Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
Pontosan. Epits nekem volt omenem meghozza felsobb kategóriában. Sokkal csendesebb es huvosebb az epitett. Illetve egyedi sokminden a gepben.
Az egybeepitett gepek javareszt gagyik. Pl a dell mondjuk a 10700ra kepes gyari hűtőt tenni ugy hogy csak roncsolassal tudod cserelni. S vgak 2 ventis leggagyibbak es nincs zerofan. Altalaban egyedi tapegyseg van illetve gephaz is... Plusz tele vannak jfelugyeleti szoftverrel mint a bucsuban. En nagyot xsalodtam mindt a hpban mind a dellben.
-
Rick4
félisten
Úgy jön ki, hogy nincs beállítva. Fogsz egy okos konnektort, fogyimérőt, leméred a valós fogyit, és annak megfelelően beállítod, hogy a hiveos mit mutasson. A settings menü vége felé ott van, addig próbálgatod, amíg nem a jó értéket mutatja, nálam 12 gpu-val az okos hosszabbító 1205W-ot mutat, ezekkel a beállításokkal a hiveos 1202-t mutat. Valójában nincs lényege, mert ha itt elállítom, lehet 300W meg 2000W is.
Kérdezek én is, hiveos tud wifin kapcsolódni? Értem, hogy a kábel a tuti, de tudja kezelni?
-
Emperor_
addikt
1. Intel 1200 (5 PCIe + 2 M.2 van a választott lapon.)
(Új belépő vagyok, idén februárban. Barátomnak több gépe van nála a 2-es preferált. Kivéve egy CPU bányászatra is használt. MOBO-t, mert azon csak 3 db PCIe csati van.)Egy részt nem igazán volt megfelelő CPU+MOBO (használtan sem, azok árai is az egekben voltak) 2021. februárban, meg a jó lesz az még az asztali gépbe alapon
mentem erre felé .
-
Frozen
addikt
Alapjáraton kb 40-80w korul fogyaszt egy rig lap+ram+ssd+ a cpu huto rajta
Konektorból mérve..
6 kartyat elbir maga az specko rig lap ami sok pcie 1x tartalmaz nem ismerem hogx mennyit eszik. De egy dologból kiindulhatsz egy energi takarekos cpu kb 35w + a lap meg a tobbiQ765
Ez attól függ,mert egy 1200 tapra soman ranyomhatsz pl 6 db 3060ti kartyat es meg marad tartalek is. ( Ezt meg kiszolgálja egy gamer lap es egy kis tdps proci) -
omfgk
veterán
Founders 3060Ti/3070/3080 non LHR. Az is volt és az is maradt.
Founder 3070Ti/3080Ti LHR, szintén az volt, most is az.Ez kavarta meg a fejekben ,hogy most mi az LHR és mi nem.
Hogy a kezdeti kártyák non LHR kártyák maradtak a Founders Edition esetén. Ott nem módosított semmit az NV. -
-
M2-PCI elosztó nem visz áramot így ott ilyen gond nincs. GPU miningnál nincs a proci terhelve ìgy az alaplap sincs nem kell extra hűtés. Ha a CPUt is beleveszed a képletbe akkor már lesz terhelés de az általan is ajánlott gaming lapok várhatóan megfelelő VRM-el és hűtéssel rendelkeznek de egy extra légáram segíthet. Továbbra is az én véleményem az érdemesebb lenne pihentetni a CPU bányát. Egy jó proci egy kicsit drágább lap kicsit nagyobb táp egy jó hűtő símán elvisz egy kétszázacskát abból meg éppen vagy majdnem betehetsz mégegy VGA-t amivel lehet tőbbet keresel. Proci 100% járatása is nagyobb amortizáció bár nem tudni pontosan mennyivel. Meg hol megéri vele túrni hol nem. Legalábbis én így látom.
-
Az én tapasztalatom számítasaim szerint tudom neked ezt javasolni. Intel talán jobb bányára az alaplap proci árak elérhetőség alapján. Ha nézegeted árukeresőn a lapokat nézd a képeket és hogy hány PCI-e és m2 csati van. Annyi vgat tudsz rátenni elméletben. M2-pci átalakító kell. Nekem is van 3+ évesek jól bírják. Ha meg van a kinézett alaplap gyártó honalpján megnénzed jó lesz e neked ha nem tudod akkor alaplapos topikban rákérdezel ha nincs kedved megrendeled és ha nem jó elálással visszaküldöd. Z Intel lapok tutira a B Intel lapok is igen valószínű támogatnak 6-8 vgat. Pl. B460 Tuf Gaming az 5et tud alapból +2 M2. A pci elosztók elég drágák abból a pénzből inkább drágább lapot vennék már. Egy drágább lap a saját pci csatikkal talán stabilabb és hosszabb élettartamú is mint egy olcsó hurka lapot elosztózni. Eladni is könnyebb. Szóval olyanra mennék rá még ha drágább is ami elosztózás nélkül tud 5-6-at. AMD oldalon jellemzően a X370 470 lapokat érdemes keresni. Biosban ABOVE 4G bekapcsopni és pci-e gen1 re állítani. CPU bányát én hanyagolnám. Drága proci nagy értékeséssel nehéz hűtéssel kicsi és bizonytalan, gyakran ingadozó hozammal. Ha már a vga bányával sínen vagy és kijön a matek lehet meglehet próbálni X370 470 lapban Ryzen 3900X procival.
-
BeZol
őstag
pci-e elosztót is használhatsz, és akkor 1 helyre mehet 4 kártya.
Negatívum az lehet amikor m.2-be teszel vmit, hogy olyankor a sata-portoknál 1-2db-ot ki szoktak ütni, ergo olyankor ne oda tedd a satás ssd/hdd-det (adott alaplap manuálját el kell olvasni ezügyben).
Ha meg vmi nem akar rendesen működni, akkor lehet h adott alaplap bios-ában kell vmiket állítgatni.
Én még nem mentem 8 kártya fölé, de pl. nálam a szitu így nézne ki:
- 3db pci-e slotom van (ami ha mind3 megy akkor x8-x4-x4-ben futnak), ide mehetne 3x4db riser --> 12db
- 2db sima pci slotom van --> 2db
- 2db m.2 slotom van --> 2db
----> Elméleti síkon 16db kártyát is pakolhatnék az alaplapra, de kétlem h működne, mert 10-12db kártya után szoktak elvileg problémák lenni, vagy alaplap nem kezel 1db pci-e elosztónál többet, szóval nem tudom.Gyakorlatilag szépen elférne minden kábelügyileg, úgyhogy csak kéne még1 rigkeret, 2db táp, 2db tápindító, 8db riser, 2db pci-e elosztó, 2db m.2 riser és 8db videókártya
Mivel a fenti bővítés nem fog megtörténni, így nem tudom, hogy egy anno felső kategóriás Z370-es lapnak hol lehetnek a határai ilyen szempontból, de kétlem h kezelne 16 kártyát.
-
BeZol
őstag
Én nem tudok róla, hogy lenne kimutatható különbség, de ahogy írtam, ha már úgyis ott egy alaplap + memória + proci a gpu-k miatt, akkor lehetne cpu-bányasztra megfelelő konfiggal nekiveselkedni, mert helyügyileg a procihűtőt és az extra stick memóriát leszámítva kb. ugyanaz, ha a tápodban még van szabad kapacitás, tehát mint "helykimaxolás": tökéletes.
Nem mondom, hogy megéri, mert pl. nálam az 5950X 4.0GHz-en 124W-ot eszik, 2x8GB 3667MHz CL14-15-15 memóriával termelt 15.600 h/s-al, 4x8GB (ill. korábban 2x16GB-al is) esetén pedig 17.100 h/s-al. All core 4.5GHz-et a 420as AIO-val sem tudom tartósan lehűteni (durvábban befűt kb. +10fokkal mint egy cinebench!!!), egyébként benchmark erejéig 21-22ezer h/s-ot is tudok produkálni 250W feletti fogyival.
Ha pedig rákeresel h most épp a mai nap a 17.100 h/s 124W mellett mennyit hoz, akkor 0.65 ill. 0.78 USD per nap az áramktg. után, szóval napi bő 200 Ft-okról beszélünk csupán.
Ha a korábbi csúcsokhoz visszamennek a cpu-coinok, akkor napi 400-500 FT-okról beszélünk, és akkor pl. az általam áprilisban 300ezer Ft-ért vásárolt 5950X május eleje óta havi 12-15ezer Ft-ot termelgetett, tehát most járnék ott, hogy a proci már csak 225ezer Ft-omba került(ha épp csúcson lenne az árfolyam, de nekem gamer-gépben van a proci, ill. fut rajta 5 virtuális gép is, úgyh jóideje nem is használom cpu-bányászatra, mert kihasználom másra az erejét)
Ugyanakkor én úgy tudom elég szépen mennek pl. a 3900X-ek (13,5ezer h/s azt hiszem és 120-140ezer Ft-okért voltak pár hónapja hardveraprón, de nekem valós tapasztalatom nincsen!), azok nem is drágák, én biztosan azzal építenék dedikált cpu+gpu-bányász riget, és mivel alulfeszelve használod a procit, nem kell hozzá nagyon durva alaplap sem.
-
Normál lapot érdemes venni amin van 5-6 pci meg 2 m2 foglalat. Ebbe így 7-8 VGA fér. Szerintem a mining lapoknál sincs semmi extra felkészítés. Annyi hogy extra áramot adhattsz neki ami tök felesleges mert már évek óta a risert közvetlenül tápláljuk. A normál lapok is bírják a gyűrődést sok 3+ éves lap dolgozik, de ott a 36 hó jótállás is. Ilyen lapot már 30-40ert kapsz ami gyorsan megvan magyar garis és eladni is könyebb ha úgy alakul.
Amúgy se érdemes 8nál többet tenni egy rigbe. 1m hosszú riggel operálok egy ilyenbe 7-8 kártya érzi igazán jól magát szellőzés szempontjából. Kábelek is így pont elérnek mindenhova. -
k1raly
aktív tag
Én a helyedben olyan alaplapot választanék amin van 6 pcie meg 2 m2 foglalat akkor könnyen megvan oldva a 8 slot, továbbá nem kell 80-100eért alaplapot venned. ryzen3al raktam össze több gépet de 2-3 vga felett random elment a gép offlineba több esetben, ennek a megoldását a napokban találtam meg hiveos fórumon, úgyhogy mostmar ez sem okoz problémát ami miatt inkább intelt vennék.
-
Sata is megpróbálja leadni a 75W max olvaszt meg éget amit tud. Satára max úgy teszünk ha kimérted az adott kártya mennyit vesz fel riserről és jóval kevesebb 20-30W környéke. Méginkább úgy, hogy Y elosztót használsz és 2xSata táplálja a risert. Továbblépve meg inkább sehogy. Ott a molex meg a PCIe. Ha nincs elég lehet gyártatni apróról 2-3e ért.
-
MPowerPH
félisten
Banyara foloslegesnek tartom egyebkent. De nem volt mas kartya kaphato, ebbol meg egyszerre elhozott 12 -ot. Ki lehet szamolni, naponta mekkora kieses, ha az a 12 kartya csak 1 honap mulva kezd el dolgozni. Es nala nem megy a klima sem, sokaknal azert a szoba, ahol a banya van, az aktivan hutott, ami nem keves penz. Kiszamolhato, hogy a vizhutes felara, ami kimerul a radiatorokban es a pumpakban, eleg gyorsan megterul.
Es meggyozodesem, hogy hozza tartozik a topik temajahoz. Az, hogy frozen -nek fogalma sincsen arrol, mi az a vizhutes, egyeni szoc problema. O a suket mint az agyu csoport kepviseloje.
-
Nem feltétlen a teljesítmény növelése volt a cél. Nem akarom az utolsó cseppeket is kifacsarni a kártyából. Eleve a 3080 esetén tudna kb 2Mh/s-et még ha bírja az 1500-at.
3090 már más tészta, azt meg fogom nézni, mert ott a jelenlegi 122-123-ról van esély 129-130-at elérni ha bírja a memória de eddig nem akartam kínozni. -
Dare2Live
félisten
Rosszabb ROI, ld képet sok munka, egy vmi adja meg magát komoly gondot okozahat....
Szerver vonalon mozgok ott is lényegében nem létező dolog a vízhűtés. Sztem még nem is láttam, pedig ott nem probléma, hogy +2000$al drágább.
Ahogy én látom a víz a jól néz ki, sok szabadidőm és fölös pénzem van réteg hobbija. Igen én is kipróbáltam.
-
-
törölt tag
Igen, garanciavesztéssel járhat, de minden esetben jár azzal. Egyébként csak az a biztos, ha megkérdezed az adott bolttól/gyártótól (annak függvényében, hogy a boltnál avagy közvetlenül a gyártónál fogod-e garanciáztatni), mert utána erre a válaszra tudsz majd hivatkozni, ha esetleg később ebből problémáid származnának garanciáztatás esetén.
-
Akkor miért tart olyan sokáig a szinkronizáció?
Mert egy p2p hálózatból kapod meg az adatokat, ráadásul a legtöbben NAT mögött vannak, és portforwardot sem állítanak be, így aztán pláne lassú lesz. Az LTC blockchain mérete jelenleg nincs 2Gbyte, ha 3 nap alatt tölti le a kliensed, akkor kiszámolható, hogy az mennyi kbit/s (minimális). Illetve a letöltés után napi szinten amennyi plusz blokk jön hozzá, az kb. elhanyagolható mennyiségű.
-
törölt tag
Bitcoinnál úgy volt, hogy a nagypofájú cégek (főleg Amerika) ígérgették a korai megjelenést. Húzták, halasztották a dolgot, amíg nem idén év elején jött két kínai, nevükön a Bitfountain-féle ASICMiner és a BitSyncom-féle Avalon és taroltak mindent. Lehet, itt is így lesz. Kína beizzítja magát, mi meg csak pislogunk, hogy a GPU-ink ugyanúgy semmirekellővé váltak Litecoinban, mint idén Bitcoinban.
-
Ott egy lassú átmenet volt, miközben biztos hogy kerültek be ASIC-ok a rendszerbe, csak éppen nem azoké akik preorderelték
Másrészt pedig van már kitaposott út, nem csak technikai, hanem üzleti tapasztalattoka is, szerintem nem fog olyan sokáig tartani fejlesztés/szállítis mint a BTC-nél a kezdeti időkben.
-
törölt tag
Akkor lelövöm a poént. Már fejlődnek a célhardverek. Hogy mi lesz belőlük, az majd elválik, de az tény, hogy fókuszt kapott a dolog az utóbbi időben.
Alpha Technology
Sluice Bit
Crypto IndustriesEgy negyedikkel meg éppen e-mailezek, akinek nem konkrétan speciális litecoinbányász a fő profilja, de elég erős hardvert épített, ami szerintem alkalmas lenne rá.
-
Nem befolyásolja, minél olcsóbb legyen, és minél kevesebbet fogyasszon.
A rendszermemória kapcsán egyébként a cgminer dokumentációja említ egy 4GB-os ajánlást, de igazából nem nagyon magyarázza meg az okát, és a gyakorlatban sem látszik a dolog. Nálam pl egy kétkártyás rendszer operációs rendszerrel, cgminerrel, tokkal-vonóval 800-1200Mbyte közötti memóriafoglaltságot mutat átlagosan (természetesen nem csinál mást, csak bányászik).
Szóval ha nagyon tartani akarod magad az ajánláshoz, akkor egy bármilyen 4GB-s config megfelelő, amibe belemennek a kiszemelt GPU-k. De ha éppen csak 1db 2GB-s memóriamodult sikerül kukázni hozzá otthon, akkor sem fog összedőlni a világ, és nem lesz szerintem kisebb hashrated.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával.
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ BONTATLAN 2024 APPLE IMAC 24 Legújabb iMac 24 M4 Blue magyar billentyűzet gari Azonnal Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 48TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v3,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- 4/8/16 Gbps FC HBA-k, transceiverek készletről (áfás számla, 1 év garancia)
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest