- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hemaka
nagyúr
Feltelepítettem SSD-re az El Capitain-t, de amikor az első bootnál végig megy a csík és az következne, hogy felhasználónév, jelszó stb létrehozása nem lép tovább...
Próbáltam ATI inject nélkül, akkor azután egy szétesett kék-fehét képernyő fogad és nem történik semmi.
Ha Ati-val csinálom, akkor meg amikor végig ér a csík, fekete képernyő és a monitor elmegy alukálni.Próbáltam PCI tiltással a biosban és IGP-vel, de azzal sem történt semmi. Konkrétan a csík elment a legvégéig, de nem csinált utána semmit.
Valami ötlet esetleg?
Konfig:
H61 lap
i5 3570
HD7750
8GB RAM
külön SSD csak neki -
30z.Samu
félisten
válasz
Smiley #26797 üzenetére
Ja értem...akkor mindegy.
Marad a 610-es és várhatok egy hetet.
Gondoltam hátha találok olcsóbban kártyát és csütörtökön csapnék is a lecsóba.
Igazából az sem biztos, hogy az El Capitan-al kellene kezdeni. De mondták, hogy a régebbiek kicsit másabbak, mint ez. Jelenleg így néz majd ki a hardver:
C2D E7300
2GB RAM (Később lesz 4-8)
Nvidia GT610
HP DC7900 a gép. -
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Nézegettem a OSx86-ot, ott osztják meg a hardvereket, amikkel működik a rendszer. Volt köztük egy Nvidia 8800GT is, azt lehetne olcsón szerezni. Szerintetek tegyek egy próbát, vagy ne kísérletezzek és maradjon a GT610?
-
lócitrom
őstag
ugyan még nem jött el a pillanat, hogy leformázzam a gépet és belekezdjek az OS X kalamajkába, de közben felmerült bennem egy kérdés. na most a korábbi hegesztések után ugye elkészült egy relatíve stabil telepítő Clover-rel. triple boot-ot tervezek csinálni formázás után. MBR-re alapoznám az egészet továbbra is, és ugye felvetettem a kérdést, hogy mi legyen a telepítési sorrend. jelenleg van egy Windows kötet, egy Ubuntu, egy cseretárhely. és akkor a kételyem, ami lehet, hogy nem megalapozott, de azért inkább rákérdezek: a Clover boot menüben (tehát ami az USB telepítőhöz van) nem jeleníti meg az Ubuntu-t. a Windows telepítést látja csak, kiválasztáskor egyből azt indítja, nem pedig a GRUB-bot, ami egyébként előrébb van, mint a Windows rendszertöltő. ez miért van így? ez a későbbi sorrend miatt érdekel főleg, mert hát mi van, ha tényleg nem foglalkozik vele a Clover?
-
rooney8
aktív tag
igen, most hogy mondod, előtte tényleg nem jelentkezett, viszont már jó pár napja fönt van és most jött elő ez a probléma.
mindenesetre letöröltem a gépről, de a hiba maradt továbbra is.
valószínűleg a tuxera mókolt valamit, mert még mindig az ntfs zavarhat be. itt van a report. -
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #26787 üzenetére
igen, ez az
10.9-től, esetleg 10.8-tól érdemes átnézni az összes alverziót, amelyikben már megy, az újabban is kellene
többnyire a referencia felépítésű kártyákkal van a legkevesebb gond és olyat kell keresni, ami OOB (out of the box) megy, vagy legalább is nincs oda írva semmi nagyobb hack -
30z.Samu
félisten
válasz
Wiz Khalifa #26785 üzenetére
A Tonymacx86-on vannak hardverek, de az újabbak, amik 30k-tól felfele vannak. Legalábbis azt találtam, régebbi hardverekről semmit, max Youtube-on videót, amit feltöltöttek.
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Csütörtökön érkezik a Hackintosh alap, egy VGA kell majd neki és még egy kis RAM.
VGA-nál van ötletetek? Vagy tudtok olyan oldalt javasolni, ahol le van írva mit támogat natívan vagy ilyesmi?
Nem szeretnék drága VGA-t, egyelőre az is elég, ha viszi rendesen a HD filmet, meg ugye a mindennapi használatban teszi a dolgát.
Nem játékra kell.
-
rooney8
aktív tag
sziasztok.
egy fura problémába ütköztem. tegnap kezdődött, mégpedig azzal, hogy tesóm iphone-ját rádugtam a gépre. instant restart lett, miután bedugtam a gépbe az usb kábelt. ezután nem is akart betölteni az os x. gondoltam, hogy clover-rel lehet valami baj, mert miután kiválasztottam az os x-et, akkor a clover írt ki valamit, de már nem emlékszem rá. egyébként a bluetooth controllernél akadt meg a betöltési folyamat. aztán eszembe jutott, hogy a clover (efi) partícion van a drivers64uefi mappa, amiben még telepítésnél kellett kicserélni egy fájlt. mégpedig a vboxhfs-64.efi-t a hfsplus.efi-re. illetve csak a telepítős pendriveon kellett ezt megcsinálni, de gondoltam megcsinálom most is. ezután a bootig sem jutottam, clover bejött, de mikor kiválasztottam az os x-et, csak ++ jelek jelentek meg a képernyőn. ezután bent hagytam a vboxhfs-64.efi-t is és a hfsplus.efi-t is. illetve még volt mellette vagy 4 fájl, azokat is próbáltam különböző kombinációkkal, de végül az lett a nyerő, hogy csak a hfsplus.efi-t bemásoltam. ezután sikerült a bootolás is, felállt a rendszer.
aztán ma újra használtam a gépet, ezúttal rádugtam a saját iphone-omat, majd szintén instant restart következett. viszont szerencsére most betöltött a rendszer. itt van a report linkje, ha esetleg ebből láttok valamit, hogy mitől csinálhatja ezt a gép, akkor ne tartsátok magatokban -
Smiley
addikt
Megkerdeztem nektek, mar nem a conroe van a gepben hanem ez. Ennel az remlik hogy voodoo-val megy a hang, es kellett vmi kext a lan-hoz.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Wiz Khalifa #26775 üzenetére
Lényegében mindegy, mert az OS X-en még mindig nem lehet úgy játszani, mint Windows alatt.
Szóval akkora teljesítményű VGA-t aligha fogok belepakolni.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Wiz Khalifa #26773 üzenetére
"De lehet többre jössz ki így mint hogy veszel egy DC7900 CMT-t 20k-ért mint az első linken és megpótlod még 2k-val hogy legyen benne 4GB ram. Meg ugye + VGA."
Ilyesmire gondoltam én is.A ház relative mindegy, mert ha úgy van, akkor házat cserél a két gépem és úgy oké.
Az AMD-s gépem sima ATX házban lakik. De első körben lehet, hogy elég lenne valami LP VGA is, csak hogy legyen valami, ami megfelel a célnak. Utána szerintem egy ideig úgy se nyúlok a géphez, amíg ismerkedem a rendszerrel.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
30z.Samu #26772 üzenetére
Mind a kettőbe ram kell még + 2GB. A CPU-k szerintem elégek. De a toronyt kéne venni. Mert az SFF-be csak LP-s VGA megy.
Amúgy lehet hogy egyszerűbb ha a Smiley által írt konfigot hozod össze. Csak kérdés milyen Conroe lap van a gépben. Mert pl aprón is két féle van.
1. ConRoe1333-D667 R1.0
2. ConRoe945G-DVIDe lehet többre jössz ki így mint hogy veszel egy DC7900 CMT-t 20k-ért mint az első linken és megpótlod még 2k-val hogy legyen benne 4GB ram. Meg ugye + VGA.
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Korábban javasoltátok, hogy vegyek HP DC7900-at kezdésnek. Ez jó lenne?
Természetesen valami VGA-t vennék hozzá, mert az integrált ennél nem tudom hogy muzsikál meg hogy egyáltalán támogatott-e az OSX-nél.
Van itt ilyen is, csak ennél nem tudom, hogy cserélhető-e a VGA, meg a procija elég-e. -
30z.Samu
félisten
válasz
cildren #26769 üzenetére
Az jó!
Viszont az sem árt, ha picit mélyebben is beleásom magam, ha esetleg úgy határozok, hogy erre a célra építenék egy erősebb vasat.
Akkor tudjam mit kell csinálni. De abban igazad van, hogy az egyszerűbb megoldással meg tudom nézni tetszik-e a rendszer.
Találtam ilyen gépet, 20-25 körül már vannak.
-
cildren
tag
válasz
CharlieDrop #26762 üzenetére
Keress támogatott Broadcom wifikártyát meg whitelist mentes biost
-
30z.Samu
félisten
Skacok! Lenne lehetőségem hozzájutni egy PC-hez, amiben egy ASUS P5KPL-VM deszka van. Szerintetek ez alkalmas OS X futtatására?
-
Smiley
addikt
válasz
CharlieDrop #26762 üzenetére
Intel wifi szinte biztosan nem fog menni, a tobbi igy ranezesre mukodhet, bar az ethernet-rol nincs semmi irva a lenovo oldalan.
-
Smiley
addikt
válasz
CharlieDrop #26760 üzenetére
Akkor tudod mirol beszelek...
Bar nalam az utolso es az utolso elotti szerias G4-es 15"-os PowerBook az etalon a mai napig, azok felelmetesen ossze vannak rakva...
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Wiz Khalifa #26758 üzenetére
HD4000 van, nvidia nincs
a wini meg tényleg intel 6300 AGN
@(#26759) Smiley
csak átmenetileg szeretnék ilyet, míg eldöntöm lesz-e újra MBP-m
16GB RAM-mal jó lenne ha elkaristolna, sajna a hdd csak 5400-as, de ha nem hihetetlenül csigalassú, akkor megpróbálom átköltöztetni SSD-re -
Smiley
addikt
válasz
CharlieDrop #26757 üzenetére
Itt nincs olyan ami nem szivas...
Asztalin el lehet erni a full mac-es elmenyt, de ahogy mar regebben irtam, mezei pc-s laptop-on soha nem lesz meg az a feeling mint amit egy macbook pro tud nyujtani, legyen barmilyen szipi-szuper vas alatta...
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
CharlieDrop #26757 üzenetére
Hát ahogy nézem a WiFi kilőve. Mert tudtommal az Intel WiFi az nem nyerő. Lan-t nem tudom milyen van benne. A HD4000 meg elvileg nem olyan nehéz megoldani bár én is csak olvastam a többiek jobban fogják tudni szerintem. De neked még van benne elvileg valamilyen nVidia is pluszba. Azt meg inkább a többiek tudják megmondani hogy mennyire könnyű feltenni az OS X-ez emiatt.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Wiz Khalifa #26755 üzenetére
vajon egy thinkpad t430s-re elkezdjem feltenni?
vagy az is szívás? -
30z.Samu
félisten
válasz
Wiz Khalifa #26755 üzenetére
Ment PÜ
-
30z.Samu
félisten
Köszönöm mindenkinek a választ! Igazából a rendszerrel is most ismerkednék. Van itthon elfekvőben egy C2D E6300 CPU, arra gondoltam, hogy ahhoz vennék valami Intel chipsetes lapot, meg mondjuk 4GB RAM-ot és valami VGA-t. Az sem baj, ha elsőre nem az El Capitan megy fel, hanem kicsivel régebbi. Aztán ha megtetszik a dolog, akkor elkezdek egy izmosabb gépet összerakni, ez meg jó lesz tartaléknak.
-
Wiz Khalifa
veterán
Ez a link tudod miért nem jó?
Mert ő C2D-s gépet akar. Legalábbis ezt vettem ki az írásából hogy annyira azt kérdezte hogy ott mit az ami jó OS X alá. És itt meg már csak új gen van.
30z.Samu:
Nekem Intel DX48BT2 lapom volt. Mavericks egy nagyon pici módosítással vaj simán felment rá. -
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szűkségem! Elhatároztam, hogy belevágok egy Hackintosh projektbe.
Viszont előtte meg kellene válasszam, hogy milyen hardvert teszek alá. Azt már tudom, hogy az Intel platformot szereti, azon belül is C2D-től felfelé. Kérdésem az lenne, hogy alaplap választásánál mit vegyek figyelembe? Gondolok itt a chipsetre vagy esetleges tudásra, ami kellhet az OS X-hez. Ha esetleg összedobok egy Intel alaplappal ellátott gépet egy Core 2-es (vagy erősebb) hardverrel, akkor már nyert ügyem van? Vagy nem ennyire egyszerű a történet? Köszönöm szépen előre is szíves válaszotok, tanácsotok!
-
dni
őstag
válasz
Smiley #26739 üzenetére
Nagyon köszönöm az eddigi gyors segítségeket.
Mentségemre szolgáljon, hogy nem láttam System mappát a Finderben előszőrde most a Go to menu segítségével megtatáltam és oda másoltam be a fájlt és futtattam le a jog beállítást.
Továbbra is csak pendriveval és a két extra beírásával indul a gép. Ezen hogy lehetne segíteni? -
Smiley
addikt
A fakesmc-t rossz helyre masoltad... A /System/Library/Extensions-be kell te pedig /Library/Extensions masoltad.
@tlac: A kernel logot vegigfutottam, nincs error, a DSMOS megvan, de csak strandlabdazik ugy hogy meg mindig a verbose mode latszik. Feltoltam mac alatt virtualbox-ba, ott meg siman megy...
-
dni
őstag
válasz
Smiley #26734 üzenetére
Megcsináltam a 7-9-es pontot, már volt egy fakesmc.kext a mappában (/Volumes/Macintosh\ HD/Library/Extensions/FakeSMC.kext/) de nem indul normál módban a gép, csak pendriveról és az általad korábban írt exrákkal: kext-dev-mode=1 rootless=0
A hang beállításokban azonban megjelentek az alaplapi ahngkeltők és működik is a kimenet. -
Smiley
addikt
Linux alatt a virtualbox-ban mi a francot kell csinalni, hogy elinduljon ez a vacak? Nem talalok semmi normalis leirast.
-
tlac
Topikgazda
báh, pedig azt egyszerűbb lett volna beállítani
-
tlac
Topikgazda
melyiket választanátok? a voodoohda-t vagy az applehda-t? valószínűleg mindkettővel működne az alc892
-
dni
őstag
-
dni
őstag
Eddig tartott az öröm, nagyon laasan indult a gép majd megallt csik es kinyomtam kb 5 perc utan. Utana probaltam verbose inditast.
Ezt megelozoen az audio eszkoz hianyat szerettem volna orvosolni az alabbi leiras alapjan futtattam a audio_realtekALC-110.command-ot majd ujrainditottam a gepet, de elakadt.
Mit lehet ebben az esetben tenni?
-
dni
őstag
A boot problémát sikerült megoldani.
A Cloverben miután felttem az OsxAptioFixDrv-t, akkor jó lett. És mostmár jót mutatja a gép verziót is System info.
Köszönöm az ötleteket, hamarosan megnézem az audio problémát és utána már csak a dual boot kel a Win10-hez, hogy idpnként szimulátorozhassak is.
mod a videót beszúrom, hátha másnak is segít:
[How to Install OS X El Capitan 10.11.1 on a PC - step by step guide][How to dual boot Windows 10 and OS X El Capitan on PC | Hackintosh - step by step tutorial]
-
tlac
Topikgazda
na kész a trial boot-om uefi alapon (debian jessie, win10, el capitan, ssd-n van az első két rendszer, vinyón pedig az osx)
grub-ból indítok mindent, abból indul a clover is/etc/grub.d/40_custom
#!/bin/sh
exec tail -n +3 $0
# This file provides an easy way to add custom menu entries. Simply type the
# menu entries you want to add after this comment. Be careful not to change
# the 'exec tail' line above.
menuentry "Mac OS X" {
insmod part_gpt
insmod chain
set root='(hd1,gpt1)'
chainloader /EFI/BOOT/BOOTX64.efi
}de gyakorlatilag több szívásom volt bele, mint a korábban az mbr-rel
(állítgatás közben egy rakás uefi-s bejegyzés is bekerült valahogy a bios-ba, ami kiakasztotta a gépemet, aztán szedhettem szét, hogy lehúzzam az ssd-t róla, csak így indult el végül) -
dni
őstag
Látom, hogy ez nem lesz egy sétagalop.
Megnéztem pár videót, hátha valami apróság nincs leírva Tony oldalán, és az nincs pl ott leírca, hogy a clover configuratorban mikor elkészítettem a config fájlt, akkor felül kell írni a meglévő config fájlt az efi partición.
Ezt megtettem, de nálam pl nem módosult az about this menupont alatt Mac Pro-ra a config, ahogy azt beállítottam a fjálban.
Ez azért lehet, mert nem a HDD-mről bootol a rendszer továbbra sem?
Továbbá nem műköödik az integrált hang (audio_cloverALC-110_v1.0j.command-al sem), van egy usb-s dacom az működik rendbenígy nem sos a dolog, de jó volna ha menne az is rendben.
Megy viszont a GTX970 video gyorsítás, sleep/wakeup/shutdown is, sikerült megcsinálni a HDMI hangot is a GTX-en keresztül, működik a BT modulon keresztül az Apple Bill és Magic Trackpad is teljeskörően. USB 3-as portom is működik, bár a sebességet még nem tudtam letesztelni.A Bios boot beállításai lehetőségeim a következők:
[link]Az iMessage 2 napja még működött, most valamiért nem, de ez már részletkérdés.
-
Smiley
addikt
válasz
HollyBoni #26710 üzenetére
Lehet hogy kelleni fog egy dsdt... maceras sajat magadnak megcsinalni bill es eger nelkul, de nem lehetetlen.
Elso korben legyen a kov, letoltod ezt, es bamasolod ide: /EFI/CLOVER/ACPI/patched/
Amikor a clover bejon, kiszeded az osszes pipat, a DSDT fix-ek elol, csak a rootless=1 kext-dev-mode=1 -v kapcsolok legyenek az args-ban, es igy probald meg elinditani. -
HollyBoni
veterán
válasz
Wiz Khalifa #26706 üzenetére
Billentyűzet valami alap noname, egér MX518. Igaz akkor teljesen más konfig volt de régen Mavericks alatt nem volt velük gond.
Szvsz alaplappal vagy valami beállítással lesz gond nem magával az egérrel és billentyűzettel.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Wiz Khalifa #26704 üzenetére
Nincs USB3.0 a lapomon.
Billentyűzet sem megy, mintha nem is kapnának áramot.
-
tlac
Topikgazda
na bátor voltam, legyalultam az osx-et, meg a telepítőt is megcsináltam újra a createinstallmedia-val
úgy néz ki meg van a hiba, hogy miért nem ment eddig...tehát az a volt a gondom, hogy ment a folyamatjelző, de semmi nem történt, szépen végig is ment a csík, mintha csinálna valamit, de semmi hdd aktivitás nem volt, sőt a folyamat elejétől nézve kb. 15 perc múlva kikapcsolt a monitor is, meg még kb 5 perccel később a vinyó is, általában itt adtam fel az egészet, hogy ez nem működik
viszont ha továbbra is ebben az állapotban hagyom akkor kb. még 5 perc múlva egyszer csak bekapcsol a vinyó és kicsit később újraindul a gép és innentől kezdve ha ismét bootolok a pendrive-ről, akkor folytatódik a telepítéstehát csak igazán türelmesnek kellett volna lennem már korábban is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Házimozi belépő szinten
- Synology NAS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűnyíró topik
- Hálózati / IP kamera
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest