- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #103514 üzenetére
Tehetséges vagy ebbe az analógia megfogalmazásba
. Én elvileg felhasználókkal dolgozom és az ő gondjaikat oldom meg, de így elmagyarázni nem tudom nekik a műszaki anomáliákat!
-
I02S3F
addikt
válasz
fekete.puma #103071 üzenetére
Distró függő! Szerintem a legegyszerűbb a dd.
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #99838 üzenetére
Oké, app telepítés, app telepítés, de szervernek lesz szánva.
-
I02S3F
addikt
válasz
Remus389 #99746 üzenetére
Gratulálok! Használd egészséggel!
Sokan azt hiszik, hogy régi hdd-s, 2-4 giga ramos, 10-zen x éves laposuk új életet kap Linux alatt. Azért csodák nincsenek. Egy Facebook és egy YouTube simán megigényli a 8 gigát!
A lassú indulásra: vagy használj altatást, vagy hibernálj!
-
-
-
I02S3F
addikt
válasz
IstvánLászló #99435 üzenetére
Fejtsd ki kérlek :)! Én vagyok a terápiás
lógomba -
I02S3F
addikt
Na! Ubuntu-n minden egyszerű! Meg úgy a Linuxon un bloc. Munkahelyen is előszeretettel használom, mert terminál alatt mindent meg tudok oldani! Nemrég OCR-re volt szükség. két paranccsal már ment is a dolog.
Most webp-ből szerettem volna konvertálni képet png-be. Két parancs! Egy install egy meg már maga a konvertálás.
Ugye melóhelyen jogtisztán szükséges megoldani mindent és ilyen OCR csak fizetősön volt. Volt online szolgáltatásként is rengeteg, de fizetősen. Na Ubuntu alatt 2 parancs!
Ja és hiába nem értek egyet a snap-el, a legtöbb tapasztalatom Ubuntu alatt van. Minden porcikáját ismerem, úgyhogy azt raktam fel. Meg persze ez egyéni igény kérdése, de a témáját, meg a desktop layout-ját én nagyon szeretem!
-
I02S3F
addikt
Ez a nyamvadt Mint nem tudta kezelni az Anydesk függőségeit. Külön sem tudtam telepíteni az áhított csomagot.
Namost! Az Anydesk nekem szükséges a munkámhoz. Arch-ot nem akartam feltenni, mert azt konfigolni szükséges. Így maradt a Debian. Lehet nem újak a csomagok, de flottul össze van csiszolva! -
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #98973 üzenetére
Lehet kontaktos kábel,kilazult csatlakozó,netán a csatlakozó fej elmozdult vagy hw hibás lett az ssdrackje.
smart adatokat nézz.
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #98449 üzenetére
"de egy ilyen kaliberű disztró hogyan jöhet ki apphibával?
És ott is láttam hogy előttem már sokan jelezték a hibát." - Úgy, hogy a Mint-et is emberek készítik, véges erőforrásokból! -
I02S3F
addikt
válasz
Necroman_Mk2 #98419 üzenetére
mc (midnight commander)
-
I02S3F
addikt
válasz
Necroman_Mk2 #98411 üzenetére
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #98217 üzenetére
-
-
I02S3F
addikt
válasz
paolinho #97780 üzenetére
A tároló olyan előrecsomagolt programok összessége, amelyeket kifejezetten a te rendszeredhez teszteltek, finomhangoltak, csomagoltak.
Az alkalmazásboltban tudsz böngészni közöttük a legkönnyebben.
Linux esetén szükségtelen a neten programokat keresni, mert azok már a fentebb említett módon szállításra került a te rendszeredhez.
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #97518 üzenetére
Nekem ennyi szemcukorka nem kell!
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #97280 üzenetére
Tényleg sokat ismétled a küzdelmeid. Végsősoron nem egyféleképpen használjuk az OS-eket. Én elfogadom, hogy te másként csinálod, mint az megszokott, vagy mainstream. Ráadásul a Linux aztán tényleg arról szól, hogy a szükségleteid képére faraghatod, így kár lenne elfordulnod tőle!
-
I02S3F
addikt
Na! Megjelent a LMint 22. Szerintem clean install-t tolok. Nem régi a mostani rendszerem (nem rég telepítettem). Nem frissíŧeném, hogy nehogy kijöjjön valami probléma emiatt.
Csak ismételni tudom magam. Számomra a Mint olyan, hogy "Telepít és használ!" semmi konfig nem szükséges hozzá! Nagyon kényelmes!
-
I02S3F
addikt
Én amúgy azt nem értem, hogy ha ennyire hackelni szükséges a snap-et Tibinek, akkor miért valami Mint-et, vagy más snap nélküli disztrót választ? Igen tudom, hogy ment a próbálkozás, eredménytelenül.
Én most Mint-en vagyok. Egyszerűen semmit sem szükségse állítani benne! Kézre áll rögtön!
-
I02S3F
addikt
Köszönöm srácok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Nyaralás topik
- Vicces képek
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest