- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hová lett 1000 mAh?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ursache
senior tag
válasz
Papa18 #12743 üzenetére
Multkor 75 ert ment el az egyik szettem. Aztan megveszed valami noname embertol es kimegy a biztositek, aztan kicsereled, majd megint kimegy. Sot a control pod vilagitasa megy ki, zug a subwoofer, mint az allat. Magas hangon recseg, booston hajtotta elozo tulaj. Tessek csak tessek. Nem kockaztatnek.
-
-
-
válasz
Papa18 #12585 üzenetére
DX ha PCI-E kéne, PCI-s pedig D1
Sokkal kiegyensúlyozottabb és szebb az összhatás, nem különül egymástól a szatelit és a mély, hanem egy szép egész lesz.
Ez most így komolytalannak tűnhet, mert látom meg vagy elégedve a X-Fi-vel, de a mély is sokkal feszesebb és izmosabb nagy hangerőn Xonar-ral.
Xonar alap driverével kevesebb a mély és nem olyan izmos, de a Uni driverrel kijön a kártya tudása, és sokkal jobban szól, ami vicces. -
válasz
Papa18 #12583 üzenetére
Nagyon relatív a sok mély, attól függ mi a teszt és mid volt elötte + milyen hangkártyával hajtod.
Látom X-Fi-d van, azzal meg aztán nem csoda ha sok a mély, túlzottan sok és nem kiegyensúlyozott, hanem durván brummog, persze ez az én véleményem, nekem is volt egy XtremeMusic-m, ami hangzásban ugyanaz. -
-
Satyricon
addikt
válasz
Papa18 #12532 üzenetére
A teljesítménye valóban elég, csak a belsőséget kéne kicsivel minőségibbre csinálni. Pl: Elna kondikra cserélni a jelenlegit... Meg engem a fix felfogatás zavar. Felszereled a falra, azt csak van, nem tudod őket oda fordítani, ahová szeretnéd. Engem ez zavar a legjobban
-
TiposTibi
csendes tag
válasz
Papa18 #12364 üzenetére
Múltkor én is így jártam, szintén media (már nagyon rég nem voltam) és hát ugye odanéz az ember, nézegettem ezt az új csodát, oda is jött az eladó szép logitec-es polóba mondta milyen jó stb.
Mondom neki 1 nem tetszik külsőleg miért venném meg?
Erre csak osztja hogy decsodás masina ez..
Mondom jó, a pólód tetszikde a régi masinámat nem cserélném le erre, a bolond megkérdezte mi az?!
Csak annyit mondtam 5500.
Mondom az szebb, meg +50W. -
feketeibiza
tag
válasz
Papa18 #12364 üzenetére
Egyet értek én is vele,bár szerintem nem szól rosszul.. öcsémnek a szobájában az teljesít!
oda adtam neki a Fiio F10 et és egész kellemes a hangja egy külső karival lapiról!
Nem értem hogy hozakodhattak elő egy ilyen méllyel a Z5500 után..Elég nagy volt a kereslet a Z5500 ra,inkább építenének egy nagyobbat
nem sokkal de egy hasonló rendszer 30 as méllyel és komolyabb satelitekkel.. vezérlő maradhat,ne gógyisodjon el mint a 906 ééé
-
tajcsi
őstag
válasz
Papa18 #12346 üzenetére
nézz meg egy z906 videót a jutubon, hallani lehet a különbséget. Nézem a videót, nézem és hallgatom az mp3 számot amivel demonstrálnak, letöltöm ugyanazt, min 320-as minőségben és fogom a fejem, hogy WTF...
Amúgy, akinek volt z5500 és z906 mind azt mondja, hogy z5500-on jobb a sub, z906-on pedig a szatelitek. -
Ramachandra
csendes tag
válasz
Papa18 #12326 üzenetére
Olyan kábelt nem fogsz találni aminek a vége Jack a másik meg optika, adaptert viszont igen és kb. 12€ az eBay-en. A minőségéről tudnék mesélni. Ezért valamivel jobb az S/PDIF, és egy közönséges sztereó Jack-RCA vezeték megfelel erre acélra, viszont mikrofont nem tudod használni egy időben előlap, vagy fabrikálás nélkül. A mikrofon bemenet és digitális kimenet ugyan azon a Jack csatlakozón keresztül történik, és egy időben csak az egyik funkciót tudja ellátni. De a lényeg az az, hogy nem éri meg az erőfeszítést mert csak az alaplapi hangkeltőnek lehet konkurenciája, az X-Fi kártyák jobbak analógon.
-
bzoley
veterán
válasz
Papa18 #12288 üzenetére
Mondjuk magát a gombot nem használom, egy Logitech távirányító kapcsolja ki, és be a gépet, tévét, erősítőt, azt meg nem tudom hogy működnek az újabb z5500-ak, távirányítóval ki lehet-e kapcsolni, de a szabályozásnak nem látom sok értelmét. Vajon hányan battyognak állandóan oda a ládához kikapcsolgatni? Az erősítőn kívül minden más fogyaszt, ami be van dugva, de ki van kapcsolva. Bár pontosan kéne ismerni az előírásokat.
-
feketeibiza
tag
válasz
Papa18 #12249 üzenetére
Nekem ez uj,soha nem volt ilyenem.. Mivel karcmentes,dobozos,és hibátlanul szólt,ezért megvettem mint laikus!
Minden nap tanul valamit az ember,bár szerintem megtartom mert azon a minimális búgáson kívül probléma nincs vele,megvagyok elégedve eddig.. lehet összerakok valami olcsóbb zavar szűrőt a táp elé, és letesztelem,mert jobb ötletem nincs,és nem is jutottam itt se elöbbre ötletek gyanánt,csak kapom hogy mien szart vetem -
gab1ka
senior tag
válasz
Papa18 #12029 üzenetére
Elkelt a cucc sikeresen a fenti érdeklődőnek/ismerősének, mivel az egyikőjük hozzáértőként jött akinek volt hasonló rendszere már, ezért ő tudta értékelni ezt.5000es Geniusom van nekem is, itt pihen a lábam alatt..A windows hangokhoz is sok számomra most,de a kettő valóban nem egy szint.Asztali tesco-s csipogók után persze nem nehéz isteníteni azt se.
-
-
D.Va
őstag
válasz
Papa18 #11831 üzenetére
Régebben próbáltam... De kb 70 % hangtól felfele már nem szeretem az 5500-at mert a szatelitek elvérzenek... sziszegős lesz a hang... Meg úgy már a mély sem úgy szól ahogy kéne...
Én most 2 db z2200-al tolom, ez így jobb hatás, mert 2 db fürge 20 centis-t nem kell úgy kitekerni mint egy 5500-ast
Mindkét tekerő háromnegyed méllyel van és max fél hangerőn... Mit ne mondjak, szeretnek a szomszédok...
5.1 meg nem kell mert nem tudom most elhelyezni... De venni akarok még 2db z2200-at -
Ursache
senior tag
válasz
Papa18 #11828 üzenetére
És mennyi volt a kis genius SPL-e? És mennyi a Z-é...?
Ja, és tuti kis digitális hangkimenetek is voltak a geniuson, illetve DD és DTS dekóder meg mindenféle, nem? Megértem, hogy 28 ezer, csak más kategória. A Logi hagyja, hogy nyomjad maxon, még boostot is rakott, gondolt rátokCsak nem mindegy, hogy milyen jelet kap. Laptopról lövetem neki 3.5mm jack analógon, 4 kocka elég, ipadről lövetem 3,5mm analógon, kb 6 kockán hozza ugyanazt, mint laptopról.....
-
D.Va
őstag
válasz
Papa18 #11824 üzenetére
Azért ha valaki ész nélkül küldi a hangerőt akkor egy Logitech jobban bírja mint a Gembird...
Tesómnak 5 éves a z5500 és nem volt kímélve.
Nekem itthon két db z2200 van és nagyon durván kapja, de semmi baja. Unokatesómnak is 2db z2200 van szintén hiba nélkül. Ő is BASS-test mániás pedig
És ezek is kb 5 évesek...
Amúgy meg egy fórum alapján nem lehet megállapítani hogy mennyi a hibaarány...
Szerintem a z5500 tulajok 95 százaléka szerintem nem PH tag...
Ráadásul pech-es is lehet valaki mint pl én... LG DVD-m egy év alatt 3 romlott el... Pedig közben eladtam több százat és azok közül meg kb 1-et se hoztak vissza... Így szidhatnám az LG-t hogy szar mert nekem mind elromlott...Egy a lényeg, Murphy barátunk nem alszik!
-
D.Va
őstag
válasz
Papa18 #11821 üzenetére
Azért ez a szoba akkusztikájától, sőt még a szobán belüli elhelyezéstől is erősen függ én sokat próbálgattam, van itthon X230, X530, és z2300 is, és ha olyan helyre rakom akkor majd szétszed a basszus, ha meg máshova pl 2 méterrel arréb rakom alig van mély, csak puffog... Meg kell találni a helyét... Én pl átrendeztem a szobát...
-
D.Va
őstag
válasz
Papa18 #11816 üzenetére
Igaz ami igaz, ez az egyik legszebb PC-s hangrendszer szerintem...
Ilyen Gembit még nem hallottam, de sokat adtam el... Am volt olyan vásárló aki vett 2.1 Gembirdet és azt mondta hogy meglepődött... (Bár gondolom a Logitechnél szívrohamot is kapott volna)
5 éves eladási statisztika egy vidéki PC-s boltban: 90% gembird vs 10 % Logitech. Ez van, szegíny ország vagyunk...
Mondjuk olyan is van akinek hiába mesélem csillogó szemekkel hogy milyen jó a Logitech... nem hiszik el... Azt hiszik csak rá akarom beszélni a drágábbra... Szomorú de ez van...
Hitetlen kutyák!!!
-
-
-
válasz
Papa18 #11773 üzenetére
Nah látod pont ez az ... hogy 3 Jack-el normálisan szét van osztva a beszéd hangja. Én is ezt magyaráztam. De Optikai kábellel tényleg csak a Centerből jön a hang, mert most átváltottam Optikai kábelre és azt mondják, hogy ez így van rendjén, hogy csak a Centerből jön ... ez az amit nem értek én sem. Mitől lesz 5.1 a hangból ha egyes hangok csak a 1 hangszóróból jönnek?
"A z5500-on center+hátsók közepes hangerőn, a mély meg 3 kockán, és így szétviszi a házat.
"
>> Nem hiszed el de dekára pontosan ugyanígy állítottam be én is. Közép, közép, és 3 négyzet.
Nekem kb úgy van elrendezve, ahogy a Realtek Driver mutatta. Nem annyira értek hozzá és gondoltam biztos jó lesz úgy, de nekem tetszik is így, plusz sajnos nem nagyon van amúgy sem másra lehetőségem a szobában lévő bútorok miatt.
-
-
-
-
Satyricon
addikt
válasz
Papa18 #11619 üzenetére
Én réz bordát vennék, mert jobb a hőátadása mint az alunak(Tuti ebbe is beleköt valaki
) Képen már láttam mekkora a hűtendő felület, de élőben még nem. De ha pl 1x1 centis felületeket kell vele hűteni, akkor vennék egy réz alaplapi cipset bordát és azt a legvékonyabb flexkoronggal(0,5-1mm-es) szépen méretre vágnám. Ha kész, leszedném a sorját és a talpát kipolíroznám, majd mx4-gyel rögzíteném a hűtendő felülethez. Ha ez kész, fogsz egy ultra halk 7 centis ventit(vagy az amd cpu ventit leszabályozod 200 rpm-re és kussba lesz) és ráeszkábálod az st hátuljára. Profin meg lehet oldani, csak a kérdés, hogy lenne hatékonyabb a hűtése... Ha befelé fújná a friss levegőt(benn marad a levegő), vagy ha kifelé fújja a meleget(befelé nem igazán jut friss levegő.) Ha gányolni akarsz, és nem sajnálod a cél érdekében feláldozni az st hátsó burkolatát, akkor az aljára fúrsz sok kis lyukat, vagy inkább kivágsz szépen belőle egy nagyobb darabot(az utóbbi jobb)... Majd a ventit ráerősíted az st hátuljára úgy, hogy befelé fújja a levegőt(Ha belül van elég hely, akkor a venti benn legyen). Így tud benn mozogni a levegő. Szépen igényesen meg lehet csinálni, csak idő és türelem kérdése az egész! A hűtendő felületeket megtalálod a Z-5500 tuningolása cikkben(nemrég írta egyik kedves fúrumtársunk)
Remélem tudtam segíteni
Szerk.:
A bordát a szokásos paszta/pár csepp pillanatragasztó módszerrel jó ha rögzítem?
Igen. Én pl.: Az X-Fi Elite Pro hangkarimra úgy tettem a borda helyére vízhűtő blokkot(marha jól néz ki), hogy a hűtendő felület ugye négyzet alakú, ezért a közepére nyomtam mx4-et. Majd ezt körkörösen elkentem, így a felület 4 sarkában volt annyi kis hely, hogy gombostűfejjel mind a négy sarokba tegyek kis apró pillanatragasztó pöttyöt. Majd rá a blokkot( a Te esetedben a bordát), és kicsit nyomva tartod. Ne nyomd túl erősen, nehogy valami cucc megadja magát az st-ben! Sok szerencsét! Ha megcsinálod értesíts, képeket kérek!
-
Satyricon
addikt
válasz
Papa18 #11613 üzenetére
Turbolada szerint felesleges a hűtőborda, de szerintem egy márkásnak mondható(nem feltétlenül zalmanra gondolok) hűtőbordával meg lehet hosszabítani az ST élettartamát! Főleg ha a borda alá mx4-et kensz(azzal meg csak óvatosan, mert ezüstös paszta és vezeti az áramot!!!)!
Ha lejár az enyémen a gari, én is teszek fel valami jó hűtőbordát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- PlayStation 5
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Spórolós topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Asus ROG STRIX Z370-F GAMING Alaplap
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Asus Rog Gamer PC /Ryzen 9 5900X/RX 7900XT/32GB DDR4/1TB M.2/beszámítás van
- bontatlan MSI GeForce RTX 5090 32G VENTUS 3X OC 3 év Alza garival
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest