Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ArthurShelby

    addikt

    válasz cigam #60521 üzenetére

    "Miért kellene mindenkinek "autószerelővé válni", ha csak vezetni akar?"

    Pont ilyeneken gondolkodtam mostanában.

    Ha én bankigazgató vagyok, akkor jobb/ügyesebb vagyok, mint a többi ember, jobb vagyok mint egy utcaseprő?
    Ha én jobb akarok lenni mint egy utcaseprő, akkor nekem kell tudni utcát seperni, plusz annál is többet (bankigazgatni)? Ha én jobb akarok lenni, mint egy autószerelő, akkor nála többet kell tudnom, vagyis kell tudnom autót szerelni, plusz annál is többet?

    Ha használok valamit, kell azt ismernem, vagy csak használni kell tudnom?
    Szóval elég ha csak jobbra balra kattintgatok a gépen, ha meg van valami baj, akkor szerelőt hívok? Vezethetek úgy autót, hogy nem tudom mi az a hűtővíz/motorolaj és mit csinál?
    Számomra a felelősségteljes vezetéshez hozzátartozik az is, hogy tudom hogy működik az autó, ez által kezelni is jobban tudom (mert tudom, hogy valójában mi történik mikor elforgatom a kormányt), és talán emiatt vész/extrém esetben jobb vagyok, mint aki ezt nem tudja.
    A számítógépnél már az ui-t is nehéz kezelni sokszor, hát még ha parancsorban kéne kernelt elemezni...

    Szerintem a jó megoldás az aranyközép út. Az autóversenyzők is tudják mi az (és mire való) a karburátor (az is igaz, hogy gondolom ők nem szerelnek, nem koszolják össze a kezüket), az informatikusok is tudatosabb számítógép használók, arányaiban kevesebb vírust/malvwaret.... is kapnak.

    A mai világban elterjedt, hogy lenézem a kétkezű munkást. Kihívom a vízszerelőt, és éreztetem vele, hogy ő lejjeb van, mivel nekem dolgozik. Leszarom, hogy hogyan (jól/rosszul/trehányul) dolgozik, könnyen át is vág (mivel nem értek hozzá), aztán meg szidom.

    Nekem fontos hogy ne nézzenek hülyének, ne vágjanak át, hanem a magam ura legyek, ezért minél jobban megpróbálom megérteni a körülöttem lévő világot (sztgép, autók, kapcsolatok....). (Persze az autók működését sem tudom még teljesen, a számítógépet meg sosem lehet teljesen megismerni,de talán van egy ideális egyensúly is, és nem kell csak ezzel töltsem a napjaim)

    A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

Új hozzászólás Aktív témák