Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Busaboy #95744 üzenetére
Nem kell megmagyaráznod, hogy nem értesz hozzá és ne én legyek a szemét, mert egy helytelen szóhasználatot mertem javítani. Gondolkodj el a dolgokon, én is és a többiek is rengeteg hibát vétenek a szövegekben de én a szavak használatára odafigyelek, nem áll szándékomban semmilyen helyesírási hibát javítani csak a rossz szóhasználatot.
Ha meg egy internetes közösségben akarsz részt venni akkor alkalmazkodj, tanulj meg pl. linkelni, nem kell hozzá semmilyen extra végzettség csak egy kis alap műveltség. -
blakey
titán
válasz
Busaboy #95736 üzenetére
Kár volt emiatt koptatnod a billentyűzetet, rossz szavak használata rossz eredményhez vezethet. Majd ha mindenkinek a mondatait javítja valaki akkor helytálló. Tehát kár nagyokosnak képzelned magad, hiszen a TV közepén nem négyzet lesz, a TV-nek nem képátmérője van, stb. Ezek mást jelentenek.
Egyébként ha megtanulsz linkelni akkor el is olvasom.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Busaboy #95379 üzenetére
Konzol HDR gaminghez felesleges a PC mód, úgysem fér át a teljes 4:4:4 a HDMIn. Rakja konzolra a címkét, képprofil game mód és kész: 13ms input lag és Din kontraszt lehetőség együtt.
Annyi a hátrány, hogy SDRben is 4:2:2 lesz a max chroma, de egy IPS RGBW panelen szvsz ennek nincs észrevehető hatása.
-
Busaboy
aktív tag
válasz
Busaboy #95352 üzenetére
Valahol írják, hogy ha a tv-t átrakod pc módba akkor a hdr nem működik megfelelően. Ilyet nem tapasztalatam. Amióta megvan a tv èn pc módban használom.
Rtings-et nèztem èn is, ott ez szerepel akkor ha szeretnèd a pc módot aktiválni.
"If you want to activate the Chroma subsampling (4:4:4) on the UK6300, you need to set the 'Input Label' to 'PC' (from the input menu) for the HDMI port where your device is connected. For high bandwidth signals, be sure that the 'HDMI ULTRA HD Deep Color' is also turned on."Egyèbkènt az sem mindegy, hogy magán a játèkon belül milyenek a beállítások, pl gamma vagy a hdr fènyereje. Megeshet, hogy a tv jól be van lőve, de a játèk alap beállítása nem megfelelő. Vagy sötèt a játèk, vagy világos. Azokat is be kell lőni, csak egyszer kell aztán minden szèp lesz.
-
junior19
senior tag
válasz
Busaboy #95224 üzenetére
Majd megnézem később ezt az eredeti képmódot, sosem mértem ezt, mert általában nem jó. Még most sem tiszta így, hogy hol állítgattad az rgb értékeket.
Itt egy kép a cie diagramról. Ha ez előtted van állítgatás közben, akkor sokat segíthet. A négyzetek a szabvány értékek, a teli pontok a mért értékek.
Ha az a helyzett, amit leírtál, akkor egyszerű a helyzet, mert egy állítás mindent a megfelelő irányba korrigál.
Az ég lilás - elmozdult a magenta irányába. A 25%-os kék mellett kell lennie, a ciánhoz közelebb.
A fű kékes - elmozdult a kék irányába. az 50%-os zöldtől kicsit a sárga felé kell lennie.
A bőrszín sárgás - elmozdult a sárga(zöld) irányába. a 25-50%-os sárga és piros között kell lennie
Ez a legjobb eset, mert minden felsorolt szín az óramutató járásával ellenkező irányba mozdult el, tehát a megoldás, hogy az óramutató járásával megegyező irányba mozdítsuk a színeket. Erre a célra a színárnyalat opciót kell használni, s nem az rgb vezérlőket. A színárnyalat állító ugyanis az egyik irányba a színeket az óramutató járásával megegyező irányba, a másik irányba tekerve a középtől ellenkező irányba mozgatja a színeket. -
junior19
senior tag
válasz
Busaboy #95220 üzenetére
"Színeket RGB-re bontva... Nálam a csúszka
Piros -3
Zöld 2
Kèk 1"Ezt elmagyaráznád, hogy milyen célból csinálod, s mi alapján? Esetleg mi a minta?
Mert nem értem. hol változtattad ezeket az értékeket.Közben láttam, hogy te is írtad, hogy áttértél az egyik szakértői módra, mert ott több mindent lehet állítani, korrigálni. Erre szoktam azt mondani, hogy ez nem véletlen, mert ezeken csak kisebb finomításokat kell végezni, hogy pontosabb legyen a képmegjelenítés.
-
nyaxi
csendes tag
válasz
Busaboy #95215 üzenetére
Köszönöm szépen, nagyon hasznos.
Esetleg azt tudod,hogy hogy lehet leválasztani a külső meghajtót? Rádugtam tegnap, aztán nem találtam a menüben Leválasztás menüpontot, viszont mikor kihúztam, egyből írta, hogy legközelebb válasszam le eltávolítás előtt, kerestem, de nem leltem.
A hangot kipróbálom mindenképp. -
Gabesz87
veterán
válasz
Busaboy #95184 üzenetére
Nekem is van egy LG monitorom, tizen akárhány éves, valami ilyesmi. Nekem is tökéletesen működik azóta is! Viszont a talp minőségileg katasztrófa. Habár nem egy ceruza vastagságú, ennek ellenére ha dönteni akarom úgy recseg ropog az egész, hogy olyan érzés, mintha mindjárt széttörne, szétesne az egész
Ebből kifolyólag nem is állítgattam szinte soha. Egyszer viszont elvittem szervizbe, mert annyira lötyögött, hogy úgy gondoltam, ez KO. De a cserélt is ugyanolyan gagyi, recsegős. Azóta is rajta van még a fólia az új talpon
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kedvenc zene a mai napra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest