- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
#68216320 #16999 üzenetére
Nekem ez egy tök új hiba, de a googlet nézegetve a bluetooth modul tűnik ludasnak.
különös.
biosban nem tudod valahogy letiltani a blouetooth modult?ja és bootolj a pciroot-tal, ami kell de mellé -v -USBBusFix=Yes
hátha valami usb-s gubanc (is) van.
bluetoothodat mindenképp próbáld kilőni. -
törölt tag
válasz
#68216320 #16998 üzenetére
Na, hát próbáltam: PCIRootUID=1 -v -x -GraphicsEnabler=No és -v -x -GraphicsEnabler=No megoldással is, de az eredmény ugyanaz.
Itt a kép róla.Nem lehet, hogy az a baja, hogy optimus-os a VGA a laptopban? Talán elindul magától az Nvidia és ezért nem látni semmit a HD3000-ből.
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #16997 üzenetére
Rögtön. Gyorsan újratelepítettem az egészet. Most feldobom rá a 10.7.4-et és a MultiBeast-et, de most semmi egyebet nem állítok be csak az EasyBeast pontot. Lehet ott szúrtam el valamit. Az elméletileg a legfontosabbakat felteszi. 15 perc alatt szerencsére megvan mindkettő. SSD Rulz
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #16995 üzenetére
Valami oknal fogva a pcirootuid=1 is a szive csucske a ki laptopomnak. Mehet bele az is?
-
gabo89
senior tag
válasz
#68216320 #16991 üzenetére
Igen, persze.
OSX alatt kell a java, és a muCommander. muCommanderrel megnyitod a pendrive-ot. Ezt kibontod, és a system mappát bemásolod a pendrive-ra. Felülírod a két fájlt (OSInstall.mpkg és OSInstall), és kész van.
(Van parancssoros megoldás, de ez a laikus.)Telepítésnél a Disk Utility-ben ujraformázod a lemezeket, az OS X particioja mellett a Windows-ét is itt kell megcsinálni előre (MS-DOS FAT).(!)
Felrakod az OS X-et, utána a Windows-t. Majd újra bebootolsz a pendrive-ről, belépsz az OSX-be, és felrakhatod a Chimerát.
Szerk:
a szerkesztésed utáni írásodat nem értem. A GPT (és az MBR) egy particiós tábla. Egy merevlemezen egy ilyen tábla van. Particióktol független.
-
törölt tag
válasz
gabo89 #16989 üzenetére
Asus K53sv a laptop. A bios-ban van valami launch EFI dolog, de szerintem nincs meg hozza a rendszer. Az uefipedig valami mas lehet gondolom mert olyat is ir biosban.
Ha normal bios-os akkor tudnal segiteni a telepito patch-ben? Egy pendrive-ra van megcsinalva a lion telepito.Lion telepitovel csinaltam ket GPT particiot. Az elsore siman felment a win7. Amikor raneztem a lemezkezeloben ott mbr-t ir. Most telepul eppen a masikra az osx. Itt meg mindig GPT-t ir az SSDnek. Akkor most jo ez igy?
-
-
kacsuszka
aktív tag
"Be kell szerezned egy OSX-et, ebben kérd a "topiclakók" segitségét."
emiatt mertem tőletek segítséget kérni hogy honnan tudok hozzájutni.de bocsánat a szoftverekről való gondolkozásom miatt...
-
törölt tag
Urak. Egy laptopra fogom feltenni a kisoroszlant egy ssd-re. Ugyanazon ssd-n egy ablakosnak is lennie kene, megpedig a 7-es verziobol. Ha nem hianyosak az ismereteim akkor a win7 megbaratkozott mar a GPT-vel. Jarhato ut, h felteszem a wint, aztan a liont es adok neki egy chimerat?
-
RaZroX
addikt
Üdv! Kikéne próbálnom HD6670-et a gépben, most GT440 van benne. Pontosan, hogyan üzemeljem be Lion 10.7.4 alatt a HD6670-et, hogy rendesen menjen ?
-
RaZroX
addikt
válasz
Phantomhive #16984 üzenetére
Nem ez volt a baja félreérted
Nem a BlackFire a baja.. azt még mindig nem tudom, hogy miért fagy le a net. De BlackFire kikapcsolt InGame-el is lefagy a net cod2-től...
-
RaZroX
addikt
válasz
Phantomhive #16982 üzenetére
1 hete még gond nélkül ment a cod2
Amúgy BlackFire sokkal jobb mint az iFire
Szerintem lehet, hogy a BlackFire InGame része okozza a galibát.. Mindjárt ki is próbálomSzerk.: Elindítottam, le is halt a net...
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
RaZroX #16980 üzenetére
ilyen nekem is volt régen. ha elindítottam a cod-ot, akkor lehalt a net. ugyan ezt csinálta ha elindítottam az iFire-t. vagy a cod4-et.
már nem is tudom, h mi oldotta meg a dolgot, talán egy gépreinstall vagy -f bootolás vagy új lan driver, passzolom
de manapság is szoktam codozni(2,4) és megy gond nélkül, pedig a hardware semmit nem változott. -
RaZroX
addikt
Üdv! Ma amikor hazaértem, gondoltam kicsit cod2 multizok (Call of Duty 2).
Mennék fel a szerverre, erre nem csatlakozik. Kiléptem a játékból és a gépen nincs net. Oké akkor Modem resi, gép resi. Bekapcsol, van net meg minden, mondom fasza akkor cod2, felcsatlakozok, felmegyek a szerverre, 1 perc játék után ledob, hogy elveszett a kapcsolat. Megint nincs net a gépen. Eddig ilyen sose volt, ezt csak most csinálja.Most kikapcsoltam egy 10 percre a gépet, és utólag dugtam rá a lankábelt, most egyenlőre jó, de félek, hogy ha megint játszani akarok akkor elszáll.
Ötlet ?
-
rooney8
aktív tag
nálatok is van olyan, hogy pl. chrome-ban a kurzor nem vált át az éppen aktuális "formára"? ugye alapesetben egy kis nyilacska, de ha egy link fölé viszed, akkor átvált egy kézre. na ezt nálam nem mindig csinálja meg... a hiba az én készülékemben van?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Canis rufus #16960 üzenetére
Segítségért ne ide gyere... elég friss is a cucc, nem is garantált a bugmentesség.
-
kacsuszka
aktív tag
nem akarok belemenni magyarországon miért nem fogok ameddig lehet pénzt adni szoftverért...
játékom az van eredeti nem is egy steam-en meg az egyetem adja a winfost meg office-t szal nincs sok nem eredeti szoftverem
-
RaZroX
addikt
Amikor Apple ID-t csinálok, hogy lehet megkerülni hogy kártyaszámot adjak meg ?
-
AdamP900
tag
válasz
Ha 4530s -ed lenne akkor minden további nélkül meg lehetett volna oldani.
-
kacsuszka
aktív tag
válasz
Phantomhive #16959 üzenetére
okéé meg fogom adni
esetleg a laptopomra felmenne? http://www.asusnotebook.hu/notebook/Asus_K53TA-SX148D
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
Processzor típus: AMD A-Series
98% felejtő véleményem szerint. -
Canis rufus
tag
Hello!
Hp Probook 4535s-re fel lehetne varázsolni valahogyan az OsX-et ?
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
kacsuszka #16958 üzenetére
minden adatot nagyon pontosan meg kell mondanod, mert egy gyártó több típust gyárt. sőőőt! egy típuson belül is vannak verziók.
tesze azt, ha vanegy belking F5D7230-4 usb wifi vevőd, akkor annak még van egy 8 alcsoportja(1xxx,2xxx,3xxx, stb...)
az osx baromi zárt és korlátozott, nem eszik meg minden hardwaret és utólag se lehet sose igazán jól összeházasítani. ezért kell nagyon sok időt szentelni a hw vásárlásra, ha az ember hackintoshra tervez. -
kacsuszka
aktív tag
akkor ha nektek a hacintosh megy nekem is nem azt kellett volna beszereznem?
mert egy eredeti mac osy-et töltöttem .app kiterjesztéssel -
törölt tag
válasz
RaZroX #16947 üzenetére
azé halkan mejjegyzem pont 10.8-nál sz*ptam olyan kövéret boot.efi -vel ,hogy öröm vót nézni.
szal maradjunk annyiban,hogy frissiteni okosan szépen.
az,meg hogy ritélt raksz csak neked új én már 10.4.x óta azt teszem fel.
a sok fisem-fosom-patkolt-gányolt telepitőtz meghagyom másoknak,nem linux ez
-
kacsuszka
aktív tag
válasz
Máté94 #16937 üzenetére
szoftverért pénzt nem szeretk adni...
találtam egy ilyent:
Mac OS X Lion 10.7 Final Retail (Mac App Store)INFO:
Version Final Mac App Store
Year: July 2011
Developer: Apple
Platform: Intel only
Language: Multiezt szerzem be most
nem a legújabb de remélem lehet majd frissíteni -
kacsuszka
aktív tag
hali
új vagyok ebben a témában látam leírűst a telepítéshez, de szeretném megkérdezni honnan töltsek vagy mit is... ez pl jo? Mac.OSX.Lion.v10.7.4-HOTiSO
vagy a hackintos kell? -
Máté94
addikt
Hát elég lehangoló és sokkoló hír...
-
RaZroX
addikt
Na beraktam a kártyát, GraphicsEnabler=Yes-el megy, még jobban is mint 4850-el mert most semmi nem laggol
Köszi szépen a segítséget!
Ugye többször nem kell beírnom a GE=Yes-t ?
-
RaZroX
addikt
Na Üdv! Most megyek megvenni a GT440-et. Miután beraktam a gépbe, "GraphicsEnabler=No" -val indítsam el ? Illetve, hol találok Lion 10.7.4 alá Kextet a GT440-hez ?
Máté94: tudom, hogy írtad ezt a "GE=Yes"-t de ez nekem nem mond semmit
-
Ricqy
tag
Sziasztok!
Most egy iAtkos L2 van fent 10.7.4-re Comboval frissítve, és szeretném rárakni a Mountain Lion DP-t, vagy majd a véglegeset, ha kijön nemsokára. Van valakinek ötlete, hogy kéne?
Amit próbáltam, hogy simán a telepítőt, az kész is, de mikor újraindítom akkor újra a 10.7.4 bootol.
Köszi! -
törölt tag
Ha esetleg akar valaki olcsó haklit,épp van egy gépem ami eladó.
-
odessa32
tag
Sziasztok.
Kb 2 hete ujraraktam a rendszert USB-röl, elötte iAtkosL2 volt honapokig.
Mivel sajna nem találtam meg a Máté94 álltal linkelt álc 887 kextet a WoodooHDA ment fel.
Na most megkerestem, meg is van de telepiteni Kext Helperrel tudom??? S a woodoot mivel tudom törölni?? -
RaZroX
addikt
válasz
Phantomhive #16905 üzenetére
Kext update ? olyat se csináltam még
-
gabo89
senior tag
válasz
odessa32 #16901 üzenetére
Ha csak porosodik, én szivesen elfogadom.
Ugysincs gepem.
Retail telepito + atom kernel
Bár én maradnék a lubuntu-n és az xp-nél. Szerintem a Lion már nagy lesz neki.
-
odessa32
tag
Sziasztok.
Van egy atom procis netbookom.
Csak itthon porosodik, gondoltam kellene liont rakni rá (Valahol olvastam, hogy van hozzá kernel) Csak hogy álljak neki???
Tudna valaki segiteni???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest