- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warton
őstag
válasz
CPT.Pirk #83378 üzenetére
kösz.
Nem értem miért nem lehet ezt a nyelvi dolgot úgy megcsinálni, mintahogy a Firefox, Thunderbirdben van. Ott a gomb, hogy töltsön le más nyelvet, hozzáadod azt csá. Neeeem, a 30 millió libreoffice-os cucc közül bogarászd ki.Viszont számomra teljesen meglepő módon sikerült elindítanom a CD-s Doom3-at.
Sőt, még fel is patcheltem.
Persze a Lutris megint leszerepelt, egyáltalán sikerült már valakinek valaha a Lutrissal elindítani bármilyen játékot?
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #83344 üzenetére
Én meg is értem. A Canonical mindig keres magának egy saját ösvényt, amire bevonzza a követőket. Nagy hype lessz körülötte, menetelnek, me' Ubuntu életérzés, összefogunk. Csak a végére fragmentálás lesz (lsd.
nity, Snap). A 10.04 környékény a Gnome 2-vel elfogtak egy viszonylag nagy követői tábort, kialakult a csorda szellem. Bőgnek páran, meg kolompolnak még tizen. Aztán hajrá.
-
válasz
CPT.Pirk #83206 üzenetére
Igaz tele vele a YT. de a Steam deckről írjál valamit majd mert az hitelesebb, személyes tapasztalat.
Konzolozok a PSx óta, Sega, Nintendo, volt Gameboy is, igaz nem a vérprofi kőkemény játékosvonalba. Csak sajnos az éveim számával fordított arányba csökken ez a késztetés. Pont a minap a fiammal nyomtunk egy nosztalgia PS Crash team racinget emulátoron 2 kontrollerrel, mitmondjak ugyanúgy ordibáltunk meg élveztük mint 20-25 évvel ezelőtt
Erősen elgondolkodtam mikor megláttam a Steam Decket de gyorsan visszaszálltam a földre, ennyiért egyelőre kivárok meg csak porosodna a polcon, bár ez egy komplett Linux KDE pc is.
Nagyon jónak néz ki. Csak éppen most tavasszal tetőfelújítás van... és nem jó egy beázó tető alatt nyomni a gametezt hívják dilemmának.
-
Vasti74
senior tag
válasz
CPT.Pirk #83206 üzenetére
Szerintem nagyon kevesen akarnak játszani ilyen gépekkel.
Aki játszani akar, az kb. tisztában szokott lenni azzal, hogy a kedvenc játékainak mi a hardverigénye, és annak megfelelően vásárol ;-)
Amúgy a legtöbb szaki véleménye az, hogy laptopot, ha lehet, csak prociba integrált VGA-val! Ami a legtöbbször megdöglik, és a legkevesebb embernek van rá valóban szüksége, az a diszkrét VGA. -
-
-
Krystal_s
addikt
válasz
CPT.Pirk #83191 üzenetére
és májkimiki:
Tudom vannak lassú gépekre ajánlottabb disztribúciók, de olyan esetben melyiket érdemes telepíteni, amikor egy gépet csak netezésre használnak? Amikor maga a rendszer nem tűnik lassúnak, hanem a böngészés főleg médiás tartalmakkal (Youtube, Facebook...). Van, olyan amin a böngésző jobban optimalizálva van és kevesebb erőforrást igényel? pl mint mobilon.
-
Vasti74
senior tag
válasz
CPT.Pirk #83137 üzenetére
Én nem javítok itthon már senkinek semmit, a családtagokat kivéve.
Olyan gépeket tapogatnak emberek, hogy a lakásba sem engedem be! Hová tegyem?! Kesztyű nélkül hozzá sem nyúlok... Főleg, ha kell hozzá valamit rendelnem, és napokig árasztja magából a sok éves cigiszagot itt szétborítva a sarokban. Úgyhogy eldöntöttem: nincs itthon meló, annyit nem ér meg ;-)
Arról nem is beszélve, hogy az emberek azért nem szervizbe viszik a gépet, hanem inkább az ismerős kollégájának az ismerősének a szomszédjához ;-) , mert kb. ingyen szeretnék megúszni a dolgot. Pénzért a szerviz is megjavítaná... -
csixy
addikt
válasz
CPT.Pirk #83137 üzenetére
"a koszos gépüket, bekapcsoltam és kocsmákat megszégyenítő mértékű dohányfüst jött ki a gépházból elárasztva a lakást, áááh, gépházon belül meg a több évnyi összegyűlt kosz fogadott."
Amikor ügyeletben a tulaj kirendeli a Tigázos szerelőt, hogy nem megy a gáztűzhely , meg a fűtés és ilyen körülmények fogadják, akkor lezárják a főcsapot és lepecsételik az órát mondván, hogy ez életveszélyes és majd hétköznap hívjanak szerelőt és csináltassák meg,. Adieu -
-
-
Warton
őstag
válasz
CPT.Pirk #82960 üzenetére
Átfogalmazom a korábbi mondatomat. Kezdők kezében a Linux instabil operációs rendszer benyomását kelti.
Különösen igaz ez akkor, ha olyan figurák próbálják használni akiknek nem a 10éves tapasztalattal rendelkező haverjuk telepíti fel a rendszert, hanem maguk próbálnak meg boldogulni.
Amúgy meg nevessünk együtt a kezdő linuxosokon: VIDEÓ
-
-
válasz
CPT.Pirk #82973 üzenetére
Valójában a probléma az, sokan meg sem értik, hogy a Linux nem ingyenes Windows - ebből fakadóan a baj a képességekkel van, nem az igényekkel. Ők aztán jönnek azokkal az igényekkel, amelyekkel Windows-t akarnának csinálni a Linuxból, miközben nem értik, hogy ez egy teljesen más filozófia, egy teljesen más megközelítése az elvégzendő feladatoknak.
Mindettől függetlenül, ha úgy ítéled meg, hogy nem kívánatos a szereplésem ebben a topicban, szívesen távozom önként.
-
Barret001
addikt
válasz
CPT.Pirk #82960 üzenetére
"Barret001: még mindig nem derült ki, hogy milyen letöltő oldalra gondoltál ami hiányzik"
Windowsra számtalan INGYENES letöltőoldal létezik,ahol kategóriákba rendezve lehet letölteni szoftvereket.És itt a hangsúly! Kategóriákba rendezve. Van nagyon sok ilyen oldal,és mindig oda jutok,hogy linux ki van zárva...Vagy csak a lite?Csak egy a sok közül: Szoftverbázis. Aki rühelli a böngészést,az rákereshet az általa áhított egyetlen programra,mert kereső is van. Én böngészni szeretnék,mert van működő böngészőm
Végre valami működő. Mi lenne ha a Catalyst Control Centert akarnám feltelepíteni,próbáltam,semmi eredmény. Winre meg 1 kattintással megtalálom!
-
-
-
Dhampir
félisten
válasz
CPT.Pirk #82912 üzenetére
Igen, de inkább ragaszkodnék a régebben megszokott Gnome-hoz, még ha nem is tökéletes.
Más - de nem szeretnék offolni - a Linux Mint disztribúcióban rögtön be lehetett állítani a betűméretet, az Ubuntuban alig található valami, így első ránézésre a Beállításokban. Nem is tudom hirtelenjében, hogy merre találom ezt a konfigurációs lehetőséget.
------------------ Szerkesztve -----------------
Közben megtaláltam.
Egyébként az Ubuntu alapból szebb megjelenésű véleményem szerint, jobb érzés ránézni.
-
Dhampir
félisten
válasz
CPT.Pirk #82906 üzenetére
Amint látom, az omgubuntu cikke alapján csak április 21-én adják ki a friss LTS verziót.
Key events in Ubuntu 22.04 Jammy Jellyfish release schedule:
Feature Freeze: February 24, 2022
UI Freeze: March 17, 2022
Ubuntu 22.04 Beta: March 31, 2022
Kernel Freeze: April 7, 2022
Release Candidate: April 14, 2022Followed by the final release of Ubuntu 22.04 LTS on April 21, 2022.
Érdekes megfigyelés, hogy az adott hardverkonfiguráción a pendrive-ról futtatott live Linux Mint alatt a hang állítható volt, de mégsem volt hallható hang a próba során, a fényerőt pedig egyáltalán nem lehetett állítani a billentyűzetről.
Szintén live módban Ubuntu alatt szépen működnek ezek az alapfunkciók. Még töprengek rajta, de lehet, hogy mégis az Ubuntu lesz telepítve átmenetileg. Legfeljebb kicsit lassabb és kicsit "tweakelősebb" lesz a kezdeti futtatás.
-
Dhampir
félisten
válasz
CPT.Pirk #82909 üzenetére
Köszönöm szépen a linkeket!
Ahol ethernet kábellel megy, ott ritkán kellene a Wi-Fi gyors elindítása, csak esetleg a Bluetooth, amikor tényleg szükséges ez a vezeték nélküli kapcsolatot.
Főleg mobilitás közben viszont jól jön esetenként a gyorsabb, egyszerűbb, matatás nélküli wifi kapcsolódás az adott AP-hoz.
-
-
Barret001
addikt
válasz
CPT.Pirk #82874 üzenetére
Linux lite emerald? Sokat kipróbáltam,bele keveredtem...Asszem ez az.alapértelmezetten egy sárga madártoll volt a háttérkép közepén. Már sikerült a magyar billentyűzet is! Eddig minden sikerült,megyek sorban...most virtuális billentyűzet kellene,szeretek egérrel írni.Azt magamtól még nem találtam meg.
-
-
Warton
őstag
válasz
CPT.Pirk #82854 üzenetére
Próbálkoztam más distrokkal dettó nem sikerült működésre bírni, aztán próbáltam az USB sticket egy másik laptopba dugni hátha ott működik és csak a biosba fákkoltam el valamit (nem tudom mit, mert beállítási opció kb. nulla). Másik gépben se működik.
Két USB-vel is próbálkoztam és most már kb. mindkettő halott. Windows javítaná bedugás után, de nem tudja). Az egyik egy régi gagyi cucc azon nem nagyon csodálkozom, bár eddig gond nélkül ment, viszont a másik egy 8GB nullkilóméteres Maxell. Nem tudom, hogy a flashelés vágta őket tönkre (nemhiszem), vagy már eleve a végüket járták.
Mindenesetre érdekes, eddig kivétel nélkül mindig DVD-ről telepítettem linuxot és sose volt semmilyen gondom a telepítéssel, USB-ről viszont úgy látszik képtelen vagyok rá per pillanat.
Legalábbis, amíg nem veszek még egy harmadik USB sticket.
Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek, inkább az utóbbi.
-
Kacsasült
tag
válasz
CPT.Pirk #82788 üzenetére
I3 4005u, 8gb ram 1600mhz...youtube oldal furgen mukodne linux minttel? N2830 celeront csereltem le, mert az mar nagyon lassu volt a bongeszok folyamatosan novekvo eroforrasigenye miatt...
Igen mpc-hc. Vlc-t ismerem az nem kompatibilis? Minimal rendszerigenyu bongeszok kozt mi ajanlott, korabban probaltam parat, de mar nem emlekszem mi volt a problemajuk a dizajnon kivul
-
-
Kacsasült
tag
válasz
CPT.Pirk #82764 üzenetére
Mik az alternativak? Nekem furge mukodes, 264 kiterjesztes, normalis kinezet ami fontos. Pár oldalt latogatok csak, kozuluk a youtube nagyon eroforrasigenyes. Mozillat, chromet kerulom. Edge, opera szimpatikus. Ilyen mini bongeszoknek nem tetszett a windows98-as kinezetuk, de lehet van koztuk megfelelo, amit nem ismerek
-
-
lev258
veterán
válasz
CPT.Pirk #82740 üzenetére
Az egyik probléma az EAC-kal, hogy Windows-on van egy kernel oldali driver része is. Linuxon ez problémákba ütközik. Zárt kód nem lesz a kernel része és Nvidia jellegű zárt drivert, ami beleforgatja magát a kernelbe, pedig nem egyik napról a másikra fognak összehozni. És folyamatos támogatást, javításokat is kellene biztosítani hozzá. A custom kernel-t azért írtam, mert abba beleforgathatnák, de a támogatást nem ússzák meg akkor sem (viszont így a Valve-val is szoros kapcsolatot kellene ápolniuk). Szóval nem éri meg a dolog (sok játékos esetén sem), csak ha teljesen új alapokra helyezik az anti-cheat rendszert.
-
válasz
CPT.Pirk #82652 üzenetére
Egy darab 2lemezes NAS-ban volt 2db HDD, két különálló kötettel. Az egyik Volume1 a másik Volume2 néven, de hogy melyik hdd melyik volt nem tudom.
Így volt benne 2x1,3TB tárterület. [kép] [kép] Ez egy olcsó Synology nas volt, csak ext4-et tudott, de mivel már elmúlt 11éves ezért nyugdíjaztam (lassú volt). Lemezek állapota tökéletes volt. -
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #82630 üzenetére
CPT.Pirk , fecus
Köszi!A Jami csevegő appot szeretném telepíteni (Debian Testing) alábbiak a hibák:
Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
jami-daemon : Függ ettől: libjsoncpp1 (>= 1.7.4) de az nem telepíthető
libqt-jami : Függ ettől: libdouble-conversion1 (>= 2.0.0) de az nem telepíthető
Függ ettől: libicu63 (>= 63.1-1~) de az nem telepíthető -
Sokimm
senior tag
válasz
CPT.Pirk #82556 üzenetére
A Debian oka a DMA (direct memory access) nVidia quadro és grabber kártyák közti PCIe lane kommunikáció tanulása, erre van driver-ük.
(ez is opció majd, az adatfeldolgozás terén, mindenre is próbálok gondolni, ne legyen 3 féle oprendszer a fejemben, mit, hogyan hol kell tákolnom)
Mindenki másnak köszönöm a hsz-eket, nagyon jól látjátok a "vágyam", adtatok elég sok hasznos infót, most az olvasgatás időszaka jön!
Ezer hála! -
gregory91
senior tag
válasz
Ahogy nézem a kérdező írásaiból hogy az a kérdéses gép nem igazán fog internetet látni(sőt lehet nem is fog),így hosszú távon offline megoldásokban gondolkodik.Rádióamatőrködés szempontjából van egy célhardvere amit használni fog folyamatosan.Gondolom a böngészőre is azért lesz szüksége mert azon használja a webes alapú SDR-rt amivel a célhardvert elérné.Szerintem ilyen irányba kellene gondolkodni az ő esetében.
-
törölt tag
válasz
Bólogató, egyetértő "szmájli".
Szerintem onnan kéne kezdeni, hogy most milyen hardver áll a rendelkezésére. Arra egy jó OS és arra mit lehet felpakolni a rádiós cuccaiból és azt hogy lehet kitolni egy off line telepítőbe.Ebbe bele lehet gyógyítani az egyéni futtatható állományait is.
-
-
-
K0zm0
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #82384 üzenetére
A memtest feldobott 9 hibát, a SMART test rendben volt. A journalt átnyálaztam az elített időpontban rendes leállítást logolt. Összehasonlítottam egy másik szabályos leállással és a paraméterek hajszálra ugyan azok voltak.
Meglehet, hogy valamelyik RAM be fog dögleni?Még a túlmelegedésre gyanakodnék, de néztem, hogy normál használat mellett nem megy 55 fok fölé. (A pasztázás azért már elkelne neki.)
Esetleg még a grafkarira gyanakszom, mert emlékeim szerint sem induláskor sem leállításkor nem volt "villanás" a kijelzőn azelőtt. A lényeg hogy az adatokat leszedtem róla, biztos ami biztos. -
K0zm0
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #82384 üzenetére
Azt az ablakot sajnos nem fotózták le, úgyhogy nem tudom.
Adatokat lementettem, most fut egy memtest de az rögtön szemet szúrt, hogy 64 fokos a proci. Valószínűleg már újra kellene pasztázni.
Utána nyomok egy SMART-ot is, de emlékeim szerint ez már a második HDD ami benne van mióta megvan. Valószínűleg tele lesz "old age" értékekkel. -
K0zm0
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #82376 üzenetére
Elindítottam a gépet, gond nélkül felállt a rendszer, de nem logolt semmit. Gondolom nincs beállítva a configban, hogy kernel panicnál csináljon bejegyzést. (Legalább is valami ilyesmire akadtam a neten.)
Jelenleg lementem az adatokat mielőtt nekiugrok diagnosztikát csinálni, meg kernel frissíteni. Annyi még kiderült, hogy dobott nekik valamilyen ablakot, hogy "lassú a rendszer, akarja-e gyorsítani"!Ilyenről még nem hallottam Mint-nél.
Egyenlőre egyébként minden okésnak tűnik a géppel. -
K0zm0
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #82373 üzenetére
Sajnos nem vagyok a gép mellett, úgy küldték nekem a képet. Ha oda tudok ülni akkor többet fogok tudni mondani.
Frissítve nem volt, azt én szoktam megcsinálni nekik manuálisan, nehogy megboruljon a rendszer. (Egyébként már gyanakszom arra, hogy elég koros a hardware és valami kezdi megadni magát.) -
-
-
csixy
addikt
válasz
CPT.Pirk #25042 üzenetére
Nagyon tetszik ez a ramdisk játék a böngésző cash átirányítására. Már a windowsban [is megcsináltam] a google chrommal. Villámgyors a böngésző és kíméli az SSD-t. Persze RAM kell hozzá.
-
Vibalazs
tag
válasz
CPT.Pirk #82254 üzenetére
Debian 11.2.0 telepítettem. AMD video driverek alapból nincsenek benne.
Legtöbb parancs amiket kiadtam nem ismerte ezért nem futtatta.
AMD weboldaláról kikerestem a drivert letöltöttem onnan pedig ide irányított: https://amdgpu-install.readthedocs.io/en/latest/install-script.html.Amiket külön beírtam:
apt-get install xserver-xorg-video-ati
apt-get install xserver-xorg-video-amdgpu -
válasz
CPT.Pirk #82244 üzenetére
Nem, eppenhogy a fast startup a rendes leallitasnal mukodik.
Rebootnal ha leallas utani pillanatban agyonlovod a rebootot akkor tiszta a rendszer.
Ezert rebootol updeteknel is mert ez az 1 indulasi modszer amikor a nullarol tiszta lappal indul bekapcsolt gyorsinditassal is.Kollega irta hogy olvasni tudja az ntfs particiot, ez igy van de probalja irni ha egy fast startupos Win alatt van mountolva a lemez. Azonnal irja a Linux hogy nem-nem. Meg lehet eroszakolni persze.
-
csixy
addikt
-
válasz
CPT.Pirk #82238 üzenetére
Nem omlik össze, csak nem tölt be semmit.
De legalább a HP 8570p ventije ment mint az állat, úgy fogtam le, hogy ne emelkedjen el az asztaltól!
Viszont másik notin semmi ilyen nem volt és a 8570p-n lévő tök friss telepítésű Mint C 20.3 alatt is csendben működött a FF, pont emiatt nem gondoltam arra, hogy valami FF bug lenne.
(#82237) Sanyi.mTs
de ha szerinted (túl) nagy kockázatot rejt a telepítése, akkor inkább hanyagolom.
fatpingvin ft nem konkrétan a Brave-re gondolt, hanem általánosságban próbált óvni:
viszont azt hadd jegyezzem meg, ha ez nem volt világos akkor nem ajánlatos random külső forrásokat engedélyezni, simán be lehet így kapni egy malware-t a következő frissítési ciklusban
A linkelt módszerrel nyugodtan telepítheted a Brave-et.
-
válasz
CPT.Pirk #82136 üzenetére
Így van ahogy mondod, mindig van nálam mindig egy ezeréves TpLink TL-WN422G usb adapter és azzal jó.
Cak azért érdekelt a kihívás mert az utóbbi kb. 2 év alatt 4x futottam bele ebbe a lassú kapcsolat szindrómába, a melóm miatt évi 30-40 munkaterületen megfordulok. A 4-ből 3 TpLink eszköz, 1x meg Cisco, valamint előfordult Broadcom és Intel wifi klienskártyával tehát mégcsak nem is gyártófüggő a történet.
A blogbejegyzésemben is a végén nyitva hagytam a kérdést a megoldásra, Hcl kolléga írta ugyanazt a megoldást a bandwith állításra amit a neten máshol is megtaláltam.
Nálam sajna eredménytelen. -
-
válasz
CPT.Pirk #81983 üzenetére
A furcsa az hogy a gyári win8-al nem volt probléma, leszámítva a sebességét és hogy agyon volt telepítve. Mindegy, a gép éveket állt, akár mi kinyuvadthatott ennyi idő alatt állásába is. Ramot megmozgatom benne. Kukából jött céges selejtként mindenféle előéleti infó nélkül, simán lehet hogy alaplaphibás.
-
-
válasz
CPT.Pirk #81971 üzenetére
Támogatás ilyen szintű gépnél nem tényező. Csak brutál alap érintős játékoknak kell futnia, böngésző is csak az online sakk miatt kellett.
Xubuntuból nem találtam más 32bitest. (Proci nem 64bites és új korában is hulladék volt)
De ha van valami ennél kissebb prociigényű rendszer akkor kipróbálom rajta szívesen. -
-
-
-
gregory91
senior tag
válasz
CPT.Pirk #81905 üzenetére
"Chrome, és minden ami ráépül az borzalmasan rossz választás jelenleg a süti kezelésük problémás megoldása miatt."
Ez esetben az EDGE se ajánlott hiszen ráépül....bár kötve hiszem hogy a motor ennyire rossz lenne.Pl a firefox esetén volt olyan hogy a webex úgy lefagyott alatta hogy áramtalanítanom kellett a gépet.Chromium alatt - furcsálva de - úgy ment rajta hogy utána csak azzal tudnám használni.
"XFCE meg gyakran tearing-et produkál videózás közben azon a gépen, ahol más DE alatt nincs ilyen gond."
Nem tudom hogy hogyan használod de én eddig nem tapasztaltam ilyet.Gyengébb gépeknél próbáltam használni, más DE(gnome[sicc],KDE) alatt pedig vagy el sem indult a videó vagy egy állókép volt helyette. -
válasz
CPT.Pirk #81898 üzenetére
Pár éve olvastam a NetFlix topikban, hogy nem OK Linuxon a felbontás, részletekre nem emlékszem. 14"-es kijelzőre itt se kell a 4K, de 1080p azért mégis élvezetesebb lesz filmeknél, előző gép 1366x768-as volt, épp ez is volt az egyik szempont, hogy normális felbontása legyen a notinak. Egyébként meglepően jó kis gép ez a Lenovo Thinkpad A475, tetszik, bár a bivalyölő Dell Precision M4700 után kicsit fura érzés kezelni.
No szóval estefelé felrakom az Edge 20.2-t, ha jelentkezik a Csixy komám által említett Realtek kártya gond, akkor meg visszarakom a normál 20.2-t és PPA-ról felteszem a Mesa-t, nem akarom, hogy ha kinn lesz a használónál, bármi gubanc legyen. Nagyon laikus userről van szó, szerencsére a bő 3 éve szintén Mint Cinnamonnal szerelt HP Elitebook 8470p-vel semmi gondja nem volt.
A FF kieg linket köszi!
Még idén szerintem itt lesz a gép, szóval ha valami nyűgöm van, jövök.
Lecsekkolom ezt is, de elméletileg már rendben kéne lennie:
Firefox GPU kompozittállásának bekapcsolása
------------------
Érdekesség egyes gépek hardverösszetétele és a bennük lévő SSD-k jelentősége között. -
válasz
CPT.Pirk #81894 üzenetére
Tavaly decemberi a mesa a gépen. Azt mindenképpen frissíteném PPA-ból. meg akkor már a kernelt is, mert miért ne...
Aham értem, akkor lehet, hogy a 20.2 Edge verziót kéne felraknom rá, jó ötleteket mondasz, köszi! Aztán ha abban is régi a mesa, akkor jön a PPA, Edge 5.11.x kernellel indít, az elég lesz talán.
Ha esetleg Netflixezik akkor a netflix 1080p plugint fel kell tenni FF alá.
No ez új nekem, még ott akadtam el, hogy Linuxra nem enged NetFlix jobb felbontást, de ha van FF plugin, az super! Amúgy igen, van NF előfizu és ha már ez a pici gép tudja az 1080-at, akkor nyilván ki kéne használni!
köszi, ezek hasznos infók voltak valóban!
*
Megnéztem Dell-en a 20.2 Edge verziót, kernel 5.13.0-22 és mesa 21.0.3 jelenlegi állapot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest