Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Meglepően lassú az iOS 26 terjedése
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nem engedi el a 128 GB-ot a Google
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Frozen
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
Nézd nem tudok mit mondani rá,ezt mindenki tudta hogy az emelkedés után valamikor majd jönni fog a csökkenés. Ha megnézed a grafikont az egészet amit évek alatt alkotott látni fogod hogy egy egy nagyobb pumpa sem volt olyan tartós mint sokan várták és hamar el is vesztette az erejét. Mint írtam ha valaki nagyobb összeget vesz ki vagy be mozgatja vele az árfolyamot. ( Most ne ilyen mezei emberekre gondolj mint mi) de pl ott volt a tesla berakta megugrott,ott volt a micron előre bejelntette hogy mennyivel ugrik be ( még sokan le is írták itt annak nincs értelme meft csak felveri az árat) pedig mégis ívy volt hogy belevettek elég rendesen fel is szaladt megint. Most meg elkezdet szépen esni.
Még annyit nem vagyok elfogult ,de ebből az egész kriptóból nekem az jön le amit fent írtam. Ezen kívül számomra még furcsa ekkor megy fel az árfolyam illetve ha megjelenik egy új gpu és valahogy a gyártok nagyot keresnek rajta. Nézd most is az nvidia majd nyárra akar bányász kártyát ,itt meg november ota nem is foglalkozott vele hogy a gamer kártyákat ki hogy vásárólja fel.
-
cof
veterán
-
Dare2Live
félisten
válasz
Frozen
üzenetére
De mitől várható? Mi a bent és kint?
Nem vagyok egy nagy TA hívő de az vmennyire működik. Legalább vmi TAt rakj mögé mint Reggie0 és ne csak hasra csapva bemondj vmit.
Nálad az indoklás jellemzően bekorlátozódik a most eladtam ezért esni fog és vettem ezért emelkednire. Kis kognitiv diszonanciával megspékelve.
-
Dare2Live
félisten
válasz
SzlobiG
üzenetére
Gamer nem fogja eladni. Most vette a köv 1-2évben gamelni akar. Bányászok 1300$nál detto nem. Nyerészkedők max.
Erre még rájön, hogy az asus/msi/giga... áremelés ami csak most ért ide. Már lehetetlen németből/dán/osztrákból is 300Kért 3070et venni mint 2hete. És az is hogy nincs készlet. Pénteki dropnál 5perc utáűn max nyerészkedőknél lehetett vásárolni.
Itt az, hogy lokálban felraknak gamerek fejvesztve
20-50db 3070et apróra max átmeneti kilengést okoz. A kereslet megvan a kínálat továbbra sincs.Ezek miatt én nem várok érdemi 3070/3080 áresést. Lokálisan/átmenetileg lehet. Abban a pillanatban nem érkezik több 3070/3080 németből és 1-2hét alatt eltűnik a elesleg a paicról.
Evvel szemben a 470/480/570... baja hogy gamere már fhdban se alkalmas. Gamer cserélné min 1070TIre de ha teheti 3060/3070re. Bányásznak meg nagyon nem minegy, hogy 120wból 30 vagy 60MHt kap. És erre még rájön az, hogy egy 3070 még 2.5évig minimum garanciális. A hírdetett 470/480/570ek meg nem. Ez komoly kockázat gamer és bányásznak is.
De aztán lehet tévedek és jövő héten "fejvesztve" adják el a 3070eket a gamerek. Akinek ilyen tervei vannak szóljon 300Kért bármikor vennék.
Ellenben az kizárt, hogy 2db 470/480/570...ért 300Kt kiadjak.Kicsit hosszú lett bocs.
-
Frozen
addikt
-
sittes79
addikt
Ijj more pedig most vásároltam körítést a 3080 hoz sajnálom az asztali gépet...
Akkor ennyi volt az öröm?
Legalább lesznek kártyák talán
-
Garsza
veterán
Helló! Mi okozza hogy jelenleg folyamatossan csökken a napi kibányászott mennyiségem ugyan annál a hashrate -nél?
Mikor volt az a kis boom átlag 0.00250ETH -ról felugrott 0.004 fölé. De azóta folyamatosan csökken. Már 0.00206 tart. -
-
T0mBd1gg3R
veterán
Nicehash-t néztem reggel, 1 órai "utalás" megjött, 5 órai nem.
9 kor, mikor már a következőnek kell jönnie, persze unpaid-ből eltűnt (sőt már a 9 órai is) csak a paidben nem jelent még meg. -
Reggie0
félisten
válasz
-Skylake-
üzenetére
Hat latod a korabbi eseseket(negativ meredeksegu egyenesek) es az alap trend egyeneset(pozitiv meredeksegu). Ezek alapjan az idei csucshoz behuztam egy parhuzamos negativ meredeksegu egyenest(mert eddig mindig ilyen mertekben esett), ami megadja az alap trendvonal metszespontjaban, hogy mikor mennyire esik le. Vizszintes tengelyen latod az idot linearis skalan, fuggoleges tengelyen az erteket logaritmikus skalan.
-
Dare2Live
félisten
az a baj, hogy hiába esett be ettől még nem lesz olcsobb a 3070/3080. Nem is tudom mi kéne ahoz, hogy aki kínában... "11Ft/kwhért" kapja az áramot megálljon a vásárlásokkal. Főleg, hogy a megemelt áron = 3080 1500eur alatt nincs (+8%fa+szállítási díj) is 5percig tartottak pénteken is a készletek.
viszont már nem bánom, hogy eladtam az 580/1070TIket... Aki most 140/170Kért veszi akár gari nélkül őket az baromira bátor, illetve más kockázatvállalási hajlandóság van mint nekem. Tiszta doom&gloom ez a crypto minden héten.

-
arpad.1002
újonc
Sziasztok!
Ha riserrel van bekötve a videókártya, a ventilátorai nem verézelhetőek. Ezzel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
A konfig:
- Riser: 006C 6-pin (többet is kipróbáltam)
- Alaplap: Asus PRIME B350-PLUS
- Videókártya: Gigabyte GeForce GTS 250 (35%-on pörög) / ASUS GeForce RTX 2060 ROG STRIX (0%-on pörög)
- Rendszer: Windows 10 / Ubuntu 20. Végeredmény szempontjából ugyanúgy viselkednek.
- Táp: 650W gold (van benne tartalék még bőven)Hőmérséklet változásra nem reagálnak egyáltalán; MSI Afterburner-ben hiába állítom a fan speedet, hatástalan.
Próbáltam közvetlen 6-pines csatival is megtáplálni a risereket, vmint a hozzá adott satatáp-6-pin átalakítóval is, szintén hatástalan.
Ezen kívül volt bios, chipset, videókártya driver frissítés. -
-Skylake-
addikt
-
rup1u5
nagyúr
Jó érzékkel szálltam bele ebbe is. Kb mint 2012-ben az ezüstbe.
Egy hete kapirgál a 1070 de leállítom azt is, mert nemhogy stagnál a profit hanem csökken!
-
Dißnäëß
nagyúr
Elon elad éppen, lehet.
Azaz már túlvan rajta.. -
koko52
nagyúr
Nem semmi, 7 óra alatt 9% esés. pörög az eladás mert az incomming megugrott, de ha beáll csúnya értékek lesznek. Talán a novemberi
Diff 5,5
-
Frozen
addikt
válasz
shteer
üzenetére
Ez sztem a difftől is függ kb 700-800€ körül ha saccolni kellene.
Érdekes eddig úgy volt a mastercard is támogatni fogja a cryptot most hogy eset az árfolyam már bizonytalan és ingadozó így nem támogatja. Mindenki csak akkor ugrik rá ha van benne pénz. Most az lesz a kérdés tényleg mekkora szintig fog beesni az árfolyam.
-
Frozen
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
Egy ideje már vergödik ezt már írtam korábban is,asictól túl sokat ne várjunk jelenleg is vannak az újak sem tudnak majd annyival tobbet max ha nem eri meg ajtokitamasztó. És mire hozzájutnál lehet már itt lesz az rdna 3 és kérdés hogy fog sikerülni. ( Ha igaz ag 50%teljesítménx/w és az 2,5x gyorsulád év végére lehet egy nagyobb hullám megint)
Egyébként a jelenlegi szinten is +os a banya. Viszont ahogy bemegy 3-4$ le is allitom magas diffel meg keves aron meg az áram sem jon vissza + még kevés a termés is. -
-
Dare2Live
félisten
azért volt már párszor a történelemben, hogy a diff jelentősen csökkent. Persze amíg ennyire megéri nem lesz.
-
Powerer
tag
válasz
fireman123
üzenetére
Egyetértek.
Ha megnézed a network hashrate-et, ~400 terahash/sec, ami 6,7 millió darab 3070 teljesítményének felel meg, és ez már 250 terahash volt taval szeptemberben is.
Olyan hashrate-tel vannak egyes minerek, hogy a teljesítmény 16000 VGA-val ér fel.
Mit számít az a "pár" ember akik 60-100 MH/sec-el bányásznak? -
Dare2Live
félisten
válasz
Laraxior
üzenetére
Ha most választanom kéne, hogy ez a szörnyű 8$/100MH marad évekig vagy lehet ez és az is simán a 8$ választanám. Az évi 800K és ebbe már a magyar áramár alapján az áramköltséget is levontam.

De ha gondolod vga karijaidat féláron átveszem.

Persze ha lehet jöjjön vissza február.

-
kzkz
őstag
válasz
Jocikablack
üzenetére
1-2% a különbség, a héten mértem 1-1 órát mindkét poolon.
-
válasz
Jocikablack
üzenetére
Nem csak tegnap óta, hanem napok óta.
Szerintem másik pool is lassult, hiába mész át. -
Jocikablack
tag
Sziasztok!
Tegnap óta az ethermine.org elég gyengén muzsikál
110 mh/s-el a napi mennyiség 0.00534 ETH. Ez közel minusz 35-40%.. Érdemesebb lenne a binancera bányászni? -
Dare2Live
félisten
válasz
Dreamie
üzenetére
Mindegyik mást tud. Indulásnak:
PL 72
core maradhat
mem +800
venti 80%.
HW infoval tempet nézz, ha 100C alatt vagy az már jó. blackplatére direktbe fújni kb kötelező. 1 cmre tőle egy 120/140es venti. Ha nincs jó kissebb is.Fenti kb 95MH és 230W. Memet told szépen lassan feljebb. Ha jó kártáyd van a 101mh elérhető.
-
-
q765
tag
Ért valamelyikőtök photoshophoz? Elveszett a cégeslógó gyűjteményem. Szeretnék csináltatni pólókat, de csak olyan képem van, amelyiknek van háttere. Fehér hátteret kellene kiszedni szöveg mögül..Titeket már ismerlek, jobb lenne itt.. Bocsánat az OFFért.
-
Dreamie
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy msi afterburnerban hogyan érdemes beállitani egy rtx 3080-at, és mik a hőfokok a memoriánál ami még jó hosszabb távon?
Köszönöm!
-
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Miért ne ha amúgy is megy a gép? a kibányászott coin értéke a lényeg ami később a sokszorosát is érheti. Még napi 800 ft-tal is megvan a villanyszámla 10 nap alatt.
-
2thletme2day
őstag
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Mivel jelenleg hosszabb távban gondolkozom ezért annyira a jelenlegi hozam nem izgat szóval én járatnám még ennyi profit mellett is. Bízva abban, hogy később sokkal értékesebb lesz azt ETH és a BTC a jelenleginél.
-
torma1981
veterán
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
800Ft? Biztos nem. Most 8-9 dollár -áram. Annyi nem rossz.
-
ImpersonatoR
addikt
Ki mennyi napi plusszert banyaszna meg agyaltatok mar rajta?
Mondjuk ha 100 mh/s hozna napi 800 ft ot foglalkoznatok meg vele ? -
Laraxior
titán
Tanátam 3080at... 500k.. annyiért baráti árban van... a jelenlegi helyzetben

-
-
Frozen
addikt
válasz
koko52
üzenetére
Köszönöm a választ nem voltam benne biztos ezért is kérdeztem rá.
Másik volt aki hardwer kulccsot használ.
Á kérdésem az lenne létezik ilyenből olyan típus ami az egész gépet blokolja és csak akkor működik ha bele van dugva a kulcs?
(Mármint arra gondolok hogy se bios se win reinstall semivel az egeszet ne tudjak használni ha elviszik akkor sem) mert itt volna esélye annak ha esetleg elopnak egy riget vagy többet hogy az egész használhatatlan lenne. ( Értem hogy a kulcsnak ott kell lennie de pl egy nyaralásra nem viszed a riget ha meg áll 2 hétig az nem olyan navy érvágás) -
-
Dare2Live
félisten
válasz
Morph76
üzenetére
Az elmúlt 1hétben a korrekt német, dán... kiskereknél is felmentek az árak. +120-180eur egy 3070 és 200-300 egy 3080. Mindegyiknél. Ebből én arra következtetek, hogy ők is ennyivel drágábban szerzik be. De így is elkapkodták 5-10percig ha lehetett kapni.
Ha lesz nagyobb drop márciusban az annyit jelent, hogy megveheted ezen az emelt áron és nem 5-10 hanem 1hig tart a készlet.szvsz: Amíg nem megy ~200-220nap alá az megtérülés nincs visszatérés az MSRPhez. 2018 alapján utána is lassan hónapok alatt. Mért is lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Asus ROG Strix 750W Gold / Beszámítás OK!
- Inno3D RTX 2070 Twin x2 8GB Újszerű / Beszámítás OK!
- Eladó Konfig I5 7400 16GB DDR4 240GB SSD 512GB HDD GTX1660TI 6GB!
- ÚJ Glorious PC Gaming Race Model WIred O illetve I Bolti ár:14k INGYEN FOXPOST
- ÚJ Glorious PC Gaming Race Model I 2 Wireless Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- Ulefone Armor Pad 5 Pro
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

20-50db 3070et apróra max átmeneti kilengést okoz. A kereslet megvan a kínálat továbbra sincs.