Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• paolinho

addikt

Sziasztok!
    Bocsi, de a Syno Nas fórum mellett itt is megkérdezném, hátha tudna valaki hasznos tanácsot adni a problémámra.

Szóval, kikerült a Syno NAS-omból (DS216Play) az egyik fáradó félben lévő, anno Jbod-ban dolgozó 6Tb-os vinyó (WD Purple). Egyébként utolsó NAS-ban töltött óráiban nehézkesen ugyan, de le tudtam szedni a legfontosabb adatokat.
    Most azonban betettem még egy ICYBOX-ba, hogy esetleg még le tudjak szedegetni dolgokat róla, azonban a Windows nem igazán kezeli a fennmaradt partíciót. Esetleg van megoldás arra, hogy ki lehessen valahogy olvasni valami segédprogival azokat, vagy ne kísérletezgessek ezzel, mert így már nem kivitelezhető az?
    A Partition Magic "other" - nek látja a kiterjesztést.

Korábban ezt a tanácsot adta a NAS topic-ban Rick4 fórumtárs:
    "Felteszel egy gépre egy snassz vinyóval valami linuxot, és mdadm paranccsal fel tudod mountolni, onnan már másolhatod, ahova akarod."

De sajnos Nem sok sikerrel jártam a témában sajnos. Egy 20.04.1-es Ubuntu Linux Live-val próbálkoztam, de nem tudtam hozzáférni a fájlokhoz mdadm segítséggel sem. Igaz, elég hurka vagyok Linux-ban, lehet csak ez a baj.

Eddig jutottam:
    Így fest a Linux alatt a meghajtókép:
    Ez pedig a Terminal képe a parancsokat követően:
    Ezen az oldalon olvasottak próbáltam követni nem túl eredményesen.
    Van még esetleg ötlet, hogy miként tudnék adatot lementeni erről a megfáradt, de még működő vinyóról?
    Előre is köszi a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák