- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Satyricon #13391 üzenetére
Nem kellett egyiket sem megbontani. Hátuljara egy nagy méretű 12v ventilátor van felcsavarozva, a venti adapterrel működik.
Alirol vettem csavaros dugaljt amit a ventilátorra szereltem, össze dugtam a adapterrel és idestova már 3 éve működik. Amikor a ládát kapcsolom a ventilátor indul. A podnal 2 oldalú ragasztóval van felrakva, és USB-s, ami gépre kötve mikor a gép bekapcsol, ventilátor indul. -
-
Ursache
senior tag
válasz
Satyricon #12708 üzenetére
Szerintem eselytelen, hogy meg tudd oldani. Valami elvalaszto panel kene vagy valami hasonlo. Esetleg az ST-ket forgasd egymastol elfele (kifele, falfele), es a falrol "pattintsd" vissza az infrajelet. Jo esellyel az fog reagalni ra, amelyiket szeretned, hogy reagaljon.
De gondold meg: mindket taviranyito ugyanazt a jelet kuldi adott gomb megnyomasra, amire mindket ST ugyanazt valaszolja (tortenik valami, pl hangero noveles). Esetleg betanithato taviranyitot be lehet tanitani tetszoleges jelekre, de akkor az ST-nek is meg kene mondani, hogy ho-ho erre ezt kene csinalni. Az meg szeintem nem egy egyszeru kanyar (ha egyaltalan megoldhato)
-
Brain75
senior tag
válasz
Satyricon #12699 üzenetére
Szerintem a mélybe nem kell cserélni a hangszórót csak akkor ha döglődik.
A szatelitekbe lehet más hangszórókat rakni.
Idézem magam:
"Le lehet cserélni.
Sőt a gyári dobozba lehet másik hangszórót rakni amiknek sokkal szebb a hangja.
A gyári hangszóró 15W-os amit bele lehet rakni az pedig 50W-os.
A gyári 20 Hz-től 11 Khz ig visz át.
Amit bele lehet rakni az 20-18000 Hz-+ig visz át.
A gyári hangszórókban nincs jóformán magas hang.
A csere után úgy szól a magas hogy volt olyan vevőm aki azt kérte hogy vágjunk még a magasból, mert már túl sok volt.
Egy nagy nevű Német hangszóró gyártó terméke tud belemenni,"
Többet nem szeretnék elárulni, ha érdekel keress meg privátba. -
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Satyricon #12687 üzenetére
Hát a beárazós topikban lehet, jobb lenne érdeklődni, de 60-70-et biztosan megér a cucc. Ha nem használod, akkor szerintem felesleges parkoltatni. Ugyan mivel elég jó hírnevet szerzett magának a modell, viszonylag jól tarthatja az árát használtan is egy darabig, de fiatalabb már nem lesz.
-
rolii92i
tag
válasz
Satyricon #12685 üzenetére
Szia!
Próbáltam, maradt ugyanolyan,de egyébként nincs semmi baja,még az is lehet hogy a feltöltött cucc minőségével van a baj..m1,van egy másik kérdésem is
Hétvégén néztem egy filmet PotPlayerrel amin van egy olyan lehetőség amivel egyszerűen DTS(ha újrakódolt ha nem)-be lehet állítani a cuccot még az ST-n is kiírja és csak ott lehet szabályozni a hangerőt is(tudtommal nincs DOLBY/DTS online aktiválás a gépemen és "csak" egy X-fi Gamer-em van)
"Output Mode / S/Pdif after DTS re-encoding"
Ma viszont hiába próbálok így lejátszani bármit is nem szól..pedig nem állítottam azóta semmit.
Mi lehet a gond? Van vmi tippetek?
Előre is kösz a segítséget -
törölt tag
válasz
Satyricon #12672 üzenetére
Igen odatekertem! Hangosan szól a mélyláda meg minden de a kis hangfalakkal akkor sem vagyok megelégedve! foobar 2000 használok Xonar D1 hangkarival!
Lehet beállítási gondom van a boobarral kapcsolatban! Tudnál esetleg EQ beállítást küldeni nekem! Találtam neten is de hiába próbálom csiszolgatni nem igazán sikerül -
-
Turbolada II
őstag
válasz
Satyricon #12077 üzenetére
"Üdv
Ismeri közületek valaki az SRS audio Sandbox-ot? Sokan dícsérik, hogy szépen feljavítja a hangokat! Én kipróbáltam, és jó is, a mély elég szépen muzsikál tőle! Csak az a gáz, hogy nem tudom, hogy kell belőni, hogy a szatelitek ne recsegjenek. Tud esetleg segíteni valaki közületek?
"
Megvan a probléma forrása.
-
Ramachandra
csendes tag
válasz
Satyricon #12148 üzenetére
Nem gáz, hanem a füst kategória. Lehet nem kéne járatnod amíg ki nem deríted miért történt mert lehet esetleg egy égett szagú TDA7294 erősítőd is. Történhetett amiatt, hogy összeégett a tekercselés a sat-ban. Egy olcsó multiméter megteszi megmérni az ellenállását a hangszórónak és ha jelentősen eltér a többitől akkor kuka, mert reckírozol egy rövidzárlatot ami be fog következni csak idő kérdése. (Lehet létezik még ember aki ilyesmit újratekercsel) Ugyan a TDA erősítőknek van védelme ez ellen de azért nem tenném érte a kezemet a tűzbe.
Másik ok lehet, hogy a hozzátartozó erősítő körül valami alkatrész vagy maga az erősítő haldoklik és egyenáramot kap a sat amitől mindjárt van egy Logitech mini radiátorod. Ez szintén ki tudod mérni, működés közben ha feszültséget ellenőrzöd mit kapnak a sat-ok.
-
Ramachandra
csendes tag
válasz
Satyricon #12060 üzenetére
Hangkártyából ami PCI-os jobb hanyagolni manapság ha nem csak 2.0-t tud mert nem olyan jó az energiaellátásuk mint a PCI-Expess slot-nak és hangzásban meg fog nyilvánulni sajnos. Mindegy mennyi DAC van felpakolva a kártyára, nem tudja kompenzálni ezt az alap problémát.
A Z5500-nak sajna nem csak egy kütyü miatt van olyan hangzása amilyen, hanem egy egész sorozat gyenge pontja van. Például vethetsz egy pillantást mit írnak a két adatlapon miféle célra ajánlott a rendszerben található műveleti erősítő és amit én ajánlok mindenkinek. Ezeken az alkatrészeken közvetlenül áthalad a hang és emiatt igen kritikus pl. fehér öltönybe eljuthatsz az erdő egyik pontjából a másikba az úton ,vagy a bozótoson.
Tuning hatására nem a teljesítmény megváltoztatására irányul mint processzoroknál, ezért mint olyan nem jár túlmelegedéssel, idő előtti elöregedéssel. Sőtt gyakorlatilag az elektrolit kondenzátorok cseréjével az idő hatására biztosan elöregedő alkatrésztől szabadulsz meg ami gyakori hibaforrás az elektronikában. Az általános elektronika céljára gyártott Su'scon -ok papíron dupla akkora élettartammal rendelkeznek a futószalagról legördülve frissen mint az általam ajánlott High-End audio ELNA, Nichicon. Gyakorlatban ez egyáltalán nem garantálja, hogy évek múlva is így marad, mert akkor a Taiwan-i cégek sokkal jobb hírnévnek örvendenének, a Japánokkal szemben és nem került volna a márka különböző weboldalakon feketelistára és talán a Logitech sem mozdult volna el a Tbor kondik irányába az utóbbi szériákban. (Ez a gyártó kiáll a termékeiért, még az adatlapját se lelem)
Ami még az élettartamot illeti eddig két rendszer kifogástalanúl működik, az egyik pont egy éve a másik 10 hónapja, a régebben módosított hangkártyákkal sem jelentkezett komplikáció. Ha a Z5500 a császára az 5.1-es rendszereknek az árkategóriában, akkor egy módosított félisten mindössze egy kicsivel magasabb áron. -
gab1ka
senior tag
válasz
Satyricon #12023 üzenetére
Az eladó én lennék, természetesen bármit bármilyen hangerőn ki lehet próbálni, a határ mindenkinek a saját dobhártyája.
Én egy Xonar D2X -el használtam a rendszert, viszont azt 1 hónapja eladtam, így marad az integrált, ami mellé javasolni is fogom a kedves vevőnek - ha ide nem térne vissza - egy jobb hangkártya beszerzését. (Ezen javít talán egy cseppet az hogy optikával lesz összekötve a dolog)
Zenékből nálam többnyire elektronikus és tuccitucci a választék, szóval ha az igény más akkor azt hozni kell usb-n stb.Tudtommal filmnézésre lesz használva, ahogy tettem ezt vele én is, jelenleg a demozáshoz Transformerseket meg Star Wars-okat szedtem le, ezeken kívül szívesen beszerzek mást is ha van kedvenc film/kedvenc jelenet etc.
Szerintem az ilyen rendszert igazán csak az fogja tudni értékelni akinek már volt tapasztalata az ilyen Genius féle sok péemmpéós bugyutaságokkal.
-
-
Turbolada II
őstag
válasz
Satyricon #12003 üzenetére
Az mp3 formátumnak tudható be. 1/10 méretre csak nem akar beférni az összes információ. Vannak azért normális mp3-mas felvételek is, és a stúdiós munkálatok a masterelés is annyit számítanak mint maga a formátum. Én például magyar zenéknél meghallom, ha Tom-Tom-os a felvétel.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Satyricon #12001 üzenetére
Azért mert az mp3 kódolás egy fos. Pattogás, sistergés, torzítás stb.... mindenféle oda nem illő bitmaradvány van benne.
Egy igazán jó hangfal ismérve pedig a részletező hangzás, levegősség stb. Mivel részletező a hangzás, ezért az mp3-mat olyannak adja vissza amilyen és ebben benne vannak a fentebb említett okosságok is. Normálisabb hangfalrendszeren sokkal rosszabbul szólnak az mp3-mas zenék mint a Z5500-on. A Panasonic és a hifi szó említése pedig különösen vicces egy mondatban.
-
Kleroo
veterán
válasz
Satyricon #11997 üzenetére
Autó vs útfelület
Autó=zene minőség
Útfelület=lejátszóSzar úton(Románia like kráteres fél-földút) mindegy,hogy F Astrád van, vagy Lexusod ígyis úgyis felrázza a gyomrod,nem tudod kihasználni a jobb kocsi erényeit. Széles nagy gumi,szuper futómű,erős motor,ect
Ezt viszont rögtön megérzed ha a német autópályán suhansz vele.Tökéletes útfelületen pedig a legjobb és a nonplusultra legjobb kocsi között is megérzed a különbséget.
-
-
-
Darko_addict
őstag
válasz
Satyricon #11876 üzenetére
Vettem egy új hangkártyát: AuzenTech Prelude 7.1, koaxról váltani akartam analógra, és mikor a Creative programjában csináltam egy tesztet, nem szólalt meg mindegyik hangszóró. Emlékszem, régebben is volt ilyen, de feledésbe merült. Zene és film közben sincs gond, szól mindenhonnan, de a tesztnél nem. Ha akár a gépbe, akár a vezérlőpanelbe csak a sárga - sub + center - van bedugva, síri csend, nem szólal meg. Annyira nem értek hozzá, de kellene aggódnom a Logi bementeinek állapotát illetően?
-
TXT
őstag
válasz
Satyricon #11867 üzenetére
Koszonom
Igen, erre gondoltam en is, ugyanis epp ez volt a hibe fulesnel is. Egy rossz beallitasm ellett a legjobb fules vagy hangfal is piszok gyengen teljesit es ha az alapjan itel barki, akkor szepen ott is hagyja, pedig lehet epp a legjobb, ami letezik.
Ebbol adodik a kovetkezo kerdes. Mi a legjobb beallitas a Z-5500-nak, ahol a legjobban teljesit, legszebben szol??? -
-
TXT
őstag
-
-
Ursache
senior tag
válasz
Satyricon #11857 üzenetére
Nekem volt R136-os és most van R104 és mind a kettőnél szorul (lehet megelőztek a javításában
[házilag persze])
Nekem is két szettem van, R104-es fent 4X3-ban van, másik odalent 5X5-ben R038-as. Itt az 5X5-ben jobban szól. Elrendezés szempontjából a szub a "körön" belül van mind a két esetben. 4X3-ban nem tudja magát kiszólni, viszont 5X5-re is elég! ott érzi igazán jól magát.
szerk: de talán még olyan képem is van, amikor a 3 Z-5500 szub egymáson van + egy Z-2300 a tetején
-
-
EmThor
addikt
válasz
Satyricon #10542 üzenetére
Üdv,
PID R705-ös, 2007 elején vásárolt imádott Z-5500-asom úgy tűnik megadta magát.
Volt, hogy a szobában a kislámpa kapcsolására pattant, de 6 évig tökéletesen tette a dolgát.
A kijelző háttérvilágátásának a fele igaz nem világított.Esténként elektromos búgást hallottam a mélynyombóból. Ki is húztam néha.
Most huzamosabb ideig ki volt húzva. Nem kapcsol vissza, pirosan sem világít.
Cserélnék biztosítékot, de milyet vegyek?! Írtok itt 3.5A, 2A, kerámia, time delay... ezekhez egyáltalán nem értek...
Melyik a jó?
szerk.: mindegyik hangszóró jól szólt eddig ha ez számít valamit
Köszönöm!
-
Turbolada II
őstag
válasz
Satyricon #11621 üzenetére
Ha mindenképpen hűtőbordát akartok, akkor nagyon alacsony profilú kell, különben bent megreked a levegő. Egyébként emlékszek arra amit írtam, csak először a mélyláda hátulján lévő bordára gondoltam.
Ezen a képen [link] látható, hogy nem kell túl nagy felületet hűteni.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Satyricon #11580 üzenetére
Ventit teljesen fölösleges venni, a zaj tönkretenné a zenehallgatás élményét. Bordát fölösleges rátenni, mert kicsik a hűtőrések és meleg levegő csak forgolódna odabent.
TXT: Fröcsögés, személyeskedés ismét, 0 szakmai tartalommal. Mondjuk mi mást is várhattam volna.
Visszaolvasva az analóg-digitális témában nem 20 féle vélemény van, hanem 2 és az összes jól értesültebb ember zenére analóg kimenetet használ, főleg jó hangkártyával.oPalRx7: A 8-as PiD-es rendszerekben már hatékony hálózati zajszűrés van, nálatok valószínűleg az elektromos rendszerben van a hiba. Spéci elosztóval még nem próbáltad használni a rendszert?
-
Serricon
senior tag
válasz
Satyricon #11439 üzenetére
Meg hát.
Úgy hívják Control Pod Bypass Cable
El lehet készíteni házilag is, sok fórumon foglalkoznak Z5500 sufnituninggal, ahol vannak kapcsolási rajzok is.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Satyricon #11377 üzenetére
Csak nem Te is szétkaptad az ST-d és Neked is a kezedben maradt a pótmétere mint Nekem ?
Én gondoltam ha már odáig eljutottam, lévén hogy kb darabokra kaptam a kezelőszervet, azt láttam hogy valami trutyi kenőanyag van alatta, pusztán kicsit egyenletesebben eloszlattam és voálá...
Megjegyzendő tény persze hogy ez a gélállagú kenőanyag kiszáradhat az idő na és persze a melegedés végett, így ha szükséges ismét megkell "olajozni" !
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Satyricon #11302 üzenetére
Nem hülyeség.
Fel van tüntetve a garancia levélen illetve a kiadás dátuma.
Ráírta az Ipon hogy mikor vettem át a garanciális terméket illetve az átvétel napjától indul megint a két év garancia a termékre.
Vagyis a boltnak kutya kötelessége garanciáztatni, vagy akár cserélni másra ha az adott termék már nem található a raktárban. De ezt úgysem a bolt fogja megoldani, hanem megint a Logitech. Lehet küld Z906 a z5500 helyett, hogy bocsi, ez már nincs a raktáron. Illetve kifutó termék volt és nem tudunk másikat adni helyette. -
ÁdiBá
veterán
-
roberto211
őstag
válasz
Satyricon #11100 üzenetére
Elvittem itt Érden egy ilyen tv-video-audio szervizbe, megcsinálta a faszi, visszapattintotta,.. Tehát most ok minden.. De még átgondolom ezt a z906-ot féláron, mert nem hangzik rosszul, és a kinézetével nekem nincs gondom..
Feladtam ide hardveraprora is, ha elviszik, akkor eladom..
Ha nem akkor itt marad..
Ha valakit esetleg érdekel z5500, az írjon, azért offolom mert ugye ez topic, nem apro..
LINKHát ha tegnap írtad volna mi a leszedési technika akkor örültem volna, de így már nem aktuális sajna..
Egyébként ezt mire érted: "Mert az egy dolog hogy megéri féláron a 906, de vajon szükséged van rá?" ezt h érted h szükségem van-e rá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged