- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
SSD-re a JFS fájlrendszer is ajánlott BFQ scheduler-rel, de igazából ext4-et használ szinte mindenki.
Jól mondtad a swap fájlt amúgy, de nem értem honnan olvastad, hogy az gyorsít valamit. Annak nem az a dolga, persze nem tudományos alapon lehet mondani, hogy quasi gyorsít, ha elfogy a fizikai memória, de ez már filózás csak.
BoB
Az a könyvlista ott van már kb egy éve is, jó sokan kattinthattak rá eddig!
Nem volt kipipálva a blogbejegyzésnél, hogy publikus!
Köszi, hogy jelezted, legalább egy ember már nézegette az Összefoglalót rajtam kívül is!swap helyett most nemrég próbáltam ki a zram-ot, egyből kettőt csinált (2x1GB) a rendszer 4GB mellé.
-
1.) - SSD - elég ha a / particiót rakom SSD-re, vagy a /home is sokat számít?
/home is az SSD-n szeretne lenni, minden dolog konfigja ott van, ha keresgélni kell azon az úsállaton, az lassabb, mint az SSD-ről
2.) - másik file rendszer - A velociraptor nagyon gyors winyó, de nálam mégsem annyira. Lehet, hogy az EXT4 fogja vissza?
Az ext4 nem fogja vissza, ez a relativ lassúsági érzet nem lehet emiatt.
3.) - egyéb - pl. swap-nak van értelme 16GB Ram mellett, ha eddig még nem fogyott ki komoly felhasználás mellett sem?
Sosem értettem, hogy egy winyón lévő file hogy gyorsíthat, de meggyőzhető vagyok.Nincs jelentősége a swap-nak, ha nem hibernálsz. A második mondatod nem értem, milyen fájlról gondolod, hogy gyorsít?
-
nOvOp
senior tag
Az importálásra amúgy megtaláltam a választ ezen az oldalon (hátha valaki keresné), de így is első körben az UFRAW-t nyitja meg, majd ha ott leokézom, akkor már csak a GIMP marad a képpel együtt.
Próbáltam összehasonlítani két képet szemre a két programmal és 1:1-es aránynál, és mintha valóban a darktable több részletet tartalmazna. Akkor keresgélek a darktable-hez leírásokat, videókat. Köszi.
-
Rimuru
veterán
Nekem ugy van csinalva hogy alt+shift-re valtok a megadott kiosztasok kozott, tehat ha ékezeteket szeretnék akkor váltok, ha nem kell akkor meg visszavaltok angolra.
ideiglenesen igy lehet megcsinalni:setxkbmap -layout us,hu -option "grp:alt_caps_toggle"
Vonatkozo Xorg config:Option "XkbLayout" "us, hu"
Option "XkbOptions" "grp:alt_caps_toggle"Azt hogy lehet-e pl altra ugy bindelni ahogy szeretned nem tudom, ilyenre nem volt meg igenyem.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az X11 80 valahányban született meg, azóta fejlesztik. A Wayland 1.0 meg 2012-ben jelent meg ás jelenleg is work in progress állapotban van. A DE-k és az appok portolása, Waylandre felkészítése sem fejeződött még be teljesen, talán a Gnome3 jár az élen ezen a téren.
Ezért javasoltam, hogyha minden faszán megy X11 alatt, akkor egyenlőre használd azt.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
SMPlayer, VLC, Bomi, ezek normális lejátszók, amik rendesen használják a gpu-t.
Én személy szerint az SMPlayer-t favorizálom, a VLC felülete nekem kusza, a Bomi meg billentyűparancsokkal működik, ami barátságtalan nekem.
Viszont ezek mindegyike normális infót ad a terminálban.
A Wayland meg jelenleg még nem végleges. Ha nincs gondod X11 alatt, akkor használd azt szerintem.
-
Dave™
nagyúr
KDE-hez két gondolat: erősen támaszkodik az OpenGL-re (a GUI gyorsításához használja, és általában mindenből friss kell), de van LTS ág is (azt hiszem a Plasma 5.8 jelenleg, a következő pedig az 5.12 lesz), csak Arch alatt fogalmam sincs hogyan tudod azt választani/azon maradni. Az valószínűleg nem igényli a frissebb OpenGL-t, de ez csak tipp. KDE Neon esetén tudsz választani telepítéskor, hogy LTS vagy friss rendszer legyen, gondolom Arch alatt is megoldható.
-
inf3rno
nagyúr
Nézd meg a monitort mindegyik kimenettel, amit kettőnél használsz, lehet, hogy az egyik kimenettel lesz a gond. Nekem is volt ilyenem, de nekem amikor hálózatról játszottam le filmet DLNA szerveren keresztül. Szerintem kicsi lehetett a buffer, vagy gagyi a router, nem derült ki azóta sem. A szűk keresztmetszet szóba jöhet, ha gyenge a videokártya.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Meg kellene nézni, hogy használ-e HW dekódert a lejátszód. Mivel nézel filmet? Pl. SMPlayer beállításaiban van egy performance lap, ahol lehet állítani a dekódolást. Elvileg vdpau-val kellene mennie.
Ha a lejátszókat is terminálból indítod, akkor ki szokták írni, hogy milyen codec, milyen beállításokkal indítja el a filmet, ott szokott látszani, hogy mi a helyzet a hw gyorsítással.
-
Igen, a rolling irány kell neked ezek szerint! Egyszerűbb a helyzet az új programok alkalmazásba vételével, Debian/Ubuntu alapon ez néha igen nyűgös a függőségek miatt.
Illetve a Canonical valamit tuti mókolt a 16.04-ben lévö kernellel, mert nem müxik a 13 éves rajztáblám Ubuntun.
Nincs abba sem beleragasztva az a kernel, lecserélheted bármikor.
-
Ha Ubuntut használsz, akkor egyszerűen synapticban zárolod a megfelelő verziót és akkor nem fog frissülni.
Azt hittem valami bonyolultabb dologról van szó, hogy ilyen komoly konzílium gyűlt össze a kérdésre.2 kattintás az egész....pacman konfig meg anyámtyúkja......
(#55154) Oneironauta
A 0AD nem hiszem, hogy könnyen játszható egy 5-7 évesnek,
Ezek szerint a videón szereplők még nincsenek ebben a korban szerinted? Mármint szellemileg.....
efelett a kor felett pedig az iskolában, vagy akár az utcán hall elég b+-et a gyerek...hacsak nem buborékban nő fel.
Igazad van, ha máshol is hallhatja, akkor miért ne, más is lop, miért ne lopjak én is. Nagyszerű!
(#55151) metaxx
.....elzárkózom a válaszadás elől!
Jó szöveg! Amihez nem értesz, arról nem lesz videó, értem én.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Rimuru
veterán
archwiki amdgpu pro, a kernel verzio adott (lts kernel), a tobbihez downgrading packages, itt pedig pacman config hogy ne frissitse a csomagokat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Így van. Különösen a Xorg + Kernel + vga driver / mesa trió alkot egy összefüggő csomagot, így ezek egyikéből megtartani régebbi verziót nem triviális, mert hoz vele együtt mást is.
Nem is célszerű ilyennel szórakozni, hacsak nincs rá valami erős indok. Neked miért kell ezekből régi?
-
Megéri ide járni. Persze, hogy megéri, én is azért járok ide sűrűn! :-) Örülök, ha neked is tudtam új olvasnivalót ajánlani.
Az archwiki az tényleg nagyon super, persze ha valakinek nyelvi nehézségei vannak, akkor nem egyszerű, de olyan jól meg van szerkesztve az egész, hogy én általában ki tudom silabizálni a lényeget. Persze nagyon kezdőknek lehetne akár magyar nyelvű is. No de azért vannak a guruk, hogy segítsenek nekünk.
Ez persze van, amikor csak arra korlátozódik, hogy
tags fstab vagy valami
.---mentsen az úr bennünket attól, hogy még sok olyan videót lássunk, amiben két hipernokedli óvodás idétlenkedik és felnőtt módjára káromkodik-----
-
-
King Unique
titán
A Windows telepítőknél ISO képfájl mód szerinti kiírás kell. Ellenben ez említett linuxos programok DD képfájl módban írnak, ami eleve nem jó hozzá... Sőt olyannyira nem, hogy utána a drive RAW lesz és azért akarja formázni a Windows. A DD képfájl mód szerinti írás a Linux ISO-k való. Egyébként a 8.1-nél elég akár a sima fájlmásolásos módszer is, mint az egy korábbi hozzászólásban már említve volt.
(#55092) CPT.Pirk:
Azért nem volt hajlandó települni rá, mert nem a boot módnak megfelelő volt a partíciós tábla. Legacy-ban MBR, UEFI-ben GPT kell neki. Ha utóbbi volt beállítva és aszerint bootolt a telepítő, ellenben MBR volt a lemez, akkor nyilván hibaüzenetet dobott. Ilyenkor vagy át kell állítani Legacy-ra, vagy jöhet pl. a diskpart, ami valóban destruktív. Ellenben külső programok meg tudják csinálni adatvesztés nélkül is (példa).(#55093) colomb2:
Igen, a gdisk nálam is simán átkonvertálta adatvesztés nélkül a lemezt. -
Rimuru
veterán
tags: ms-sys (EFI-n az ms-sys se kell, particio fat (esetleg ntfs))
CPT.Pirk: Ilyesmire adnam a fejem akkor viszek notit.
-
lev258
veterán
Azért írtam, mert ehhez szükséges amdgpu kerneltámogatás a videókártyához, ami a te cuccodhoz még csak experimental fázisban van, , nincs is aktiválva egyetlen disztrón sem alapból. Persze a PRO telepítője elvileg patch-eli a kernelt, vagy újat tölt le.
Na látod, erről sem írtál eddig. -
-
Rimuru
veterán
Gondolom nincs neted chroot alatt, pl igy tudod megoldani.
cp -L /etc/resolv.conf /mnt/etc/
Persze lehet azzal is, tags: archwiki, gummiboot, systemd boot.
-
nincs x86_64-efi mappa a grub-on belul:
[root@localhost-live grub]# ls
i386-pcPedig 64bites a rendszerem.
Ha megprobalom ezzel installalni, akkor ez jon:
# grub2-install --target=i386-pc --efi-directory=/boot --bootloader-id=Fedora Bootloader
Installing for i386-pc platform.
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
device node not found
grub2-install: error: cannot find a GRUB drive for Bootloader. Check your device.map. -
Rimuru
veterán
EFI-n nem igy kell telepiteni, direkt linkeltem is, [tags: archwiki, grub, install, efi, uefi]
grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=esp_mount --bootloader-id=grub
esp_mount az EFI particio, pl:--efi-directory=/boot/EFI
(igen fel kell csatolni elotte)
id utan barmi lehet tehat pl:--bootloader-id="Fedora Bootloader"
targe, ha 32 bites lenne akkor:--target=i386-efi
-
Rimuru
veterán
pl
cp -a
swap ahogy irod
ha efi bootot akarsz akkor GPT es kell 1 efi particio is. Ha van mas rendszered pl windows az nem szereti ha valtozik alatta az efi particio, ugyan azzal az uuid-al hozd letre szerintem ez megoldja ezt, es akkor siman masold vissza. Linux eseten pedig nem kell masolni semmit, chroot -> bootader install (pl grub), igy a biztos. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Rimuru
veterán
Jol erted.
LiveCD-n dolgozol.
Masolasnal fontos hogy megmaradjon minden, jogosultsagok,symlink symlink legyen, stb.
fstab: megfelelo azonositok, pl uuid-ok csereje, egyeb valtoztatas pl faljrendszer valtas, vagy particio torlese hozzaadasa, ezeket te tudod hogy mi valtozik
bootloader: config: lenyegeben mint az fstab, plusz egy mbr-be iras (pl grub-install ...)egyeb: ha valtozik mas is, alaplapcsere, stb akkor generalni kell uj kernel img-t.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Amikor ilyet csináltam, akkor kparteddel lementettem a régi vinyó partíciós tábláját meg a root partíciót 1-1 fájlba. Az új vinyón először visszaállítottam a régi partíciós táblát, majd a legutolsó partíciót ami nem fért ki, azt beállítottam az aktuális elérhető méretre. Ezután már csak vissza kellett állítanom a root partíciót.
Akkoriban nem UUID-vel voltak csatolva a partícióim hanem a hagyományos /dev/sda... módszerrel, így semmi további dolgom nem volt, kérdés nélkül indult a rendszer az új vinyón. Egyedül Windows kellett újrarakni az új vinyón, annak nem felelt meg ez a módszer, de hát az Windows...
-
Erre a gépre tökmindegy, hogy milyen rendszert raksz, a network stack futtatása fel fogja zabálni a teljes processzoridődet, pláne a gigabites cucc. Karakteres szövegszerkesztésre jó egy ilyen gép, másra nemigen...
DSL ráadásul annyira régi, hogy nem is biztos, hogy felismeri az újabb hardvereidet. Ha mindenáron ezen a gépen akarod szivatni Magad, akkor Tiny Core Linux.
-
McSzaby
őstag
Ha ilyesmi szervert tervezel, akkor szerintem nézz rá a ClearOs-re. Egy átjáró/fw disztrónak készült. Webes felületen elég jó grafikai segítséget kapsz és kb. bármit összetudsz rajta csak kattintgatni. De előtte próbáld fel virtuálisba. Mondjuk a 2gb+s pd lehet kevés neki,de a webes guinak koszonhetoen nem eszik szinte semmit, de lehet meg az 2gb is elég neki. Alapban cli,de megis ott a web,vagy akar ssh-n menedzselheted siman. bocs,telorol..
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mifelénk 200-500Ft egy egyszerű router a vásárban.
Arról fogalmam sincs, hogyan kell szétosztani a netet több hálókarira, de gondolom van erre általános megoldás, azt meg egy karakteres disztróval meg tudod csinálni azon a régi gépen.
pc-user: mivel a gyári driverek zárt driverek, alapból a közösségi nyílt, de gyengébb képességű driverek vannak betöltve. Ezért kell a zárt driveres opcióval indítani.
-
McSzaby
őstag
Én épp egy 7zip programot futtatok, amiben 3 gb-t akarok kitömöríteni, közben megy a youtube,facebook,torrent és ugyebár ide is írok, mindezt egy 1,4 Ghz single core-s Intel M-s prociról. Ez XP alatt azért nem menne ilyen akadás mentesen.
Zsíros a Manjaro.
(Nem, még mindig nem CPT.Pirk második regje vagyok.
)
-
ViZion
félisten
Peppermint OS, Lubuntu de felturbózva
-
rtom
senior tag
"hogy állítom be, hogy a KDE helyett a másik töltődjön be?"
Ez a desktop managertől függ, én az xdm-et és a gdm-et (ubuntu alap) ismerem, előbbi kézimunkás, utóbbi több erőforrást igényel, de egyszerűbben testreszabható, loginnál választható, hogy melyik sessiont indítsa. A Yoper mit használ?
"az átállítás után "marad" a memóriában KDE alkatrész?"
Nem kéne maradnia, a különböző ablakozók különböző forrásokat használnak, máshol van az autostart is. Egy idő után úgyis letörlöd a KDE-t és akkor nem lesz kérdés
-
rtom
senior tag
Ha csak a már említett 3 alkalmazás futna a gépen, akkor a "legkönnyebb" ablakozó is elég neked, ha van kedved kicsit kézzel bütykülni: openbox, icewm. Előbbi van nálam is, egy P3 933 MHz gépen, még az lxde-nél is gyorsabb.
A memóriafigyelésre és conky-t használok, torrentre transmission (ktorrent nálam kifagyott, ha szakadozott a netkapcsolat)
-
Vladi
nagyúr
Nálam egy qbittorrent régebbi változata megy kb ilyen gépen, csak 128 megával.
Ubuntu 7.04 van rajta. Kicsit lassú, de letöltés közben 80megát eszik 40 mega swappal. Proci meg 10-15%-on.KDE-t nem javaslok. Kliensnek jó még a transmission vagy a deluge. Esetleg rtorrent. Kicsit munkás beállítani, de alig eszik valamit és van hozzá pár webui.
memória:
htop progi, vagy free parancs. Ezek konzolosak. -
rtom
senior tag
A felsoroltak közül nekem a KDE meg a Ktorrent hangzik elsőre soknak, de hozzáteszem, LiveCD-n kívül még nem használtam. Saccra +512 Mb elég lehet neki. De miért akarod elkerülni a swap használatát? Sebesség vagy HDD kapacitás miatt?
Összehasonlításként: mostani Ubuntu cli + openbox rendszerem megnyitott pcmanfm-mel, ff 5 tabbal, transmission-nel és wine + totalcmd-vel 160-180 Mb RAM-ot eszik.
-
Vladi
nagyúr
Te linkelted feljebb, az alapján.
dynamite rocketfuel velocity jah és core.Ha már apt-get akkor megteszem tippjeim:
nézd meg a/etc/apt/source.list
fájt. Vagy valami hasonló.
Utána:
su -
apt-get install synaptic
synaptickeress rá a compiler szóra.
Amúgy meg mi a tar.géza amivel nem boldogulsz? Titok?
-
Vladi
nagyúr
Nem létezik, hogy fordító nélkül adták azt a disztrót.
Valahogy tedd fel a fordítót, akkor fog menni.Ahogy néztem 3 tárolót használ. Azokhoz hozzáférsz?
A .srpm az a csomag forráskódú állapotban. Tehát a forrás és a fordításhoz és konfiguráláshoz szükséges beállítások, utasítások.
Amúgy meg: csomagkezelés. Ezt nézd át. A fordítók a development csoportban lesznek.
Szerintem lesz rá grafikus csomagkezelő, tipikusan synaptic.Hátborzongató. apt-gettel működő rpm alapú disztró.
-
rtom
senior tag
Valószínűleg nincs C++ fordítód. Ha ubuntun lennél, akkor azt mondanám, hogy
sudo apt-get install build-essential
, de nem tudom, a disztródban van-e ilyen. Úh. ezekkel kellene próbálkozni:
g++ ; gcc (vagy gcc-c++); libc6-dev; libc-dev; makeEgy letöltőgépnek olyan disztró, ami alig van dokumentálva, kevés a felhasználó és a fórum aktivitás is 0?
Felteszel egy Ubuntu vagy Debian minimal/net install-t + X +samba+ a letöltéshez szükséges alkalmazás. Az egész rendszer elfér 1 Gb-n
-
rtom
senior tag
Ugyan még nem hallottam a Yoper-ről, de így beleolvasgatva akár használható is lehet ("optimized for performance"). Bár gyanús, hogy a fórumában az utolsó post kb. 2 hónapos...
Itt találtam egy hozzászólást, hogyan tudsz hozzá srpm-et csinálni, és hogyan telepíthető.
Szerk.: szerintem az igazi linux a Debian meg a Gentoo, de ez a kettő nagyon jól van dokumentálva, úh. valszeg hamarabb megtalálnád ilyen jellegű kérdésedre a választ.
-
rtom
senior tag
Én abszolút kezdőként nem javasolnám a Gentoo-t, valószínűleg sok problémába fogsz belefutni, amire nem találsz azonnal megoldást, és ez elveheti a kedvedet.
Szerintem Ubuntuval érdemes kezdeni, aztán egy minimal install-ból/Debian netinstallból felépíteni a rendszert, és csak ezután a Gentoo. Én a második résznél tartok, de csak hobbyból szórakozom vele, ha te komolyan tanulni akarsz, akkor egy lépcső akár pár hónap alatt letudható.
Tudom, a Gentoo-sok azt mondják, hogy minden nagyon jól dokumentált, de ha valaki nem ismeri a bash parancsokat, vagy nem tud egy xorg-ot konfigurálni, akkor hamar beletörik a bicskája, és csak a fórumokat bombázza kérdésekkel, amitől mindenkinek tele a .... hócipője. Ha még a gugli-t sem használja / nem tud angolul, akkor végképp
-
VladimirR
nagyúr
bar en klinikai eset vagyok, de en debian-nal kezdtem, total nullarol, majd kesobb beujitottam melle gentoo-t is (raadasul hardened-et)
mindket esetben tavolrol, egyik gepen sincs monitor/billentyuzet, igy grafikus felulet sem, megis, kis utanaolvasas itt/ott (gentoo handbook, gentoo-wiki), s egesz jol el lehet boldogulni velukszerk.: ez meg itt a fenti link helyesen
-
dr_strange
senior tag
Virtualbox megy gentoon. Vagy forditva gondolod?
Ha nincs valami egzotikus hardvered es pontosan koveted a kezikonyvet (es nem szorakozol a bugos grafikus telepitovel), akkor jo esely van ra, hogy fog az a Gentoo mukodni, legfeljebb utana idobe telik, mig testre szabod, beallitgatod, ujraforditod stb. Csak ne szegyellj olvasni elotte, meg vannak Gentoo-related forumok stb. ahol lehet kerdezni (lasd alairasom).
-
-
dr_strange
senior tag
Hat nem tudom, en nem tokolnek Sabayonnal, ha egyszer a Gentoo tetszik. Ha egyszer ugyis ott lesz a gepen a Windows es a wubuntu is, mit veszithetsz azzal, ha a Gentoot (vagy Debiant) rakod fel megis? Maximum nem fog minden rogton mukodni rajtuk, vagy nem ugy, ahogy szeretned, de amig megtanulgatod, addig is ott a masik ket OS, amin mukodhetsz.
-
rtom
senior tag
Wubival többeknek is volt itt gondja, de a döntés a tiéd, nekem 6 Gigás partíción elfér a telepített, úh. inkább adnék neki egy saját helyet. A sorrendre XP, wubi, linux a javaslatom, ha maradsz ennél a felállásnál. Azért ez, mert az XP boot manager-ét a linux felülírja, de beteszi a listába a windows-t, fordítva nem.
Kérdés: miért éppen sabayon? Csak nem a parasztvakító effektek miatt?
-
czappa
aktív tag
Hello!
http://pendrivelinux.hu/ foglalkozik ezzel a témával.
Én a Slaxot szedtem le, kipróbálni még nem volt időm. (Slax)mod.: Mint mondtam ki nem próbáltam még, de így tippre szerintem kb. minden usb-s disztróra igaz, hogy működés közben tudsz rá menteni, miért ne lehetne.
-
Az előző kérdésre megvan a válasz, de azóta van egy újabb, de sokkal fontosabb: Tűzfal beállítás.
Van a süsüben négy alapbeállítású zóna: internal, external, demilitarized, és no zone/no protection.
Nem tudom, hogy melyik mire való, bár sejtésem nyilván van róla.
Nálam a következő a szitu: internet belemegy a routerbe, amire a három gép csatlakozik. A háló FIX ip alapon megy, azonos subnet, gateway a router címe, stb.
Windows-ok között szuperul megy minden, és a linux is szépen kimegy az internetre.
A linux látja a megosztott windowsos gépeket, másolás megy.
A windows-os gépek viszont csak azt látják, hogy a workgroup-ban van egy gép, XY néven, és a Samba 3.0.xxxx-t is látom a Total Commanderben a <DIR> helyén. Megnyitni már nem tudom.
További gáz, hogy a VNC sem műxik, holott kiírja, hogy van kapcsolat, de Connection Timeout-al megszakad, két különböző progival is próbáltam. (lehet, hogy nem elég engedélyezni linuxban a remote desktop-ot)
Pingelni is tudom a linuxos gép IP-jét.Szóval a tűzfalat szeretném úgy beállítani, hogy a VNC, és a file másolás, (és később a nyomtató megosztás, valamint torrent, és a DC++) működjön, de azért kívülről se bántalmazzanak.
Remélem, elég részletes leírást sikerült adnom a helyzetről...
Köszi a segítséget előre is!
-
törölt tag
jo esellyel nem tudod leforditani linuxra, halvany remenysugar a cygwin. latni ugy megirt progikat, amik ezzel is fordulnak, de ez legtobbszor pont linux ala irtakra igaz.
a wine allitolag mar egeszen jo, erdemes lehet hasznalni, ha muszaj.
egyebkent a forrosbol egeszen gyorsan kiderul h fordithato-eminimum ifdef-eknek kell lenniuk
-
doc
nagyúr
ha máshogy nem megy, max. beírod kézzel a /etc/X11/xorg.conf-ba a megfelelő felbontásokat (hát átfutod a file-t, rá fogsz jönni hogy hova kell)
lehet, hogy a monitort nem ismeri fel rendesen, ehhez vannak a HorizSync és VertRefresh sorok, ha rákeresel a monitorod típusára + ezekre a kulcsszavakra, biztos kidobja a gugli a megoldást
de amúgy ki is számolhatod őket: a vertrefresh értelemszerűen a függőleges képfrissítés Mhz-ben, a horizsync meg ha jól tudom, a "pixelfrekvencia" (nem tudom hogy mondják hivatalosul)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Cyberpunk 2077
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Spórolós topik
- EA Sports WRC '23
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Egyedi ékszerdobozka
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest