- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TMT7TMT7
tag
Sziasztok, már baromi régóta látom, hogy nagyon nagy probléma ez a k***a Hz kérdés, "öröm" látni, hogy legtöbben látatlanban elhisznek bármit bárkinek,amit itt a fórumon olvasnak. . . Folyik a népbutítás. Kíváncsi lennék, hányan veszik a fáradtságot és nem csak az árukereső legolcsóbb boltját képesek kikeresni egy tv-nél,vagy egy külföldi fórumról ugyancsak "megbízható" információra alapoznak, hanem bemennek egy boltba és megnézik a saját szemükkel az adott készüléket. . . Hogy esetleg,de tényleg csak esetleg meggyőződhessenek róla, melyik tv mit tud, s akkor nem kéne beszarni, hogy most akkor melyik tv hány Hz,mit is jelent egyáltalán az MCI, meg egyáltalán a 200 Hz MCI, 400 Hz MCI között látom-e a különbséget. . Mert fotelből baromi jó magyarázni. Illetve van aki észre sem veszi a különbséget s akkor nem kell a drágábbat megvennie,mert árukereső összehasonlító táblában ez nem 200 hanem 400 Hz MCI . .
Egy oldallal korábban már kurvára érthetően leírtam, alátámasztva, melyik tv-nél hogy vannak a Hz-ek, hogy "csinálja" a tv, illetve X+n tulajdonos írta le a tapasztalatát LA620,LA660-ról . . .
Ennyit akartam dióhéjban, többet nem is írok a fórumba, mert akárhányszor feljövök ide egy hónapban 2x, csak felidegel, hogy ugyanazok a kérdések mennek. . .
Át lehetne nevezni a fórumot hány Hz-es az LG tv-m topicra is.
-
TMT7TMT7
tag
Értem, mindenkinek megvan a joga a véleményéhez.
Leírom a tapasztalataim (nem kell elharapni a torkom), amit most leírok, annak a tükrében teszem, hogy közel két éve heti 20 órában bámulom ezeket a tv-ket és egyenként, különböző tesztvideókkal néztem meg őket. (tehát mindegyik tv-t, hangsúlyozom, mindegyik tv-t alaposan megnéztem és én a szememnek jobban hiszek, mint egy netes tesztnek, amit ki tudja ki írt, egyébként elég egyszerű megállapítani ránézésre az 50-100 Hz-et, film végén stáblista, 50Hz-nél szaggat, 100 Hz és afelett folyamatos. )
A kép nem lesz folyamatosabb fekete képkocka beszúrástól két képkocka közé, csak ha interpoláció van és van köztes képkocka kiszámolás (trumotion). A 660-tól azért van bennük a deblur is, nem csak a dejudder,mert abban egy fejlettebb képalkotási algoritmus dolgozik. Ezért is van,hogy bár mindegyikben 100 Hz panel van, van apróbb eltérés a képminőségben.LN570: 100Hz MCI = köztes képkocka + valós 100Hz
LA620: 200 Hz MCI = köztes képkocka + fekete képkocka + valós 100 Hz
LA660: 400 Hz MCI = 2 köztes képkocka + fekete képkocka + valós 100 Hz
(lehet 3 köztes, de a lényeg, hogy többet számol ki, ezért nem 200 Hz MCI,hanem 400 Hz MCI)minél több képkockát villant fel mp-enként, annál rövidebb ideig látja a szem, vagyis annál folyamatosabb lesz az érzékelt kép.
-
TMT7TMT7
tag
válasz
Piftuka #39051 üzenetére
Szia, 42LS3450 és 42LN5400 ugyanazt tudja, nem full ledesek (olyanból kb 1-2 típus létezik csúcs tv-k között is),hanem direct led. (csak egyik 2012-es, utóbbi pedig 2013-as modell), 32LS570 annyival tud többet,hogy valós 100Hz a panel benne , míg a másik kettőben 50Hz.
-
TMT7TMT7
tag
válasz
szrichie77 #38897 üzenetére
Bőven megéri, mindkettő jó készülék,de ha megteheted, LA660 inkább. Több kiegészítő jár hozzá,képe is picit szebb (mélyebb fekete) és van benne egy subwoofer (ami nyilván nem egy házimozi,de jótékony hatással van a hangra).
-
TMT7TMT7
tag
Valaki tudja, hogy a TV-hez kapott NFC chipet hogyan lehet újraprogramozni ? Konkrétan azt szeretném, hogy NFC hozzáérintése után egyből kidobja a teló képét és el is induljon ezzel párhuzamosan egy adott program (mondjuk egy játék). NFC chip író progikat találtam google play-ben,de ezt egyikkel sem sikerült. . . Valakinek ötlet,tapasztalatok? Köszi a válaszokat előre is
-
-
TMT7TMT7
tag
válasz
simon87 #29480 üzenetére
Szia, mástól is hallottam ezt a gondot. . . (ugyancsak 55LA740 illetve 55LA690), nincs baja sem a tv-nek, sem pedig a vinyódnak (hardveresen), most jött ki pár tv , amiken a szoftveren bugos a médialejátszó, ezért akad a 3D, ha kijön rá a frissítés, megint patent lesz rajta minden.
-
TMT7TMT7
tag
válasz
huncutka1029 #29199 üzenetére
Igen, az a "hozzáértő" eladó bullshitet mondott, 660 és 690ben ugyanaz a belső. Meg mi az, hogy mindkettő 400 hz,de egyik alapkategóriás, míg másik középkategóriás 400 hz?
Ez nem egy S merci különböző felszereltségekkel.
-
TMT7TMT7
tag
válasz
bluobluo75 #29155 üzenetére
Panasonicról nem tudok nyilatkozni, F6400-hoz képest szerintem jobb a 620-as (kevésbé mossa a képet, színek is valósághűbbek LG-n). . . De csekkold le boltban őket,az a biztos, mert mindenkinek más tetszik. (bár nekem az aktív 3D is a Samsung ellen szól)
-
TMT7TMT7
tag
válasz
bluobluo75 #29152 üzenetére
Szerintem már ezt is leírták legalább 10-en, én is már,de akkor még egyszer
LA620 vs LA660: direct led vs edge led (+led vezérlés), no subwoofer vs subwoofer, 200 Hz vs 400 Hz (de mindkettőben valós 100 Hz a panel), 660-hoz jár magic remote és dual play szemüveg, míg 620-hoz nem. Illetve nyilván design-ban is van különbség. 620 is egy nagyon jó készülék, itt is sok kollégának az van fórumon, de azt a +20k-t megéri szerintem a 660. (ez csak az én véleményem)
-
TMT7TMT7
tag
válasz
bluobluo75 #29148 üzenetére
42LA620
-
TMT7TMT7
tag
válasz
Dave567 #28893 üzenetére
Leszek szíves nem félrevezetni, nem felhősödtek azok az la620ak amiket én láttam, ha már itt tartunk akkor az aktív 3d pedig a tv hz számát felezi . . . (Vagy ezt nem mondták samsung tréningen?) Szerintem a kettő közül a hz szám felezés, valamint az, hogy csak szemből nézhető a 3d és fejelfordításnál sötétedik a kép,valamint vibrál a technológiájából fakadóan zavaróbb, mint az, hogy feleződnek a vízszintes sorok . . .
-
TMT7TMT7
tag
válasz
huncutka1029 #28852 üzenetére
Tud PIP-et,de csak két különböző forrásból. (pl TV és közben DVD lejátszóról film megy kicsiben).
-
TMT7TMT7
tag
Szia, két készülék közül egyértelműen az LG a jobb, és valós 100Hz a panelje (nézd meg élőben), nem kell mindent elhinni, amit a fizetett Samsungos fórumozó terjeszt. . . F6400 edge led, és nincs benne led vezérlés, ergo felhősödni fog és felhősödik is, ugyan abban is valós 100Hz-es panel van,mégis jobban mossa a képet mint az LA620, valamint színei sincsenek a helyén, míg LG-nél ilyen probléma sincsen. Valamint LG mellett szól: passzív 3D, dual play ready, magic remote ready. . .
-
TMT7TMT7
tag
válasz
SipiBcs #28529 üzenetére
Samsung túlvezérelt, egyébként az idei legrosszabbul sikerült Samsung az F6200-as amit választanál.
Jobb esetben 50Hz-es panel van benne,borzalmasan robotharc megy azon és színei sem élethűek szerintem (még Samsungos belül sem). Ha csak egy bútor kell a szobába,akkor tökéletes a Samsung, minden egyéb esetben az LG jobb (képfrissítés,használhatóság, színek).
-
TMT7TMT7
tag
válasz
h1ght3chzor #28432 üzenetére
Igen, tv is tudja ràdugott winchesternél a felvétel funkciót,de csak coaxon keresztül (szóval hdmi-s jelnèl nem :/ ) Tv-ben time machine funkció névre hallgat. Ha rádugtad a vinyót,formatáltad,máris elérhető lesz a virtuális gomboknál a tekerés, felvétel funkció adás közben. (Annyi,hogy érdemes erre egy külön vinyót használni,mert leformatálja s a felvételt csak a tv-n nézheted vissza szerzői jogok miatt) Annyi még,hogy digitális műsorújságban lehet programozni, hogy miket vegyen fel, de amikor nézel valamit, csak azt tudod felvenni,mert a tv 1 tuneres. Remélem tudtam segíteni.
(formatálást csak azért említettem,mert barátnőmnek sikerült a fotókkal dugig rakott vinyójával ezt megtenni
)
Huncutka1029:efelett valóban elsiklott a tekintetem,igazad van, ezért 10 percet térdeplek a sarkoban a kukoricákon.
-
TMT7TMT7
tag
válasz
borist #28408 üzenetére
Igen,azt mi sem értettük,hogy miért nem 200Hz-et írtak rá, mert mikor először próbálgattuk mediaban,láttuk,hogy van benne trumotion ,s az csak a min. Valós 100Hz-es LG-bn van.
Egyébket a képén is látni szerintem, hogy az van benne.
Ezért sem szabad hinni mindig a leírásnak,hanem meg kell nézni élőben.
-
TMT7TMT7
tag
válasz
huncutka1029 #28367 üzenetére
Euronicsban minden eladó jutalékos rendszerben van, ezért ilyen hányadék a bolt,egymást tapossák el egy vevőért. Mediaknal csak egy-két helyen kapnak jutalékot. . .
-
TMT7TMT7
tag
-
TMT7TMT7
tag
válasz
laci1978 #28332 üzenetére
Erről én is csak annyit tudok, mint te, múltkor elkezdtem olvasgatni az apró betűs részt és amennyire emlékszem elég korlátozottnak tűnt. . .
(#28333) h1ght3chzor : Legjobb felhívni LG-t, hogy melyik boltokban van tőlük származó tv, legegyszerűbb ha már kinézted a tv-t és felhívod őket, hogy az adott bolt kapcsolatban áll-e velük, jobbat én sem tudok.
-
TMT7TMT7
tag
Nem torpannak meg a kereskedelmi számok, a fórum közönségét leszámítva nagyon kevesen gyúrnak arra, hogy majd karácsonykor 5 év garancia lesz. . . Egyébként ezek az akciók nem csak úgy mennek, hogy kitalálják, hogy adjunk 5 évet, ezek brutális pénzekbe kerülnek a forgalmazóknak. ( Egy bizonyos helyen dolgozom, ahol bizonyos emberek mondták, hogy szinte biztos, hogy nem lesz 5 év garancia, legyen elég ennyi
) A Samsung is azért adja olyan áron a tv-t, ahogy adja, mert fizet kompenzációt a medianak/euronak, illetve a bukót behozza a mobiltelefonokon, s az LG kisebb cég mint a Samsung. . .
Így is látszik honnan jönnek a tv-k, s az 5 év garanciát egyetlen egy webáruházas tv-re sem fogják adni, hazudjon bármit az adott webáruház. Ezek a hivatalos forgalmazóknál volt tavaly is (Media, Euro, Auchan, meg egy-pár nagyobb webáruház). Tavaly is volt olyan webáruház, ami hamis garanciajegyet adott, amit le tudott szedni LG honlapjáról, mégsem járt ettől az 5 év garancia. . .
-
TMT7TMT7
tag
Idén nem lesz 5 év garancia,szóval felesleges várni . . .
-
TMT7TMT7
tag
válasz
h1ght3chzor #28235 üzenetére
Szia, 740 és 660 között csak a panel valós képfrissítése (200 vs 100 Hz) a különbség (790-től van bennük magasabb órajelű proci), lg-nél 575-től fölfelé ugyanazokat a smart feature-öket tudják a tv-k, "csak" képminőségben vannak apró különbségek. 400-800 Hz között semmi különbséget nem fogsz észrevenni. Gyors mozgásnál nem a tv mossa 400Hz-nél sem,hanem már a szemed nem tudja lekövetni. A Hz-eknél amiben nagy különbség van,nem a gyors mozgások,hanem a finom lassúak, amikor mondjuk egy táj felett megy lassan a kamera, 50Hz-es panelnél kicsit darabos lesz, 100Hz-nél már gyönyörű folyamatos. (Erre jó a film végén a stáblista, 100Hz-nél gyönyörű folyamatos, és ha bemész mediaba,hogy tegyék be a stáblistát, akkor 50-100 Hz között látod a különbséget, de a 100-200 között nem fogod észrevenni
) Persze ez is csak egy vélemény, és van aki állítja, hogy ő látja a különbséget, ez a 800 Hz is csak egy marketing bullshit, hogy a milliomosok is megvegyék valamiért (meg hogy az enyém több Hz-es mint szomszédé
), ha ennyire fontos mi van ráírva, vegyetek 8-as szériás Philipset arra 1400 Hz-et hazudtak rá.
-
TMT7TMT7
tag
Konzol őrülteknek: eladó zsír új dual play LG szemüvegeim vannak 3000 Ft/pár áron , illetve 1 db LG party pack (4db passzív szemüveg) 4000Ft áron. Akit érdekel, privátba jelezze. Köszi
Bömb: érdekes,mert ha a WIDI driver települ, akkor kompatibilis és mennie is kéne a tv-vel. . . :/
-
-
TMT7TMT7
tag
válasz
LaptopSystem #28145 üzenetére
Igen,benne van minden. Megéri-e a különbözetet, ez egyén függő, van aki állítja, hogy látja a különbséget a 400Hz és 800Hz között. . . (660-on sem mosódik a kép és gyönyörű folyamatos, minimális különbséget maximum egymás mellé téve látod,ha direkt keresed a különbségeket, de otthon legritkább esetben van valakinek két tv egymás mellett
) Megmondom őszintén, én nem veszem észre, a lényeg, hogy a panel tudjon valós 100Hz-et, az meg hogy mennyit "hazudnak" rá a gyártók, nagyjából mindegy, nekem nem biztos,hogy megérné az árkülönbözet, ami a 660 és 740 között van, én 660-at vinném haza.
h1ght3chzor: igen,csak a panel valós képfrissítése a különbség.
-
TMT7TMT7
tag
Szia, már leírtam korábban,de akkor most újra.
LA620 a belépő szintű smart/3D tv LG-nél (ami egyáltalán nem pejoratív,mert korrekt kis készülék), 640=620 csak 620 direct led, míg 640 edge led, ezért vékonyabb oldalról nézve, illetve felhősödni fog picit (így 620 jobb vétel kettő közül), 660-ban van mélynyomó, 400Hz, led blokk vezérlés, jár hozzá dual play szemüveg és magic remote, illetve keret nélküli design. Valóban érdemesebb egy 660-at venni,mert nincs akkora difi közte meg 620 között szerintem
-
TMT7TMT7
tag
válasz
LaptopSystem #28118 üzenetére
Ez egy igen izmos készülék,idei egyik csúcskészülék LG-nél, de ami LA660 és afeletti LG-ben, az már mind nagyon patent szerintem képre, designra és a hozzájuk járó kiegészítőkben is.
-
TMT7TMT7
tag
válasz
Lajos_ #28065 üzenetére
Valóban így van, ki van ez találva minden gyártónál, sokan azért vesznek 3D smart tv-t,mert szép képminőséget szeretnének 2D filmeknél. (én is ezért vennék LA660-at). Aminek szerintem már szép a képe,az is smartos (LN570).
Tudom,hogy nem nagy opció,csak te kérdezted mi a különbség a két tv között.
-
TMT7TMT7
tag
válasz
h1ght3chzor #28055 üzenetére
660/667 és 690/691 között csak design. 660 fekete, 667 fehér , 690 fém perem (+görgők a talpon,így könnyen forog), 691 ugyanez csak más színű peremmel.
-
TMT7TMT7
tag
válasz
jooker82 #28026 üzenetére
Idei LA620 többet tud mint LM620. 2 magos processzor,beépített WIFI, miracast, illetve képre is jobb ,mert LA direct led-es,míg LM edge led, ergo LA620 nem fog felhősödni.
(szerintem érdemesebb megvenni a nagy piros áruházban, ott 170eFt-ért van,cserébe a biztos tudat, hogy kapsz rá 2 év gyártói garanciát, ami szerintem megéri a plusz pénzt, hogy nem jársz úgy, mint egy korábbi fórumozó, mert LG házhoz jön,ha bármi gond van tv-vel,és elviszik ingyen.
)
-
TMT7TMT7
tag
válasz
jooker82 #28024 üzenetére
Igen, 100 Hz MCI (Motion Clarity Index), csak lemaradt honlapon, szóval a "szokásos" megjelölés,mint minden gyártónál, ez sem a valós hz-et takarja, LA6130-ban 50Hz-es a valós panel, míg LA620-ban már valós 100Hz, és a 100Hz-ból a trumoition "csinál" szoftveres 200 Hz-et. Ennél a technikánál a szoftver két képkocka közé beszúr még egyet, ezáltal téve folyamatosabbá a képet. Elég jól működik a tv-ben, ennek mértékét lehet állítani persze. 1-10-ig, 8 körül már valóban picit sok, de 3-4 körül érezhetően javít a kép folyamatosságán.
LA620-nak igen, LA6130-nak nem.
-
TMT7TMT7
tag
válasz
jooker82 #28018 üzenetére
Szia, LG jó tv-ket gyárt szerintem, de idén ez a legbotrányosabban sikerült készülékük, 50Hz-es panel, mosódik a kép,és színek sem az igaziak, nagyon érezni a trumotion hiányát (ami csak valós 100Hz-től van bennük). . . Akármennyibe kerül,inkább toldd meg,és vegyél egy LA620-at,azzal jól jársz.
-
TMT7TMT7
tag
Szia, tavalyi modellből van LM3450 (egy-egy darabot találni még belőle), LM615, illetve ideieknél az LA6130, de ezt szívből mondom, hogy nem ajánlom, design-os, de borzalmas képe van, 50Hz-es panellal. . . Inkább dobjatok hozzá még egy picit, és egy LA620-at vegyetek, az már valós 100Hz
Árban durván 20e Ft a differencia.
-
TMT7TMT7
tag
válasz
nufenen111 #27975 üzenetére
LM szériáknál 660-tól felfelé kettő távirányító (hagyományos+magic remote), LA szériához 660-tól felfelé egy távirányító (magic remote).
-
TMT7TMT7
tag
válasz
huncutka1029 #27558 üzenetére
De valószínűleg a tv nem bírja el ezt az adatmennyiséget,amit az usb 3.0 tud nyújtani, ha kezeli ez a tv is, akkor miért van külön kiemelve a prémium tv-ken, hogy azokon van USB 3.0 port......?
-
TMT7TMT7
tag
válasz
>Deego.. #27552 üzenetére
Akkor 32LN575 a legjobb vétel ebben a kategóriában szerintem, csak azért mondtam a 32LA620-at,mert minimálisan drágább (kb 5-10e Ft) ,viszont a 3D miatt tudod használni a dual paly feature-t PS-nél. (szemüveggel osztott képernyős játéknál mindketten egész képernyőn látjátok a saját részetek)
(#27553) boken: Lehet nem tudja meghajtani még ez a típus, vagy nem kezel ekkora vinyót (pedig elméletileg kellene neki), telefont MHL-el próbáltad,mert azzal mennie kéne.
-
TMT7TMT7
tag
válasz
gyuribácsi88 #27524 üzenetére
Szia, ha nagyon keresed és mondjuk fekete képet nézel konstans (ami azért nem túl életszerű valljuk be
), akkor lesz egy minimális, mert ebben a modellben még nincsen led blokk vezérlés.
(#27530) Vincee : Jó vétel nagyon, ennél drágábban kapod meg Samsungban az F6400-at,ami gyengébb ennél a készüléknél, illetve 200e ft-ért a sony 42w650-et, ami szintén gyengébb készülék. Ez az LG ezért az árért mindent tud egy szép képpel. ( Én is ezt,vagy az LA660-at vinném haza,mert az még nem kerül sokkal többe)
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest