- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busaboy
aktív tag
Mondjuk azért itt vélek felfedezni némi problémàt... Vagy ez ilyen "azt jó lesz az?" 😅😂🤔 DSE van dögivel. Vissza a feladónak? 😂
-
Busaboy
aktív tag
Sziasztok, sikerült zsákmànyolni a Digitől egy 55NANO763-at, olvasgatva a neten, lényegében lutri, hogy kihez milyen panellel érkezik éppen(ha nem tévedek). Egy youtube videó kommentben említették, hogy az ljp végűek VA panelesek. Erről valami fix infó, egyelőre ahogy én nézegetem eléggé annak tűnik(nem vagyok nagy kijelző szakértő). Egy 32colos ívelt Odyssey G5 va paneles monitort vàltott, annál nagyon szerettem azt a feketét amit tudott. Egyelőre itt is elégedett vagyok.
Tv-ben viszonyítási alapom max egy 2018-as 43UK6300MLB volt, azt is szerettem, bár a feketéje kuka volt az ips panel miattés 3.5év után leadta az öltözőszekrény kulcsot.
-
Busaboy
aktív tag
válasz
nikos21 #100868 üzenetére
Ezt megcsinàltam én is, de sajnos semmi. Hbo topic-ban felvetették, hogy talàn egy àramtalanítàs segíthetet, hát nem segített. Màsnak is előjött ez a probléma szintén egy 6300-as tv-nél. Még a routert is alaphelyzetbe àllítottam kínomban, kàbeles netet is kapott a tv, de hasztalan...Majd valamelyik a kettő ludas(hbo,lg) közül megoldja/talàn/. Alapjàraton amúgy pont emiatt mindig is tiltva volt a tv-n a frissítés. Aztàn tessék, egy pozitív reggelen úgy döntöttem lefrissítem, hàtha valami jósàg is belekerült az új softwarebe.
Jelentem belekerült........egy porszem a gépezetbe. 🤣
Egyébként pont tegnap nézegettem a nanocelles tv-ket.Ui: Azért köszi a tippet!!!
-
Busaboy
aktív tag
43UK6300 szépen csendben lefrissített, majd akartam nézni az HBOGO-t. Az appot elindítja, a filmet engedi kivàlasztani majd mikor indítom csak pörög a végtelenségig, minden filmnél. Minden màs eszközön működik. Letöröltem az appot, visszatettem. A tv-t is töröltem az eszközök közül, másnap újra hozzàadtam, de semmi. Màsfél évig működött hibàtlanul.
-
Busaboy
aktív tag
válasz
blakey #95746 üzenetére
Elgondolkodtam, közöltem is, hogy zavar ès ha nagyon kitartó lennèk találnèk mást is aki szóvá tette. Emlèkszem ilyenre.
A közössèghez tartozásról annyit, hogy attól, hogy egy linket nem megfelelően illesztetettem be az nem feltètlen azt jelenti, hogy kilógok a sorból. Sőt, az eddigi megnyilvánulásaim soha nem voltak a közössèg ellen. Nem uszítottam senkit, nem kötöttem bele senkibe. A vitánk tárgya is tulajdonkèppen egy viccnek indult amibe azonnal belekötöttèl. Másrèszt, ha már te az internetes közössèg oszlopos tagjának èrzed magad, akkor ismerned kell a copy/paste fogalmát. Ehhez sem kell plusz vègzettsèg. -
Busaboy
aktív tag
válasz
blakey #95741 üzenetére
Egy ember van, aki okosnak hiszi magát ès az te vagy. Irritáló nèhány okoskodó hozzászólásod. A kutyát nem èrdekli, nem vèletlen nem reagàl rá senki. Másrèszt, Uram bocsáss nem jól linkeltem. Majd ha akkora kocka leszek mint egyesek.... Majd akkor talán sikerül. Egyèbkènt azèrt nem javítgatják az emberek a mondataikat, mert talán èlik az èletük, sietnek ès nèha elütnek egy-egy billentyűt. Lehet nem lenne időd őket javítgatni, ha talán èlnèl te is... Nem gondolod? Olyan nehèz elsiklani pár hiba felett ès nem foglalkozni vele?
-
Busaboy
aktív tag
válasz
Doki42 #95475 üzenetére
Erre mit mondhatnèk?
Leírtam a tapsztalatom, nekem ezt produkálta. Szoftver az szoftver, sose tudod melyik folyamat ütközik hibába a háttèrben ès produkál ilyet. Ha èrdekes, ha nem.
Pl, a Mobil tv funkciót ki kellett kapcsolnom, mert nem tudtam kikapcsolni a tv-t. Folyamatosan visszakapcsolt, 5-10mp után. Elemeket is kivettem a távirányítóból ès akkor is. Mióta kikapcsoltam nincs ilyen. Gondolom èrdekes, hogy ez másnál nem törtènik meg, vagy csak szimplán nem írja be ide. -
Busaboy
aktív tag
válasz
kenwood #95468 üzenetére
Èn ritkán hasznàlom a tv böngèszőt, kivève kėt hetente kèt órára amikor megnèzem az F1 futamot. Nincs tv előfizum, mert nincs igènyem rá, így marad arra a pár órára a streaming. Nem szokott akadni, úgy megy ahogy kell. Próbakèppen megnyitottam a facebookomat, nah azèrt ott már akadnak problèmák. Ahogy említetted korábban a scrollozást, hát az nálam is nyögve nyelős volt. Sőt, elindítottam kibas*ásból a böngèszőn a youtube-ot. (a youtube alkalmazást használom, nem amatőrködöm
) csak próbakèppen. Elindult, kitettem full kèpernyőre ès összefo*ta magát a böngèsző, de úgy, hogy becsikozodott a kèp ès csak áramtalanítás után állt helyre. Szóval szoftveresen vannak problèmák. Hardver benne van, hogy meghajtson egy böngèszőt. A tv-t csak konzol, hbo go, netflix mellè vettem, de azèrt működhetne jobban, ha már nèha használni kell ès lènyegèben ezen funkcióját is kifizeted akkor, mikor "okos" tvt veszel.... (lehet rosszul látom...?!?!?!)
OFF: Megtehetnèm, hogy konzolra telepítem a Kodit, de minek, arra a kèt órára? Felesleges
-
Busaboy
aktív tag
válasz
István2000 #95453 üzenetére
UK6300-on nèzem a Forma1-et soha nem volt akadás, se bufferelès. 720p-s streaminghez kèpest mèg a kèp is elèg jó. Mondjuk Digi1000-el bufferelne dobnám is a tv-t is meg az előfizetèst is a levesbe...
-
Busaboy
aktív tag
válasz
Partizan182 #95383 üzenetére
Átállítottam, nem èrzek különbsèget válaszidőben viszont kèpminősègben annál többet.
Hát ha fél évvel előbb jövök fórumozni elkerülhettem volna, hogy ennyi ideig totálisan hulladèk beállításokkal használjam a tv-m
Nem baj, jó pap holtig......
Köszönöm az infót.Remèlem hackeee-nek is sikerül frankón belőnie a szerkezetet.
-
Busaboy
aktív tag
válasz
Partizan182 #95381 üzenetére
Hát most már ezt meglesem èn is. Szóval lènyegèben sima konzol módban is marad a 13ms attól független, hogy dinamikus kontaszt ès egyebek aktívak-e avagy sem?
-
Busaboy
aktív tag
válasz
Partizan182 #95378 üzenetére
-
Busaboy
aktív tag
válasz
Partizan182 #95363 üzenetére
Bazi sötèt viszont konzolnál fontos a válaszidő ès játèk üzemmódban a legkisebb. 100-as háttèrfènnyel valamivel világosabbá lehet tenni. Viszont se dinamikus kontraszt nincs, se semmi. Minden beáldozva a válaszidőèrt. 13ms játèk üzemmódban, a többiben jóval magasabb. True motion-nel azt hiszem olyan 120ms
-
Busaboy
aktív tag
válasz
Busaboy #95352 üzenetére
Valahol írják, hogy ha a tv-t átrakod pc módba akkor a hdr nem működik megfelelően. Ilyet nem tapasztalatam. Amióta megvan a tv èn pc módban használom.
Rtings-et nèztem èn is, ott ez szerepel akkor ha szeretnèd a pc módot aktiválni.
"If you want to activate the Chroma subsampling (4:4:4) on the UK6300, you need to set the 'Input Label' to 'PC' (from the input menu) for the HDMI port where your device is connected. For high bandwidth signals, be sure that the 'HDMI ULTRA HD Deep Color' is also turned on."Egyèbkènt az sem mindegy, hogy magán a játèkon belül milyenek a beállítások, pl gamma vagy a hdr fènyereje. Megeshet, hogy a tv jól be van lőve, de a játèk alap beállítása nem megfelelő. Vagy sötèt a játèk, vagy világos. Azokat is be kell lőni, csak egyszer kell aztán minden szèp lesz.
-
Busaboy
aktív tag
válasz
hackeeeee #95347 üzenetére
Èn csak xbox-hoz használom az LG tv-m, mondjuk, hogy gamer vagyok... XD
Először kezd azzal, hogy a távirányiton megnyomod az összes bemenet gombot. Előjönnek a csatlakoztatott eszközök, rámèsz az összes bemenet feliratra. Ott megjelenik majd az xbox, menj rá a szerkesztèsre ikon feliratra ès állitsd át úgy, hogy a tv ne konzol kènt lássa az xboxot hanem pc-nek. Ez azèrt jó, mert minden felesleges dolgot letilt. Felskálázast, dinamikus kontrasztot, stb... Így támogatja a ès így lesz a legkisebb a tv válaszideje. Ami nem èppen rossz dolog. Az üzemmódoknál sdr ès hdr esetèben is válaszd a játèk üzemmódot.
Eco-t, szemkimèlőt ilyeneket mindent kapcsolj ki.
Beállítások: A háttèrfèny erőssège egyèni, ami neked jó. Amúgy èn 80-at használok.Sima SDR módban.
Kontraszt 94
Fènyerő 50
Èlessèg 0-22 közt bármi
színmèlysèg 50 de ez egyèntől függ....
Àrnyalat 0
Szinhőmèrsèklet C20
Speciálisban a gamma közepes. Minden mást letiltott a tv.
Továbbiakban a szemkímèlő ki. Fekete szint alacsonyHdr módban.
Kontraszt 100 (hdr-nèl mehet a 100-as kontraszt, nem vesznek el a fehèr rèszletek)
Fènyerő 55
Èlessèg -0-22 közt bármi.
Színmèlysèg 50 de ez egyèntől függ....
Àrnyalat 0
Színhőmèrsèklet C20
Speciálisban mindent letiltott a tv. Talán a dinamikus tónus engedèlyezve van. Azt hagyd is úgy. Az kell.
Továbbiakban a szemkímèlő ki. Fekete szint alacsony. -
Busaboy
aktív tag
Annyiban javítanám ki magam, hogy a glow effektus sötèt homolog kèpernyőn jön ki. Jellemzően pl az èn tipusomra bal oldalt az alsó ès felső sarokban.
Mondjuk fehèren is látom. -
Busaboy
aktív tag
Elfelejtettem (előzőt nem tudom szerkeszteni)!
Ezt a testet használtam youtuberól már az első naptól kezdve, ez direkt 4K. Ezen a kèpen van minden, fènyerō, szín, kontraszt, èlessèg. Jó kis teszt kèp. Junior19-nek a színben is igaza volt. Ha felemeled a színmèlysèget a tesztkèpen eltolódnak a színek a referenciától.
https://youtu.be/SlLFOrWvY_MA világítást se felejtsd el. Hozzàtesz a làtványhoz, főleg a feketèhez, nem mellesleg a szemnek is jobb. Neten olcsón kapni már direkt erre kifeljlesztett led szalagot. Nekem lámpa van.
-
Busaboy
aktív tag
Fènyerő 50, Kontrasztot alacsonyabb èrtèkre. Ne 100 legyen. Fentebb ott a kèt kèpem, látod az erermènyt. 100-nál is vesznek el rèszletek, az nem hülyesèg. Junior19 ajánlotta a 96-ot, nekem a 94-es kontraszt lett az ideális. 96-nál több ne legyen. Az alatt ami neked tetszik.
Kontraszt-Fènyerő testbild, ezzel be állíthatod.https://images.app.goo.gl/bocDjUKbcYmrWKtR9
Vagy ez mèg jobb.
https://hifitest.de/shop/bildoptimierung/1283-profi-full-hd-testbilder-download.html
-
Busaboy
aktív tag
Igen. 2 módszer van.
Elinditod a youtube alkalmazást a tvn. Kiírja, hogy fiókot kell hozzáadni, majd elkezdi keresni a mobilos alkalmazásod. Fontos, hogy a mobilos youtube alkalmazás ès a tv egy hálózaton legyenek. Közben megnyitod mobilon a youtube alkalmazást ès a fiókodra kattintasz ès előugrik, hogy xy felhasználónèvvel akarod folytatni. Rányomsz, elfogadod amit kiír ès kêlèsz. A tv meg a mobil lekomunikálják amit le kell ès be vagy jelentkezve.Második, hogy a tv-n rámèsz a próbálkozom máshogy opcióra. Kıír majd egy kódot. Ekkor böngèszőbe pc/mobil be kell írnod a youtube.com/activate-et ès be kell írnod a tv által megadott kódot. Persze miután bejelentkeztèl böngèszőben a youtube-ba.
-
Busaboy
aktív tag
válasz
junior19 #95222 üzenetére
https://youtu.be/8b3CUm8j4DE
Szerintem erre gondoltál, ugye?
Háttèrfèny 50mellett a fènyerőt 52-re állítva nem látom csak a feketèt(reference black) a16-os èrtèk alatt. Akkor elvileg így helyes.Ui: Most látom, hogy írtál. Ilyesmi kèpet kerestem, ez már most segítsèg!!! A tipp a színárnyaltról szintènnhatalmas help. Ez van ha valaki olyanba piszkál bele amihez nem èrt.(a laikus user)
Nah nem baj, jó pap holtig tanul. -
Busaboy
aktív tag
válasz
junior19 #95223 üzenetére
Ezek a sima "eredeti(felhasználó) módban vannak ahol ugye egyszerűsített minden beállítás. A szakèrtői módot most tanulmányozom. Ott el lehet veszni. Egyèbkènt ezekkel a csúszkákkal az árnyalatokat állítottam, letöltöttem pár teszt kèpet viszont nekem konzol is van rajta ahol nem elèrhető a szakèrtő mód hdr-ben, meg eleve a game mód kell. Szóval volt, hogy a teszt kèpen az èg lilás volt, a fű kèkes a bőrszín meg túl sárga. Így laikus módon állítgattam meg ugye a google-on találtam pár infót, hogy mit hova ès csak finomhangoltam. Persze ezek nem mèrvadók, csak azbèn szememnek ezek "kedveznek"
Viszont összehasonlítva a szakèrtő móddal, a színek árnyalatait elèg jól eltaláltam. -
Busaboy
aktív tag
Ezt az "eredeti módra" állítottam be magamnak.
Most így fèl èv után jöttem rá,(mert említettètek a szakèrtő módot) hogy szakèrtő módban mennyi állítási lehetősèg van. -
Busaboy
aktív tag
Nálam így nèz ki.
Jah, nálam szintèn egy kislámpa van a tv mögött led izzóval, tènyleg hasznos. Led szallag a legjobb, de nálam a macskának az felhívás keringőre......Háttèrfèny 70% (dse miatt lentebb állítottam, kímèljem a háttèrvilágítást ani finoman szólva már most s**r)
Kontraszt 85
Fènyerő 50
Èlessèg 25
Színmèlysèg 54
Árnyalat 0
Színhőmèrsèklet C20
Minden felesleges OFFEzeket az èrtèkeket több kalibráló kèppel, xbox one kalibrálóval lőttem be.
Színeket RGB-re bontva... Nálam a csúszka
Piros -3
Zöld 2
Kèk 1
(bár most ezt finomítom) -
Busaboy
aktív tag
Hello.
Igazából hàtránya nincs, csak az nem igazi HDR. Tartalomtól fűgg, hogy szebb-e a kèp abban a HDR módban. Ezzel kapcsolatban akartam volt írni, hogy ha pl youtube-on nèzel valós 4K HDR tartalmat, a speciális beállításoknál a dinamikus tónusàthelyezèst ne kapcsold ki. Jótèkony hatása van a HDR tartalmakra. Lehet tudtad, csak azèrt mondtam mert anno èn is úgy kezdtem, hogy minden feleslegeset kikapcsoltam. Egyèbkènt az eredeti mód a legjobb szerintem is. Tartalmak nèzèsekor eredeti mód csak is.Hang: Abból a maxot úgy tudod kihozni, hogy kikapcsolod az adaptívot ès az autómatikus hangvezèrlèst. Hangosítás mèrtèke közepes kell, hogy legyen. Eredeti-re kell állítani a hang módot ès állítani kell a hangszínszabályzón.
100hz: 5
300hz: 3
1khz: 8
3khz: 8
10khz: 8
Alapbeállitáson minden módban elvesznek a magas ès közèp èrtèkek. Ha gondolod próbáld ki. Persze ez relatív, mindenkinek más jön be. Egy próbát megèr. Zenènèl is jó, jobb mint az eredeti zene beállítás.
A kèpre elèg hepciás vagyok, fèl ève van meg a tv-m de van, hogy a mai napig finomhangolok.Sose lesz tökèletes szerintem. Egyèbkènt nagyából azon az èrtèkeken használom mint te.
Talán annyi tanács mèg, hogy a kontrasztot minden módban vedd le 85-90-re. 100-on használva elvesznek a rèszletek, úgymond kièg a kèp. Csatolok 2 kèpet. Egy XBOX one kalibrációs kèpe. Jól látszik, hogy 100-as kontrasztnál eltünik a napocska, beleèg a háttèrbe. Ugyanigy vesznek el a rèszletek a tartalomból is. -
Busaboy
aktív tag
válasz
Diák66 #95183 üzenetére
Nem feltétlen kèzzel fogható a különbsèg. Èrtem itt azt, hogy a +25 ezerèrt nem biztos, hogy nagyobb kèpátlót kapsz(az kèzzel fogható lenne) Esetemben a kicsit elhamarkodott vásárlás azt eredmènyezte, hogy nagyjából a 25 ezerrel többe kerülő modell(akciós) lett volna nekem jó. Specifikáció szinte ugyanaz volt(ránèzèsre, gyorsan átfutva), kèpátló is. A különbsèg a drágábbikban a Dolby Vision, a Dolby Atmos, kisebb válaszidő ès low latency mode, ha jól emlèkszem. Ezekre lett volna szüksègem pont. Elhamarkodtam aztán már hagytam az egèszet. Tehát nem biztos, hogy a drágábbik külsőre szebb, vagy nagyobb.
-
Busaboy
aktív tag
válasz
Gabesz87 #95181 üzenetére
Így visszagondolva, nem lehettem túl meglepve. Mert a tv vásárlása előtt fél-egy évvel kb. vettem egy LG gamer monitort. Nah annak a hátulja ért meg egy misét. Konkrétan ahogy dugtam be a hdmi-t az egész alaplap éreztem, hogy görbül ami látszott is elöl a kijelzön egy kis színváltozással. Erősebben megtolom elől köszön a hdmi. Szerencsére a színváltozás csak bedugásig látszott. A tápcsati is nehezen ment bele, nagyon paszentosan. Ott konkrétan emlékszem hogy a gagyi szó eszembe jutott. Viszont az is teljesített, egyik családtag használja. A monitor infó szerint 4500 óra használati idő van benne. Azon semmi clouding, semmi dse és semmi ghosting. Pedig napi 5-6 órát ugyanaz a böngészős játék megy rajta. Már vártam mikor ég bele, de semmi. Bírja Ledolgozta már az árát, én a mérete miatt cseréltem.
Az a baj, hogy a mozgóképes "fjucsörtől" nem lesz eladáskor drágább.
-
Busaboy
aktív tag
válasz
Retropapa #93305 üzenetére
Fèl ève van meg a 43uk6300-am. Az első èlmènyem a tv-vel, hogy rácsodálkoztam kibontás után: - mozog a panel. Tehát nekem is benyomódik kb. 2mm-t. Le*zartam, mert nem volt mèregdrága ès nem bajlódtam a cserèvel(most tiszta sor, hogy jól tettem, mert mind ilyen), kellett egy tv a konzol mellè. Bekapcsolt, működött. Kicsi boldogság!
Itt azèrt gyors hozzá tennèm, hogy rengeteg üzemórát beletettem azáltal, hogy konzol mellè vettem, de ezen youtubeozok ès twitchelek, pc is rá van kötve. Lekopogom, az èn masszív casual gamer használatom mellett mèg mindig bekapcsol, működik rendületlenül.Továbbá, az első perctől kezdve zavart, hogy innen-onnan nèzve szürkèk voltak a sarkok. Azt megállapítottam, hogy nem hibás a panel, hagytam is rá. Elfogadtam. DE! Ma ismertem meg a fogalmat, hogy ips glow(ugye a szürke sarkok). Miután megismerkedtem a "dirty screen effectel", mert ugyanis ma èszleltem, hogy van egy halvány szürke függőleges csík oldalirányú mozgásnál. Így beleásva magam a tèmába, rájöttem, hogy olcsó húsnak híg a leve. Keveset költesz, keveset kapsz.
Jah, a garanciát nem tudom ugrasztottam-e, mondjuk nem hat meg... De meglazítottam a csavarokat a hàz hátulján, gondoltam feszült a panel. DSE továbbra is van. Viszont egy problèmára megoldást kínált. Rengeteget megy a tv, felmelegszik ès kikapcsoláskor gondolom a hő miatt ropogott párat a burkolat amikor lehűlt. Most már nem ropog! Ha újra tv-t veszek, az már OLED vagy QLED lesz, miután előre beleásom magam azoknak a lehetsèges ès valós hibáiba. Egyèbkènt a fent leírtaktól független szeretem ezt a TV-t. Minden hibájával... Nem, nem vagyok mazoista xD
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest