- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AdamP900
tag
válasz
Ragnar95 #15995 üzenetére
12 -ért vettem itt Ph -n. Hátránya az, hogy nem magyar, hanem német kiosztású. Szerintem ha átmatricázza az ember minden gombnak meg lesz a helye.
Én már egész hozzászoktam, hogy az ékezetes betűk helyén kicsivel másabb karakterek vannak.
Ja, és BT -s verzió.
A magyar verziós 15k lett volna, de az pont elfogyott mikor én vettem innen.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Ragnar95 #15976 üzenetére
Keresgéltem hardveraprón,de nem igazán találtam magyar kiosztású olcsó Apple billentyűzetet, úgyhogy tudnátok ajánlani valami boltot, ahol lehet kapni viszonylag olcsón? Eddig 18k-ért találtam legolcsóbban wirelesst és 13k-ért vezetékeset, de nem szívesen adnék ki 13 ezret sem egy billentyűzetért, hát meg 20-at
-
AdamP900
tag
-
Máté94
addikt
MSRDumper-rel ellenőrizzétek a stateket .
-
AdamP900
tag
Szintén saját, beépített Szoftverfrissítésével ment fel, mindenféle hiba nélkül!
-
lamantin
tag
10.7.4 Nálam is hibátlan.
Gép az adataimnál.
-
-
Máté94
addikt
-
Máté94
addikt
-
-
sanp
tag
válasz
Ragnar95 #15974 üzenetére
Én így oldottam meg a hasonló problémát:
Logitech Cordless Desktop S530 Laser for Mac és Magic MouseEgyébként Magic Mouse vagy Magic Trackpad nélkül Lion-t használni olyan mint tolószékkel közlekedni. Ha az ember belekóstol a kinetikus scrollingba és gesztusokba utána már nem nagyon tud meglenni nélküle de játékra tényleg kell egy hagyományos egér.
A Bluetooth vevő elég problémás terület, olyasmi mint megtalálni a Szent Grált, ha érdekel leírhatom hogy én mire jutottam.
-
Ragnar95
félisten
Rendben, köszi a választ, akkor inkább maradok az NX80-nál
Nem csak játékra kéne,de nincs kedvem cserélgetni az egereket, amikor játszom...
Máté94: neked is köszönömAkkor csak egy Apple billentyűzetet kell beszereznem, mert kezd idegesítő lenni,h nem látom,melyik speciális karakter hol van
Ahhoz elég egy sima USB-s BT vevő, hogy működjön, ugye?
-
Máté94
addikt
válasz
Ragnar95 #15971 üzenetére
Hát nem játékra van kitalálva az biztos. De majd a többiek megmondják a tutit.
Meg MM-hez kell egy BT is majd.
Itt meg is válaszolják a kérdésed. -
Ragnar95
félisten
Használ itt valaki magic mouse-t?
Gondolkozom a Logitech NX80-asom cseréjén,de nem tudom, érdemes lenne-e lecserélnem. A multitouch gesztusok miatt gondolkozom a dolgon egyedül,de hallottam olyat, hogy a magic mouse nem érzékel 2 egyszerre történő kattintást, tehát nem lehet egyszerre bal- és jobb egérgombbal is kattintani, ami játékok (főleg az FPS-ek és TPS-ek) esetén elég nagy hátrány, ez igaz -
lamantin
tag
válasz
Máté94 #15938 üzenetére
Bár nem én kérdeztem, de a wifi-kártya tipp nagyon bevált!
Beüzemeltem, kiírta, hogy új airport...blablabla eszköz OK...és ennyi.
Működik mindenféle külső segítség (driver) nélkül.
-
matwood
csendes tag
válasz
matwood #15966 üzenetére
Probléma megoldva!
Leírom hátha más is kerül hasonló helyzetbe!Egy külön vinyón van a Lion és a Windows, a Lion lát egy olyan partíciót aminek az a neve, hogy : "Rendszer számára fenntartott", ami a windows boot-hoz szükséges, amit a Chameleon bootloader nem tudott megjeleníteni, [ezzel] a megoldással átneveztem a partíciót és eltüntettem azokat amiket nem akartam látni a bootmenüben.
-
Xero
nagyúr
válasz
c41r0^ #15963 üzenetére
Nincs mit hozzáfűznöm kérem kapcsolja ki.
(#15962) Máté94: Manuális szorzó állítás és máris 1333-on vagy még magasabb órajelen fog működni. Nekem is vidáman menne 1600 fölött ha kicsit kínoznám nagyobb feszültséggel, hiszen a memória 9-9-9-24-nél 1.5V-on támogatja az 1600MHz-et, bár az SPD értéke valóban 1333, de azzal nem kell foglalkozni.
-
c41r0^
őstag
válasz
Máté94 #15962 üzenetére
Xero-nak igaza van, ez tuning téma, a RAM órajele a BIOS-ban beállított memóriaszorzótól függ, a memória órajelének maximuma a chipsettől és magától a modul(ok)tól függ
memóriaórajel = memóriaszorzó * BCLK ("FSB")
hivatalosan nagyrészt valóban 1333 MHz-ig támogatottak a DDR3 RAM-ok Intel oldalon, ezért automatikusan erre is fog állni a modul
a BIOS-ban a memó órajelét AUTO-ra állítva a memóriamodulok beégetett SPD információjából kiolvassa a BIOS, hogy milyen időzítésen és mekkora órajelen megy a modul (CPU-Z-ből is megnézhető, általában 3 db. SPD infó van a modulokba beégetve, különböző órajelekhez), és ehhez állítja be a BIOS a memóriaszorzót a BCLK (FSB) függvényében, valamint az időzítéseket, de ha nem AUTO-ra állítod, hanem manuálisan adod meg az értékeket, akkor a határ a csillagos ég, amit csak ki tudsz sajtolni a chipsetből és a memóriamodulokból...
mivel a hivatalosan támogatott órajel Intel chipseteknél leggyakrabban az 1333 MHz (JEDEC szabvány szerint max. 1.65V-on, 9-9-9-18 időzítések mellett), ezért persze, hogy erre az órajelre áll
édesanyád gépében, ha felrakod a memszorzót úgy, hogy a memória órajele 1333 MHz legyen, beállítasz egy lazább 9-9-9-25 vagy picit szorosabb 9-9-9-18 időzítést és adsz a RAM-nak 1.5 V-ot, akkor szinte biztos, hogy 1333 MHz-en el fog indulni (mezei Kingmax, Kingston és társai is, sőt...) az egy dolog, hogy AUTO módban a BIOS/UEFI 1066 MHz-re lövi be a RAM-ot, mert a CPU BCLK (FSB)-jéből származtatott, a BIOS által kiosztott memóriaszorzó ezt eredményezi. Az más tészta, hogy DDR3-nál általában a RAM órajel vagy időzítés állítása nem hoz annyi sebességplusszt a konyhára, hogy foglalkozni legyen érdemes vele...
az én konkrét példám (igaz DDR2, de ez most lényegtelen): a procim alap órajele 2500 MHz, ami úgy jön ki, hogy CPU szorzó=7,5 és az FSB=333MHz, ehhez az FSB-hez a BIOS AUTO rambeállításon alapból 666 MHzen járatott ramot számol 5-5-5-18 időzítésekkel és 1.8V-al (SPD-ből kiolvasva), tehát 2-es a memszorzó. De semmi sem tiltja, hogy a BIOS-ban a RAM-ot átállítsam 1066 MHz-re. Gyárilag a ramom 1066 MHz-nél 5-5-5-18 időzítésre van hitelesítve, mindezt 2.1V-on tudja. De nálam speciel úgy megy, hogy az FSB fel van tolva 470 MHzre, proci szorzója visszavéve 7-re (3300 MHz lesz a CPU órajel), a memszorzó marad 2-esen, és az 1066-os ramjaim így 940 MHzen ketyegnek (2-es memszorzó), manuálisan megadott 5-5-5-15 időzítéssel és 2V fesszel.
-
-
sp@rtan
senior tag
válasz
Neil Watts #15957 üzenetére
Ha egyszer megy, akkor valószínűleg az updatek se fognak bekavarni.
Software updateből sajnos nem lehet frissíteni az OS-t (vagyis lehet, de kockázatos), a különálló, combo update szokott a jó választás lenni, majd ezután újrarakni a hangot. Tonymacen mindig, gyorsan szokott lenni egy blogpost. hogy szabad-e frissíteni, és hogyan. Ami nem OS X frissítés, az mehet Software Updateből. -
-
AdamP900
tag
-
Máté94
addikt
Én nem hazudok. Egyébként be lehet állítani, hogy 1600-at írjon ki. De ha AdamP990 megnézi Win-en, ott is 1333MHz-et fog kiírni neki. Neked is 1333MHz-en használja, attól függetlenül, hogy ítt 1600-at ír ki. BIOS-ba rá lehet lesni.
2105 is 1333-ig kezeli a RAM-okat.<key>SMmemspeed</key>
<string>1600</string>Ezt kell hozzáadni az SMBIOS.plist-hez. Vagy átírni.
-
AdamP900
tag
Egy kérdésem lenne még. A MAC nem tud kezelni 1600MHz -es RAM -ot csak 1333 -ig? About Mac -nél a Memória fülön azt írja, hogy:
"A Mac számítógép 4 memória foglalatot tartalmaz, amelyek mindegyike 1333MHz DDR3 memóriamodult képes befogadni."
-
Máté94
addikt
válasz
Neil Watts #15941 üzenetére
-
-
Máté94
addikt
válasz
Neil Watts #15939 üzenetére
Gondolom Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3-ra gondolsz, akkor semmi. Firewire nem ébred sleep-ből. Ennyit tudok rá mondani "hibának".
-
-
Máté94
addikt
válasz
Neil Watts #15936 üzenetére
Jó bogarászást!
HD5770 még háromra is rábírható. -
Sziasztok!
Most jött el az idő hogy Intelre váltsak:
Kérdésem annyi lenne, hogy 80k-ból milyen lap + proci + ram (DDR3) kombinációt raknátok össze hackintoshnak?
Fontos lenne az, hogy ne kelljen vele szívni, s normálisan működjön a rendszer összes funkciója, ugyanis munkára használnám, csak sajnos nincs pénzem imacre, a teljesítmény meg kéne. A HD 5770-es videókártyám (adatlapon le van írva minden - a Phenom II-es gépet nézzétek) képes OSX alatt is kezelni két monitort?
A többi a hardverelemmel nem lesz gond ugye?
Köszönöm a segítséget!
Üdv. core2
-
odessa32
tag
Sziasztok. Két kérdésem lenne Wifi kártyát szeretnék venni a gépbe, mi az a márka ami gond nélkül megy Lion alatt ha lehet airportként. A másik az alaplapi hangkártyám, csak voodoohda-val tudtam elinditani. Van valami hangkártya ami kifogástalanul müködik Lion alatt??? Gondolok itt arra, hogy müködjön egyszerre a hátoldali audio kimenet s az optikai kimenet is.
-
sp@rtan
senior tag
Az elflashelt H67M-PRO helyett lehetett kérni egy új lapot, így lett helyette egy Z68MA.
HolnapMa délután megyek is, kezelésbe veszem. -
Mogcaa
aktív tag
válasz
Phantomhive #15931 üzenetére
:S köszi
-
Mogcaa
aktív tag
hali új vagyok a témában szóval bocsi az esetleges hülye kérdésekért.
Szóval akkor a mac-et fel tudom tenni windowson kívül teljes rendszerként?
erre a gépre szeretném:
alaplap: biostar A780L3G ati 3000HD integrált video
AMD athlon II x2 270 proci
4giga dual channel ram
kb 40 giga merevlemez amit erre szánok.
usb egér ps2 billentyű.
fel tudom tenni? rendesen fog menni? -
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #15924 üzenetére
Igen, pontosan ettől tartottam. Akkor marad az EasyBeast. A gyorsítás nem lesz lényeg, nem szokott játszani ismerősöm. Zenéket csinálgat, netezik, filmet néz stb... arra meg pont jó lesz.
Még két kérdésem lenne:
Az első, hogy van neki egy TPLINK TLWN322G típusjelú USB -s Wifi vevője. Ehez ugyan nincs illesztő, de 321G -hez van. Kérdésem hasonló az előző alaplapihoz, csak itt ugye nem kell mókolni különféle dolgokkal. SZóval a 321G illesztőjével működésre lehet e bírni majd a vevőt?
A második ez egy jóval egyszerűbb
.:
Lehet e bajom abból, hogy az aktuális 1.6 -os Chimerára felteszek egy 1.9.2 -őt ami tonymac -en is van? Vagy hagyjam a fenébe, mert semmi jelentősége, feleslegesen meg ne okozzak az estére plusz munkát magamnak azzal, hogy "neadjisten" KP lesz belőle? -
Máté94
addikt
válasz
AdamP900 #15920 üzenetére
Igen, elég nagyot tud csinálni. Nem lehet más laphoz másik DSDT-t használni. Ez evidens.
Az Intel-t csak felbontásra lehet kényszeríteni, de nem lesz gyorsítás.
Kexteket innen mindenesetre lehet szerezni.
Easybeast-et kell majd használni és kész. -
-
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15919 üzenetére
Ezt sose értettem, hogy lehet az,h a HD3000 nem működik tökéletesen OS X-el, miközben jópár Macben az a VGA
Nekem nem az van,de kíváncsi vagyok
Amúgy használ valaki Parallels Desktopot? Mert felraktam, de nemtudom, hogy a másik vinyóról áttudom-e húzni bele valahogy a Windowst vagy egy frisset kéne felraknom rá?
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #15915 üzenetére
Nem kell nekem bővítő kártya.
Nem igen fogom én használni a firewire-t. Eddig is megvoltam nélküle, ezután is megleszek.
Inkább arra lennék még kíváncsi, hogy véleményed szerint Asus P5G41M LE alaplapú gépre, amibe egy Intel Pentium DualCore E5400 (2,7 GHz) proci és 2Gb RAM (1 modul) van, arra fel megy e a Lion? Jövőhéten jön az egyik ismerősöm, régóta érdekli már őt is az OS X, de nem tudtam, hogy felmegy e neki. UniBeast -el megkísérelném a dolgot, de nem tudom mennyire ad aggodalomra az okot, hogy nem találtam a laphoz megfelelő Patch fájlt. Csak P5G41M LX-hez és társaihoz volt. Csinál az valami gubancot ha nem a saját Patch fájlját használja? Ahogy néztem a két deszka nem sokba térvel egymástól.
Ui.: alaplapi VGA lenne használva mivel dedikált nincs a gépbe. Az integrált egy Intel GMA X5400.
-
Máté94
addikt
-
törölt tag
Nem kovetem mostansag a forumot. Van mar hibatlan hd3000 kext v. optimusra valami megoldas?
-
kgergo89
tag
Sziasztok,
Végre rávettem magam, felraktam a Lion-t, minden tökéletesen működik, leszámítva a hangot.
Snow Leopard-on 10.6.8 update után Multibeastes HDARollback lefuttatásával működött rendesen, most viszont semmi. Realtek alaplapi hang, gépem leírása adataimnál.
Valakinek ötlet?
Köszi!
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #15913 üzenetére
UD3H -t nem találtam, de ha azt mondod, hogy ez is jó, akkor lehet benevezek erre. Úgy látom ez egy hűtő cserével is járni fog, mert nem találtam a speckóban 775 -ös lefogatásra utaló részt. Ez már csak részletkérdés. Az a lényeg, hogy kompatibilis legyen a rendszerrel, még ha ennek az is az ára, hogy a firewire nem ébred altatásból.
Nem tudom életembe ha egyszer használtam azt a portot, akkor sokat mondok
.
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #15911 üzenetére
Annyi baja legyen én azt mondom. Utána nézek itt a Ph -n, hogy van e ilyen meghirdetve, meg egyáltalán mennyiért.
szerk:
Egy ilyet találtam: Alaplap Gigabyte Z68X-UD3-B3
Ugyan ennyiért vettem az ASRock -ot is. Ha sikerülne majd elpasszolni akkor lehet vennék egy ilyet. Kérdés, hogy támogatja -e a 775 -ös procihűtő felfogatást... Na ennek majd délelőtt utána nézek. -
Máté94
addikt
válasz
AdamP900 #15907 üzenetére
Az egy Gigabyte GA-Z77-DS3H lenne, de senki sem ajánlom egyelőre. Nem győzöm elhajtani tonymacen a sok Ivy Bridge-es idiótát, akik ilyet akarnak már most, holott nincs semmilyen support a processzorokhoz, csak moddolt kernel. Ráadásul Gigabyte váltott, VIA Audio-t használ a legtöbb lapján a Realtek-kel szemben így elég nagy szívás, mert arra nem csinál senki normális kextet. VodooHDA meg elvileg szar, pattog hang, recseg stb.
Legalább az új CustoMac 2012-es gépekig várj a lap cseréjével, ha mindenféleképpen Intel 7-es szériás lap kell. De szerintem bőven elég lenne egy Z68-as Gigabyte-ra cserélni a mostanit.
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #15904 üzenetére
Hello Máté!
Melyik volt az az alaplap amit nem rég említettél a topicban, hogy lassan rá lehet nyomni a Hackintosh plecsnit (azt hiszem az volt az a lap amelyikhez nem kellett NullCPU, mert tudott magától aludni stb, stb...)? A keresővel próbáltam rákeresni, de nem találtam meg. Ha itthon beszerezhető az a lap, akkor lehet itt a Ph-n szétnézek majd.
-
Ricqy
tag
Sziasztok! Kéne még egy kis segítség...
Van fent jelenleg a két első 50 gigás partíción 2 iAtkos-os Lion, de az első helyett fel kéne rakni a Win7-et, úgy, hogy a 2. Használható maradjon. Mert ha simán felrakom akkor úgy tudom, hogy a Win7 bootloadere miatt valami gebasz lesz... -
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #15902 üzenetére
Most, hogy likvidáltam azt a memória felszabadító progit megy rendesen a gép, nincs akadás. Update -el még soha nem volt gondom. Combo Update helyett is a rendes frissítővel szedtem le a frissítéseket (Na ez jó hülye mondat lett
).
Módosított BIOS -t ehez a laphoz hol találok? Azzal megoldódna az alvási probléma is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged