beszereztem egy dmg fájlt máshonnan. Igen ám, de nem tudok bootolható pendrive-ot készíteni, mert az UniBeast-et letöltve nincs App store-ból telepített Mavericks. Így nem készíthetek pendrive-ot. Na de akkor most mi tévő legyek?!
-
tozso76
aktív tag
Sziasztok!
Fapaci blogjában olvasottakon felbuzdulva, kipróbálnék htpc-re OS X-et.
Az elsö lépéshez kérnék egy kis segítséget a topik lakoktol. Tehát honnan tudnék egy telepítő(?) lemezt vagy iso-t letölteni? Az összefoglalót elolvastam ,értelmeztem. Pár tutoriált is elolvastam, ezek után belevágnék. -
csabi94
őstag
válasz
csabi94 #25107 üzenetére
Erre nem tud valaki megoldást? Mi lehet az oka, hogy sokszor szétesik a kép, és befagy pár pillanatra a gép? Most már a gyári driver van fent, és így még nem kellett újraindítanom, mindig magához tért, de most pl. azt csinálja, hogy folymatosan összekever pár pixelt. Teljes kijelzős Safarinál szokott meghülyülni, legtöbbször akkor, ha térképet nézek vele. Most a könyvjelzők sávjában van pár betű egy-két pixellel elcsúszva, és görgetéskor sokszor helyreáll.
Lehet ehhez annak köze, hogy a ramok úgy vannak a gépben, hogy AA, BB? Nem AB, AB? Mert úgy nem indult a gép 4 gigával, így viszont megy. -
Pety99
csendes tag
Sziasztok.
Aki a yosemite preview-t telepítette és frissítette végig annak már elérhető a 10.10.1-es változat. Frissítés rendben, működik.
-
csabi94
őstag
Bocsi a sok kérdésért...
Időnként szétesik a kép. Összekeverednek az ábrák, fekete pixelek jelennek meg, a vinyó ugyanúgy dolgozik mint előtte, az egér működik, de nem lehet vele semmit kezdeni. Néha újraindítás segít csak, máskor egy idő után (általában valami teljes kijelzős frissítéskor, mondjuk a Launchpaddal) megjavul.
Ez milyen hibára utal? Ram, videókártya? Proci? Nincs most fent semmi extra video driver, mert így is működik, és próbáltam minimalizálni a hibaforrást telepítéskor. Amikor a 285 Gtx-nek a gyári drivere volt fent, akkor is ugyanezt csinálta. Mi okozhatja?
Ha ez megjavulna, akkor elfogadnám, hogy nincs iMessage, és maradna minden így.Köszi!
(#25091) Tikakukac: Ez még nálam is megjavította a hangot!
Ezer köszönet, hibátlan!
-
csabi94
őstag
Valaki tud megoldást arra, hogy az ily módon telepített rendszer alatt menjen az iMessage? Már próbálkoztam vele sokszor, de mindig összeakadtak a bootloaderek, mert egyértelmű leírást csak olyat találtam, ami másik bootloadert használ. Kinek sikerült már működésre bírni?
-
_Csaba_
senior tag
Üdv!
Ha most vennétek gépet, legolcsóbban jó hardvert, mely kompatibilis a yosemite-el akkor milyen gépet vennétek? Lehetőleg olcsón jöjjön ki a dolog de i3 processzor kéne minium.
Más: Dual boot-nál külön ssd vel meglehet oldani a bootot vagy egy merevlemezen kéne lenni az oprendszereknek?
-
Pety99
csendes tag
válasz
#51177472 #25100 üzenetére
Automatikus indítás beállítása:
Rendszerbeállítások - VoodooHDA - Imput gain teljesen le (sistergés megszüntetése)
Launchpad — Rgyéb — VoodooHdaSettingsLoared rákattintani egyszer (ezzel menti a beállítást)
Vissza a rendszerbeállításokba majd Felhasználók és Csoportok azon belül pedig az Indítóelemek választása.
+ (alkalmazás hozzáadása) , megkeresni a VoodooHdaSettingsLoader-t hozzáadni és bepipálni.
Voilá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen autót vegyek?
- Honda topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged