Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Autós topik
-
BigBlackDog
veterán
(rögzített hozzászólás)
Akkor itt lehet szavazni a következő tali időpontjával kapcsolatban. Szavazás határideje jövő hét péntek (május 1.) éjfél. Névnek egy PH!-s nicknév mehet!

Javasolt helyszín a nyári rezidencia, rossz idő, vagy eső esetén pedig a Savoya Park, Möbelix alatti parkolója.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Ezzel az R-Design külsővel különösen dögös.

-
Csabroncka
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Az autópálya normál esetben nem a benzinspórolásról, hanem az időről szól.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Tempomat 150kmph, Debrecen-Győr tegnap. 8,2L átlag fedkomp szerint, ma fogok tankolni szintén kattanásig és számolok egyet. 130-as tempónál a pillanatnyi 5-6L közt ugrált, százas Shell nyállal. Úgyhogy tényleg sokat számít az a 20kmph mind fogyasztásban, mind időben egy hosszabb úton.
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Múltkor elkövettem azt a hibát, hogy a szélvédőről ami eső rá esett, a nyomait nem mostam le elég sokáig.
Most hétvégén próbáltam, de nem akart lejönni, valakinek van valami ötlete?
-
bitpork
nagyúr
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Én azért ennek megosztásán - itt phublic-ban - elgondolkodtam volna.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Hát elvileg a légellenállás növekedése a sebességgel nem egyenesen arányos, szóval akár számíthat is.
Ahogy nézem, ez pont egy literrel kevesebb a Spritmonitoros átlagodnál.De hogy nehogy megszóljatok a fogyasztást illetően: tegnap vezettem egy 2015-ös E350 CDI-t, annak sportmódban padlógázra kiakadt a pillanatnyi fogyasztás mérője 20 l/100 km-nél

265 ló, 620 nyúlmókus, meg tud indulni
Mondjuk economy módban elég lusta a váltó, de sport módban gondolkodás nélkül visszarak 3-4 fokozatot (9 sebességes) -
válasz
stickermajom
üzenetére
Számít nem is keveset a 115 vs 130. Pont most volt egy ilyen cikk, de nem találom ami ezt részletezte.
De ha már fogyi 600km-re 5.1-et mutat a mondi nekem, ebbe pálya 140 körül meg főút van, kevés várossal.
Végre arra van használva amire való, nem a városi 1-1km-ek.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
barnam_
üzenetére
Nekem a hétvégi kör Bp-Miskolc-Bp-Mátra-Bp (617 km) 7,81-es fogyi jött ki (bc 7.4), a mezei 98-assal. Igaz nem siettem és nem ment végig a klíma.
mod:
stickermajom: Nekem kb 0,5 literrel kér kevesebbet a 98-ból a mezei 95-höz képest és alul picit nyomatékosabb is tőle. Pedig nagyobb összegben mertem volna fogadni, hogy nem ismeri a 98-ast az ECU-ja.
-
stickermajom
addikt
válasz
barnam_
üzenetére
A hétvégén vagy előbb lekattant az Auchan pisztoly, vagy ennyit számít, hogy 130 helyett 115-tel mentem le az M6-on és hazafele 138-cal a J mögött "szélárnyékban": varázslatos 6,23l/100km.
Amúgy nézegetve a Spritmonitort: most vagy az autóm szereti jobban az Auchan 98-at, vagy ott kevesebb az 1 liter, de ~17000km alapján 2 decivel kevesebb az átlagom a 100-ashoz képest vele.
-
válasz
gzbotii
üzenetére
Azt is beírtam szerintem.
Amikor 2-odszor ott jártam délután, az értékesítő nem említette, hogy más komoly érdeklődő lenne a vasra.Bakker, azt álmodtam valamelyik éjjel, hogy Te jöttél el megnézni az eladó autómat (a konkrét típusra nem emlékszem). Élőben még nem találkoztunk.
-
Aki szereti a fogyasztás adatokat olvasni:
543 km - 40,48 l - 7,45 l/100km - nagyrészt dugó BP, nagyon kevés M0 meg főút (Budaörs - Taksony - M0)
444 km - 29,56 l - 6,66 l/100km - BP - Zala - BP, autópályán 130-145 km/h, országút 100-110 km/h (meg sok padlógáz, mert anélkül nem megy) -
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Egy Honda CR-Z (pl.: [link] ) mennyire lenne jó ötlet hosszútávra 184cm-es magasságommal? A nagyobb autókhoz vagyok szokva, igazából azok jobban is tetszenek, de ez a CR-Z típus nagyon tetszetős. -
Hurrá!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azért nem hinném.
+Doki
Annyi biztos, hogy kinézett autót még egyszer ide nem linkelek be a múltkori eset óta. (ott állt az autó minimum 3 hete; már 2x megsasoltam, megalkudtam, beírtam ide a részleteket egy késő délután, mondván alszom rá még egyet; másnap délelőtt elvitte egy szombathelyi)
-
Doki16
addikt
Focvis ez neked lehet érdekes
[link] -
stickermajom
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Szép screenshot.
-
orosziem81
tag
Sziasztok.
Van itt egy video:
https://youtu.be/_5x2dVqyglQ3:32- nel kiszerel egy vezermu szenzort. Az fordatszam erzekelo?
-
Gergőke88
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Remelem visszahozzak nyári gumival is.
-
Richard!
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Csabi ezt odab@szta

-
kisza25
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
jó kép

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire
üzenetére
Szép.

-
MunezXBK
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
A kerék a sárhányó.
-
MasterMark
titán
A kerék előtt levő sárhányó-szerűségek mire jók?
Amúgy azt hittem a Becsületesnepper azért ennél profibb. Legyen előre megírt szerződés, aláírva, egyeztetve. Ne ráutaló magatartásra hivatkozzon, mert komolytalan. (Még ha jogilag tényleg az is szerződésnek minősül.) Ezzel magát is védné. Az meg hogy hívd vissza érthető, de nagyon ellenszenves. Oldja meg, céges flotta, céges előfizetés stb.
-
törölt tag
Létezik valami térkép ami megmutatja hol vannak 110-es autóutak az országban? Kerestem, de nem találok ilyet.
-
-v-
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Ezért mondom én, hogy csak a laptiming
-
-v-
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Szerintem az ilyen jellegű cikkekkel az a gáz, a teljes igazságot úgysem tudja/látja senki, ítélkezni meg pláne nem mi dolgunk. Viszont nagyjából csak ezt tudja generálni, és akkor mindenki eldönti a nepper vagy a vevő a geci, meg jól megokoskodja. Okoskodásból meg ítélkezésből van ebben az országban elég
amúgy meg ha akkora becsületesnepperkirály, meg olyan ügyesen csinálja évtizedek óta, akkor évtizedek alatt akár össze is hozhatott volna egy olyan "szerződést" ami egyértelmű minden tekintetben, és a corner case-eket is lefedi, na mindegy, ez már megint az okoskodás. -
-v-
addikt
válasz
MrSealRD
üzenetére
Persze a levelekből nekem kicsit kusza volt, hogy most pontosan milyen tételek is vannak az autó vételára felett, de ez a sok XXXX Ft-os írkálás miatt van.
Amikor anno én kérdeztem, kb. ugyanez a tájékoztató email volt, abban ez volt:
"Úgy kell kalkulálni, hogy az alku utáni vételárra rájön még 350 ezer (kimenetel, hazahozatal, műszaki vizsga honosítása, rendszám, törzskönyv, forgalmi, munkadíj) esetlegesen a 20 % sikerdíj + regadó, + vagyonszerzési illeték"
A műszaki vizsga honosítását, rendszámot, törzskönyvet, forgalmit, regadót, vagyonszerzési illetéket meg lehet nézni neten (a regadót + vagyonszerzési illetéket be is linkelte), szóval nekem ez a "mennyire próbáltam tájékozódni" a vevőtől annyira nem állja meg a helyét, a sikerdíjról elmondta mi (de az nincs is benne a 350ben amúgy), szóval marha egyszerű, mert ez mind adott, le kell vonni a 350k-ból és ami marad az a kimenetel, hazahozatal, munkadíj. Úgy nagyjából egy benzint legalább mindenki tud számolni oda vissza x kilométerre, ha maga menne ki bármit megnézni, vagy lábon hozná akkor rendszámot kiváltani stb. szóval erre a 3 tételre ami marad eldönti sok vagy kevés a trélerre, de szerintem elég egyértelmű számok.
Amúgy meg gondolom az igazság megint félúton lehet valahol a sztoriban.
-
válasz
üzenetére
Hát ez most tényleg egy elég kellemetlen történet. Ha azt nézem, hogy miben állapodtak meg és milyen tájékoztatást adott a Becsületesnepper akkor szerintem korrekt volt. Nem vállalt olyat amit nem tud teljesíteni. Amit teljesített azért pedig joggal vár el térítést. A vevő részéről felmerülő fura igényekre meg nincs magyarázat... meg elvileg végigbeszélték a folyamatot kinek mi a szerepe, és feladata...akkor hogy jött képbe az az okmányirodás adásvételi? Persze a levelekből nekem kicsit kusza volt, hogy most pontosan milyen tételek is vannak az autó vételára felett, de ez a sok XXXX Ft-os írkálás miatt van.
Becsületesnepperre meg igen csak rossz fényt fent ez az arrogáns stílus...mintha szívességet tenne. Az, hogy elmondja ne keresse többet az oké. De minek kell ez a színjáték?! -
törölt tag
válasz
bitpork
üzenetére
Nekem ez a stílus se nagyon gyerebe az biztos a Becsületesnepper részéről. Úgy az egész ahogy van, kicsit orron hordott, gőgös. Ha én egy olyan mailt kapnék vissza, mint amit be is másoltak meg, hogy nyomjam ki a telefonját és hívjam vissza, semmi papír a kezemben mikor százezrek repkednek, nálam az ilyen nem üzletfél az is biztos.
Figyelni kell ezekre ugyanúgy, mint bármelyik nepperre. Attól, hogy a TC-hez köze van meg Jutúbkodik még nem jelent semmit, semmi garanciát, ennyi erővel az AAA is nevezhető tisztességesnek, mert közismert... Biztos is vagyok benne, hogy a csudálatos Becsületesnepper is inkább húz a nepper felé, mint a becsületes felé, legfeljebb nem annyira, mint az átlag nepper. -
bitpork
nagyúr
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Ebben minden benne van ami itthon jellemző, szerintem. Benne van a kispénzű vásárló aki mer nagyot álmodni, benne van a mindenhez is értő jogászkodó mindkét fél és ott van az öntudatos de önmagáról sokat képzelő szolgáltató is. És nem csak Jánosról van szó az én értelmezésemben.
Igazi jó kis szociológia esettanulmány. -
ludsimon
veterán
Sziasztok!
A maxos Pajzs megéri szerintetek az árát 285 ezer Ft-ért?
Fontos, hogy már arról is kapjak SMS-t ha a riasztó beindul, ezért választottam ezt. + GPS +30 eFt felárért már nem pénz.
Illetve tudja egyáltalán ezt a funkciót, vagy nem?
Mert akkor nem kell GSM-es. -
Reggie0
titán
válasz
stickermajom
üzenetére
Erdekes, nekem akkor egesz jol fogyaszt, 6.5l vagy alatta. De ha haladni is szeretnek akkor siman felmegy 10kornyekere nehe akar 12-re is. Foleg ha sokat kell fekezni elozni gyorsitani.
-
rlazol
veterán
Sziasztok!
Arra gondoltam, a fekvőgalériámat feldobom egy olyan tárolóval, ami egy autó hátulsó csomagtartójából készült. Egyelőre még csak gondolkodás szintjén kérnék segítséget, milyen autóból lenne jó?
A legfontosabbak a méretek: ez fekvő galéria, a belmagasság 118 cm, emiatt a ferde hátúak nemigen kerülnek szóba: ha be is fér, hogy nyitom ki?
Ami a mélységet illeti, nem szeretnék 75 cm fölé menni, faltól a lökhárító csücskéig. És emiatt sajnos nemigen gondolkodom orr-részben, az nagyon csonka lenne.Persze legyen szép. Engem egy Trabi vagy egy Wartburg segge nem mozgat meg, bocsánat a fanoktól. Az Alfa 157 határeset, szerintem találok annál szebbet.
És legyen reális: Ferrari vagy Rolls bontó viszonylag kevés van.
Szóval a kérdés adott: melyik autónak van szép hátsója, és férne is be úgy, hogy reális beszerezni?
-
törölt tag
válasz
focvis
üzenetére
Akkor marad Tapolca-Veszprém 77-es, Veszprém-Devecser-Karakó 8-as amin van egy szakaszon 110-es, ez van a legközelebb 110-es út amúgy is. Aztán rá a 84-re Sümeg-Tapolca.
Ezen jobban lehet csapatni és van benne kis 110-es is, full ingyenes, nem turisztikai pontok annyira. 2 óra és 150Km. Már csak jó idő kéne hozzá. Értem ez alatt, hogy tél.
De legalábbis eső és hidegfront és hajnalban csumázni neki. -
bitpork
nagyúr
-
rbalint88
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Van valahol olyan ut, ami picit kanyargos, hogy lehessen kigyorsitani, de azert nem egy Dobogoko vagy hasonlok? Azert a kabriot kicsit izlestelennek ereznem felzavarni Dobogora
de meg kene hajtani tisztitani, mert csak varosozas vagy turistazas van vele. A fogyasztasnak ugyis mindegy, most 12,8 lett az atlag... -
pècsimunkás
addikt
Ma autózgattunk kollègám Focus IV - èvel . Focus III 1,5 turbó kombit cserèlte le az új 1,5 turbó kombira . Jó ajánlatott kapott az előzőre , azèrt cserèlte le ( èn nem tettem volna ) az újra . Az előzőben nem ültem , de ez tetszik . Csendes , jól megy , jól is nèz ki . 7500 km átlaga 7,2 l/100 km . Ez sok rövid út , ès nèmet autópálya , szóval rendben van a fogyasztás is ès az autó is !
-
Richard!
addikt
Azért a hatóságnak megvan a hozzáértése, ehhez IS..."szerintem ez a kormány nem gyári, szerintem nincs alatta katalizátor, szerintem a szárny sem gyári..."
Édes istenem, mutogatni kéne ez ilyen buta embereket

-
máyköl
veterán
1,5 éves videó, de most belebotlottam, elég erős: Vigyázz magyar! Készítsd a pénztárcád, ha megállít az osztrák rendőr
-
Peter.70
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Itthon nem szabad olyan gyorsan menni

-
törölt tag
válasz
kisza25
üzenetére
Amit muszáj levezetni munka miatt azt én sem szeretem, mondjuk nem sokat megyek, de azt a keveset sem. Azt ki szereti?

Olyan vezetésre gondoltam, amit önszántából csinál az ember. Egy Balaton körutat is egyszer meg kellene csinálnom 71-7-es főúton. Abba semmi bonyolult nincs és azért az már távolság. És ha annyira utálom a turistákat simán mehetek éjjel háromkor is, nem köt senki hozzá, hogy 40 fokban vezessek a bambuló, melegtől elsápadt nyaralósok között.
Kezd egyre jobban tetszeni az ötlet. Az baj nem?
-
kisza25
félisten
válasz
üzenetére
jó én sem egy nap alatt raktam bele és nem csak autópályán/ országúton, csak én nem 2000-nél váltogatom el, mint muter, hanem 3500-4000-nél, ha már meleg.
Éves szinten 12-15 ekm-t megyek az is kevés, csak ez javarészt 4-5 település között, vagy helyben.
Azért mikor Blelle-Bbogláron elmegyek 1 nap 70-100 km-t az nem annyira vicces, azt nem szeretem. -
törölt tag
válasz
kisza25
üzenetére
Ja, hát akkor ezekkel az egy órás utakkal max az olaj van regenerálva. Kéne neki több... Fél napot nem akarok azért autózni a semmibe. Bár most egész vicces volt, még kedvem is volt hozzá ami nagyon meglepett.
Csak ezért nem veszek pályamatricát meg megyek le a teletömött M7-re, mondjuk nem is szükséges ilyen kismotoros autóknál amik nekünk vannak. Meg messze se akarok elmenni, mert azért benne van a pakliban, hogy az autó ledöglik hiába ellenőrzök mindent indulás előtt és akkor ne legyek túl messze otthonról.
Viszont 3x végigmenni ugyanazon a 60Km-es karikán is gagyi. És még csak az is alig 200 Km lenne, ha ki is bővítem és csak kétszer megyek rajta végig akkor se lesz több 200 Km-nél. Mondjuk rám is férne az tagadhatatlan, alig van Km a lábamban főleg hozzátok képest. -
törölt tag
Autókáztam egyet muter gépével, ki kellett már kormolni. Vigántpetend kanyarokon mire felmászott már jött a finom sültszag, a kosz égett a kipuffra.

[link]Egyébként őszintén szólva én nem tudom, hogy a kocsinak bármi előnye származik-e abból, hogy meg van néha hajtva az átlagos anyatetű használatok mellett. Legalábbis a sima szívóbenzineseknek. Lehet csak placebo és tök feleslegesen karikázik vele az ember.
-
hhenry
őstag
Sziasztok! Valaki esetleg tudja,hogy Auto 329-nél megoldható-e cégautó lízing?
-
stickermajom
addikt
válasz
Reggie0
üzenetére
Autópályán nekem elkezd zabálni, ha a megengedettel megyek. Érdekes, hogy fölötte viszont annyival nem nő már a fogyasztás, mint az ember várná, alatta viszont drasztikusan csökken. 170+180 környékén van a következő ugrás, ott 10 litert is megeszik, 3600-as fordulat körül van a motor, az a teljesítménycsúcs.
Ha a Start-Stopost kértem volna, akkor hosszabb lenne a hatodik, ott ~2500 a 130. Cserébe abban az M22 van, 220Nm max nyomatékkal, ezért azokban korlátozva is van 225-re.
-
bear_
aktív tag
Sziasztok!
Törött autóról ugrik a garancia, ha nem márkaszervízben volt javítva? Nem rommátörtre kell gondolni, szélvédő, lökhárító illetve a motorháztető sérült minimálisan. Természetesen gyári alkatrészekkel javították és profin dolgoztak, nem látszik, hogy valaha is törve lett volna.
-
rbalint88
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Semmi ilyen szandek nem volt a bejegyzesben, csak ha van betetlapja, akkor a biztositasi ugyintezest is csinaljak neki a javitas mellett. Ha jol ertelmezem, a MABISZ fog neki fizetni, hogy ilyenkor mit hogy kell, azt nem tudom, szerencsere eddig az osszes esetunkben volt a masik felnek kotelezoje.
Fonok viszont megszivta, egy bizti nelkuli tolatta le a cicasauto jobb oldalat, ket ajto es kuszob/sarvedo erintett. Biztos olcso lesz... foleg a karokozonak, akinek a kart es a fedezetlensegi dijat is ki kell fizetnie... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
A városi fogyin lehet elcsúszni, az az ahol a gyári érték köszönő viszonyban sincs a valós értékkel. Bubit megnézed -3% a gyári adathoz képest és kb soha nem használom városban, max kis elővárosi gurulás.
-
stickermajom
addikt
Pedig eskü nem érzem úgy, hogy nyomnám neki.
Igyekszem elérni hamar a megengedett +10%-ot, de semmi vututu, 3000-3500-nél elváltok, aztán tempomattal hasítok és a motorféket is előszeretettel használom. Mondjuk most tavasz óta rengeteg 160-180 közötti autópályázás volt, akkor az olajat is megkívánta a sok benzin mellé.
Tegnap éjjel ráértem, GPS szerinti 115-tel jöttem az üres M6-on Pécsre. A BC 5.3-at ír, meglátjuk mennyi lesz a vége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Egyéni arckép OFF
- Haditechnika, harcászat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Jogász topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mondjuk economy módban elég lusta a váltó, de sport módban gondolkodás nélkül visszarak 3-4 fokozatot (9 sebességes)

nekem max. 50 ezer forintot érne meg egy ilyen.