- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
Nem w10-em van, hanem w8.1-em (szerintem még a w10 kiforratlan, a 8.1-nél meg a start8-cal kb minden fontos w7-es funkcióm megvan, így a gépházat ritkán kell megnyitnom).
Akkor kipróbálom az ubuntu 18-at elsőre.
A swap-ot azért írtam, mert azt hittem hibernálásnál oda menti a ram tartalmát, így annak a ram méretével kéne megegyeznie (ami nálam nem lenne jó). -
lev258
veterán
Valahol ott, hogy a rendszer megismerésénél is falakba ütközött újra és újra (akár csak a Grub szerkesztése), meg persze a limitált programkínálat. Rákeres a neten valami szoftverre, talál .deb-et meg ppa-t és nem tudja használni rajta. Szóval a neten ott a sok Linuxos leírás és itt csődöt mond elég gyakran.
-
Frawly
veterán
Gondolom van valami megállapodás, hogy az ő rendszerük kerül a laptopokra. Vagy valami együttműködési viszont. Én még nem próbáltam, de nem hangzik jól, hogy csak áruházból tudsz telepíteni.
Folytatva a KDE-s szenvedésem: úgy néz ki dobni fogom. Sajnos nem támogatja már a régi jó átlátszó ablaktémákat, még a Plasma5-ösök közül is sok nem működik. A bezárt progik is segfaultolnak, a Double Commander Qt-t még bezárni sem kell hozzá, segfaultot dob induláskor. Beállításokat sok programnál elfelejti. Így persze, hogy gyors és kevés RAM-ot eszik, ha mindent kivettek belőle.
-
lev258
veterán
-
Frawly
veterán
Így van. Igenis számít. A 18-as egy csomó új plugint támogat, pl. natív Netflix-plugin. Csak az egészet cseszni lehet, ha csak ilyen-olyan zugtárolóból lehet alfa-béta-git-ként frissíteni, így hiába van új verzió, ha éveket kell várni, hogy a stabil tárolókban megjelenjen. Túlzásnak tartom, hogy ennyi időt ülnek rajta egy főverzión.
-
growler
őstag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ennél egyszerűbb. Úgy tudsz telepíteni alkalmazást a kínálatából, hogy a futtatásához kellő dolgok az alkalmazással együtt érkeznek egy külön környezet formájában, amit egy az egyben eltávolít a program törlésekor.
Magyarul így egy program telepítéséhez kellő xyz csomag(ok) nem maradnak ott a gépen a program törlése után. Meg így elérhető a tetszőleges library verziók használata és a "click -> futtat -> örül" működés. -
Lacc
aktív tag
A magyarázat lehet egyszerű, az
apt search
az valójában nem ugyan az mintapt-cache search
illetve azapt
nem is egyenlő azapt-get
-tel, a szoftveráruház meg általában minden repoban keress, még az apt nem, plusz a szoftveráruház a háttérben az apt-get, apt-cache parancsokkal operál. Pontosan nem tudom, hogy melyik.
Ráadásul én úgy tudom, hogy az Ubuntusapt
lib nem egyenlő a Linux Mint-esapt
libbel.
Bár én azt mondom, hogy DNF a királynekem legalábbis biztosan.
-
Lacc
aktív tag
Egy éve még rossz volt, ököl szabály, hogy az Xorg stabilabb mint a Wayland (mai napig, Ubuntu is azt használja alapból a 18.04-nál), bár pont az utóbbira mondják, hogy több mindent támogat, mégis bugos volt.
Ha csak egy tap, vagy dupla tap (érintés) az az bal egérgomb, vagy dupla klikk funkció kell, akkor nincs probléma, de ha további gesture-k is, mint jobb klikk, scroll, multi-touch lehet probléma. Esetleg ha kis gyerek használja, aki egy másodperc alatt 10-20 érintést is lead a képernyőn, és attól néha laggolhat (bár ezt csak Iiyama monitornál tapasztaltam)
-
-
Naná, hogy beraktam, ahogy belepillantottam, beugrott egyből, hogy pár napja mit írtam a Fedorát kezdőknek javaslóknak, még mindig nem tartom a legkönnyebb kezdésnek, de el kell vonatkoztatnom az apt csomagkezelő vonaltól és akkor más nézőpontból már nem is ugyanúgy látszik a dolog.
Közben rájöttem, hogy a kezd írást végigolvasva, akit érdekel, úgyis látja a folytatást.
Szóval jó kis leírást csináltál, több ilyen kéne minden ágból, aztán a kezdők döntsék el, mi tetszik nekik, szóval igazán mi köszönhetjük neked, hogy megírtad!
Az összes rész együttvéve már talán megközelíti háborgó kollégánk igényeit is, én remélem is, hogy kipróbálja, megszereti a Fedorát és rengeteg kérdése lesz! Még jó, hogy van külön topikja a Fedorának!
#57122) colomb2
Mi van akkor, ha valaki szeret disztrót upgrade-elni? bocsi....
Én például imádok telepíteni, van, hogy Mint-ből van 8 különböző verzió és DE az össz meghajtómon és szeretem, hogy ott vannak. Már volt, hogy ez megmentett, mikor nat-olták a netem.
-
Fura volt nekem is, de már lassan megszokom, hogy a Debian is egyre szétszórtabb.....
Anno szóba került, hogy a Fedora-s írásod nem kezdőknek szánod, de nem ez a linkelt lehet az, mert ez szerintem akár simán beférne a Kezdő topik oldalsó ajánlójába is. Beraktam oda, ha nem gond neked, mivel jobban ismered az írásaidat, a többi részből melyik kezdő szint még?
-
Én már nem tudom követni a verziókat, de a Sidben benne van:
stretch-ben nincs benne valóban.
Piszok régen néztem már Debianra, a Strech a stable most, a Sid a testing, a Buster meg az experimental, vagy utóbbi kettő fordítva. (-nál még tudtam ezeket elég jól......
Most is a Sid-et gondoltam hirtelen stable-nak.
-
Nem misztifikálom, egyszerűen leírom az egyszerű, logikus tényeket. A kezdő eljut pár hét alatt odáig, hogy megjegyzi a fontosabb apt csomagkezelő parancsokat. Nem a megértésről van szó, hanem arról, hogy készségszinten kezeli a szükséges parancsokat. Attól, hogy valaki kezdőként már eljut a terminalig, nem lesz haladó.
Néha olyan érzésem van, hogy nem értitek a kezdők lélektanát, ahogy egy addig teljesen ismeretlen rendszerhez viszonyulnak. Csak nekem nem volt pingvin a jelem az oviban a régi topikosok közül?
(#56285) jackal79
Super! Már sínen vagy, csak ismerkedj tovább ezzel, amit most használsz, de úgy sejtem, te érted, amit írtam a korai váltásokról.
-
King Unique
titán
Ha más javaslat nincsen, akkor megpróbálom a riportot, mert erre nekem sem nagyon van jobb ötletem. De azért előtte még másik rendszeren is ránézek, hátha. Amúgy a home mappába csinál a telepítő egy HDSentinel mappát, amit jobb híján töröltem, illetve a menüből is el lehet távolítani. Köszönöm!
(#55990) ubyegon2:
Akkor ezek szerint nem feltétlen nálam van a hiba, ha másnál is ilyet dob. Meg mondjuk érdekes, hogy a régebbi verzió simán működik, ellenben az új nem.(#55991) berus.berus:
Használom a Linux beépített diagnosztikai eszközeit is, amik általában szintén megfelelnek a célra. De mondjuk vannak olyan esetek, amikor bizonyos infókat egyik-másik nem olvas ki megfelelően, vagy éppen az USB-s meghajtók kezelése nem tökéletes. -
-
törölt tag
Közben az Ubu szakik megsúgták, hogy 16.04-ben már nincs külön szerver kernel, szal bocsika mindenkitől...
Amikor nálunk a cégnél még Ubu szerver volt, akkor még volt külön kernel. Több különbség volt, nem preemptív volt, alacsonyabb timer interrupt frekvencia volt beállítva, stb..
Innentől viszont nem igazán értem, minek "szerver" verziót fenntartani, ott a netinstall, oszt jó napot...
-
"A böngésző biztosan pulse-t használ, próbáld meg felrakni a pulseaudio-t, bármennyire szidják, van, amikor az segít."
Arra gondoltam, ha nem megy a hang, akár ezt is megpróbálja, de nem is igazán ezzel kéne foglalkoznod, hogy aki segíteni próbál, az miért azt írja, amit. Ha nem megy vele, még mindig leszedheti, de nekem Debian 8 alatt éppen az segített.
A videós évődésetekből semmit nem tanultam, csak zavart. Simán mehetett volna privátba. Míg az általad lelőtt systemd beszélgetésből sokat tanultam(és lenne még mit!)
Jogos, törölve is lett a zavaró rész. A systemd-s beszélgetésnél javasoltam csak, hogy ne a kezdők topikjában történjen, mivel van még OFF és Haladó topik is. De ha szerinted ez kezdő téma, akkor folytassátok itt, minden résztvevő nagytudású Linuxos, biztosan én értelmeztem rosszul, hogy hol a határ a kezdő és haladó meg az off között, legalábbis a systemd esetében.
Amúgy köszönöm, hogy már másodikként felhívta a figyelmem arra az off-threadra is, majd átnézem azt is és az offokat kimazsolázom.
-
kmisi99
addikt
Persze tudom, jelen esetben az lehetett a gond, hogy a \\server\ re én root ként beléptem, és a \\server\-en belül már más felhasználók mappáival kísérleteztem. És mivel a felhasználónak nincs joga a \\server\ hez így olyan mintha lenne kulcsom egy házhoz, de a kerítéshez nincs. Gondolom ez lehetett a baj talán. És mikor direkben mappeltem a felhasználó mappájának az elérését ott gond nélkül belépett rá.
-
-
Rimuru
veterán
Ablakkezelo az osszes DE alatt van es ezek altalaban sajatok (alapertelmezetten), kivetel amit tudok az LDXE, ott Openbox a default WM. Tehat distrotol fuggetlenul ugyanazon DE-k alatt ugyanaz a WM van (amig a user meg nem valtoztatja), Gnome/mutter;KDE/Kwin;stb...
Gnome pelda teljesen jo hogy miert felesleges egy ilyen fa.
-
--Mate
Gnome----------╮---------╯---------
--Cinnamon
sok ev.. fel even belul a kettoEbbol en azt latom hogy kesobb keszult a mate, arra kovetkeztetek hogy akkor azonos alapokon van a cinnamonan egyutt, pedig nem... neki a celja a gnome2 tovabbvitele, mig a cinnamon a gnome3-ra epul.
Vagy ott van a Unity, az a gnome alkalmazasokat hasznalja, csak a shell-t csereli le konkretan nem tudnam ugy belerakni mint a cinnamon-t vagy mate-t mert az alapok annyira kozosek hogy nem forkoltak (nautlis mind a ketto helyen nautilus, mate alatt caja lett, cinnamon alatt pedig nemo) -
Rimuru
veterán
Létezik a linux tree-hez hasonló asztal/ablakkezelő fa? - ennek nem latom sok ertelmet, fontosabb hogy miert keszul nem az hogy mibol,
egyszeru pelda: i3 ablakkezelo X-hez, es ott van a sway ami waylandhoz van irva ugy hogy i3 kompatibilis (config) viszont semmi koze egymashoz a ketto projektnek csak a celok (nagyjabol) kozosek. Ez ketto kulon ag lenne lenyegeben pedig megis ugyanaz az ag. -
Oneironauta
csendes tag
Mintha az openbox is egyre inkább visszejönne a divatba...
Pl.:
Mabox (Manjaróból),
RevengeOS régebben ObRevenge néven (Arch alap),
ArchLabs (a BunsenLabs arch alapú tesója, ami pedig a Chrunchbang reinkarnációja)
ArchBox
ArchBang
...biztos lehetne folytatni a sort, így kapásból ennyi jut eszembe... -
Arch-nál maradva a Manjaro tolja az XFCE és GNOME vonalat is a KDE mellett.
Azt, hogy ezekben vannak-e más DE-re jellemző csomagok, azt nem tudom.Illetve az Antergos GNOME esetén kevés QT-s csomaggal van ellátva gyárilag. Legalábbis pár éve még így volt.
Arch alapú disztrókkal nekem nem volt szerencsém, mert láma is vagyok, meg amúgy is több odafigyelést igényel egy Arch. Viszont nálam a Fedora is Gnome-only, QT és KDE csaomagok száműzve.
-
Lassan tényleg egyre több bosszantó függőséggel, hibával készülnek ezek a kész desktop disztrók.
Én is próbálgatok sok felületet, de mindegyik tartalmaz valami apró, de a megszokotthoz képest bosszantó hibát. Minden működik, de sok kis hiba is idegesítő tud lenni. Mondjuk én visszatérek Cinnamonra mindig, de ha lesz időm, Debian alapról indulok és csak azt rakom fel, amit már szükségesnek tartok. Csak hát az nagy vonzerő, hogy félóra alatt belakva kész egy telepítés. -
Nem te kérted, hogy fejezzük be a systemd-zést
Úgy látszik ma már megkerülhetetlen a systemd!
Ez van....
Erről a light locker-ről le kell mondanod, ahogy most rémlik, mint ha XFCE-vel működne inkább jól, Gnome-mal nem, ahogy a példád is mutatja.
A distrowatch eléggé kavarja mostanában a verziószámokat is.
-
xscreensaver-t nem próbáltad még leszedni és úgy állítgatni a lockert? Mintha olvastam volna valahol ezt a módszert. Lehet, hogy nem szeretik egymást.
A KISS ből a stupid már stimmel. Persze ez lehet rám vonatkozik
kár is volt beleolvasni ebbe:
Requirements
============
To use light-locker with systemd, you need at least lightdm 1.7.0.
light-locker doesn't work with lightdm version 1.7.5-1.7.9Ebben is van egy link, amiben panaszkodnak valamire...
-
-
Meglátjuk. Eddig is így volt és egyike a legősibb disztribúcióknak. Iszonyú gyors és stabil, amiért cserébe semmit nem csinál meg helyetted. Felrakod, ha grafikus felületet akarsz, megcsinálod magadnak. Nem kezeli a függőségeket, neked kell megcsinálnod mindent. Ha jól rémlik, az alaprendszert bináris formában kapod, de amit telepítesz, az többnyire forrásból kerül fel.
A "rosszabb" megjegyzés arra vonatkozott, hogy a lista disztribúcióit nagyjából arra használhatod, amire a készítőik megálmodták, másra nemigen. Ha mégis, akkor elveszted azt a sajátosságot, ami miatt érdemes őket használni (kivéve Slackware)
-
Nem mondtam, hogy a Slackware-rel lenne is bármi baj. Nagy kedvencem, a lustaságom akadályozza, hogy használjam.
Ez azonban nem változtat azon, hogy kézzel kell faragnod pl. egy metasploit frameworköt rá (és most nem a függőségekről beszélek, ami a rendszer sajátossága).
-
Ez a not systemd lista kiválóan megmutatja, meddig tart a non-systemd világ. A Mint van az első helyen, de az Ubuntu repókat használja, szerintem amint felraksz onnan valamit, aminek a systemd a függősége, azonnal megy is fel, nem tudod kikerülni.
A többi a listában meg még rosszabb. Nincs bennük systemd, ellenben mindent kézzel kell rájuk faragnod, ha nem átlagos felhasználásra van szükséged (pl. penetration testing).Csak úgy próbaképpen megnéztem, lehet-e egy Devuanból Kalit csinálni. Lehet, ha felrakod a systemd-t, egyébként mehetsz ahová akarsz.
-
Apollyon
Korrektor
A pulseaudio-t onnan lehet a legkönnyebben megismerni, hogy valamiért nem működik a hang, a beállításokra meg nem reagál.
Pl. asszonynak az LXDE-s Debianos notebookján nem volt múltkor hang. A kezelőpanelben volt két csúszka (input [mic] és output), maxra nyomva, de akkor sem volt hang. Aztán láttam, hogy az alap telepítés része volt a pulse... kiirtottam mindet. Utána csodával határos módon a kezelőpanelen megjelent az összes csúszka (4+2), és a hang is mind működött.Púzaudióval még régebben nekem nem működtek a Thinkpadem hangerőgombjai, amint csak az ALSA maradt, máris rendben volt.... és még sorolhatnám.
Az ALSA egyébként meg teljesen jó, bevált, működő rendszer. Csak a pöcsteringnek az a nyomora, hogy mindenképpen gány kódot kell programoznia. És bumm, így keletkeznek azok a dolgok, amik miatt nektek problémátok lesz (van) a linuxszal.
-
Apollyon
Korrektor
Egyáltalán nem erről szólt az írás.
Kellett egy új init, és csináltak egyet, ami pluszban minden mással beleerőszakoskodik a rendszerbe, jól pofán vágva a KISS elvét, szembe menve az eddig teljesen jól bevált linuxos filozófiával.Másrészt elég sokatmondó az is, hogy annak a keze alól jött ki, aki azt a trágya pulseaudiót csinálta. Vagy ha te nagy pulse fan vagy, akkor nem szóltam.
És de, a kezdő / kevésbé hozzáértő linuxosokat is fogja érinteni a dolog, mert egyszer csak azt fogják észrevenni, hogy a linux egy fregmentált, tákolt, bugos, lassú xarrá válik, hasonló szinten mint a windows, viszont ott legalább a játékok mennek.
Szóval van már pulseaudiónk, systemd-nk, aztán nézd meg mi lett a régi jó gnome-ból is. Nem tűnik úgy, hogy ez mind-mind olyan jó irány lenne.
-
Közben +2 fájlal (a systemd miatt?)megoldódott:
sudo nano /etc/udev/rules.d/usb_automatika.rulesACTION=="add", KERNEL=="sd[a-z][0-9]", TAG+="systemd", ENV{SYSTEMD_WANTS}="usb_kezelo@%k"
sudo nano /lib/systemd/system/usb_kezelo@.service
[Unit]
Description=USB felcsatoló
BindsTo=dev-%i.device
After=dev-%i.device[Service]
Type=oneshot
RemainAfterExit=yes
ExecStart=/usr/local/bin/automount %I
ExecStop=/usr/bin/pumount /dev/%Isudo nano /usr/local/bin/automount
#!/bin/bash
PART=$1
FS_LABEL=`lsblk -o name,label | grep ${PART} | awk '{print $2}'`if [ -z ${FS_LABEL} ]
then
/usr/bin/pmount --umask 000 --noatime -w --sync /dev/${PART} /media/${PART}
else
/usr/bin/pmount --umask 000 --noatime -w --sync /dev/${PART} /media/${FS_LABEL}_${PART}
fisudo chmod +x /usr/local/bin/automount
-
ALFA
senior tag
Egy ímél, vagy pár oldalas levél megírása akkor sem okozott problémát,
Na ja, akinek volt pénze rá. Ha jól csalódom, 1994-ben még alig volt internetes hozzáférés Mo-n, akkor is csak az esti időszakra tudtunk becsatlakozni, vidékiek csak a 40-es "kék" szám révén tudtak megfizethető modemes telefonszámlát fenntartani.
-
Flowtation
őstag
Köszi a tippeket.
De valszeg igen mert tegnap este töröltem és egy darabig így ment, aztán jelezte, hogy nem fér el a kukában ezért véglegesen törlöm-e és valóban így már jó volt.(#54746) CPT.Pirk
Próbálom majd a végleges törlést. Az omv-n transmission daemont használok, ehhez tudok bármilyen másik remote cuccal kapcsolódni akkor?
-
rii
nagyúr
csak hetfon a melhelzxen lenne mac .-/
fsck.hfsplus nincs sajnos
itt is irtak, hogy a hfsprogs kell, de ilyen neven cxsomnagot nem talalt, es vegulis gparted eddig a pontiog tudta csinalni amit csinaltantix live ... volt mar nem-live, asszem ott nem talalta a hfsprogs-ot ... csak majd ha fent lesz minden mas os, akkor szeretnem feltenni az antix-ot ...
-
-
lev258
veterán
Ha jól értelmezem, akkor pont a moduláris felépítés miatt, ami új tulajdonság.
A legacy-nál közvetlenül szerkesztettél minden fájlt (2-3-at), egyetlen nagy egész volt a program. A Grub2-nél viszont kisebb egységekből áll (ezekből olvassa be a dolgokat induláskor). Így célszerűbb, ha külön beállításfájl van, amiből az egyes egységek részére legenerálódik a szükséges változtatás. Hasra ütök: egy helyen kell átírnod, de ennek hatására 6 modul változik meg. Kényelmesebb így, mint mind a 6 modulhoz tartozó fájlokat egyenként átírni. -
Miután Rs-el levettem, majdnem ugyanaz:
grep LoadModule /var/log/Xorg.0.log
[ 18.762] (II) LoadModule: "glx"
[ 18.780] (II) LoadModule: "intel"
[ 18.781] (II) LoadModule: "modesetting"
[ 18.782] (II) LoadModule: "fbdev"
[ 18.782] (II) LoadModule: "vesa"
[ 18.806] (II) LoadModule: "glamoregl"
[ 39.760] (II) LoadModule: "fb"
[ 40.020] (II) LoadModule: "libinput"Vagy máshol kell megnézni?
-
Épp itt írta le bob, hogyan lehet ellenőrizni, melyik driver hogyan terheli a processzort.
Én se tudok angolul, de azért eligazodom már ezeken a helyeken.
Legjobb, ha a synapticban keresgélsz, a Mint-nél fenn van ez a
i965-va-driver
, de keress rá úgy is, hogyva
és előhozza az intelhez szükséges dolgokat, avaapi
az az intel fejlesztés a vdpau az nvidiás. Sok vaapi driver van fenn, ha a linkelt módszerrel ellenőrzöd a lejátszást, rátalálhatsz a megfelelőre. Azt nem értem, ha a kernel tökéletesen felismeri a hardwereket a gépben, miért nem települnek ezek a szükséges driverek, ha fenn vannak a tárolókban amúgy.Van ilyen metacsomag is, de először az előbbieket próbáld ki.
va-driver-all
A mesa-va-driver-t is ellenőrizd, annak fenn kéne lennie.
Itt tudod a vlc-ben állítgatni a hardveres gyorsítást:
Közben a top-pal nézegeted a rendszert:
-
Minden i965-ös drivert kipróbáltál már? Az intel oldaláról is a stack-okat? Bár azt nem tudom használnak-e.
Ezeket nézegetted?Én a Toshiba-hoz szedtem le erről a 01.org-ról driverokat, de nálam nem ez volt a probléma, hanem valami processzor hypertreading vagy mi a fene. Próbálkozni érdemes lenne itt.
A community/vaapi Inteles oldalt láttad már?
-
Rimuru
veterán
Bongeszo:
chromuim alapuak: about://gpu/
FF: about:support -
vargalex
félisten
Így már értem. Soha nem próbáltam, de ha már gnome, akkor esetleg nautilus+nautilus-share? Legalábbis Arch linux alatt gyors kereséssel ezt találtam:
gavarga@gavarga-e5540 ~ % pacaur -Ss nautilus-share
community/nautilus-share 0.7.3-7
Nautilus extension to share folder using SambaSzerk.: Erről van szó.
-
PumpkinSeed
addikt
-
-
PumpkinSeed
addikt
Az igazat megvalva nem mondanám, hogy túl sok samba file server-t láttam Workstation környezetben. A másik dolog amit nem értek, hogy miért akarsz ennyire GUI-t hozzá. Az addig oké, hogy kezdőknek készülő oktató videót csinálsz vagy valami hasonlót vagy nem tudom, de egy kezdő miért akarna samba server-t telepíteni, aztán azt konfigurálni. Nyilván azért, mert rendszergazdaként akar dolgozni, vagy hasonló, most egy középkorú hölgy nem fog otthon samba server-t konfigurálni. Azzal meg csak a kezdővel cseszel ki, ha nyomod neki a GUI-t, mert előbb-utóbb úgy is találkozik a terminállal.
-
lev258
veterán
Hivatalos Fedora forrásban megtaláltam, hogy a csomag karbantartója (más egyéb csomagokkal együtt) még tavaly augusztusban jelezte, hogy nem tudja vállalni a munkát tovább. Miután senki sem jelentkezett, hogy átvenné tőle, ő kezdeményezte, hogy vegyék ki a tárolókból.
Ettől persze még meg lehet próbálni neten talált csomaggal, esetleg valami külső tárolóból (Fedora 25-ön ezt csinálták). A Wayland szóba sem jött ezzel kapcsolatban, az csak találgatás volt a fórumon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Metal topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- GTA V
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest