- Kezünkben a Honor Magic V5
- iPhone topik
- Mobil flották
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djentleman
csendes tag
válasz
Sefter #97061 üzenetére
Szia,
nekem a nagytesó van, 55sm9010pla.
Kifejezetten monitornak használom és játékra kerestem 120hz, direct led tv-t és bevált.
1080p 120 hz-en használom kompetitív játékokhoz, 4k 60hz single player játékokban.
A feketéje elmegy, 2018-as nano lg-t cseréltem erre és a feketében érzek fejlődést. OLED mellé azért ne tedd ... -
djentleman
csendes tag
válasz
blakey #96130 üzenetére
Mindenképpen veszek egy hdmi 2.1-es 48gbps márkás kábelt.
OLED a beégés kockázata miatt nem kell, PCn nagyobb a kockázat (bár láttam élőben, a könnyem kicsordult olyan szép egy lcd tv mellett)
1080p-vel nvidia settingsben ki tudtam választani a 120 hz-et, játékban pedig 150-200 között ugrál eleve.
Érzésre simább volt, mint szokott.
55" a max ami elfér a falon (tetőtér, 1,2m-nél kb már 45 fokban dől)Mindenkinek köszönöm az infókat!
-
djentleman
csendes tag
válasz
djentleman #96123 üzenetére
Utána néztem, TruMotion az csak "fake" 120 hz.
Nekem natív 120 hz tv-re lenne szükségem full hd alatt, ahol a játék 120 fps-e valóban megjelenik, de már abban sem vagyok biztos, hogy létezik ilyen ha az általam gondolt 49SM9000PLA esetleg nem az, legalábbis ebben az árkategóriában.
4k asztali alkalmazásokhoz és filmezéshez/youtube-hoz kell, oda jó a 60 hz. -
djentleman
csendes tag
válasz
blakey #96122 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
A menüben nem lehet bekapcsolni a TruMotiont.
Van olyan egyéb beállítás vagy feltétel, ami ezt okozhatja?
Sem "játék" beállítás mellett játék alatt full hdben, sem 4k asztaltnál nem engedi...
Youtube alkalmazást megnyitva viszont eleve be van kapcsolva.Ha váltanál, mit ajánlanál 300 k-ig? (pc-re kötve használom szinte csak, erre pedig testvérem vevő lenne)
-
djentleman
csendes tag
Valaki meg tudja mondani, hogy a 49SM9000PLA-t tudom full hd felbontással hdmi 1.4 kábellel valódi 120hz-en használni játékok közben?
A gépem bírni fogja stabilan.
Ha valaki vette már és van PC-s tapasztalata vele, leírhatná.
49SK8100PLA-t szeretném 120hz-es tv-re cserélni. -
djentleman
csendes tag
Köszi a képet, nálad jobb a helyzet.
Egyértelmű, hogy minél nagyobb a távolság a háttérvilágítás és a grafika között, annál jobban számít a távolság is, ahonnan nézzük.
Gondolom típusonként ez is változik és pont az általam vásárolt használja ezt a nagyon mély megoldást.
Az én TV-m 2018 novemberi gyártmány amúgy.
Holnap bemegyek megint az MM-be, hogy megnézzem mi a helyzet más típusokkal. -
djentleman
csendes tag
válasz
Remiel #91740 üzenetére
Szuper a video részlet, de nálam nem 1-2 pixelsor, hanem 10-20 (komplett kurzor vagy csúszka el tud tűnni ha nem szög egyenesen középről nézem megfelelő távolságból). Azon a monitoron 1-2 mm lehet a mélység ami ezt okozza, az általam vásárolt tvn 5-6 mm!
Bizonyos feladatoknál,pl 4 excel ablak kirakva, 1 m-re van a szemem a TV közepétől. Már kellemetlen.
Ja és nem két oldalon, hanem mind a 4-en.
Viszont innentől kezdve legalább tudom, hogy nem egy hibás készülékről, hanem egy ostoba LG megoldásról van szó.
Köszönöm a segítséget!
Aki monitornak akar LG tv-t venni és közel ül, számoljon ezzel!
-
djentleman
csendes tag
válasz
blakey #91737 üzenetére
A képeket láttad, amiket belinkeltem az első írásomhoz?
1.: (felső) kép van szemből fényképezve, tökéletesen illeszkedik.
2.: használati távolságról, kb 20 fok (itt is már a háttérvilágítás pont zavaróan 1-2 milit arrébb van)
3.: nagyon közelről, kb 45 fok
4.: irreálisan közelről, csak szemléltetés miatt, kb 75 fok -
djentleman
csendes tag
válasz
blakey #91729 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Így van beállítva a tv. (eredeti és levágás nélkül)
Gép is felismeri, hogy LG tv csatlakoztatva, stb.A probléma nem azzal van, hogy lelóg a kép! Tökéleteses jü helyen van a kép minden szélen.
A háttérvilágítás és a grafika közötti távolság a baj (világítás + 5-6 mm és utána jön a grafika), ami közelről nézve azt eredményezi, ami a képen is van.
Szemből síkban van, ahogy nő a szög (egyre közelebbről nézem), egyre kevesebb grafika van megvilágítva!
Tehát ott az 12 szám a 2. 3. képeken is, és a kurzor is az összes képen, csak nincs alatta világítás már (szemből látszanak szépen 1. kép), mert ott a tv belső oldalfala van mögötte! -
djentleman
csendes tag
Sziasztok!
LG 49SK8100PLA (boldog?!) tulajdonosa lettem, MM BF.
Ami boltban nézegetés közben nem tűnt fel, hogy a kijelzőn megjelenő grafika és a háttérvilágítás között kb. 5-6 mm távolság van és emiatt minden oldalon ennyit elveszítek a kivilágított kijelzőből, pedig ott tartalom van, pl egér, csúszka, stb, csak nem látszik vagy nagyon halványan.
Mivel 99%-ban közelről (1,2-1,5 m), monitorként használom a TV-t, ezért ez számomra nagyon zavaró. (Előtte Samsung UE40F6100AW volt, ilyen gond nélkül, síkban volt a világítás).
Ez természetes, minden új LG ilyen, vagy valami gyártási hiba lesz? (van 1-1 db LG és Samsung monitor/tv még itthon, azoknál nincs ilyen)
Elálláson gondolkozom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kezünkben a Honor Magic V5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest