- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
headhunter86 #96863 üzenetére
Ha Kodit akarsz használni,akkor ahhoz inkább egy droidos tvbox kell.Amit eddig láttam,hogy a kodi csak mókolással fut a tv-n és csak pendriveról.Az ilyen félmegoldások meg sose fognak stabilan működni,valami nyűgje mindig lesz.
-
blakey
titán
válasz
headhunter86 #96863 üzenetére
Kodi-t hogy lehet használni LG TV-n? - külső, Kodi képes eszközzel.
-
castiels
addikt
válasz
headhunter86 #96767 üzenetére
Van olyan készülék, ahol alapból le van tiltva.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
headhunter86 #96767 üzenetére
Azt megköszönöm, nagyon köszönöm!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
headhunter86 #96765 üzenetére
Ez, menüben hol van benne, mert őszintén szólva csemegéztem a menüt, de nem láttam ilyet (benne van, hogy nem emlékszem).
Köszi!
-
huncutka1029
addikt
válasz
headhunter86 #96755 üzenetére
lehet, klasszik infrás távirányító van hozzá, sok rgb színt lehet raja beállítani. pontos tipusát már nem tudom, mert a csomagolását évekkel ezelőtt kidobtam. 55 " v hátulján van kb 2 x 80 cm és 2 x 50 cm a függőlegeseken.
Sima usb portos táppal. Kb ilyen, csak az egyszerűbb távval vettem még anno.
[ebayről] -
Tibor691
tag
válasz
headhunter86 #96753 üzenetére
Én lemértem kiváncsiságból:
5V USB 5M led Strip none light Lamp SMD 2835, 57cm 2,6W > 1m=4,66W
Ez az 57cm led szeleg is brutál erős fényt ad kb. 260 lument.
A 2 méter (900 lumen) az túlzás!!! Szerintem bőven elég az 1 méter és lehet, hogy még vágni is kell belőle. -
huncutka1029
addikt
válasz
headhunter86 #96753 üzenetére
tud,
max 2A amit lead az USB porton.
Nekem is van egy 55" ös tv n ledszalag. Bár a maximális teljesítményt nem javaslom, egyrészt mert túl fényes, másrészt ott már kevés lehet a kraft a porton keresztül és vagy a led szalagot, vagy a portot nyírja ki. A hangerő szabályozó olykor-olykor ki és bekapcsolgatja a ledszalagot.
De alapvetően ha a tv bekapcsol, akkor a led szalag is, és kikapcsoláskor pedig lekapcsol. -
headhunter86
senior tag
válasz
headhunter86 #96752 üzenetére
Na azt számolgattam, hogy 2 méter elég lesz.
Elméletileg 2,88 W/méter a LED szalag fogyasztása, akkor 5,76W a két méter.
Tehát az 5V-on 1,152 Amper.
Ennyit tud a TV-n található USB port? -
válasz
headhunter86 #96741 üzenetére
Nekem csak a korábbi LG soundbarnál kapcsolta be és csatlakozott rá automatikusan.
Minden másnál a hangfal bekapcsolásánál rákérdez,hogy váltok e a bt-re,de pl a h/k soundbaromat nem kapcsolja be.Hogyan és milyen hangkeltőt használsz,hogy a Bt-t preferálod mondjuk egy optikai csatival,vagy hdmi arc-cal szemben?
Nem soundbar,hanem valami hordozható cucc? -
blakey
titán
válasz
headhunter86 #96688 üzenetére
Tehát van egy játék ami kapott HDR támogatást de a TV mégsem érzékeli annak, akkor itt a gond. Lehet, hogy ebben az esetben beállítod, hogy SDR-ben játsza le, hátha jó lesz a HDR-SDR konverzió és akkor nem lesz gond.
-
RudY
addikt
válasz
headhunter86 #96684 üzenetére
Egyértelműen érdemes bekapcsolva, de a konzolon is engedélyezd, ha ott esetleg még tetted meg, illetve néhány más beállítás is ajánlott. [link]
-
blakey
titán
válasz
headhunter86 #96684 üzenetére
Játék-hoz mi az ajánlatos? Mert HDMI Deep Colort bekapcsoltam, és eszméletlen sötétek a fekete részek a NEM HDR-es játékok esetében. Ti milyen beállításokkal játszotok? Érdemes a Deep Colort bekapcsolva hagyni? Mert a nélkül elég fakók a színek. - nem játékokhoz (bár előfordulhat, hogy ahhoz is kell) hanem a csatlakoztatott eszközhöz kell viszonyítani, a HDMI Deep Colour a HDR képes eszközök esetében szükséges ahhoz, hogy automatikusan a megfelelő paraméterekkel jelenítse meg az anyagot de ettől függetlenül a SDR videóknak is jóknak kell lenniük ugyanis ebben az esetben "visszakapcsol", elképzelhető, hogy a lejátszón (PS4) kell valamit állítani, hogy automatikusan oda/vissza tudja állítani a dolgkat, Apple TV-n szoktam játszani és ott jók az SDR anyagok is HDMI DC mellett is.
-
junior19
senior tag
válasz
headhunter86 #96678 üzenetére
Szívesen, bár én nem oktatásnak szántam, ezek csak alapismeretek, amiket jó ha tudunk, ha egy megjelenítőt be szeretnénk állítani.
Van még egy dolog, amit ellenőrzésre meg lehet nézni, azért nem is írtam bele a leírásba, Az említett képmódok használata esetén ugyanis a színhőmérséklet alapból meleg2-re van állítva. A tesztvideók között van szürkeskála minta is. [link] Ez a bar-os minta, ezt megnézve látható, hol, milyen színnel van elszínezve a szürkeskálánk, s ott sajnos már nem lesz jó a színmegjelenítés.
Amit érdemes kipróbálni, hogy a videót nézve váltogatni a színhőmérséklet lehetőségeket. Itt jól látható lesz, ahogyan emeljük a normál vagy magas opció felé, egyre kékebb, hidegebb lesz a kép. -
blakey
titán
válasz
headhunter86 #96682 üzenetére
VPN-en keresztül lehet, hogy működik a dolog.
De cseréled a TV-t, nem? Bár A Sonyn is menne ugyanúgy. -
blakey
titán
válasz
headhunter86 #96651 üzenetére
Az a TV FALD, a tiéd nem az, SM9000 szintén FALD, de nekem egyik sem megfelelő, sz@r, zavar az aura a világosabb tárgyak körül
Soha se gondoltam, hogy ilyen kategóriájú TV-nél ilyen borzasztó megjelenítést el lehet érni. - mert túlértékeled a kategóriát, a 8-as széria nem az mint 2 évvel ezelőtt volt, egy SJ810-es "sz@rrá veri" még az SM8XXX-t is, de sz SK8500-nál is jobb volt. LG-nél a felső kategória az OLED, egy picit alatta az SM9XXX és a középkategória már sz SM8XXX.Korábban tettem be képet egy SJ810-ről, na, az qrva jó IPS LCD és LD nélkül.
Még ha meg is próbálnám a Sony cserét, Android OS milyen? - sajnos rosszabb, mint amilyennek elsőre tűnik. Együtt lehet vele élni de egy Sony TV webOS szintű OS-el nagyon jó lenn. -
válasz
headhunter86 #96651 üzenetére
Van aki soha nem venne még egyszer Androidos tévét. Van aki arra panaszkodik,nem kapcsol ba tévéje. Van mindenféle vélemény. Neked kell eldöntened,megnézni élőben. Sok múlik egy frissítésen is.
-
blakey
titán
válasz
headhunter86 #96641 üzenetére
Amire cserélhetnéd az esetleg ez, de készülj fel, hogy ez sem lesz teljesen homogén, simán előfordulhat, hogy olyan vagy rosszabb, mint a mostani bevilágítás, felhősödés szempontjából. Van képed a jelenlegi helyzetről? Bár nem tudom, hogy mennyire jönne át a valós kép.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
headhunter86 #96631 üzenetére
Nekem azt mondtak, hogy bolti vásárlás esetén is visszavihetem 3 napon belül bármi kifogással. Próbald meg akkor is ha elmult 3 nap.
-
Smish
tag
válasz
headhunter86 #96633 üzenetére
Szerintem egy kategóriában olyan magasan nem veri a képminősége egyiknek sem a tiédet.
Nyilván ahogy korábban már többen is leírták, a VA panelnek is megvannak a maga előnyei, hátrányai.
De Samsungból, Sonyból, Panából is ki lehet fogni szarabb példányt egy típusból, olvass bele csak a saját fórumukba.
A Samsung szerintem drágább hasonló tudással és kissé oldalról már torzulnak a színek ahogy én láttam egy barátomnál. A kontrasztja amúgy nem rossz.
A Sonynak kriminális az ügyfélszolgálata és a szervize, de talán kevésbé világít be oldalról.
A Pana tévék szoftvere állítólag úgy fos ahogy van.
A legjobb képe az OLED-nek van. De az drága nagyon.
Összességében semmiképp ne azzal menj oda hogy azért szeretnél cserét mert ez nem jó.
Szerintem akkor alapból máshogy állnak hozzá. -
junior19
senior tag
válasz
headhunter86 #96633 üzenetére
A legnagyobb baj ott van nálad, hogy nem értesz a beállításokhoz, nem tudod mi, mit csinál, mire van hatással. Ez más tévéknél is jelentkezne. S ezt most nem bántásból írom. A 100-as kontraszt például biztosan sok, vágod így a fehér szintet.
A színbeállításokkal mérő nélkül felesleges foglalkozni, azoknak az 50-es értéke általában jó.
Az a legnagyobb baj, hogy rosszak az elnevezések a készülékeken, a színtelítettség is nem a telítettségre van hatással, hanem a szín fényerejére.
A színtér kiválasztásnál is jó az automatikus, mert akkor így a műsor színterének megfelelő színtérben jeleníti meg a színeket. Ha a bővített színteret választod, akkor a műsor hiába készült a REC709 színtér szabvány szerint, a tévé kiszélesíti, eltorzítja a megjelenítést.
Nem műsor anyagokhoz kell beállítani a tévét, hanem vannak referencia anyagok, azokhoz kell.Smish: Ez az utolsó mondat neked is szólt, azt hiszem a Zsivány 1-es pont rossz beállításra, mert nincs benne igazán fekete tartalom. Ha ahhoz állítod be, akkor a többi műsor, ami jól van megcsinálva, sötét lesz, bukod a sötét árnyalatokat.
Később ha lesz egy kis időm, s igénylitek, csinálok egy leírást, mit, hogyan, mivel kell beállítani. -
Smish
tag
válasz
headhunter86 #96629 üzenetére
Én minden képjavítót kikapcsoltam a pi...ba.
Blu-Ray lemez képéhez állítottam be, pontosan ezt a három értéket állítgatva meg mellé még a szín-hőmérsékleten és színtelítettségen finomítgattam. Megnézhetem este hogy nálam milyen értékek vannak de nem sokra mész vele szerintem, hiába állítod be arra, más a két tv, mások a tévézés körülményei.
Ezt én full sötét szobában csináltam, de hétvégén még kell majd egy nappali beállítást is eszközölnöm. És a te esetedben. játékra megint más a helyzet.
Amúgy nekem az jön le abból amit írsz hogy nem nem is vagy benne biztos milyen képet szeretnél látni.
A MM egyébként elég rugalmas szokott lenni. Ha tényleg nem tudod mérsékelni a bevilágítást és nagyon zavar, lehet érdemes lenne próbálkozni náluk. Talán rá kell fizetned, de ha azzal állsz elő hogy szeretnél egy másik típust, nem azért mert ez szar, hanem mert komolyabb tv-t szeretnél, lehetőleg kicsit drágábbat, szerintem belemennek a cserébe.
Na ez jó hosszú mondat lett -
pinnacle
nagyúr
válasz
headhunter86 #96629 üzenetére
Nem weben vetted? Szerintem ilyen nagy értékű terméket csak ott szabad. Telekom, MM ingyen vissza is szállítja, ha nem tetszik.
Mall, Alza, Emagnál viszont ha jól tudom, nem gyártói a garancia. -
blakey
titán
válasz
headhunter86 #96614 üzenetére
Egy gyors Emby kérdés. Neked sorozatokat beazonosítja automatán? - igen, egytól egyig, hibátlanul. Nálam minden film, sorozat, zene megfelelő fájlnévvel és adatokkal rendelkezik, évekkel ezelőtt megtanultam, hogy mit és hogyan. De ez em csak Embyre hanem minden ilyen programra vonatkozik, ugyanabból az adatbázisból dolgoznak, filmek esetében TMDB néha IMDB vagy mindkettő, sorozatoknál TVDB vagy TMDB, zenééknél meg több lehetőség van de én ott helyi adatokra bíízom, azaz a fájlok már tartalmazzák a megfelelő címet és borítóképet.
-
blakey
titán
válasz
headhunter86 #96612 üzenetére
Érdemes próbálkoznom MédiaMarktban ezért a bevilágításért szólnom? - nem tudom milyen mértékű és hogy áll hozzá az MM vagy a gyártó.
30-35 között már nagyon sötét a kép szerintem. - szerintem nem de ahhoz normálisan be kell állítani, mondjuk SM8200-ast mostanában nem próbáltam otthoni körülmények között. Az is előfordulhat, hogy a túl erős, "fénnyel teli" képhez vagy szokva ami nem egészséges és nem is biztos, hogy ott a legoptimálisabb a képalkotás. Vannak videók (youtube-on is) amik eligazítanak egy megfelelőbb beállítás irányába, ha nem vagy tájékozott a beállítások terén akkor már az első lépésnél elronthatod, mert azt hiszed, hogy úgy a jó. Pontosan emiatt semmi értelme megkérdezni, hogy ki, hogy használja, mert vita lesz belőle, stb. Én kalibrált kijelzők előtt ülök, nem tudom elviselni a sz@r, nem realisztikus képeket, ennyi, ez neked lehet, hogy már sötét és fakó lenne, van aki meg imádja, én meg egyszerűen azt látom amit kell, se többet, se kevesebbet, tehát nem látok több részletet egy világos háttérnél, de kevesebbet se egy sötét jelenetnél. -
blakey
titán
válasz
headhunter86 #96610 üzenetére
Viszont őszintén szólva nem vagyok megelégedve az Edge LED-del, ahogy alulról látszik a bevilágítása. - inkább úgy írd, hogy a TV-vel, mert EGDE vagy DIRECT mindegy ha jó a TV, mindkettő lehet jó. Kifogtál egy hanyagul összerakott TV-t ami a gyártó szerint még belefér és megmagyarázzák, hogy miből adódik, de eddig nekem szerencsém volt az EDGE LED-es TV-kkel, talán a Sony-nál volt erősen oldalról nézve egy kis bevilágítás de normális szögekből egyáltalán nem látszódot.
VA panel kellett volna inkább nekem, de ott meg az OS nem tetszett azokban a modellekben. - más gyártó vagy VA paneles LG?
Viszont ha nem sötét a téma akkor jó ez a TV. Főleg szélesvásznú filmeknél zavar mert az alsó fekete csík nem homogén. - ez viszont nem jó de ez bármilyen LCD-nél előfordulhat paneltől függetlenül.
Háttérvilagítást levettem 55-re ami segített, de így is látszik picit és frusztrál. De láttam más is szenved ezzel. - vedd le 30-35 közé -
junior19
senior tag
válasz
headhunter86 #96607 üzenetére
Másnál van tévézés közben egy kis lámpa. Te sötétben nézed. A fényerő értéke már nem lesz jó, ha ő a kis környezeti fényhez állítja be a fekete szintet, te pedig azt az értéket használod sötétben.
A forráskészülékek is kis eltéréssel adják ki a videó jelet. Emiatt is lehet különbség a képmegjelenítésben, ha nem is akkora mértékű, mint amit a környezeti fény produkál.
A linken a szabványoknak megfelelően kalibrálják a megjelenítőt. Inkább ez legyen a viszonyítási alapod, mint más ízlése.
Ha valamivel nem vagy megelégedve, nem tetszik, ahogy tetted a local dimming-el is, vagy nem tudod mit állít az az opció, akkor tedd fel a kérdést. Biztos fog valaki segíteni, s sokkal jobban jársz, mintha más ízlése után mégy. Az lehet fog tetszeni pár napig, azután megint keresni fogsz beállításokat. -
junior19
senior tag
válasz
headhunter86 #96603 üzenetére
[link]
Tessék.
A White Balance Settings adatokat már ne másold be!
Bár azt sosem értettem mire jó más beállításait használni, amikor attól nincs pontosabb, ha valaki saját magának csinálja meg az alap dolgokat, ha már nem kalibráltat.
Csak egy megjegyzés még. A teszt szerint egy kicsit meleg volt a tesztpéldány színhőmérséklete, így ha te is ezt tapasztalod, akkor használd a meleg1 értéket a meleg2 helyett. -
blakey
titán
válasz
headhunter86 #96602 üzenetére
Mindnek kell időt adni, Emby, Plex, Kodi, bármi, 20 perc után nem lehet itélkezni. 5 éve használom ezeket így számomra kb. mindegy, hogy melyiket állítom be de tudom, hogy melyik mit tud. Feliratot az Emby is letölt és semmilyen "Ninja" nem kell.
Nekem a film/sorozat borítóképe lenne az ideális, mint ahogy Plex-nél. - még annál is jobb Emby esetében, de nyilván ha nem tapasztraltad ki akkor nem is tudod, hogy van ilyen. Ebből a szempontból semmilyen veszteség nem ér ha Embyt használsz Plex helyett. Egyébként nézz videókat, olvasgass összehasonlításokat.Gyakorlatilag mindegy melyiket használod, nagyjából ugyanazt kapod, 2 dolog van ami inkább az Emby irányába billenti a mérleg nyelvét, sokkal kevesebb RAM-ot igényel, értsd, nálam a NAS-okon a Plex 3-3,4GB RAM-ot használ, míg az Emby 7-800MB-ot, a másik ami szintén fontos, hogy az Emby lejátsza, kezeli az ISO fájlokat, a Plex nem, sorozatoknál az Emby jobban kezeli az évadokat, minden másban kb. ugyanaz a tudás rejlik, egyik sem tud többet a másiknál borítókat, leírásokat vagy használatot illetően, ugyanonnan szedik le az infókat.(#96603) headhunter86
Androidos TV vs. WebOS TV közül ki mit preferál? - ha TV-re érted akkor kb. mindegy, nincs sok jelentősége, ha OS szinten kérdezed akkor egy Android TV OS boxszal azért többminden megoldható. Számomra kb. mindegy, hogy a TV milyen oprendszerrel szerlt, tudja azt amire kitalálták, média tartalmakat küldő lejátszóról "eméysztek". Mindkét rendszert használtam, webOS stabilabb de kevesebb alternatív megoldás létezik, Android TV Os nyitottabb de ettől még nem szabadabb, vagy jobb -
blakey
titán
válasz
headhunter86 #96599 üzenetére
Tegnap kipróbáltam Emby-t is, de nem tetszik, hogy sorozatokhoz nem húz be képet. - a hiba nálad, beállításokban keresendő, mindegyik sorozatomat és azok részeit hiánytalanul megtalálta és jól is rendszerezi, Plex nem, különkiadásokat (extra sorozat részeket) nem teszi be az adott évadba. A filmeknél volt néhány amit nem tudott pontosan beazonosítnai, 5 másodperc alatt rendbe lehet tenni egy filmet és ebből olyan 10 lehetett.
Nektek melyik a kedvencetek? Előzőekből következik, hogy nálam az Emby, szinte tökéletes, gyors, mindenhez minden megvan ami kell, filmekhez, sorozatokhoz, zenékhez, ISO-kat is kezeli. Ami még fontos, hogy adatbázisnak is kiváló, Kodi, Infuse, MrMC és egyéb eszközök mind ugyanabból az adatbázisból "táplálkoznak", több felhasználót lehet beállítani, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest