- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sunnyi
csendes tag
válasz
blakey #96987 üzenetére
Hali!
én nemrég vásároltam egy LG 55UM7450PLA típusú tv-t gondolkodom, hogy veszek mellé 5.1-es szettet és optikán összekötöm, de akkor ha jól értem ez teljesen felesleges lenne mert csak 2.0-ba adja ki a tv? Tehát akkor egy BD lejátszó kellene alá, hogy normálisan megszólaljon? -
Krystal_s
addikt
válasz
blakey #96961 üzenetére
Most kicsit megzavart ez a pár leírás...
Notebook van rákötve a tv-re és monitornak használom. A gépen engedélyezve van a yCbCr, a TV menüben a Fekete szint Automatikusra van állítva. Alacsony vezérlésen is ugyanolyan a kép. Magas képvezérlésre állítva fakó lesz. Fekete helyett szürke.
Viszont most megnéztem úgy is, hogy a gépen tiltottam a yCbCr-t, a kép fakó lett, de ha ilyenkor a TV-ben átállítom a Fekete szintet Magas képvezérlésre, akkor ugyanolyan jó lesz a kép, mint yCbCr+Auto fekete esetén.
Tehát yCbCr + Auto, vagy Alacsony fekete = Disabled yCbCr + Magas feketeIlyen esetben mi a különbség, vagy melyik a legjobb beállítás? Szemmel láthatóan egyforma.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #96963 üzenetére
Köszi! Ezért szerettem volna automatikus fényerőszabályozást, hogy ne nekem kelljen állandóan állítgatni.
Tudom lehet profilt váltogatni, de azért több fényviszony is lehet. LG-nek, ha jól tudom csak az Oled TV-jében van fényezőszabályozó.
Ahogy látom az LG-nek sincs már nagyon FHD-s TV-je. FHD, VA Direkt LED meg lehet, hogy csak a Sonynak van. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
blakey #96954 üzenetére
Értem, köszi!
Alapból pc-ről megy a TV, ezért is kérdeztem meg, hogy mi a helyes, akkor ránézek erre. Köszönöm szépen! Teszek egy próbát az RGB-vel, és a magas beállítással, ha nem fog tetszeni, akkor visszaállok yCbCr-re, és alacsonyra.
junior19: Mivel van Xbox, én úgy szoktam, hogy az Xbox varázslójánál beállított értékeket szoktam használni. A kérdés az, hogy én 50-es háttérvilágítást lőttem be. Ebből van valami "ideális" érték? Ugye alapból 100-ra teszi a TV, de az nagyjából halálos.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #96943 üzenetére
Köszi! TV-nél valóban nem ír ki semmit, de android boxon YT-nál, illetve a letöltött fájlnál is jelzi a váltást. Sajnos így is szaggat. Attól tartok tényleg az van, ami ha jól emlékszem még te mondtál, hogy manapság nincsen jó FHD-s TV. Gondolom direkt terelik a népet, 4K-ra. Pedig TV adásnál, FHD, SD anyagnál, szerintem jobb az FHD-s TV. Ezen is tűéles minden, csak néha olyan fura a mozgás. Elméletileg tudja a 24p-t, valójában nem. Szerintem Motion Flow-n kellene állítani, de ebben nincs ilyen lehetőség. Sonynál sablonszöveggel jöttek, hogy csináljak egy gyári visszaállítást.
Ezért lenne jó valami tesztcsomag, vásárlás előtti ellenőrzésre. -
AldoWinnfiel
csendes tag
válasz
blakey #96929 üzenetére
Az a baj, hogy reset után is ilyen a sárga. 😁 Szerintem már az elejétől, de egy darabig nem volt olyan feltűnő, mármint nem erre figyeltem és így lecsúszott radar alatt. Aztán meg feltűnt, főleg azután, hogy megnéztem az eggyel korábbi LG-t, 652lfv azt hiszem, ott meg csodás volt a narancssárga. Kicsit meg vagyok lőve, már csak azért is, mert közben meg ha legördül a menü, akkor ott van a szép, index hű sárga... Szóval elvileg tudja... Kalibrálás persze még játszhat...
-
forras2
őstag
válasz
blakey #96850 üzenetére
Összesen négy 4K film van most a gépemen, mindegyik .mkv kiterjesztésű.
Ha magán a TV-n akarom elindítani az Emby-t, akkor mindig ezt írja ki:Ha a gépről indítom el a filmeken Embyben, akkor megy a TV-n faszán, kivéve a 4K-s filmeket. Amikor 4k-s filmet néznék meg, meg sem próbálja elindítani, mintha rá sem nyomnék a lejátszásra úgy csinál.
Mindjárt átnézem a beállításokat, hátha találok valami erre irányuló beállítást, ami okozhatja a problémát. -
forras2
őstag
válasz
blakey #96848 üzenetére
Jobbra fent kiválasztom a "vetítés itt"-nél a TV-t, akkor nem játsza a TV-n a filmet.
Vagyis ez nem igaz. Sima HD filmeket játsza gond nélkül, az UHD filmeket viszont nem.
Ha leválasztom a TV-t, akkor a PC-n elindítja az Emby az UHD filmeket is
Nem állítottam be semmit, mert hiába nézem a beállításokat, számomra nem mond semmit, hogy mi micsoda, ergo beállítani sem tudom, hogy minek hogy kéne működnie... -
törölt tag
válasz
blakey #96812 üzenetére
A te egyik régebbi hozzászólásodban hallottam először az Embyről, mondhatom szenzációs progi. Mondjuk én nem NAS-ról filmezek, a gépemen van megosztva erre egy hdd. Eddig a smartshare-t használtam, illetve használom most is. Viszont a smartshare a nagy 4k filmeknél gyakran pufferel, pedig elég gyors a hálózat. Az embyvel ilyen gond nincs, akármekkora filmet áttol a hálózaton és a tv-ről is remekül vezérelhető. Köszönöm a tippet!
-
válasz
blakey #96728 üzenetére
Azt bírom,hogy egy 60k-s LG soundbarra is ráakasztják hangzatos logokat (DTS Virtual X,Hi-Res,stb),de kb semmit se érnek.
Az H/K Enchant 1300 soundbaromon ilyenek nincsenek feltüntetve,nem is említik sehol,de körberöhögi az összes ilyen soundbart.
Jó,tudom,hogy nem is olcsó,nem fer az összehasonlítás,csak arra céloztam ezzel,hogy a feliratok önmagukban semmit se jelentenek amikor már az alsókategóriában is tele van a csomagolás ezekkel.
Igazi normális térhangzáshoz HM kell (na meg hozzá olyan szoba is).
-
headhunter86
senior tag
válasz
blakey #96686 üzenetére
Értem. Ezek szerint itt a játékkal lesz valami, mert elméletileg kapott HDR támogatást, és abban kéne indulnia, de a TV nem érzékeli HDR-nek. Szerintem ez okozza a kavarodást.
Találtam is egy videót róla, szintén LG TV. Igazándiból az árnyékos részek zavarnak, hogy túl sötét. Játszok a Resident Evil 2-vel is HDR-ben, ami eleve egy tök sötét játék és ott teljesen jó a fekete, de ott át is vált a TV HDR módba. -
headhunter86
senior tag
válasz
blakey #96683 üzenetére
Felhívtam az MM-et, így a 4. napon, 3 napon belül cserélhettem volna. Viszont nem vagyok biztos benne, hogy elégedett lennék a SONY-val. +30.000 lenne és ha nem tetszik a szoftvere még vehetek hozzá még 30.000-ért egy média boxot is.
Amúgy elég jól sikerült a jobb alsó sarokban lévő bevilágítás eltüntetése.
Háttérvilágítás: 40
Kontraszt: 100
Fényerő: 50Játék-hoz mi az ajánlatos? Mert HDMI Deep Colort bekapcsoltam, és eszméletlen sötétek a fekete részek a NEM HDR-es játékok esetében. Ti milyen beállításokkal játszotok? Érdemes a Deep Colort bekapcsolva hagyni? Mert a nélkül elég fakók a színek.
-
headhunter86
senior tag
válasz
blakey #96642 üzenetére
Azért a Sony-nak local dimminggel mérföldekkel jobb a feketéje! Itt a fekete tényleg fekete.
Amúgy itt is látszik amiről beszélek az LG-nél, local dimming nélkül is borasztó, azzal pedig egyenesen katasztrófa. Soha se gondoltam, hogy ilyen kategóriájú TV-nél ilyen borzasztó megjelenítést el lehet érni.Még ha meg is próbálnám a Sony cserét, Android OS milyen?
-
válasz
blakey #96646 üzenetére
Néztem a Sony 9005-öt is. Most ugyan annyiba kerül mint a Q70. Nem a QLED-nek dőltem be,hanem a mgas kontrasztnak és annak hogy a fekete elég jó volt egy LCD-hez képest is.
De megveszem a B8-at is,ha 20km körzeten belül meg tudnám venni még 300k-ért. De mivel Sopron,Pécs stb helyre kéne leutaznom érte,még többe is kerül,ráadásul üzemanyag,így marad az LCD. Nincs több pénzem rá.
De akkor mutasd meg azt,hogy az LG 55UM7610 ugyanolyan minőségű mint a 55Q70 és akkor megveszem olcsóbban az LG-t,mert az csak 170k. Alapból azt akartam megvenni. De mivel saját szememmel láttam a Q60-at,annak a minősége annyival jobb volt,hogy inkább feljebb léptem. Most akciós is a Q70.
Amúgy meg plazmát is vettem volna,de a 4K kinyírta az a technológiát. Szerintem is az OLED a jobb,de se pénzem,se lehetőségem nincs hogy azt vegyek. De biztos beszem a dumát. -
headhunter86
senior tag
válasz
blakey #96613 üzenetére
Kösz szépen a sok segítséget!
Előző TV-mhez képest szerintem sokkal visszafogottabb / természetesebb beállításokat próbáltam alkalmazni most.Egy gyors Emby kérdés. Neked sorozatokat beazonosítja automatán? Mert nekem nem akarja, annak mi a trükkje? Be van állítva a mappa TV Shows-ra, de nem ismeri fel a sorozatot. Lehet túl kacifántos neki a fájnév? Vagy honnan próbálja kitalálni?
-
headhunter86
senior tag
válasz
blakey #96601 üzenetére
Ma még játszom Emby-vel, őszintén szólva nem sokat szórakoztam még vele. Elsőre beállítottam, hogy filmből szedjen képet. Na az nem tetszett.
Nekem a film/sorozat borítóképe lenne az ideális, mint ahogy Plex-nél.
Illetve talán feliratot is nagyon lentre tette a kép aljára. Ez a SmartShare-ben a legjobb véleményem szerint. Itt lehet amúgy pozicionálni?
Plex-et amúgy megtartottam a PC-n, mert az húzza most le nekem a feliratokat (Valami ninja plugin). -
headhunter86
senior tag
válasz
blakey #96598 üzenetére
Én eddig míg buta TV-m volt Chromecast alatt Plex-et használtam.
Viszont kipróbáltam a SmarthShare-t és meglepődtem, hogy mennyire jó. Maga a lejátszója jobb / egyszerűbb. Könnyebb visszatekerni 15 sec-et ha nem figyeltem épp. Felirat mérete is sokkal jobb. Plex-é vagy túl kicsi vagy túl nagy és tök szar helyen is van.
Tegnap kipróbáltam Emby-t is, de nem tetszik, hogy sorozatokhoz nem húz be képet. Ez a minikép és infó hiányzik nekem amúgy a SmartShare-ből is, ezekben a Plex sokkal jobb volt.
Nektek melyik a kedvencetek? -
huncutka1029
addikt
válasz
blakey #96593 üzenetére
ok, a Plex a 2011-es tv-men is megoldott sok mindent, de azt nem értem, ha a WebOs 2-3 ban működött a Smartshare, ami a menüsávból is elérhető volt, nem csak a Bemeneti listából, akkor miért kell ezeket "visszafejleszteni", hogy küső app kelljen a normális használathoz.
Vsalami elromlott az LG mérnökeinek fejében. -
huncutka1029
addikt
válasz
blakey #96558 üzenetére
uhhhh,
Ne kezdjetek veszekedni, nem azért írtam.
Tegnap sikerült beállítani, a tv-t a helyére.
alap beállításokon sem volt rossz, tegnap addig jutottam, hogy a trumotiont kikapcsoltam alacsony képvezérlésen zajcsökkentést, valamint felbontásjavítást kapcsoltam be, mert nélküle az SD adások nem voltak a legjobbak.
Kicsit féltem a fényerőtől és a tükröződéstől, de szerencsére egyikkel sincs gond. Ha nagyon oldalról nézem a kikapcsolt kijelzőt, vagy a képernyővédőt, akkor a konyha ablak kissé tükröződik, mint a csatolt képen is látható, de bekapvcsolt tv-nél ez sem észrevehető.
A csatornarendezés szerintem visszalépés a korábbi WebOs3 hoz képest. Az átrendezés, mozgatás nem olyan elkülönített és egyértelmű mint a korábbi verzióban.
Így maradni fogok a Pc-s csatornarendezésnél.
USB portis visszalépés a 2015-ös modellhez ahol volt 1 USB3 portom is. Nem értem, ilyen TV esetében miért a 2.0 verziót építik be???
USB HUb-ot aktív hosszabbítón keresztül is gond nélkül kezeli, még egy 1Tb 2,5"HDD-t is meghajt a 2 USB kulcs mellett. Hub-on keresztül is fogadja a billentyűzet Vezeték nélküli reciverét.
Végig próbáltam a gyári képbeállításokat, de végül a haladó 1 világos helyiség beállítást választottam, kis kontraszt emeléssel és 42 ig visszavett fényerővel, 60 színtelítettséggel, G5 árnyalatig elhúzva.
Ezek közel olyan értékek, mint a korább UF 8517-en. Viszont a kontraszt döbbenetes még SD adásoknál is.
Volt 5.1.xx frissítés amit lefuttattam gyárilag 4.10.5 volt rajta.
Az Mr600 3D magic távhoz képest van kis eltérés a távirányító gombkiosztásán, ezt még szokni kell. :-)
Leginkább a Home és a beállítások gomb van más helyen, amire megszokásból rányúltam, és lestem, hogy nem az történik, mint vártam.
Egy bosszantó hiány van a távirányítón, exit gomb nincs csak back gomb. Így az alkalmazásokból kilépés több mutatványt igényel az előző generációs magic remotehoz képest. Ezektől eltekintve nem bántam meg, és nagyon remélem, hogy hosszú évekig családtag lesz nálunk a B8.2019-11-09 23:13:25 (#96552) gago1975
Köszi a jókívánságokat. -
gago1975
őstag
válasz
blakey #96536 üzenetére
Szia.
Szeretném megkérdezni, hogy neked jelenleg milyen Tv-d van?
OLED? Ha OLED melyik model?
Elküldenéd a te általad preferált, az esetleges OLED beállításaid fotókkal mellékelve, hogy összehasonlítsam a sajátomat a tieddel?Egy jó tanács.
Ha neked az én beállításaimmal problémád van akkor tedd mellé a te beállításaidat és hasonlítsuk össze.Amennyiben nem küldöd el, akkor pedig ne trollkodj, feleslegessen ne kritizáld más beállításait. Elég hiteltelen hozzászólásaid vannak.
Tudom mit, hogy kell beállítani, hidd el van 2x év tapasztalatom.
Volt már LG LV5500, LB730, UJ670, OLED B7-esem. Jelenleg 1db 77"-os C8-as és 3db 55"C8-as van.
Én elhiszem, hogy te 1x-éve próbálkozol foglalkozni vele több kevesebb sikerrel.Hajrá várom a beállításaidat.
-
gago1975
őstag
válasz
blakey #96548 üzenetére
Valóban a B8-as ára 350K volt, csak 55" és nem 65"-ban.
De akkor MM-ben is annyi volt.
Augusztusban az MM-ben 3db 55" C8-ast vettem a három gyerekeimnek és akkor így csomagban 365K/db árért odaadták.Demo 65"-os 350-ért??? Én biztos nem adnék egy demózott Tv-ért annyit. Az tuti, hogy nem 2 hetet ment annyiért hanem minimum 6-8hónapot. Euronics-ben tudnak azért csibészek lenni ilyenkor.
-
huncutka1029
addikt
válasz
blakey #96548 üzenetére
Amit linkeltél aznem bontatlan, hanem kiállított, használt demo .
Újonnan és átlagárban sem volt 500 alatt.Pana, Sony, Sharp Philips mind LG oled panelt használ. Egyébként :-D
-
KubanitoS
veterán
válasz
blakey #96485 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Ha nagyon közel hajolok a tévéhez és úgy próbálom megnézni a fix logók széleit, akkor azt látom, hogy a körvonal, vagyis az átmeneti rész eléggé remeg. Vajon ez is alátámaszthatja az elektronikai hiba dolgot? Esetleg lehet az is, hogy az FHD tartalmat (IPTV) valamilyen szinten felkonvertálja a tévé 4K közelébe és ennek köszönhető a remegés?
Elvileg nagy eséllyel a mai LED tévék nem nagyon tudnak beégni? Vagy azért előfordulhat?
Bocs a sok kérdésért, nyilvánvalóan szólni fogok a szerviznek, de azért egy minimális tájékozódás jól jönne azért.
-
kklausz
tag
-
-
-
válasz
blakey #96232 üzenetére
Figyelj, magyarázd már el amiről beszélsz légyszi mert nem értek hozzá. Hol fut a Kodi? Gépen? Vagy valami chromecaston? Vagy a tv-n? Mindent le tudok játszani dlna-ban, kivéve ezt a nyomorult rtlmost-ot, mert olyan baromi fontos nekik hogy nehogy megnézd reklám nélkül a műsorukat. Volt egy lapotop a régi tv mellett, de nincs rajta csak d-sub+jack ami kissé gáz meg nincs már hely a gépnél. Asztali gép a másik szobában, onnan is mehet ha úgy jó, de hogy kell?
Igen, szerintem is fos a gyári böngésző, de:
- Eddig működött
- ha mondjuk egy Androidos tévé lenne mehetne rá króm oszt csókolom, amellett samukra is sokkal több cucc van, pl steamlink app -
-
blakey
titán
válasz
blakey #96171 üzenetére
Itt tettem be 2 képet, jól látszik, hogy IPS-ről van szó de abból szerintem az egyik legjobb. A fekete részletessége pontos, mindig ellenőrzöm, mert nem szeretem ha bebukik és nézhetetlen lenne. Szóval IPS létére igenis jó a nanocellás megjelenítés, nem tökéletes, látok egyéb anomáliákat de z olyan, hogy kb. nem érdemes vele foglalkozni.
Nemhiába használ a Samsung a VA panelhoz edge ledeket. - elég rossz következtetés, bár én nem vagyok EDGE vagy Direct LED párti, de nem azért használ ilyen vagy olyan megvilágítást, mert a másik ne lenne jó, csak épp az adott modellnél számít a vásárlókör, a dizájn (abba melyik illeszkedik jobban), stb. Egyik sem jobb a másiknál, mindkettőnek megvan a hátránya, pl. amit linkeltél, hogy mennyire sz@r a nanocella, ott bizony a megvilágítás, az IPS panel és a Local Dimming együttes hatása jelenik meg, viszont a mértéke javítható, kellemessé tehető esetleg eltűntthető.
Teljesen homogén fekete színt tud visszaadni, semmilyen háttérvilágítás szivárgással - ezt bizony nem 1 ember tudja cáfolni, vannak 99%-ban homogén LCD-k amik laikus szemmel 100% homogénnek tekínthetők, láttam néhányat.
Na ezt az LG direkt ledje sajnos nem tudja, - miért ne tudná? Bizony tudja, márkától függetlenül bármelyik gyártónál előfordul.
sajnos több helyen szivárog a fény.- ez az EDGE "kiváltsága, mert ugye oldalról jön a fény, DIRECT LED esetén nem tud oldalról szvárogni cak ha borzasztóan gyatra a diffuzor
Ma összehasonlítom a Nanocelles változatot ilyen téren ami IPS direkt led, és elmondom a tapasztalataimat. - ez csak akkor jó ha otthon teszed, boltban kb. semmit sem lehet összehasonlítani, én minden tapasztalatomat otthon szerzem, saját készülékeimen, nem boltban, nem másnál és nem 10 perc, fél óra próbálgatás után. -
tutis
őstag
válasz
blakey #96167 üzenetére
nem vonom kétségbe, csak szerintem itt két különböző dologról van szó. A színek elhiszem hogy szépek, és beállítással még szebbé lehet tenni, itt a gond a fekete megjelenítéssel van, amit nem igazán tudsz finomra hangolni, amit úgy sejtek az IPS panel velejárója. De ma én is azt terveztem, hogy megnézek egy nanocell LG-t, viszek magammal tesztvideókat, amik között egy teljesen fekete videó is van.
Hozzáteszem az UM7450-es VA panelje se a legjobb. Nem is a panel, hanem a háttérvilágítás. Nemhiába használ a Samsung a VA panelhoz edge ledeket. Teljesen homogén fekete színt tud visszaadni, semmilyen háttérvilágítás szivárgással. Na ezt az LG direkt ledje sajnos nem tudja, sajnos több helyen szivárog a fény. Bár ezt filmezés közben nem is igazán lehet észrevenni, de egy tesztvideó szépen kiadja.. Ma összehasonlítom a Nanocelles változatot ilyen téren ami IPS direkt led, és elmondom a tapasztalataimat. -
-
djentleman
csendes tag
válasz
blakey #96130 üzenetére
Mindenképpen veszek egy hdmi 2.1-es 48gbps márkás kábelt.
OLED a beégés kockázata miatt nem kell, PCn nagyobb a kockázat (bár láttam élőben, a könnyem kicsordult olyan szép egy lcd tv mellett)
1080p-vel nvidia settingsben ki tudtam választani a 120 hz-et, játékban pedig 150-200 között ugrál eleve.
Érzésre simább volt, mint szokott.
55" a max ami elfér a falon (tetőtér, 1,2m-nél kb már 45 fokban dől)Mindenkinek köszönöm az infókat!
-
djentleman
csendes tag
válasz
blakey #96122 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
A menüben nem lehet bekapcsolni a TruMotiont.
Van olyan egyéb beállítás vagy feltétel, ami ezt okozhatja?
Sem "játék" beállítás mellett játék alatt full hdben, sem 4k asztaltnál nem engedi...
Youtube alkalmazást megnyitva viszont eleve be van kapcsolva.Ha váltanál, mit ajánlanál 300 k-ig? (pc-re kötve használom szinte csak, erre pedig testvérem vevő lenne)
-
tutis
őstag
válasz
blakey #96073 üzenetére
kicsit most úgy érzem magam mint a [megtehetek bármit] filmben a főszereplő, fontos volt a pontos megfogalmazás.
bár szerintem egyértelmű hogy az összehasonlítási alap ugyanolyan árkategóriájú, és hasonló képméretű (pl 49 vs 50) panelről szólt.
Egyébként a legtöbb topikban kb ugyanazok a "tanácsok" hangzanak el, ha szemből nézed sötétben VA, oldalról világosban IPS, és hasonló általános tanácsok.
Szerintem ember nincs aki csak egyféleképp nézi a tv-t, van amikor szemből, van amikor besötétít és még sorolhatnámAz biztos hogy LG tv-t akarok, mivel csak LG tv-jeim voltak eddig is, meg a magic remote távirányító nagyon hasznos lenne, csak ugye mindkét panel tulajdonságaiból jó lenne megkapni a plusz dolgokat, amit persze nem lehet.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
blakey #96021 üzenetére
Bocs, akkor az LG oldalán írják rosszul. Itt ez áll:
"Our latest Ultra HD innovation is built into the unique IPS 4K panel meaning your entertainment is viewable from any angle without distortion."
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
blakey #95938 üzenetére
ez megvan PS paneles TV-k esetében is, kikapcsolják a háttérvilágítást ha nem kapnak semmilyen jelet vagy épp nincs információ (azaz fekete) az anyagon.
nem kötegedésként,de pl. filmnézés közben nem hiszem, hogy kikapcsol a háttérfény,hogy a fekete feketébb legyenEgy háttérvilágításos panel soha nem fogja megközelíteni a saját fénnyel rendelkező paneleket.
nem is mondtam ilyetA VA vs. IPS meg kb. okafogyott, mindkettő esetében van jó és rossz.
mint általában mindennek van jó és rossz oldala,ahogy egy olednek is van előnye/hátrányaA sz@rt kerülni kell a jót meg használni.
nyilván
A Local Dimming soha nem volt jó és nem is lesz, ha nem látjátok a FALD esetében az aurát akkor szerencsések vagytok, én bizony látom a legdurvábban árazott FALD-os készülék esetében is így az számomra egy fillért sem ér, akkor jó egy TV ha mindenféle Helyi sötétítés nélkül is képes jó képet produkálni. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
blakey #95827 üzenetére
Milyen idióta találta mi ezeket a helytelen meghatározásokat?!
elmélkedés?! igen... mert olyan helytelenül vannak már csorbítva a dolgok, hogy az ember esze megáll... felbontás átméretezés mióta skálázás?! sose volt,sosem lesz... az, hogy angolul hogyan fogalmaznak meg, nem biztos hogy magyarra fordítva is helyes és ugyan azt jelenti... -
Busaboy
aktív tag
válasz
blakey #95746 üzenetére
Elgondolkodtam, közöltem is, hogy zavar ès ha nagyon kitartó lennèk találnèk mást is aki szóvá tette. Emlèkszem ilyenre.
A közössèghez tartozásról annyit, hogy attól, hogy egy linket nem megfelelően illesztetettem be az nem feltètlen azt jelenti, hogy kilógok a sorból. Sőt, az eddigi megnyilvánulásaim soha nem voltak a közössèg ellen. Nem uszítottam senkit, nem kötöttem bele senkibe. A vitánk tárgya is tulajdonkèppen egy viccnek indult amibe azonnal belekötöttèl. Másrèszt, ha már te az internetes közössèg oszlopos tagjának èrzed magad, akkor ismerned kell a copy/paste fogalmát. Ehhez sem kell plusz vègzettsèg. -
Busaboy
aktív tag
válasz
blakey #95741 üzenetére
Egy ember van, aki okosnak hiszi magát ès az te vagy. Irritáló nèhány okoskodó hozzászólásod. A kutyát nem èrdekli, nem vèletlen nem reagàl rá senki. Másrèszt, Uram bocsáss nem jól linkeltem. Majd ha akkora kocka leszek mint egyesek.... Majd akkor talán sikerül. Egyèbkènt azèrt nem javítgatják az emberek a mondataikat, mert talán èlik az èletük, sietnek ès nèha elütnek egy-egy billentyűt. Lehet nem lenne időd őket javítgatni, ha talán èlnèl te is... Nem gondolod? Olyan nehèz elsiklani pár hiba felett ès nem foglalkozni vele?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest