Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Yettel topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Van itt olyan aki esetleg 1060 6GB-vel kapálgat?

Van egy Zotac AMP edition-om, amit most beállítottam.. de kérdés mennyire lehet jó:Micron ram: 23,8Mh/s = +100 core / +1200mem / 90 PowerLimit
nyílván nem szeretném megdögleszteni, azért kérdem

-
Dare2Live
félisten
Ez pl hiveon. Görgess le oldal aljára bal oldalon látod a pillanatnyi sorrendet. Kattints egy másikra. Rakd egymás mellé a grafikonokat és lödd össze őket. Válassz azonos időtávot.
Én is még csak nézegetem de vannak érdekességek. pl amikor ETH poolok persze átmenetileg de megverik az ETHt.Ha bármi komoly konklúzió kijönni ne kímélj tudtomra hozni.

Amúgy maga a minerstat mint program is tetszik statisztika szempontjából. Érdemes egy esélyt adni neki.
btw ma amúgy mindha ddos lenne minerstatra. Lehet elsőre nem lesz jó a link.
-
Laraxior
titán
250EUR-t megér egy GTX1070?

Már a fene se tudja, hogy mi számít "jó" árnak meg mi nem
-
Dare2Live
félisten
Nem tudom hogy méri. Érdemes ránézni a görbékre is. Követik egymást de lényeges difik is vannak. Nem ritka, hogy default nem poolos ETH túráshoz képest pool +10%ot hoz. Aztán -10%ot.
Összességében a top 6 pool elég kiegyenlítettnek tűnik. Elöző héten hive elég jó volt most azon túrok. Tetszik. Ezen a héten poolin tűnik a topnak, ha meglesz kiutalás lehet kipróbálom. És ma 1h olyat láttam ami baromi ritka nicehash 1hig benne volt top 6ban és egy 20percig vezetett is. Már nincs. Ha ma gamelek kipróbálom milyen game közben NHval túrni. Így hogy "mindent" eladtam semmit se vettem nem nagy kiesés a próbálkozgatás. -
Dare2Live
félisten
-
kzkz
őstag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ha már amúgy is Windowst használ valaki és nem akar új hardvert (alaplap, proci, memória, táp, ...) venni, akkor célszerűbb (költséghatékonyabb) ezt felhasználni és beletolni egy 4-es PCIE elosztót, és egy plusz tápot.
Így még játszani is tud, vagy egyéb olyan dolgot csinálni, amit egy bányára dedikált oprendszeres (hiveos) géppel nem. Ha "sima" linux, akkor egyel jobb a helyzet, ott is felhasználható a gép még másra is.
Nekem hiveos alatt 60 helyett 56-tal ment a bánya ugyanolyan GPU beállításokkal, ezért is nem erőltettem. Persze látom másnál nincs gond, de nem láttam értelmét időt beletolni, amikor windows alatt ment minden rendesen, és néha amúgy is használom a bánya mellett a gépet másra, úgy hogy a fő GPU-t leállítom, a többi meg megy a háttérben, amíg játszok. Ez egy hónap alatt kétszer fél óra volt
-
-
tlac
nagyúr
Itt egy írás a PhoenixMiner-től a balhéról és hogy mi történt a háttérben a NiceHash-sel:
[link] -
P3Dr0
senior tag
RTX 3070Ti
-
EQMontoya
veterán
válasz
shatan
üzenetére
Btw miert jo a Wines rig?
En mondjuk ket egyforma kartyat sem tudtam Winen egy gepben mukodesre birni, de ezen felul hackelhetsz egy csomot, hogy ne szivasson az update, legalis esetben meg fizetned is kell erte, kulon kell telepiteni valamilyen tavfelugyeleti lehetoseget, stb.Egy linux (akar hiveos, akar mas) valahogy sokkal inkabb van ilyen 0-24 felhasznalasra tervezve.
No offense, nincs nekem bajom a Windows-zal, desktop celra hasznalom en is, csak szerintem rignek pont nem kenyelmes.
-
Pietrosz
addikt
Ezzel a módszerrel [Anyway to add NiceHash manually to Phoenix miner] tudok megint pm-el
bányászni nicehashra a nh walletbe. Kérdés, hogy lehet-e ebből gond? Egyáltalán látják, hogy mivel csatlakozok? Mióta a pm kikerült a nh appból azóta lolminert használtam, de az kevesebb MH/s-et tud és incorrect sharek is voltak amik pm-el eddig nem. -
gipszklipsz
csendes tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Rosszul érted.
Egy eth block reward = 2 eth + a benne levő tx-ek fee-jeinek összege. Ha a kibányászott blokk egyetlen tranzakciót sem tartalmaz, a 2 eth-t akkor is megkapja a bányász.
Amikor pl. 8 eth-s blokk rewardok születtek, akkor 2 (blokkjutalom) + 6 (txfee-k) . Az EIP1559-nél a tranzakciók feejeiben a base fee lesz elégetve, és csak a tip-nek annyi részét kapják meg a bányászok, ami szükséges a tranzakció blokkba kerüléséhez. Tehát ha élesedik az EIP1559, akkor nagy őrület idején nem fognak röpködni a 10-20-60 eth-s blockrewardok, hanem 2.xx eth lesz csak. -
JohnyBlue
addikt
HiveOS kimaradások figyeléséhez nézegessétek a status oldalát
[link] -
Kövezzetek meg, de ez baromi jól néz ki

-
válasz
mZoleee
üzenetére
Akkor passzolom.

Danex: Ethermine grafikonját néztem ott nem mutatja, de 10 perces leállás látható ott egyáltalán?
k1raly: Szintén kb 5x volt nekem is.
kenwood: Na azt most sajna nem, mert nincs rákötve monitor.

GERIlla83:
Igen ugyanilyen nálam is. -
EQMontoya
veterán
válasz
SzlobiG
üzenetére
Net?
Nalam ket vas van a routeren (csak az egyik banyaszik), de gyanus, hogy amikor 5-10 percre eltunik a banyasz, akkor a masik, ami teljesen mas celt szolgal, szinten.
Szoval szerintem nem a hiveos lesz a gond, nekem az a tapasztalatom, hogy ejszaka neha csinalnak ezt-azt a netszolgaltatok, es siman van 5-10p off.
UPC amugy.
-
Laraxior
titán
Teamviewerben hogy tudom megcsinálni, hogy minden újraindításnál ugyanaz legyen az elérhetősége a gépnek? Főleg a jelszó. Mert az mindig megváltozik

-
Danex
addikt
Poolon is látszik vagy csak a statisztikában a hivenak?
-
válasz
mZoleee
üzenetére
Volt már nekem is ilyen az okát nem tudom.

Most jelenleg arra nem jövök rá, hogy miért vannak ilyen 10 perces állások a Stat fülön, tök random mód van hogy pl 10 óra után 10 perc állás, de sűrűbben is előfordul. Persze semmi hiba a logba. A netre tippelek, de már kábelen megy, viszont jó hosszú saccra 30m.

#59643mZoleee:
Igazából nem tudom, azóta már variáltam jó sokat a cuccot került be plusz vga, átrendeztem a kábeleket, talán a riserek érintkezése. -
3 óra után (hiveos) PhoenixMiner 5.5c verzióval elhalt a miner...
2db GPU van, és mind a kettőre az alábbi hibaüzi jött:GPU1 - 1080Ti
GPU2 - 10602021.03.09:19:59:58.808: GPU1 CUDA error in CudaProgram.cu:465 : unspecified launch failure (719) 2021.03.09:19:59:58.808: GPU1 GPU1 search error: unspecified launch failure 2021.03.09:19:59:58.808: wdog Fatal error detected.Restarting.
2021.03.09:19:59:58.842: GPU2 CUDA error in CudaProgram.cu:465 : unspecified launch failure (719)
2021.03.09:19:59:58.842: GPU2 GPU2 search error: unspecified launch failureValakinek volt hasonló problémája?
-
screeny
tag
Hali...
Ha esetleg érdekel vkit.
https://t.me/hunmining -
Laraxior
titán
válasz
shteer
üzenetére
Nem volt regisztrációm eddig se. Gastként vásároltam. Lehet, hogy csak azért húztam eddig, mert néha számláról, néha paypalról fizettem

Már az egekben vannak az árak, nem éri meg küldözgetni ide-oda.
Még az is lehet, hogy ezt a mostani 3060Ti-t megtartom, a 3080 mellett elkapirgál azért elég szépen.
-
fireman123
őstag
válasz
Aby_2014
üzenetére
szia, a NH-ről a coinbase-re utalod? ....onnan sepa-val ki lehet utalni bankszámlára, vagy valamelyik kripto kártya jöhet még szóba, ....a binance-nek is van, bárhol fizethetsz vele akár forintért is (csak akkor oda kellene bányászni, ...javaslom közvetlenül eth túrást binance címre, nem NH-re)
-
EQMontoya
veterán
válasz
Powerer
üzenetére
5 napja fut rola epp, teljesen stabil.
Kozben bacsis es kzkz forumtars kedveert megneztem azt is, hogy mennyi forgalmat general:
root@XFX580:/#
root@XFX580:/# ifconfig eth0: RX packets 695742 bytes 114090371 (114.0 MB)
TX packets 621201 bytes 76342381 (76.3 MB)
root@XFX580:/# uptime 19:59:02 up 4 days, 20:38, 0 users, load average: 0.00, 0.00, 0.00Szoval 190MB 4 nap 20 ora alatt, azaz kb. 40MB/nap.
Ezen meg lehet faragni, ha csokkenti az ember az adatkuldesi frekvenciat a hive tavfelugyelete fele.
-
3800+
őstag
Köszi az ötleteket srácok!
-
kzkz
őstag
Én kiberheltem egy régi ház alaplaptartó tálcáját és azt tettem a rig aljába, így az ATX-es alaplapot ugyanúgy tudtam rögzíteni, mintha az eredeti házban lett volna. Illetve még egy videókártya is ide ment a 16x-es foglalatba, így a játékot se fogja vissza ha arra szottyan kedvem...
-
3800+
őstag
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Jól értem akkor, hogy pici facsavarral simán lefogathatom fára az alaplapot? Nem kell valami alátét hogy eltartsa a fától az alaplap alján lévő kis tüskéket? Ha igen akkor azt mivel lehet megoldani? Én is tervezek fa szerkezetből összetákolni egy kicsit keretet, mert nyáron melege lesz panelban az RX580-nak szerintem.
-
Laraxior
titán
Na, engem kilőttek az alternate.de-ről.

Személyenként max 2 VGA-t lehet rendelni a túl nagy kereslet miatt. Mivel én már 10 körül járok, ezért becsukták előttem a boltot![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dare2Live
félisten
válasz
kenwood
üzenetére
Javítson ki vki ha hülyeséget mondok nég középsuliban tanultam:
fanak nagyon magas az ellenállása lényegében szakadásnak tekinthető.
Alu ennek az ellentéte.Ideális esetben nem kéne hogy gondot okozzon az alu. Viszont gyakorlatban nem ritka, hogy van vhonnan vmi kuszóáram, kis potenciál difi és ez random hajtépős anomáliákat okoz. Tényleg szélsőséges esetben esetleg tönkre is tehet dolgokat.
Védekezni ellene nem nagy dolog ahol fém érintkezik fémmel oda lehet rakni pl szigszallagot.
Salgó polcnál sztem a védekezés inkább porenciál difi miatt van életvédelmi okokból. Ne te testeld le hanem a föld.
-
JohnyBlue
addikt
-
tlac
nagyúr
válasz
Jocikablack
üzenetére
ha a phoenixminer pont org-ról szedted le, az úgy van configolva, ha csak simán elindítod a phonexminer.exe-t, akkor is bányászni fog valahova
és az a sejtés, ha valamit rosszul configolsz be magadnak, vagy nem elérhető a pool, amit megadtál, akkor az epools-ból választani következőt
-
kenwood
veterán
Tobb rig hirdetesben is lattam,hogy a nagyreszt aluminimum riget azert csufitjak faval,mert az ved a zarlattol.
Errol tudna valaki par sort irni ?
Hogyan, mikent alakulhat ki fa nelkul zarlat ?
Hol kell lennie a fanak,hogy biztosan megvedjen tole ?
Raktarakban a salgo polcokrol szokott lejonni valami foldkabel vagy micsoda.
itt is hasonlo az alapelv?
Miert latni rengeteg subscirberes youtubereknel fat teljesen mellozo rigeket? -
Aby_2014
aktív tag
Sziasztok!
Teljesen koca módon egy kártyával bányászgatok a nicehash oldalon. A topik veteránok közül kérnék valakit segítsen egy leírással, hogy hogyan tudok a virtuális coinokból valódi pénzt varázsolni. Ahogy néztem az ALZA oldalán lehet coinal vásárolni, ennek vajon mi a menete?
Hálásan köszönöm, ha valaki segítene
-
Powerer
tag
Szerény javaslatom, hogy a VGA beszerzés, szkalpolás és egyéb témákat vigyétek át ide:
https://prohardver.hu/tema/nvidia_kartyat_mindenkinek/hsz_1-200.html -
Frozen
addikt
válasz
shteer
üzenetére
Hát pedig tovább emelkednek az árak és várhatóan még tovább fognak nőni,mert még mindig üreseke a piacok sőt már annyira ,hogy lassan a haszonlesők is elfogynak.
Alsó hangon 3060 Ti 900-1000 euro ha kapsz valakitől de már ez is fölfeé kacsingat 50-100 al.
A 3070 hát ez volt valamikor 1000 most már inkább ez is olyan 1200 környéke
a 3080 meg elfogyott szó szerint sehol egy darab ha van valahol akkor is 1700-1900 euro már németben is. De még aminek gyenge a memoria hűtése mint az FE még azokat is ennyikbe árúlják már.
És mivel egyre jobban fogy a btc,meg valószínű az eth is felfog menni egy jó darabig szerintem még ezek az árak tovább fognak nőni. És hiába emelkedik a diff ha az emelkedés kompenzálni fogja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360M i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB RAMPAGE Shiva Adata 600W
- Realme GT 8 Pro Urban Blue 16/512GB MediaMarkt garancia 2029.02.02.-ig
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy A25 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciaval
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ellesz ott az alsó slotban a 3080 alatt 

650Mh/s 792dollár
pofás

Abb. kann vom Original abweichen.€ 969,00