Új hozzászólás Aktív témák
-
Satyricon
addikt
Pár ember szerint, köztük Turbolada szerint is, eq és minden féle effekt nélkül, 6ch-ba, analógon. De minden embernek más és más hangzás tetszik. Én pl nem részletezném a beállításokat, mert sokan beszólnának, hogy bmeg Te hogy tudod így hallgatni a zenét?
Egyébként meg optikain, CMSS3D jól beállítva(kb középen), Crystalizer 3/4-en, EQ-ban az első kettő csúszka közel 3/4-en, az utolsó előtti majdnem 3/4-en. Enable Dolby Digital Live... Bass 58%, Treble 68%. XP alatt ez. Win7 alatt meg DTS-be nyomatom. Nekem nagyon bejön! Meglátni, hogy nálam a bass és a magas hangok, amik dominálnak! ehhez a zenez stílushoz amit én hallgatok, na meg a füleimhez és igényeimhez mérve szinte TÖKÉLETES beállítás!
Mellesleg hiába mond akárki akármit, hogy 6CH-ba hallgasd, meg EQ és Crystalizer nélkül, ha Neked EQ, meg Istennyilával tetszik... Mindenkinek más az ízlése. Egyébként anno én is átszoktam DD PLII Musicból 6CH-ba!
Viszont. Ha tényleg le akarod tesztelni a Z-t, vedd le a hangkari menüjében az összes létező effektet! A Z-t, meg ahogy már mondottam, 6CH-ra állítsd. Aztán jöhet a PLII music, meg a többi.
(#11869) Turbolada II: Az 5-ös szériás Z volt az egyetlen eresztés, aminek hangfal kábelei rca-s volt? Vagy még a 6-os is olyan volt?
-
Satyricon
addikt
Bocs a modiktól hogy ennyit írok, de ma este kritikus szófosásban szenvedek! Ritka az ilyen nálam, de ha előjön, legtöbbször egy éjszaka alatt elmúlik!
Nem tudom már ki írta pár hsz-szel ez előtt, hogy úgy tudod megállapítani, hogy milyen állapotban van a cucc, hogy felveszed nagyobb hangerőre, és ha recseg, akkor szr... Nos, ha szrul van beállítva a hangkariban a hangzás, akkor is recseg! Pl. ha sok a basszus, vagy az eq nagyon meg van babrálva, akkor is torzít, recseg. Legyen az akár zsír új Z-5500, vagy 6-7 éves Z-5500... Ha kipróbálod a cuccot, szerintem vedd le az effekteket a hangkari beállításainál, és legjobban 6ch-n hallgasd meg, mit produkál. A zene pedig legyen flac formátumú, ne mp3.
Szerk.: (#11866) ricshard444: Igen, nálam is be van kapcsolva, szinte minden! CMSS3D, Crystalizer, EQ, DDLive. De még ezekkel(kivéve DDLive), és ezek nélkül se szabadna torzítania analógon. Holnap rákötöm újból, és megpróbálom felvenni, milyen hangot ad ki.
-
Satyricon
addikt
Ha lehet választani a két Z közül, én tuti a PID R022-eset venném! Mondjuk szerencse kérdése az egész. Hiába veszel R0xx-eset, ha szanaszéjjel van hajtva. Am nekem itthon vidéken R024-es van, és mocskosul jól szól! Bár azért, mert újonnan vettem, és vigyáztam rá, nagyon megkíméltem. Bár 1x 2x a szomszéd tájházasoknak megkongattam a Z harangjait! Nem is maradtak sokáig
Szerk.: Egyébként a PID kód/szám azt jelöli, melyik év/hó-ban gyártották a cuccot. Az R022-es pl 2010 22. hetében gyártották. Az R9XX-re nem emlékszem már, hogy pontosan mit írtak a fórumban, de alatta lévő pid számosokat(R8xx, R7xx, stb...) sokat visszahívtak cserélni. Szóval vagy a PID R9xx-esek, vagy a PID0xx-esekből más sokkal kevesebb halálozott el. Én speciel nem emlékszem olyan hsz-re, hogy valakinek PID R0xx-es halálozott volna el... Pedig anno időt nem sajnálva, szinte végig olvastam az összes hsz-t.
-
Én például megnézném alaposan kívül, hogy mennyire volt vigyázva rá. Utána feltekerném félig a hangerőt különböző filmekben és zenékben, hogy nem e recseg valamelyik szatelit a túlhajtástól. Végül a mélyet tesztelném, hogy nem e zörög valami benne. + azért érdemes ránézni a kimenetekre, hogy mind működik e hibátlanul. Analógnál 5.1 teszt, digitálisnál meg, hogy van e rendesen hang.
-
Turbolada II
őstag
Most is csak te fröcsögsz, pedig már kérdeztem is mire van kötve, válaszoltam is mit hogyan köss be a "legjobb minőség" érdekében. Használd az X-fi-t egészséggel, kibontakozatlanul hagyva a tudását!
Azért vetted magadra az első hsz-t mert lövésed sincs az egészhez. Pedig hangkártyát nem ár alapján vesz az ember és más utána is olvas, hogyan is lehetne azt a legjobb mértékben használni. Biztos megvetted mert drága volt és DIGITÁLIS. A kereső is barát egyébként, csak nem a tiéd.
Értelmetlen hozzászólásokat meg nem tudom ki ír.
A Z5500 zenében optikaival a legrosszabb, a koax már-már elviselhető, az analóg meg úgy-ahogy normális hangzást ad. Digitális kimenetet használva teljesen élettelen, fénytelen, matt a hangzás. Analógon azért szerencsére dinamika is jön, a hátrány viszont az, hogy magas hangerőre feltekerve már lesz egy minimális alapzaj. Film esetén ahogy mondtam teljesen mindegy mi van a gépben, játékban viszont a térhangzáshoz ismét kellhet az analóg kimenet. Amennyiben semmire sincs használva az analóg kimenet, úgy droidság volt megvenni a kártyát. Ezért írtam, hogy legalább egyszer próbáld ki.
-
Turbolada II
őstag
Mivel magamból indulok ki, feltételeztem, hogy visszaolvastál némi kommentet ahol le volt írva, miért is fölösleges az optikai kimenethez profi hangkártya. Ez a fórumon rendszeresen visszatérő téma, a kereső is sokat segíthetett volna. Az első hozzászólást általánosságban értettem mivel feltételeztem rólad, hogy sejted mi az analóg kimenetnek az értelme. (az X-Fi DAC-ja sokkal jobb mint a Logitech beépített egysége)
Azt akartam elérni, hogy a hangkártyádat ki tudd használni, de csak primitívezel és személyeskedsz.
Torrentét meg ne bántsd, mert egy király arc.
*Azért az X-Fi-t nyomott áron megvenném.
Az optikát meg talán itt [link] kell beállítani.
-
Turbolada II
őstag
Mi más van rákötve? Szerintem azt sem érted mit próbálunk neked elmagyarázni.
"A fény a Te életedbe is kéne, lehet kábelen is!"
oPalRx7: A Z5500-on tényleg komplikált az analóg-digitális kimenet együttes használata, mert a rendszer hajlamos a búgásra. Én ki szoktam olyankor húzni a koax kábelt.
-
Turbolada II
őstag
Ilyen hangkártyát nem analógon használni zenére sem bűn. Inkább add nekem, én legalább kihasználnám a benne rejlő minőséget.
Ha játék sem analógon megy akkor végképp add ide, még a postaköltséget is fizetem.
Az elérhető legjobb minőség így néz ki:
Zene: analóg
Játék: analóg
Film: digitális (mindegy a hangkártya)oPalRx7: Xbox?
-
Fr3eWar
őstag
Ha optikán használod felesleges jó hangkártya, az alaplapi is ugyanúgy 01010101001010-et küld ki mint a drága kártyáé. Optikai összeköttetés esetén a z-5500 ban levő DAC generálja a hangot a kapott jel esetén. Míg analóg esetén a drága jó kártya igen jó minőségű DAC-ja alakítja a jelet át, és a Z-5500 csak vevőként funkcionál, és a kapott hangot továbbítja a hangfalakra.
-
oPalRx7
aktív tag
hangkártyáktól kicsit függenek a beállítások de a '"no digital data" oka a következő:
a digátális hangkimenetek minden sample-t külön küldenek ki a hangkártyának (z-5500 ez esetben hangkártyaként működik), és ha nem játszol le sample-t akkor nem érkezik meg a hang.
a rendszer egyik hibája, hogy 0.2-0.3 sec kell neki, hogy inicializáljon a sample alapján, és utána már fogod hallani a hangot. viszont túl rövid hang nem fogja életre kelteni a rendszered.
megoldás 1 - realtek hangchippel és optikai kimenettel:
van egy virtuális optikai bemenet is a rendesen feltelepített realtek szoftverben, amit be kell kapcsolni "figyelésre" a win recording beállításaiban > ezzel azt éred el, hogy a sose érkező hangsapmle-t továbbítja a kimenetre, és folyamatosan bekapcsolva tartja azt. pl dolby digitalban ha alc890a vagy efféle felsőbb kat chip van a lapodra integrálva
megoldás 2 - rendesebb hangkártyák virtuálisan forwardolják a beállított hangzásképet az spdif-re (spdif passtorough) és azok is folyamatosan inicializálva tartják a kimenetet.
szerencsétlen eset: a VIA hangchipjeivel nem mentem eddig semmire, más hnagkártyát kellett magamnak vásárolnom (én egy asus Xonar D1-et választottam)
kiegészítés: rendes hangfilter kell a filmek lejátszásához hogy stereo esetén is kaphass egy upscale dd5.1 hangot (pl ac3filter), de a DTS hangsávokat mindig passtorough-ra érdemes álítani
-
Darko_addict
őstag
Sajnos a hangkártyámon nincs DTS kimenet, de PS3-on folyamatosan optikán játszom.
Azonban ez erősen játékfüggő. Egyetlen játék, amitől eargasm-om lett az az NFS Shift. Extraübermegazorall hanghatások értek, realisztikus volt. Talán van még 1-2 szerényebb lövöldözős játék, de a többség cudar.
Filmet néztem rajta, kíváncsiságból vásároltam egy BluRay DVD-t (Silent Hill), az meggyőző volt, de a zenék 95%-ban ugyanolyan minőségűnek tűntek. 320kpbs-esek voltak, nem Lossless kategória. -
Henryk
aktív tag
Omg.. X-Fi-ék megint a helyzet magaslatán..
Az adatlap szerint DD Live-ot tud, de hogy hol kell bekapcsolni fogalmam sincs.
Viszont, ha felmész a gyártó oldalára, tudsz leszedni egy kiegészítőt, amivel DTS-be tud konvertálni..
DTS Connect Pack for Sound Blaster X-Fi Titanium series 1.03.08Ha ezt felteszed, működésre bírod, be tudod kapcsolni, és még esetleg működik is, akkor játék közben DTS fog megjelenni, és minden onnal szól ahonnal kell. elvileg.
-
Henryk
aktív tag
Játéknál ha nem tud a hangkártyád DD Live-ot, akkor csak stereo,
a nagyobb X-fi-k elvileg már tudják, ha azt megtalálod, és bekapcsolod, akkor DD-ben 5.1-ben fog szólni a játék.Az hogy movie-ra teszed az effektet, nem valtoztatja meg, hogy stereo jelet kap, csak annyit tesz, hogy felkeveri 5.1-be, de attól még nem fog külön szólni.
Filmnél mennie kell a DTS/DD-nek 5.1-ben, játéknál a hangkártyádtól függ.
-
Henryk
aktív tag
Na várj, most már bekapcsolom..
Na szóval:
Ha nem szól semmi azt írja ki hogy:input: optical
no digital dataBetolok egy nem DTS filmet, és kiválasztom kimenetnek az S/PDIF-et a lejátszóban:
input: optical
effect:stereoHangkarin bekapcsolva a DD Live-ot:
effect: DD DigitalBetolok egy DTS filmet:
effect: dts Digitalszóval addig ne keress rajta DTS-t, amíg nem küldesz rá DTS-t, automatán át kell váltania, ha kapja a jelet. Ha nem írja ki, akkor nem azt kap, szóval lejátszóprogi, hangkártyabeállítással kell próbálkozni.
-
Henryk
aktív tag
Hamarabb láttam a privid mint ezt, így nem is igazán értettem mi a kérdés.
Ha csak eza baj, akkor ajánlom az effect gomb helyett a távon az optical, vagy a kezelőn az input gomb nyomkodását, amint átkapcsolsz optikára menni fog a DTS
Analógon hiába várod a digitális jelet akármilyen effektet nyomsz be. -
Tuco78
aktív tag
Én hallottam szólni mindkettőt és a z5500 jobban szól viszont a z906 olcsóbb.
Ha most kéne vennem és csak a kettő közül kéne választanom akkor lehet,hogy a z906-ot választanám mert a z5500-al elég sok a probléma.
De valószinüleg egyiket sem venném meg hanem inkább vennék egy erősitőt meg hifi hangfalakat használtan mert a z5500 mostani árából már kijönne és az azért sokkal jobban szól. -
Regirck
senior tag
Bekapcsolod a dts-t feltétlenül.
Utána kiteszteled, hogy neked, hogy tetszik.
Kell-e Eq vagy X-FI Crystalizet stb...Nem kábeleztem át és így is jó, nem látom sok értelmét. Erre találták ki, nem hinném, hogy azt spórolták volna le.
PID: R942-öm van másfél éve tökéletes nem volt vele semmilyen gondom.
-
Satyricon
addikt
A kábelről annyit kell tudni, hogy ki lehet cserélni réz szálas vezetékre, és talán valamivel minőségibb megoldás... De majd arra figyelj, hogy melyik színt hová kötsz!
A másik: Pár oldallal feljebb valaki belinkelt egy pdf formátumú leírást a hangfalak elhelyezésével kapcs.ban... Megpróbálom Neked megkeresni, pill...
Szerk.. Tessék, ebbena hsz-ben megtalálod a linket. Letöltöd, és lehet tanulmányozni. -
Satyricon
addikt
-
Regirck
senior tag
Hasonló kártyám van csak nekem a sima Titanium nem a Champion. Ajánlom a rendszert mert játéknál és filmnél is szépen szól és ha kell van hangja is.
Bátyám Denon (erősítő) és H/K hangfalaival nem veszi fel a versenyt, de az 200.000+ rendszer. Ha 100.000 alatt kihozod kártyával együtt akkor jó választás mindenféle képen. Ha 100.000 fölé mész akkor már vannak jobb alternatívák is.
Mindenféle képen Optikán kösd össze. Árban is jobban kijössz egy minőségi optikai kábellel mint analógba. Nem mellesleg egy kábel, könnyebb rendet tartani. Analógot nem ajánlom.
Fontos, hogy mikor beszerzed a kártyát és a Logitech-et akkor mindenféle képen dts-be fusson.
Nekem sima Titanium kártyám van és tökéletesen megvagyok elégedve a párossal. Persze ez alá a rendszer alá nem divx/avi...stb. vagy akár AC3-as filmek valók, tegyünk alá rendjén dts-s filmeket szereti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest