Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• LZs?!

aktív tag

válasz #89309696 #145511 üzenetére

TMPS - biztonsági és környezetvédelmi feature.

Biztonság: alacsony nyomás -> puha/rosszul felfekvő gumi (de ugyanúgy a túlfújt) -> nagyobb fékút és magasabb instabilitás/rosszabb manőverezhetőség

Környezetvédelem: alacsony nyomás -> magasabb fogyasztás -> magasabb károsanyag kibocsátás

Környezetvédelmi szempontból ez legfeljebb egyszámjegyű %-ban, vagy akár annak is csak a törtértékében számít egyéni szinten, pont mint a start/stop rendszer, főleg hogy egy nagygázos elrugással negligálódik az addigi úton kumulált megtakarítás; ugyanakkor tömegben és lokálisan fókuszálva statisztikailag kimutatható előnye van. Sz'al papíron jó.

A biztonsági oldal pedig elég nyílvánvaló (szerintem legalábbis), ha az ember vet egy pillantást a forgalomban résztvevők 'papucsaira' egy random eszmei pillanatban; másrészt a különböző vezetéstámogató, illetve biztonsági programok (menetstab, aktív fék, stb.) kalibrálásánál a gyártó figyelembe veszi, hogy érdemben felügyelt paraméterről van szó, és ha adott esetben nem akar qrva jó fej lenni, akkor szűkíti a tolerancia sávot. Sz'al papíron jó.

Emellett az, hogy a gazdasági szereplők ebben plusz bevételforrást látnak (akár keresztértékesítéssel együtt) és ezzel élnek is, az teljesen normális - és én sem lennék szégyenlős...

Szerintem annak, aki úgy tekint a kocsira, mint egy drága és komplikált kenyérpirítóra, ez kifejezetten segítség.

Én személy szerint lexarom, ahogy a bébifókákat is...amióta már nincs bowdenes gáz, úgyis lejtmeneten van az egész hóbelevanc... :DDD

Új hozzászólás Aktív témák