Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
@Jocó@
tag
Nekem csak optikaival sikerült bármilyen (2.0; 5.1; DTS; Dolby...) hangot kicsikarni az erősítőn. Gyanítom, hogy az erősítő a ludas.
Az erősítő össze van kötve a TV-vel két módon:
a, erősítő HDMI OUT <---> TV HDMI IN (ARC)
b, erősítő optikai <---> TV Optikai kimenetLB671V és Onkyo AVX-390 szett.
Elvileg támogatja az erősítő a HDMI 1.4a szabványt. Gyakorlatilag is írja a kézikönyve. Kb. 3-5 beállítási pont (on/off/auto értékek) van az erősítőn, aminek köze lehet a HDMI Audio Return Channelhez. Ezek permutációját végignyomkodtam tegnap, de sehogyan se tudtam megoldani, hogy hangot kapjak az erősítőn, HDMI kábelen. (és még nem arról beszélünk, hogy 2.0-át, vagy 5.1-et)TV-ben ugye egy menüpont van, ahol beállítottam a külső hangfalakat. A két LG specifikus megoldást értelem szerűen hanyagoltam, ahogy a beépített hangalakat is. Ekkor arra gondoltam, hogy egyszerre küldi ki optikai kábelen, és hdmi-n is a hangot a TV. A biztonság kedvéért az optikai kábelt ki is húztam.
Sehogy nem tudtam hangot csiholni
Pedig felismeri az erősítőt, hisz megjelent, mint HDMI-re csatlakoztatott eszköz, illetve a hangerőt is tudja szabályozni a TV az erősítőn. Az erősítő PC típusú, és "PC" néven szerepel.
Optikai kábelt bedugtam a TV-be, erősítőn beállítottam, hogy a TV/CD csatorna hangbemenete optikai, és egyből jött is hang rajta. DTS, 5.1, Dolby, PCM... többfélével próbáltam.
Beépített lejátszóval (Smart Share), és DLNA-n keresztül.Ha valakinek esetleg van egy jó ötlete / link-e az Onkyo-s és/vagy házimozis topicra, azt örömmel fogadom.
Egyébként megfelel a plusz egy optikai kábel is. -
szaszalino
csendes tag
Én is feltoltam az általad linkelt frissítést a 47LB731-re. Lehetséges az, hogy szoftveresen javítottak a DIREKT LED vezérlésen???
Sokkal jobb lett a helyzet frissítés után foltosodás terén, csupán csak ki és bekapcsoltam a TV-t, a volt beállításokhoz sem nyúltam, nem állíttattam vissza alapra sem. Szóval, a kis ferdeszeműek kaphattak néhány visszajelzést, mert számomra látványos a javulás... -
cicur99
tag
Megnyugodhatsz. A LB650-ben biztos IPS panel van.
A direkt LED háttérvilágításnak számos előnye mellett (kis fényveszteség, ebből következően alacsony fogyasztás, local dimming azaz valódi dinamikus kontraszt) sajnos van hátránya is ,ami abból fakad, hogy a háttérfényt biztosító LED mátrixban az elemi diódák mondjuk 5-5 cm -re vannak egymástól a fénykiegyenlítő fóliák pedig nem tudják teljesen homoggénné tenni a hátteret.
Ez akkor zavaró, ha a képtartalomban is egy homogén, szines felület mozgást végez. pl. a zöld füves pályát vizszintesen pásztázza a kamera. Sajnos a sport műsoroknál fokozottan jelentkezik a probléma. -
luckyman
aktív tag
Valahol láttam már aktívnak is ha igaz, de nem emlékszem hol. De a lengyel videó beállítása elég jó ám, baromi jó a fekete vele. De én csak smart share+serviio+2D-nél használom. Nagyon féltem ettől a 800 körüli ansi kontraszt értéktől, de most jöttem rá igazán, hogy ezek csak számok. Az előző papíron sokkal nagyobb ansi kontraszttal bírt, ehhez képest abszolút nincs hiányérzetem még tök sötétben sem. De hát ez van, ízlések és pofonok, tán túl igénytelen vagyok, nem tudom. Nincs miért siránkoznom, nincs felhőm, bevilágításom, foltom, ricegésem, viszont méretet ugrottam ( 42"-->47" ) és 3D-t valamint egy csomó újdonságot kaptam 171-ért. Úgy gondolom korrekt.
-
GumpNews
csendes tag
ANALÓG CSATORNÁK ÁTNEVEZÉSE
A fájl, amit kimentesz a TV-ről, szerkeszthető, kissé fapados módon.
A fájlt szerkesztésre nyitod meg a jegyzettömbben, ahol a fájl közepe felé ilyeneket találsz (itt: <CHANNEL> <ATV> tagek után):<ITEM>
<prNum>18</prNum>
<pllData>10065</pllData>
<vchName> C 25</vchName>
<sourceIndex>2</sourceIndex>
<mapType>1</mapType>
<mapAttr>0</mapAttr>
<isFineTuned>0</isFineTuned>
<isBlocked>0</isBlocked>
<isSkipped>0</isSkipped>
<system>0</system>
<band>0</band>
</ITEM>A vchName tag-ek közötti rész a csatorna neve, ami változtatható, de csak 5 karaktert enged, tehát a <vchName>Film+</vchName> még oké, de a Duna World már ajánlatos <vchName>DunaW</vchName>-nek nevezni.
Remélem segítettem.
-
-
ricardo78
újonc
BUÉK!!!!
Szia.
Ma kicsit buheráltam én is a upc beltérim. Leszedtem róla a kábelt és rákötöttem a tv-re 671-es típus. Automata keresővel nekem semmit nem talált. Kézi állításnál a transzpondereket egyesével végignyálazva talált csatornákat. Igaz sziszipuszi munka, de így van pár csatorna, bár nem mentem végig rajta. És nem is volt bekapcsolva a 22 khz rekvencia,ahol rejtőzködnek a kis huncutok hehe. Este lehet tovább próbálkozom, és beleolvasok a másik topikba is. Hátha kijön belőle valami jó is hehe -
Biga123
addikt
-
olasz69
senior tag
Pont ilyeneket szereltem anno,mikor upc direkt Hivatalos szerelő voltam.
A fej poziciója a pontos frekire van hatással,attól jelet kellene keresned!
A tv tartalmaz műhold paramétereket ,a menüben nézz szét,állítsd a thor műholdra a tv-n és forgasd jobbra a tuner résznél van térerő mérő amit láthatsz az Lg -tvn, ha szignál aktív azon a környéken keresd! -
-
rongylab
tag
ha nem látod a napot, akkor egy iránytű segít.. és az fontos hogy magának a fejnek nem merőlegesen kell álljon, hanem egy kicsit elforditod az alját balra. kb 5°-ot.
azt viszont neked kell megkeresni a neten, melyik holdon van kódolatlan digitális adás. a gugli segít.
Amit bejelöltem, az a upc direkt helye.
-
rongylab
tag
8-10 éve még másik müholdon volt az adás. most a nyugati 0.8-n van ez a thor3.5.
és nekem is van még egy beltérim amivel kamionban nézem. tök egyszerű beállítani az antennát.
én ugy szoktam, hogy délben ugye a nap ahol van. attól egy kicsit jobbra fokozatosan húzod.. mondjuk nekem van antenna beállitó kis kütyü, sípol ha jelet fog.
-
*H*
aktív tag
Úgy lesz uram. Csak a TV által engineer módban felajánlott NSU frissítés letöltése után még a közvetlen elérhetőséget ki kell logikázni, hogy az LG NSU szerverén melyik mappában pontosan milyen néven van. De úgy néz ki, hogy a szoft. és webOS verzió, illetve a megjelenés dátuma ismeretében ki tudom következtetni a pontos elérési utat, ami után tölthető a közvetlen linkről.
-
Morris
veterán
Sikerült, minden ok. Most már az egyes beállításoknál is az van írva, hogy bekapcsolva, nem pedig a jbmittoménmi.
Nálam a gyári 04.30.16 volt. Gondolom jó régi lehetett.
A menü gyorsaságán mondjuk nemigen segített.Botrányosan lassú, de a képminőség kárpótol.szerk: mégiscsak gyorsult a menü, de ez a 90-es évek színvonala inkább.
A csatornák gyors és logikus sorba rendezésére van valakinek ötlete/megoldása?
Rákerestem itt a fórumban, de nem találom. Pedig emlékszem, hogy valaki direkt írta is, hogy PC-megcsinálja aztán mehet a tévére.
Na de ezt, hogyan és mivel? -
-
Morris
veterán
Na nekem is megadatott, hogy beszerezzek egy 47LB650V-t.
Nekem semmi gondom vele. Sőt, kövezzetek meg, de sztem szebb a képe mint a korábbi plazmámnak.Ezt a firmware-t pontosan hogyan is kell felrakni? Elég ha csak ramásolom egy pen-re és ha csatlakoztatom akkor automata felismeri és fel is ajánlja a telepítését?
-
-
@Jocó@
tag
Feltoltam ide.
Ha nem megy, akkor átteszem majd dropboxra.Több wav-ot is belecsomagoltam, mert legalább 3 helyen (3 minőségben) bukkantam én is rá ezekre a fileokra.
Úgy emlékszek, hogy nekem ezek tutira menrek:EZ_ADJUST_serv-ok-ok.Wav
IN_START_srvc-menu-menu.WavAz eredeti nevük a kisbetűs volt, az elején a nagy betűseket én írtam hozzá.
A használati kb. ennyi:
1, Betöltöd a kívánt file-t egy média lejátszóba, és elkezded végtelenítve lejátszani (telefon, PC...)
2, Erősítőd egyik hangfal, vagy fülhallgató kimenetére rákötsz egy infra ledet. (egyik láb a föld-re, másik pedig az egyik sztereo jel-re. A hangfile mono, tök mindegy, melyikre).
3, Elkezded lassan felfelé csavarni a hangerőt. Onkyo erősítőn kb 45 környékén, a TV-től fél méterre tartva a LED-et már meg is jelent a password kérő ablak.
4, A tv mellé adott távirányítóval bebillentyázöd a kódot (1105?) és már benn is vagy a menüben.Szerk:
PC-ből, vagy telefonból közvetlenül nem bírtam elegendő "hangerőt" kicsikarni a LED "megszólaltatásához".Szerk2.:
Itt egy kicsivel bővebb angol leírás. -
@Jocó@
tag
Sikerült már belépned a szerviz menübe?
LB671-esem van. A hozzá adott távirányítóval nekem nem sikerült, de letöltöttem két hangfile-t és azzal sikerült.
Erősítő kell hozzá, fülhallgató kimenet, két drót, egy jack csatlakozó, meg egy infra led.
Vagy belinkelhetem a gépemen lévő két wav file-t is, amit használtam.
-
*H*
aktív tag
A szerviz menüben állítható, hogy az NSU frissítés user (kiadott végleges) vagy engineer (még nem tölthető publikusan) módban történjen. Alapból ugye user a beállítás. Engineer módban pedig, ha van elérhető még nem publikus, akkor ugyanúgy letölti és telepíti.
Más régióban eltérő lehet a webOS. A 04.35.30 (11. havi) nem a mi régiónk, azért van/lehet eltérés. A 05.99.99 (10. havi), régebbi webOS-t tartalmaz. A 04.41.32 pedig 12. havi, a saját régiós 04.32.20-ban található verziónál újabb.Más. (Egyben válaszolok, elnézést, hogy nem keresem ki külön a neveket.)
Felhősödés/foltosodás
Ez nem igazán local dimming függő. Én bekapcsoltam az LB650 szerviz menüjében. A tv menüjében ugyan nem jeleníthető meg, mert az alapból fixálva van off-ra, de maga a local dimming bekapcsolható. Nem történt változás. (Bár, ha más panel van benne, lehet nem tudja, de a menüben nem tiltott az állíthatósága.) Ez a foltosodás a panel "tulajdonsága". Megfigyelhető, hogy tulajdonképpen adottak a helyek fixen ahol látható homogén háttérnél és gyors mozgásnál. Mint írtam a szervizes panelcserénél említette is, hogy sok ilyennel találkozott. Főleg sport közvetítéseknél van panasz. Az hivatalos fejtágításon az LG szerint még a tűréshatáron belül lévő képekre egyből rávágták, hogy ez pedig tényleg nem normális. Az LG szerint az, tehát nem hiba. Egyszer lehet panelt cserélni, másodszor általában már nem, az nem gazdaságos LG-nek. A jelenség nagyságát még befolyásolhatja esetleg egy eltérő panel széria, összeszerelés helye/minősége, készülék beállításai és, hogy kit mennyire zavar vagy veszi észre egyáltalán. Volt készülék amin egyértelműen látszott, valaki meg azt mondta, hogy nem igazán látja mit kell nézni. Nekem panelcsere után annyi változás volt, hogy máshol vannak a foltok.04.41.32.
Megosztás előtt felraktam. Ami szembetűnő változás, hogy több helyen más a magyar fordítás benne, mint a másik régiós 04.35.30-ban. A BE javítva van, de a többi magyar szöveg első ránézésre egyezik a 04.32.20-ban találhatóval. Hibát még nem tapasztaltam.
HDD, kikapcsolás, memória megtelt hibával én eddig nem találkoztam, ezekről nem tudok nyilatkozni, hogy megszűnnek-e.04.34.23 (39.arches TW 10. havi beta) létezik LB630-LB870 szériához.
-
huncutka1029
addikt
Na szóval, nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy Jan válaszára hiába vártok, várunk...
Ami nekem eddig visszaköszön:
Ez a bizonyos 05.99.99 firmware egy kiherélt verzió,
ami lehetővé teszi, hogy kikerüljük a downgrade blockkert.
Önmagában ez egy hackelt, bugos fw, ami csak arra jó, hogy
-felteszed
-pendrivera LG_DTV mappa bele a neked tetsző korábbi FW
- LB-nél nem biztos hogy pont ez a metód, csak az LW, LM sorozat tapasztalatai alapján írom a gyári reset menetét:
1; menü, beállításokra navigálsz a kurzorral, de nem nyomsz OK-gombot
2; 7 xmegnyomod a FAV- gombot
3; ok
4; a felugró ablakból kiválasztod a pendriveon lévő .epk filét (FW amit előzőleg rámásoltál, és semmi más nincs a penen!!!)
5;ok
6; tv kikapcsol, vársz 30 mp-t, aztán bekapcs
7; imádkozol, hogy minden jó legyen
8; örülsz, és többet nem nyomkodod felelőtlenül a tv-t. -
*H*
aktív tag
LB-nél nem működik amit találtál.
Kell hozzá az LgDTVUpDater 2014 és a LgDTVUpDater_Izm_12_2014
Az első fájlt kicsomagolod a C:\ meghajtó gyökerébe. (C:\LgDTVUpDater)
A másik zip-ből felülírod az azonos tartalmat ebben a könyvtárban.C:\LgDTVUpDater\dns\AcrylicHosts.txt -ben javítsd ki az IP-t a TV-vel egy hálózaton lévő számítógéped IP címére. (pl. 192.168.1.11 snu.lge.com)
LB széria esetében, ha a 04.35.30-ra akarsz visszaállni akkor a C:\LgDTVUpDater\žáú«Ô«ó¬Ę\online\LB730\04_35_30_TW\HE_DTV_WT1M_AFAAABAA fájlt másold át a C:\LgDTVUpDater\htdocs\ mappába.
Indítsd el a C:\LgDTVUpDater\startDNS.bat fájlt. A megjelenő ablakot ne zárd be.
Ezután indítsd a C:\LgDTVUpDater\startHTTP.bat fájlt. Ezt az ablakot se zárd be.
A TV-n a hálózati beállításokat állítsd manuálisra és a DNS-t változtasd meg a számítógép IP címére.
Ezután nyomhatod a frissítés keresést. Ha minden sikerült letölti és telepíti. Tűzfal+hasonló dolgok legyenek kikapcsolva.
-
wong kok wah
senior tag
Szia, probáltad átnevezni a file ?
A file névben lévő verziót magasabbra, mint ami jelenleg van a TV-n..
pl.:
starfish-dvb-secured-m14tv-39.arches-3930-04.35.30-prodkey_nsu_V3_SECURED.epk
->
starfish-dvb-secured-m14tv-39.arches-3930-06.35.30-prodkey_nsu_V3_SECURED.epkNem biztos hogy müködik, nem probáltam..
-
olasz69
senior tag
A tévémmel ami 42LB731v.
De sajnos beletette a kódoltakat is!
Ami műholdon van és kódolatlan és dvb-s2(s)
szabványú azokat a tv-vel egy műholdvevő parabola antennával és egy fejjel(LNB)-vel
megnézhető!(#48547) ggmac A színe más úgy tudom!
(#48552) Lallleee25 Szerintem is egy AG-F310 is jó,de az a lényeg polarizárt szemüveg legyen!
A magic An-MR500G valószínűleg kompatibilis! -
Stevenstyle
senior tag
http://www.geeks.hu/tesztek/141114_lg_47lb730v_lcd_teve_teszt?page=0,2
A tesztben van. alatta a hozzászólásokban gondolom akkor a barátod kérdezgeti azt amit felette pár sorral leírnak
Polár szűrő az polár szűrő, már pedig az ott van a kép előtt. Monitornak főleg, ha ezek a dolgok zavarják pont nem passzív 3D-s TV-t kellett volna választania. (Szerintem)
-
Stevenstyle
senior tag
Idézet a Geeks.hu tesztből
"Egy dolgot érdemes még megemlíteni a részletességgel kapcsolatban: a nagyon nagy kontraszttal rendelkező helyeknél (ha például fekete és fehér pontokat váltogató tesztábrát nézünk) némi sárgás vagy lilás árnyalatot lehet felfedezni, amely a polarizációs szűrő alkalmazásának következménye. Ez közelről nézve esetleg gondot okozhat, ha a készüléken mondjuk egy Word dokumentumot jelenítünk meg, de normál körülmények között észrevehetetlen jelenségről van szó."
Tehát nem hiba, a 3D-hez használt szűrő miatt látja a jelenséget. Remélem segítettem
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali játékos kérdések órája
- Battlefield 6
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Yettel topik
- Cyberpunk 2077
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Könyvajánló
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest