- Bemutatta a Helio G200-at MediaTek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireShadow
senior tag
válasz
FireShadow #13386 üzenetére
Megoldottam, ezt beraktam egy böngésző bookmarkba (URL helyére) és ha pl podcastot vagy olyan streamet nézek ahol nincs háttérzene, akkor benyomom és egy 1hz-es és extra halk hanghullámot generál, ezzel folyamatosan fenntartva a digitális kapcsolatot. Így a szünetek után visszatérő szavak eleje nincs levágva.
javascript:(function(){
const audioCtx = new (window.AudioContext || window.webkitAudioContext)();
const oscillator = audioCtx.createOscillator();
const gainNode = audioCtx.createGain();
oscillator.type = "sine";
oscillator.frequency.value = 1;
gainNode.gain.value = 0.0004;
oscillator.connect(gainNode);
gainNode.connect(audioCtx.destination);
oscillator.start();
console.log("Inaudible 1 Hz tone started to keep SPDIF active!");
})(); -
FireShadow
senior tag
-
FireShadow
senior tag
Az mitől függ, hogy visszakapcsoláskor 0 hangerőn kezd vagy visszaáll arra, amin volt? Néha így néha úgy. Minden éjjelre áramtalanítom (lekapcsolom a hosszabbítóját amikor ki van kapcsolva).
-
FireShadow
senior tag
Optikain azt mivel lehetne megoldani hogy mindig adjon ki valami jelet magából a gép (pl egy majdnem lenémított Twitch stream is megteszi, de hátha van jobb)? Azért, mert hallgatok zenét és ha van benne egy pillanatnyi szünet, a pod eldobja a kapcsolatot és 1mp kimarad. Példa: ez a szám 19mp-nél "kihagy": [OsMan - Hawse]
-
FireShadow
senior tag
válasz
szimcsi #13367 üzenetére
A digitálisból is egyszer analóg lesz, nem mindegy hogyan és vannak jobbak mint ami ebbe a hangrendszerbe beépítésre került. FiiO DACom is van fejhallgatóhoz, de pl egy ilyenjük is segíthet: https://fiio.hu/d-a-atalakito/fiio-d03k-taishan nem szed fel a rca-jack kábel sok zajt ha rövidre fogod és csak a z5500 környékén intézed ezt, odáig meg mehet hosszu optikaival is.
Sima vékony 1x RCA-RCA kábel az nem = spdif coax! Igaz hogy működget vele, de arra 75 ohmos kifejezetten erre való kábel kell (csak a csatlakozó ugyanaz).
-
FireShadow
senior tag
Megondolandó, hogy a gépet csak Bluetoothal és akkor az csak stereo. Filmnél úgyis spdif passthrough és nekem a tv-ből van optikaival kötve (a tv is rá van kötve a gépre és HDMI-n megy rá a hang, saját hangszórói kikapcsolva). 3D játékhang meg digitálison gépről nekem sose ment, PS5-től TV-n át viszont igen.
Blutetoothoz pl egy ASUS BT dongle, alternative A2DP driver az LDAC codec miatt, és pl egy iFi ZEN Blue v2 BT-vevő DAC, a vége pedig RCA-jack kábellel az analóg lesz. Zenére konkrétan jobb is. Mai fejjel vagy végtelen pénzzel a ZEN One Signature is megoldás, BT nélkül is jó. Opció hogy bármi amivel akarod eljuttatod neki a digitális jelet (akár USB), aztán analogban vagy esetleg coax kötöd a z5500-ba. Ilyennel szoktam telefonról is zenét hallgatni, pazar.
-
FireShadow
senior tag
10-15 méteres kábelhossznál optikai (toslink) kábelre van valakinek konkrét modell ajánlata? Félek venni ilyen párezrest, vettem egy Oehlbachot de törött a lencséje az egyik csatlakozónak
(de amúgy működik és nem szaggat a hang!). KáCsa gondolom jó? Toldani nagyon bazári, vagy teljesen ok?
-
FireShadow
senior tag
válasz
#72042496 #13312 üzenetére
Akkor jól sejtettem. Jaj tényleg volt olyan, emlékszem szempont volt alaplap választásnál amikor már nem akartam hangkártyát hogy legyen az integráltban ilyen is. Míg a logi állandó, közben volt gépcsere bőven. De olyan régi valahogy már, hogy a realtek programja win 10-en nem az ami eredetileg volt, ebben nincs semmi ilyen extra.
-
FireShadow
senior tag
válasz
lesko.egon #13306 üzenetére
Nagyon sokáig filmeken kívül analógon használtam 5.1, játékoknál az volt a legjobb meg ha jó a hangkártyád akkor zenére is. De amikor elkezdett ciceregni a hang ami jött a gép felől akkor jött nálam az optikai korszak, aholis a logiban levő DAC csinálja az analóg hangot így már nem volt cicergés. Viszont úgysejtem hogy optikain, hacsak nincs DD/DTS kódolva ami valszeg sose, akkor csak sima stereo. Nem játszom túl sokat de nem emlékszem arra hogy valami nagyon surround lett volna a játékok hangja. Javítsatok ki ha tévedek, de nincs 5.1 hacsak nem ismeri fel a kodeket, nincs 6ch direct.
-
FireShadow
senior tag
válasz
szika87 #13270 üzenetére
Életkortól is függ. Az idősebbek a magas frekiket kevésbé hallják, nekik "jobban tetszhet" egy olyan ahol a jobboldaliak feljebb vannak húzva. Aztán van egy eredeti freq responsea magának a hangadónak, pl füleseknél teszteknél be szokták mérni és akkor látod hogy az igazi flathez képest hol gyenge vagy erős, "hivatalosan". Ezek korrigálására mindenképp hasznos lehet az EQ.
Ha optikain vagy a másik digitálison mindent jól csinálsz akkor a filmeknek még a hangerejét se kéne tudjad állitani szoftveresen az SPDIF miatt, ha AC3/DTS a film, egy az egybe kellene kimenjen optikain. Ha nem az, és túl új a formátum, akkor meg realtime encoding AC3-ba (DTS-be nem ment nekem). Ezeknél szerintem nem érhető el hogy még filtert is rá tudj engedni.
-
-
FireShadow
senior tag
Én csak a led világítást szeretném újjá varázsolni, mindegy milyen színű. Volt aki elvitte szakihoz és megcsinálták neki? Hol lehetne elintézni ezt Pest megyében?
-
FireShadow
senior tag
Egyes telefonokban van IR blaster ha nincs akkor meg jackbe dughatós. Akkor aztán mást is távirányíthatsz vele.
-
FireShadow
senior tag
Lehet zárlatos valami? Probald ki hogy mindent kihuzol a mélynyomóból (control podot is), és csak ugy simán rákapcsolod egy uj biztositékkal a fekete fökapcsolot. Akkor is elfüstöl? Ha nem, akkor a control podban vagy a kábelében lehet a baki. Én nekem csak annak szétszedésében van némi tapasztalatom, elég nehéz összerakni hogy a kábel elférjen a burkolat alatt, de nekem kontakthibás volt az egész mindenség. Remélhetőleg valami nagyon olcsó és nagyon kiadós biztositék(ok)at vettél
-
FireShadow
senior tag
válasz
harcikoca #13086 üzenetére
Én rendszeresen kapom azt az üzetnetet de szerintem köze nincs túlmelegedéshez, mert akkor csinálja ha kicsit megmozditom a vaskos kábelt ami összeköti a mélynyomóval. Szétszedtem hátha valami forrasztás elengedett de ránézésre teljesen jó. Bár már odáig fajult hogy a kijelzön random karakterek jelentek meg.. Kéne egy új pod
Minden baja van már..
A kijelző világítás alig él.
Ha fülhallgatót dugok bele a mélynyomó ugyanúgy szól tovább, csak a szateliteket kacsolja le (wtf).
Kábelmozgatásra elmegy a hang és csak a mélynyomó szól.
Ha optikain nem kap jelet (gép off vagy mute) akkor alapzaj hallatszik.Ilyen problémákat valami hozzáértő tud javitani? Vagy szerezzek valahonnan újat? Ezer éves már de egyelőre nem cserélném le a rendszert. Ennél komolyabb összeállításhoz már kb szoba csere kell (különálló nagy hangfalak, erősítő, anyámkinnya, azokhoz hely is kell nem csak pénz).
-
FireShadow
senior tag
válasz
flushman88 #12880 üzenetére
Amennyiben tényleg DTS a zenéd és nem csak FLAC, potplayerrel próbáld, esetleg ahhoz ac3filter ami ki tudja küldeni olyan formátumban a zenét amit felismer a logi (SPDIF passthrough). FooBar nem erre van kitalálva.
-
FireShadow
senior tag
válasz
#48929792 #12734 üzenetére
Létezik mindenféle usbs meg 3.5ös kütyü amikkel hardverileg is rendben lesz a dolog más tipusú eszközökön is. http://www.irdroid.com/
-
FireShadow
senior tag
válasz
kisninja #12707 üzenetére
Nekem analógon a zenékben az "sz" hang nem hallatszódott mintha kivágták volna valami filterrel, akkor lett elegem és azóta csak optikain használom. Kifejezetten szeretem hogy mikor inditok egy filmet (DTS) az megallitja a többi outputot pl zenét (lefagyasztja) és csak a film szól
-
FireShadow
senior tag
válasz
Askformore #11953 üzenetére
Ha a film 5.1 akkor lehet, mert a tv nem biztos hogy 5.1et is kiad, nekem pl 2.0t csinal belöle ha ugyanezt csinálom.
-
FireShadow
senior tag
válasz
ricshard444 #11940 üzenetére
Én nekem úgy tünik a digitálison szól ezerszer jobban, az analóg valami halk valami oylan mintha de-esser-t rátoltam volna a zenékre az sz-ek nem sziszegnek nagyon rossz. Meg így legalább 3 kábellel kevesebb. Egy hátránya van csak hogy a rövid hangokat nem lehet hallani ha nem megy valami zene a háttérben mert annyi idő alatt nem fogja fel a z5500 hogy van digital data. Asus maximus v gene hangkartyajaval.
-
FireShadow
senior tag
-
FireShadow
senior tag
válasz
Ursache #11918 üzenetére
Hat en nem tudom de akkor is van ha ki van huzva a gép és z5500on lemuteolom.
Hangosabb ugy mint mikor sima csönd van.
A gép ugy muteol hogy az optikain megszünteti a fényt = mintha kihuznam a z5500ból. És a zugás ekkor jelentkezik. Tehát ha a gép (optikai kabel) be van dugva és az nincs muteolva akkor van 'nyugi'
-
FireShadow
senior tag
Digitális optikai kimenettel használom a gépre kötve, és mikor lemutolom a windowsban a kimentet halk búgás hallatszik mintha egy ürhajon ülnék. Ha un-muteolom eltünik. Ha 0-ra veszem a hangot és nem muteolok akkor nem búg. Mi lehet ez? A hangkartya az ASUS maximus V gene alaplapi integralt de eleg jo mert izolalva van az alaplap többi részétől.
Akkor is hallatszik, ha kihúzok mindent a z-5500ból. Mind2 esetben no digital data-t ir a kijelző amúgy.
-
FireShadow
senior tag
40%os logitech kupon csak ma ervenyes, privi ha erdekel
-
FireShadow
senior tag
Ujra felfeldezem milyen jo is ez a hangrendszer!
Tud valaki mondani egy konkrét helyet budán ahol raknának bele uj ledet az lcdnek?
-
FireShadow
senior tag
Tud valaki müszerészt aki a ledet kicsrélné a kijelzö mögött? Budapesten. Vagy hova vigyem? Halvanykodik mar a fenykorahoz kepest.
-
FireShadow
senior tag
válasz
dudika10 #9947 üzenetére
Pontosan. Egy óráben nem is lehet kifejezni mennyire kevés pénz, de mivel több ilyen cucc van egy házban és tényleg ezek azok amik MINDIG mennek, kb havi 1500-3000ret dob ki mindenki az ablakon. T-home Iptv vevőegység is visz mint állat a vinyója miatt! A tv-m az komoly 1 watt, de a gép hybrid sleepen pl jó 5 watt, rágebbi gép sima kikapcson is van ennyi. PIkkpakk összeszedsz egy 60W-ot olyan mintha egy sima körte menne nonstop.
-
FireShadow
senior tag
válasz
Sz.Miki #9923 üzenetére
Nekem ezelőtt ozaki volt de az se nagy durranás a z5500hez képest. Láttam én is ezt az újat hát a távirányito az valami közröhely. Feltéve ha egyröl beszélünk.. Ilyen easy mode kinezete van :S Kitolni az évek számát? Mennyire nem tartós szerinted? Vagy mi baja lehet? Bele se gondoltam hogy egy napon majd nem ö szolgáltatja a hangot. Tenyleg nem tudnek mit venni a helyébe..
En ezen gondolkoztam h milyen alternativak vannak a digitalis hang megszólaltatására és ez a legkompaktabb megoldás, efelett csak az erősítő + hangfalak külön külön címü történet van ami egyébként teljesen rendben van csak legalább 2-3x annyiba kerül
És akinek elég a z5500 hangzása is (tán még sok is) annak nincs sok lehetösége.
-
FireShadow
senior tag
válasz
Perillustris #9919 üzenetére
130 m2 lakott területü csaladi haz. Azer vettem a méröt h rajojjek mi eszik ennyit, kb a harmada az 1.8kWos villanybojler de meg igy is sok mi lehet? A gáz meg 46k. Mind2 általány tehát télen nyáron ennyi. De ne itt folytassuk
-
FireShadow
senior tag
Vettem wattmérőt de 190W fölé nem nagyon akaródzik menni neki mit csinálok rosszul? Nem célom tökretenni igy csak ovatosan toltam max környékére de nekem nem ugy tünik hogy valaha is a 400-500as tartomanyba kivankozna. Jo massziv zenevel, mely, rear maxon, stereo x2, szoftveresen is maxon, olyan zene ami mindenféle frekit megszolaltat stb.
ja és 1amper körülit mutat a mérő, ha ez a szám eléri a biztositékét akkor az kiég?
érdekesség:
analogon ha nem szol semmi valami 40Wot zabál, de ha optikain ugyanugy nem megy semmi (no digital data) akkor csak 23.4W. Ez nyilvan abbol adodik hogy olyankor semmi jel nem is megy a hangszorokra, mig analognal mindig van egy kis alapzaj. Leehet a zenét is átváltom majd a digitálisra hogy ha éppp nem megy akkor kevesebbet fogyasszon. Standby (piros ledes) 8-12W azért az se semmi. Jo mondjuk ilyen 300ft / hó csak az hogy van és be van dugva, de azért akkoris
Mehet a sok kicsi sorka. Nekünk 30k-s a villanyszamlank, ez neki az 1%a.
-
FireShadow
senior tag
Most van egy olyan bajom hogy ha nem szól semmi a gépböl, és optikain van akkoris kiirja hogy van jel és ilyen brummogás meg zörgés jön néha a hangfalból. Régebben azt irta hogy no digital data. Most miért nem?
-
FireShadow
senior tag
válasz
szombatitomi #8819 üzenetére
Jó helyről kell beszerezni őket
Ha sorozatozol akkor meg ez van, várni kell mig kijön blurayen, aztán lesz azon is DTS.
-
FireShadow
senior tag
válasz
djculture #8811 üzenetére
Gyakorlatban nem különbözne attól hogy kihuzom a kábeleket, és felcserélem öket. A 4 szatelit tudtommal 100% megegyezik nincs ilyen hogy ez most elöre vagy hátra van szánva. Így szerintem nem tudná kárositani. Kérdés hogy a hangminőség mennyire befolyásolódik egy ilyentől?
-
FireShadow
senior tag
szeretnék építtetni egy kapcsolót ami 'elforgatja' a hangszórók kiosztását. a szatelitek az ágyhoz és a gépasztalhoz képest jól lesznek elhelyezve, viszont az alap kiosztással a gépasztalnál ülve nem jönne ki a sztereo a zenénél, mivel egyik oldalon a front left és right lenne a masikon a rear left és right. A kapcsolo elforgatná a kiosztást.
Így:
Fizikailag a hangszóró kábelt kapcsolná, nem a vezérlőpanelbe érkező kábeleket, tehát mindegy hogy mi a forrás, a kimeneteket állítaná át, mintha csak 'átdugnám'. Kérdésem hogy ez kivitelezhetö e, és keletkezne e zaj a rendszerben?
-
FireShadow
senior tag
az hogy van hogy a logitech 3 év garit ad de az iponban csak 2-t adnak? lehet attol még érvényesiteni valahogy?
-
FireShadow
senior tag
válasz
Turbolada II #8771 üzenetére
nem a biztositékot féltem hanem a szerkezetet. 20A-ssal is menne ugyanigy csak lehet tönkretenné áramingadozás vagy hasonlo
-
FireShadow
senior tag
Na most nekem meg se mukkan, mintha áramszünet lenne. Megyek venni egy 3,15A-s biztositékot. Az nem tul nagy belé? Nem lesz baja hogy nem csak 2A-s? Kicsit aggódom.
-
FireShadow
senior tag
gondolom, de nem feltétlen. Dolby digital van tulnyomó részt. Javitsatok ki ha tévedek, de a dts olyan közel áll az eredeti master hangsvávhoz, pont olyan mint amiilyennek a rendező megálmondta, hogy a szinkronnal manipulált sávoknak nemsok értelme van ujra dts kódolást adni. Bár szerintem a mozikban simán lehet. Nem nézek szinte semmit szinkronnal, ha tévedek akkor azért van, ez sak tipp.
-
FireShadow
senior tag
mi van akkor ha a fürdöszobában szeretném elhelyezni? nem pállik be? nem konkretan a z5500-t szeretném odarakni, csak általánosságban érdekel.
-
FireShadow
senior tag
válasz
#72042496 #3733 üzenetére
irták régebben mikor még nem tudta a nép hogy mivel jo összekötni hogy a digitalis megoldasnak es az analognak is mik a hátrányai.. mitől szólhat szebben nálad..
analog az tudtommal a ground noiset szedi össze meg az elektromagneses mezök lehetnek rossz hatassal de javitsatok ki ha tevedek
optikainal azzal van a gond ha tul hosszu a kabel mert csillapodik a jel
coaxnál meg ha nem megfelelö minöségü, csak sima rca, akkor azabaj.
remelem ha meg lesz az lcd-tv-d akkor attersz dvd filmekröl a hd-ra
-
FireShadow
senior tag
válasz
#72042496 #3730 üzenetére
optikai zenehalltassal az a bibi hogy számok váltásánál ha sok a kuss akkor elveszti a jelet egy kis időre
meg nem tudom te hogy hallgatod de nincs 6ch direct sem abban a módban, bár én ha flacet hallgatok akkor optikai, stereo2, ha mp3 akkor jo az analóg.. viszont sokszor zavar a búgás föleg ha hangosra tekerve marad de szoftveresen meg halkra van állitva a zene, és számok között hallom az integralt hangkari miatti bugást.. optikain nincs ilyen.
-
FireShadow
senior tag
válasz
#72042496 #3726 üzenetére
értem, csak mert felkeltette az érdeklődésem
én annak idején ugy valasztottam alaplapot hogy a lehetö legjobb integralt hangkari is legyen benne, mert tudtam hogy a creativ-al szivnek vista alatt, mert most azt használom.. na majd ha lesz fölös pénzem nézek egy ilyesmit amit te szereztél. amugy miben szól szebben? tisztább, dinamikusabb, nincs zaj mikor a direct csatorna hangerejet feltekered de a gépen nem megy zene? engem az zavar és tudtommal az integralt hangkari miatt van.
-
-
FireShadow
senior tag
nalunk biztositekot is sikerült levagni mikor kevert nalam haver es kicsit megnyomtuk.. asszem akkor jött el a vég mikor anyam melegitett valamit a mikróban
egy hálózaton van a konyhával a szoba mert régi épitésü a ház, a biztositekok minösége meg valahol a béka popoja alatt van
-
FireShadow
senior tag
még mindig kikapcsolgat néha.. mittomén 6-8 órája folyamatosan filmezek/sorizok, de mondjuk halkan teszemazt egy ötöd hangerön, és az éjszaka közepén igy 3 óra tájba fogja magát és kikapcsol? nemhiszem hogy akkor tulterhelés lenne a halozaton, semmi nem indokolja.. mi lehet ez? áramingadozás? vihar se volt akkoriban.. sőt, viharba, nappal, tökéletesen megy.
-
FireShadow
senior tag
re
winamppal játszátok le ezt: [link]
nekem iszonyatmódon recseg az elején a dallam
de a quicktime player megnyitja alapból és ha abból szól nem recseg. csak érdekel hogy a winamp default+z5500 csinálja ezt vagy mi okozhatja?kösz
-
FireShadow
senior tag
válasz
manutdzoli #3328 üzenetére
7.2es verzio csinalja csak azokat rendesen tudtommal ami ujabb az nemjó.
-
FireShadow
senior tag
Na most 3 kérdéssel fordulok hozzátok.
Elöfordult az elmult 1-2nap során hogy egesz egyszerüen kikapcsolt. Semmi pukkanás meg egyéb, mintha megnyomtam volna az off-ot. A problema csak az hogy mikor visszakapcsolom, direct-re váltott és kb 80% hangerö. Nos ez ejszaka eleg vicces tud lenni
Mitöl kapcsolgat le? Megfogtam a bordát és langyos csak... Áramingadozás?
Direct módban észrevettem valami elviselhetetlen mértékü zajt, azonban ha kihuzom a gépböl a kábeleket akkor elhallgat és csak a halk hangszoro-feherzaj van, szóval megnyugodtam hogy nem a logiból jön. De a gép miért ennyire zajos? Nem volt eddig. Csak egyik napról a másikra. P35-DQ6 lap integralt realtek hangkari elvileg jominöség.
Néhány középmagas hangnál azt vettem észre hogy rettentömód recseg. Nos nem tudom hogy a zene ilyen-e vagy a logi csinál-e valamit. Általában jo minöségü a zene forrás és optikain megy át. Példa erre a PPK - resurrection, de számos más trance jellegübb zenékben feltünik. De ha direkt van akkor meg nem értem a zeneírokat hogy miért szurják el ezzel a recsegéssel a dallamokat...
-
FireShadow
senior tag
van most egy koppenhággai konci ami meg is jelenik hamarosan blurayen (!)
nekem a center leesett de ugy hogy a kábel megfogta kb fél centira aföldtöl
utana elengedte de igy nem koppant olyan nagyot. semmi baja
ozakim elsö 3 hangfala rendszeresen feldölt 1 mert sz*r volta statikaja a talpnak 2 mert folyton lerántottam az asztalrol mert bután vezettem el a kábeleketazért nem kell töréstesztelni de ugy tünik elég massziv a logi =)
most az a legnagyobb problemam hogy hova rakjam a centert mert az uj wide monitorom alá nem fér be és amig nem szerzek állitható magasságut csak melléje tudom helyezni és igy csak kbra lesz középen a hang. mondjuk be tudom rakni elé csak akkor a székböl kell nézni mert ha ágybol nézném eltakarná a képet a hangszoro.. micsoda problemak
-
FireShadow
senior tag
hdb**s forumon kérdezte egy arc hogy mit vegyen 250 fontból. írjuk neki többen is hogy igy z5500 ugy z5500 meg h milyen jo stb. erre beir egy ilyen sznob h annyiért losz*rt se kapsz, aztan jönnek az okosok hogy nem is 500 watt, milyen fos a hangja, meg az ilyen tipikus svéd milliomosok akiknél a legszarabb net is 20/20mbit és megtehetik hogy klipschet vesznek mert az a menő
ugy felhuztak az agyam h hihetetlen. meg beszólnak hogy ez nem is minösül hangfalnak állitom életükbe nem hallgattak meg semmit z5500on... meg hogy egy eltorzult morajlás a sub. hát szerintem pont ellenkezöleg, a legjobb amit eddig hallottam
na h ne legyen ennyire off és öncélu: ti hogy használjátok? védőszövet előlappal rajta vagy anélkül? elvileg nemsokat számit hangzásilag de gyakorlatban hogy van ez? szedjem le?
-
FireShadow
senior tag
válasz
manutdzoli #3070 üzenetére
ellentétben a szomszédaiddal
-
FireShadow
senior tag
jol sejtem hogy vele párhuzamosan rá lehet kötni pl a gépet is és akkor az is védve van egyúttal?
amugy multkor nyomatom a földrengésszimulátor 30to120 hz-et hangosan és a szatelitekböl olyan hang jott mint mikor imac-en állitják a hangerőt
ilyen csipogás vagy nemtom. mint vmi rosszul behangolt plazmafegyver. de lehet windowsbol jott csak tudnám miből? de egyböl felkaptam a fejem h miez..
-
FireShadow
senior tag
-
FireShadow
senior tag
válasz
#59070464 #2914 üzenetére
lehet hogy nem javit az EQ de én azert szerettem hogy kicsit atalakitja a hangzast ugy ahogy nekem tetszik
en irtam es a kis teremre értettem. mammutban palace mozi nagy terem (lehet több nagytermük is van söt biztos van par nagy) ott le a kalappal nagyonjol szol, de volt szerencsém momparkba megnezni egy filmet (shoot em up) amit előtte láttam itthon hd-be dts hanggal, es kivancsi voltam milyen lehet moziba. beülök, legkisebb terem voltunk kb 10en. (fél vászon életlen,) na mondtom remélem legalább a fejem leviszi a hangzás, de nem, alig hallottam. annyira gyenge volt hogy hihetetlen. jo tiszta meg szép, de egyszerüen halk, és a mélyet sem éreztem a tüdömben. lehet hogy van 10 hangfal de nem tudják használni én azt mondom.
neztem itthon fantastic four-t meg last mimzyt. dumálós részeknél semmi extra közepröl szepen beszelnek mondom oké. aztan jön az eksön és beleremeg a ház
ezt hianyolom a kis mozitermekböl. nem érzem a hangot. de 5500 képes rá, szoval megfogadtam hogy csak premier filmekre megyek nagytermes mozikba és imax. ha meglesz a nagy monitorom szerintem el is fogom felejteni a mozit. baratnovel is jobb, nem kell utana még haza is szambázni hanem közel az ágyikó
-
FireShadow
senior tag
válasz
Kis zöld izé #2907 üzenetére
en elfogult vagyok ezert jo 10 pont mindenhova mert ez az elsö ilyen nagyágyú a házban és ennél jobbat még nem láttam igaz nem is volt alkalmam de a kistermes palace mompark hangzásnál 6x jobb azt garantalom. filmre tökély, jatekelmeny csodas crysis max hangerön auuu. zenére lehet kicsi 9pont mert 1-2 stilusra nem a legjobb bár sztem az alaplapi hangkarim drivere szar mert nincs rajta rendes EQ
Adrián: majd csinálok fotót
-
FireShadow
senior tag
-
FireShadow
senior tag
válasz
Adrián29 #2772 üzenetére
én mediamarktban vettem van2 féele van az iylen 5-6 ezres kategoriaban levö vastag fajta olyat akartam de vegülis maradtam a 2-3ezres asszem talán hama-nál az vékony. és masfel meter.
na itt a dobozabol a papir
optical fibre cable 2x ODT plug 1.5m
lényeg hogy mind2 vége iylen kis tutyimutyi legyen ne az a hosszu -
FireShadow
senior tag
na neked üzenném hogy a powerdvd-s spdif macarás ha 7.2 utani verziod van, csekkold le
nekemis ez volt h optical, volt hang, de nem irta ki hogy dts csak amit beallitottam mondjuk stereo2 ami eleg rossz mert 5.1 a sourcenekem ugy van hogy lehet valasztani default outputot de ez nem jelent semmit mert a szoftverek megmondhatjak hogy melyiket használják
beállitom winampot hogy a digitalt hasznalja, es közben wowozok akkor directre allitva wowot hallok, opticalon meg zene. csak példa. szoval beallitas kerdes. mas teszta hogy a wow nemfog optikain megszolalnide ezzel lehet jatszani hogy nem a defaultot hagyod rá a programokra hanem testreszabod amit kell és akkor mindig tudod hogy melyik szalon mi jön es akkor eleg csak a login valtogatni jobbesetben. zenenel digitalison csak losslesst van értelme sztem, többet ér az hogy a számok elsö fél sec-ét is hallod minthogy bebeszéld magadnak hogy az mp3 jobbban fog szolni ha digitalisan megy at
ugy tudom semmi különbség mp3nal a 2 fajta kimenet közt.
passthrough az ez?
és ez mérolyanjó? nincs is digital in-em amit beszerelhetnék a házba.. csak az alaplapon van meg a pin. -
FireShadow
senior tag
en is winamp és kmplayer. és igen 320kbit cbr vagy VO vbr alá ne nagyon add. ajánlom a flac-et. nem árt ha a hangkarid tud crystalizeolni az segithet a hangminöségen. gözöm sincs miért halk az asztalid :/ de ott van a boost az mint utobbkiderült pont errevaló hogy ha gyenge a forras lehessen hova hangositani
-
FireShadow
senior tag
üdv a klubban
second skinen szerintem nem linearisan erösödik a hangerö hanem exponencialisan es közel a maxhoz mar nagyobakat ugrik de tényleg halkabb még a max is
sub elfogy? mit értesz az alatt. tekerd fel azért van. zene: stereo x2 v PLII music között is van egy rakat basszusbéli különbseg + fel tudod tekerni ha kevés lenne
kisebb szorakozohelyeken feltekerik észnélkül a hangeröt és szarrá torzul az egész és basszus is alig.. ez meg olyan tiszta h csak na és a tüdőmben érzem a rezgést meg a ruhám is fujkodja XD
nekem 3.5x5.5es szobam van de a kuckóm 2.5x2es kb
eleg közel vagyok a hangszorokhoz de nekem jo igy, nem laggol a hang
ha tul tavol lenne akkor mar ilyen 20-30ms is kijööhet azért van realtek hd driverbe pl a room correction de az csak analogon megy
amugy egyetlen pici problema hogy a digitalis jelet kicsit lassan veszi fel számit az a fél sec pl msnen egy voice klipet lejatszok erre amar a fele lement mire megérzi a controlbox. cserébe nincsen fehérzaj
nemmintha analogon olyan sok lenne, csak ha közel rakod a füledhez lehet hallani. ozakitól nem tudtam aludni meg sercegett stb jáj
-
FireShadow
senior tag
megvan ez a thx dts dolby test disc de nem nagy eresztés
mi jó van abban hogy a logókat mutogatjak
csak én nem birom a thx logó alatt azt a zajt? ilyen egyre erösödö furcsa izé...a 200to 20at meg megcsinalom auditionban. elvileg az a lényege hogy egyenletes-e a hangerő végig ahol kilépnek a satelitek és jön a mélynyomó érezni-e hangerö béli ugrást.
Listen for a drop in volume level during the transition. A high quality system will reproduce the tone sweep smoothly and without volume level fluctuations as the frequency decreases.
-
FireShadow
senior tag
válasz
darnellsmith #2734 üzenetére
ja csak ne egyböl maxra tekerve.. én bejárattam szépen fokozatosan
-
FireShadow
senior tag
őőőő ha kikapcsol az mit jelent általában? mert nekem 2x kikapcsolt de mindkétszer filmet néztem közben és azt hittem áramingadozas.. egyszer csak pirosan ég mondom mia fene.. de közepes hangerővel, semmi extra..
amúgy egyetlen egyszer pukkant egyet az 1perces tesztemtől a mélynyomó de akkor leálitottam a tesztet és hallgattam valami mást akkor és azóta nem volt több gond.
-
FireShadow
senior tag
ja azer irtam oda h elvileg m ezek a tesztek nem tul reprezentativak sok a változo stb..
most elegge meg küldöm jelenpillanatba es eleg forro mar a borda hátul... lehet keritek mellé egy ventilatortha halkan megy akkor max kézmeleg es akkor a venti se kell aminek a hangja amugy zavarna... valami 12centis vilagitos házventit odarakok mögé az asztal cdtarto részéhez... btw a cd-k kezdenek kipotyogni
-
FireShadow
senior tag
ha a középső rész számít szerintem annak a kilengése ezen sokkal több mint 2 centi..
-
FireShadow
senior tag
válasz
Anyád911 #2700 üzenetére
http://www.youtube.com/watch?v=vU7RkHhUmX4&feature=related
és a sub amit müvel 22esen (elvileg)
én félteném azért
-
FireShadow
senior tag
hi nekem realtek hd van és nalam csak ugy szol ha 7.1 re allitom! optional speakers alatt a side pairt szedd ki. de ez a szoftver hibaja sztem mert a régi ozakimnál is csak igy szolalt meg
ja bocs ez csak analógnál van igy.
probald meg digitalnal azt hogy a default formatnál dts interactive-re rakod a kimenetetde vmi nem tiszta. hogy tudod digitalnál kivalasztani hogy 5.1 vagy 7.1re rakjad? azert (is) digitalis h az ilyeneket felismerje. szóval ahol a hangszorokat lehet nyomigálni teszthangér az csak az analógra vonatkozik. at kell nyomni set default deviceal a digitalra es ennyi
a 5500 teszt funkciojaval le tudod csekkolni h a kábelezés jó-e onnantól fogva a gépeden van a probelema.. nemtom a creative-el mi volt a baj, de en nem biznék abban annyira
-
FireShadow
senior tag
válasz
darnellsmith #2688 üzenetére
na arra én is
-
FireShadow
senior tag
omfg ez még nem is láttem
meg nem hajtottam ugy hogy a sima volume szerint maxon kb oylan 90%ig mertem csak.. károsodna ő is mega fülem is nem?amúgy ilyen rejtett funkciókat említhetnétek még.
én találtam egy night mode-ot ami valamiféle DRC. és pl film közben tudtam bekapcsolni asszem valami gombot hosszan kellett nyomni, de lehet hogymár simán settingsbe. de azt megfigyeltem hogy a levels vagy a settings az változik föleg digitális módban attol függöen hogy milyen fajta a source -
FireShadow
senior tag
válasz
Anyád911 #2680 üzenetére
extra boost? marmint külön felnyomni maxra a sorroundot meg a subot? vagymire gondolsz
505 watts total system power (62 watts x 4, plus 69-watt center speaker and 188-watt subwoofer)
az első héten még decemberben csinaltam egy kis amatör videot róla, amiben föleg a membránok kilengése és a telefon/távirányitó által megtett út látható
ja meg szegény subomat bemutattam egy zokninak és egy zacskónak..
majd csinalok egyet értelmesebb zenével, meg úgy hogy rendes megvilágitással és a sub védő rácsát eltávolítva.. talán több látszik -
FireShadow
senior tag
-
FireShadow
senior tag
válasz
Turbolada II #2659 üzenetére
en altalaban direct stereo x2-vel hallgatok zenét, alaplapi hangkari bass redir kikapcsolva
de szoktam PLII music-on ugy eröteljesebb a basszus de csak vocalos zenékhez jo sztem..csinaltam egy kis mélynyomó tesztelőt, ha jol tudom a beépitett bass redir meg a mozi szabvány az 120hz-en mondja meg a cutoff frekit(de javitsatokki ha tévedek), es 33hz a minimum amire képes, szóval ezekhez igazitva egy 33hz->120hz wav file 1 perc hosszan emelkedik. De óvatosan és ne egyből maxra tekerve. Főleg az ne akinek rendesen müködik mert szétszedi a házat
Erdekes megfigyelni hogy mikor "lép be" az asztal, az ágy, az ablakok, szomszédban a kutyaól stbstb
-
FireShadow
senior tag
válasz
Turbolada II #2647 üzenetére
lehet hibás a mélynyomod
probalj egy 33to 120hz tone-t csinalni adobe auditionba ha gondolod csinalok majd es feltöltöm az vegigmegy a mely hangokon.. nos ez nekem közel max hangerön max wooferrel ugy nez ki hogy fokozatosan vegigmegy a hullam a szobán, már ház padlóján érzem, a tetön a cseréptarto gerendak remegnek, elcsuszottegy sor cserép azóta nem merem ennyire maxon tesztelni.. meg ugy a szobában a cd-k a fali tartóból kipotyognak, üres müanyag palackok feldőlnek, a telefonom leszambázik az asztalról stb... -
FireShadow
senior tag
nekem alaplapi van igaz h az kb a lehetö legjobb.. gigabyte alaplapokban szokott lenni jo fele realtek kb annyit tud mint a xfi csak a drivere csapnivaló.. signal to noiseban is jó meg a kimeneteket is szepen meg lehet adni neki 96khz 24bit stb..
turbolada: ez az egyik legkedvencebb funcio benne hogy beépitett bass redir és nem kell a hangkarival meg mindenhol redirt állitgatni... nincsi is rosszabb mikor winamp megy és nem szol a mély brr... bar ez a problema mar nem fenyeget
-
FireShadow
senior tag
találtam hangkarimon ilyen beállitást hogy dts connect ami a stereo hangot pl winampbol ugy löki ki hogy a hangfal azt irja ki hogy effect dts digital.. inkabb hagyjam simán és hasznaljam a pro logicot a hangfalon ezzel is kevesebb terhe legyen a gépnek?
amuugy neha akadozik a zene, sztem azert mert default format 96000ren van és folyamatos resample az intergralt hangkarinak lehet nem tul jo. lehet azért? most 44100re és 24bitre raktam hátha..
-
FireShadow
senior tag
válasz
Terminator47 #2613 üzenetére
ott sztem vmi nem stimmel mert tul kicsi wattot irnak nem
amuugy azert is a kisebb mert az 20khzig birja nem csak 16ig mint a másik
-
FireShadow
senior tag
kb 60?
amugy rajottem hogy vocalos csajoséneklős stb zenét erdemes prologic-al hallgatni, ahol nincs ének azt midnenképp stereox2-vel és a mélyet kicsit felnyomni mert ugy tenyleg kevesebb, viszont 2x oylan hangosan szol és tisztabb is elvégre nem modosit semmit a zenén
de ahol az ének a lényeg az külön jó, hogy kiemeli, és középre rakja. de akkor viszont az lesz iszonyat hangos
-
FireShadow
senior tag
válasz
oregharcos #2608 üzenetére
mikrofonnak mi köze a z5500hez?
egyebkent xp szokta biztositani
hangeröszabalyzok - advanced, recording, bepiaplsz mindent megkeresed a mikrofont, bekapcsolod mic boostot ha más nicns meg felhuzod maxra
de rendes hangkari driverben külön szokott lenni bekapcoslható mic boost meg zajszürés stb
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GTA VI
- Óra topik
- Bemutatta a Helio G200-at MediaTek
- Rendszergazda topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Logitech MX Magyar Business Windows Edition HU Átalakítás és testreszabás / mx keys
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest