Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Érzed már a Vibe-ot?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Bluetooth-headsetekről általában
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
max004
tag
Sziasztok!Az idei 2013-as modellek,eleg nagy a valasztek:
http://www.argep.hu/main.asp?sucheall=42la -
proof0000
csendes tag
Sziasztok!
LG LM660s TV-m van, melynek hangját megfelelő házimozi rendeszer hiányában, egy hifi-re szeretném kikötni. A probléma a következő:
1. ha fülhallgató kimeneten keresztül kötöm össze, mind a tv-t mind a hifit szinte max hangerőre kell állítanom, hogy hallható legyen (ettől azért félek egy kicsit, mert ha véletlenül ilyen hangos marad vmelyik, megsüketülünk
2. ha scarton-on keresztül (AV1 kimenet) akkor ha már külső eszközről történik a lejátszás (pl. hdd) akkor a hang csak a tv-n jön.Van valami megoldás, hogy értelmesen össze tudjam őket kötni és minden esetben a hifin szóljon a hang, úgy hogy nem kell max hangerőre állítanom az eszközöket?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.
-
Ficó999
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy jó választás e az LG 42LS5600 abban az esetben ha playstation2, xbox360 konzolokat is kötnék a gépre, és persze dvd filmeket, tv műsorokat (főleg sport) néznék?
Smart, 3D nem fontos.
Esetleg ha valaki ezzel a típussal rendelkezik érdekelnánek a tapasztalatai, mennyire megbízható készülék, színek, stb.köszönettel:
Feri -
sz.z.csicsi
tag
válasz
Lacinavi
üzenetére
Az túl nagy véletlen lenne hogy a műsor forrás vagy épp mind a kb.:75 film anyag és még a bluray lemez is hibás lenne.Természetesen nálunk is megy x-box(sőt én nagyon sokat játszom rajta) de az első perctől kezdve játékgép-re van állítva. Ahol ha jól tudom minden képjav. kivan kapcs. legalábbis a trum biztos...és ott nincs széthullás fullos a kép,DE ha megnézed olyan játéknál mint pl: NHL és jönnek be a játékosok vagy ilyesmi ott már észrevehető a darabos mozgás(de ezt csak példának hoztam fel)konzolnál nincs gond mert ott a játékgép beállítás hozza amit kell. Na most ha filmezés-hez játékgép beállítást használnánk sztem "nézhetetlen" olyan darabos nálam.
Nekem nagyon bejönne trummel maga a kép csak sajna gyors jeleneteknél
-
Tompie
őstag
válasz
huncutka1029
üzenetére
Azért gondoltam, hogy gyári, mert a vásárlási feltételek garancia résznél mintha ez lett volna én legalábbis így értelmeztem de már részletkérdés, húsvét után itt rendelem meg

-
iviivi75
tag
Sziasztok,jó napot szeretném megkérdezni,hogy MAGIC REMOTE CONTROL mennyire normális dolog hogy havonta kell cserélni benne az elemet 1 honapig jo utánna cserild ki az elemet szöveg jön ,de e már 3 alkalom,és közbe az elemnek semmi baja nincs más eszközzel kiválloan müködik.
Most távirányito szar vagy belehet állitani nem mondom ennyi pénzé király.
Köszönöm a segitö válaszokat !
Ja igen lg lm42 660 zg ha számit a modell.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Tompie
üzenetére
jó választás,
De még egyszer mondom, bolti gari van hozzá.
DE tényleg nagyon korrektek! Írtam krábban, hogy MM távpiszkám, bohóckodott, amit tőlük kaptam az egyik tévéhez LW5500 szó nélkül, és azonnal cserélték.
Ha Pesten jársz, van lehetőséged a személyes átvételre, és be is üzemelik a tévéket, mielőtt kiszállítják.
Év elején megadta magát az 5500-am, és kevesebb mint egy hét alatt vissza is hozta a futár javítva, 5590-es panellel.
Csak jókat tudok róluk mondani.Hege is tőlük rendelt, szerintem Ő is hasonló véleménnyel van.
-
Tompie
őstag
Szerintem rá esett a választás, a vélemények menüben csak dicsérték őket. Ahogy olvastam gyári gari van rá.
-
-
törölt tag
50hz már ömlik, és azon megy natívban a panel(legalábbis nagyon azon szeretne menni). Az ha akad, akkor a forrásállomány akad.
-
törölt tag
-
Rosep
senior tag
Nos kipróbáltam. Egy 60 és egy 50 Hz-es .m2ts fájl lejátszásánál nem kapcsolható be a valósághű mozi.
Márpedig ez a folyamatoslejátszásmegjelenítés nyitja. -
bandi0000
nagyúr
hali
ezt ajánlották nekem LG 42LM660S eről van valami véleményetek? Illetve milyen ennek a képminősége ebben az árkategóriában lenne jobb LG? mondjuk ha nem kellene smart meg 3D? -
gombocda
csendes tag
Sziasztok!
LG 42LV5500 TV- van. Digi TV-ről nézve az M1, M2, DUNA TV és DUNA WORD nézésekor időnként elsötétűl a kép és olyan mintha újraindúlna. A bekapcsolást jelző is menet közben fehérről pirosra vált és 2 mp múlva visszaáll fehérre és a kép is visszajön. Más TV csatornán ezt nem csinálja. Ez vajon a TV hibája, vagy a Digi szolgáltatásé. Másnál is előfordúlt már ez a jelenség?
Köszönettel: gombocda -
Tompie
őstag
válasz
huncutka1029
üzenetére
Szerintem igen

-
Tompie
őstag
Idézek:

"A termékeket a hivatalos, magyarországi márka képviselet teljes támogatásával és garanciális hátterével árusítjuk! A termékekhez NEM saját, úgynevezett "bolti garanciát" mellékelünk, a garanciális szervizelés a gyári garancialevéllel közvetlenül a gyártók magyarországi szervizhálózataiban történik." -
Watt25
veterán
válasz
rokefeller
üzenetére
Érdekes tapasztalat. Nekem 37LV5590 van és tökéletesen fut a YouTube kliens, nem találkozok ilyen problémákkal. (UTP-vel van a tévé a router-hez kötve.)
-
Tompie
őstag
Ismeri valaki ezt a helyet? Megbízható itt vásárolni ?
-
Lacinavi
tag
válasz
Google Nexus
üzenetére
Nem 1 biztos 2 talán és külső tápos.
-
rokefeller
senior tag
válasz
üzenetére
Alkalmazás. Böngészőből próbáltam, fél perc után memóriára panaszkodott. Én is megnézem a vicces videókat, ilyesmit, viszont a tévé igazából nálam egy nagy monitorként üzemel, a filmeknél nem probléma, gyönyörűen tudok rajta mozizni, a másik szórakozásom viszont az hogy klipeket böngészgetek youtube-on, és ezt megöli az, hogy egy playlistet nem tudok végigjátszani, videók közben random kilép, ha meg netán VEVO-n valami HD klipet megnéznék, akkor 50%-hogy akadozva puffereli be.
-
törölt tag
válasz
rokefeller
üzenetére
A youtube böngészőből, vagy a youtube smart alkalmazás? Nagyon nem mindegy. Böngészőből nem javasolt a használata, viszont az alkalmazásnak illenék mennie(nálam pl megy is problémamentesen)
-
rokefeller
senior tag
válasz
üzenetére
Bocs, ha volt, kerestem, de nem találtam. Szomorú, nagyon szomorú. A fő bajom az, hogy keresgéltem a google groupban, és úgy tűnik, hogy nem az LG a ludas, hanem az alkalmazás. Egyébként szürreális, hetente kétszer sikerül nyerőbe kerülnöm, és órákon át megy jól, többnyire meg 10 perc és meghal.
Kösz a megerősítést, nekilátok akkor b*szogatni a supportot. -
csizo13
tag
válasz
rokefeller
üzenetére
Nálam is ilyen. Semmit nem lehet csinálni vele, ennyit tud.
-
törölt tag
válasz
rokefeller
üzenetére
Ez már ki lett tárgyalva itt párszor,a TV beépített böngészője vésztartaléknak felfogandó,ha esetleg hajótörést szenvedsz egy lakatlan szigeten és kiúszol a hónod alatt a TV-del és találsz egy generátort és semmi más nincs akkor használd

-
rokefeller
senior tag
Sziasztok. LG 42LM620S-em van, alapvetően jó, de a Youtube egyszerűen kiakaszt. Az érdekelne hogy másnál megy-e rendesen? Nálam sokszor pufferel, ha esetleg megy egy videó és közben a related videók között nézelődnék, vagy a playlistben, akkor akadozik, de ami a legidegesítőbb, hogy 3-4 videó után leggyakrabban "the request cannot be processed" hibával elszáll. Neten nem sok ilyen hiba leírást találtam, másnál nem fordul elő hasonló? Van esetleg ötletetek, mit lehet csinálni ezzel? Net egyébként wifin megy, 10-20 Mega/sec. Köszi előre is a segítséget, ötleteket
-
gulyasaja
csendes tag
-
Indiant
addikt
Javítsatok ki ha tévedek, de úgy tűnik egy Egreat R6S és Zyxel NSA310 combo megfelelő megoldásnak tűnik a tv-ink számára a határtalan mozizáshoz.
-
Lacinavi
tag
válasz
gulyasaja
üzenetére
Sajnos ezt így eldönteni mi okozza nehéz okozhatja a műsoforrás is elsősorban vagy a az enkódólás dekódolás hibája. Ha arra gondolok amikor a gyerek játszik Xbox-al olyan képmozgások vannak amit szem nem tud követni a tv hibátlanul nyomja az arcomba és nem hullik szét a kép. Ebből kiindulva a tv-nek semmi baja. De filmeknél én is tapasztalok akadozást kockásodást széthullást, hiába állítom át játékgépre ahol minden ki van kapcsolva ott is jelentkezik széthullás.
-
gulyasaja
csendes tag
válasz
sz.z.csicsi
üzenetére
megnéztem a viedodat.Azt kell mondjam mintha teljes egészében a saját tévémet làttam volna!!!Van itt valaki aki értelmes magyarázattal tud Nekünk szolgálni miért van ez.Elhihetitek ezen video làttán h nem ok nélkül az a véleményünk a tv ről ami....
-
blakey
titán
válasz
sz.z.csicsi
üzenetére
Oké, sokkal részletesebb beállításokra gondolok.
1. A lejátszó normálisan kezeli a 24 Hz-et?
2. A 1080/24Hz-en eredeti lemezzel is ezt csinálja? TV 24Hz-et ír ki?
3. Ha a lejátszóra külső HDD-t vagy pendriveot kötsz akkor is megy a 24Hz? Lemezre kiírt mkv esetén megy a 24Hz? Elképzelhető, hogy usb-ről nem megy a 24Hz, 60Hz-en fog menni ami további "ricegést" okoz.
Nem értem miért szürke a valós mozi, nekem még stb esetén is ki/be kapcsolható, pedig az nem 24Hz-en megy.
Elképzelhető, hogy valóban, megint egy rossz példányt fogtál ki, de továbbra is fenntartom, hogy "user error" is van a dologban. Ha eredeti lemez esetén is vannak elmosódások akkor sem biztos, hogy a tv-vel van gond. Ha gond lenne, akkor sokkal többen jelezték volna ezt a hibát, minimális oldalirányű mozgásoknál előfordul gyenge "ricegés", de ilyen az eredeti anyag, elmosódás, kockásodás viszont nem. Ilyenkor ellenőrizni kell a lejátszó beállításait, a kábeleket (igen, az is okozhat ilyet), persze mindenekelőtt a tv-t, hogy az biztos úgy működik ahogy kell. -
Tompie
őstag
válasz
huncutka1029
üzenetére
Oké oké, köszi

-
Tompie
őstag
-
Tompie
őstag
Hali!
Most akarok majd venni egy LG42lm670S TV-t és az lenne a kérdésem, hogy max. milyen méretű külső HDD-t tud kezelni illetve ha azt NTFS-re formázom a FULL HD filmek miatt akkor azt tudja-e majd kezelni?
köszönöm -
blakey
titán
válasz
sz.z.csicsi
üzenetére
Nyilván nem a képre vagyok kiváncsi, az nem érdekel. A lejátszó beállításai, a forrás (miről játszód le), milyen anyag, stb. TV képi beállításai ezen a ponton nem játszanak.
Az olyan amilyen. Most leginkább a körülötte lévő cuccok beállításaira ill. a forrás minősége érdekel. -
sz.z.csicsi
tag
válasz
blakey
üzenetére
LG BP220 a tv beállítás? ..amiket itt javasoltok,és annak a 25 féle verziója
de most komolyan.
Gondolom a mozgással kapcsolatos beállításokra nem vonatkozik a szin és ilyesmi csak a kép beállítások minden képjavító ki és valósághű mozi be tru motion ki és akkor darabos a kép.A video ami fent van az tru motion használatával van felvéve.A lényeg mint már irtam ezek a jelenségek mindegy hogy milyen forrásról (kábelszolg,saját lejátszó ,vagy bluray lejátszó és lemez akkor is ugyanaz.
Amit észre vettem és tőled kérdeztem az a valósághű mozi ki kapcs és trumot be kapcs akkor a valósághű mozi szűrke ,de be állapotba van(tehát olyankor nem kapcsolható) Megállapítottam ez akkor van ha 1080-minőségű anyagot kap,ha már divx anyag ment akkor már ki állapotban maradt a valósághű mozi. (jelzem nem nézek divx rajta) -
Indiant
addikt
Most találtam:
LG 42LM660S + PLEX + DLNA
illetve egy update-et:[link] -
huncutka1029
addikt
válasz
Indiant
üzenetére
szerviz menüben nem találtam DLNA ra utaló bejegyzést, illetve állítási lehetőséget.
Ez egyszerűen a belső lejátszó hiányossága szerintem. Ezen csak egy custom fw segíthetne.
DLNA-nál általában a divix, avi, és egyéb kisebb bitrátájú tartalomnál lehet tekerészni, a 3d és a mkv tartalmaknál nem nagyon szereti a tekerészést, bár van néhány olyan filmem, minél bele lehet tekerni, 1x max 2x utána megadja magát és kikapcsol. Ezt igazán én sem értem miért van így. -
Indiant
addikt
válasz
huncutka1029
üzenetére
Kösz, erre jutottam én is. De egyetlen médiabox-ot sem ismerek.
"minden hangsávot, és feliratot tudsz kezelni, váltani, nem úgy mint DLNA-n keresztül" - ez nem lehet, hogy a tv szerviz menüjében van tiltva? Illetve ami nekem egyenlőre fontosabb, DLNA-n nem enged a TV beletekerni a filmekbe. -
huncutka1029
addikt
válasz
Indiant
üzenetére
Az MK808-at nem ismerem.
a leírása alapján amit találtam,egy alap médiabox. , ha az android marketen találsz hozzá megfelelő appokat a lejátszáshoz még bővítheted is a tudását. Tuti van hdmi csatija, de wifivel akár NAS-ként is használhatod
Bár amint látom .mkv- t és dts -t nem kezel.Ezért az árért már lehet venni normál mediaboxot is.
A mediabox annyiból jobb mint a nas, hogy azon minden hangsávot, és feliratot tudsz kezelni, váltani, nem úgy mint DLNA-n keresztül a NAS-ról.(Network Attached Storage)
ugye az egyetlen igazán nagy különbség (ilyen téren) közöttük a tévével való kapcsolat módja.
router, vagy hdmi (esetleg, bár ez szentségtörés) scart.
-
Indiant
addikt
válasz
huncutka1029
üzenetére
Értem. Szerinted az MK808-ból lehet mediabox-ot csinálni? Valamint a médiabox jobb mint a NAS?
tomimidi: ugyanaz a két fájl, szóval csak a dátum változott.
-
drdr
senior tag
TV-t vevőegységre állítottam.... Onkyoval is próbáltam, nem volt vele gond. Érdemes úgy beállítani, hogy ne módosítson semmit a képen az erősítő, azaz passthrough-ba állítani a videót, ekkor ha xbmc vált frekit pl. 24p, akkor azt simán átengedi az erősítő (legalábbis a legutolsó firmware-rel). Most egy pioneer erősítővel is így állítottam be, azzal sincs gond. Sőt a TM 3/3-on van és folyamatos a kép, nincs elmosodás semmi mű mozgás 24p-n legalábbis, műholdas stb 50p-n időnként furcsa...
ARC-vel sem volt gondom se onkyoval, se pio-val.
Javaslom, kapcsold ki/be a simplink-et, az segíthet...
-
blakey
titán
válasz
sz.z.csicsi
üzenetére
Megkérdezhetem, hogy milyen lejátszóval és beállításokkal játszottad le?
-
tomimidi
tag
Srácok. LG most frissített szoftvert 660 esetén, vagy csak átírta a release dátumot? A 04.20.23 szofi 2013.03.12 dátummal van fent ;-)
Nem vagyok TV közelben. Aki tudja nézze már meg, hogy TV talál-e újabb szofit. Köszönöm!
-
Indiant
addikt
válasz
huncutka1029
üzenetére
" egy hdd-s mediabox" az is DLNA-n kommunikál nem?
olahjana: nem megoldott.
-
olahjana
tag
dlna-n keresztül mintha múltkor már azt mondta volna valaki hogy lehet jangsávot váltani es feliratot hozzátenni. Most akkor mégsem megoldott a dolog? NASt szeretnék akasztani a routerre és onnan szétosztani az anyagot több tvre a hazban.
most vennék tévét és nem artana ha jó lenne.
fontos lenne köszi. -
Indiant
addikt
LG ST600-ról van valakinek véleménye? Ér ez 20e-t?
-
törölt tag
válasz
sz.z.csicsi
üzenetére
Annyiért legyen is benne... Egyébként nem arról van szó, hogy nem lehet találni ettől jobb cuccot a piacon, lévén ez annyira már nem új (ezt az fpga-t, ami ezekben az lg-kben van, 2011-ben mutatta be a mediatek), ezért is mondtam, hogy egy összehasonlító elemzéssel biztosan közelebb jutsz a megoldáshoz - persze azonos ligában játszó tévékkel érdemes játszani -, ezzel együtt az biztos, hogy ami a youtube videón látszik az azért nem természetes jelenség.
-
törölt tag
válasz
sz.z.csicsi
üzenetére
Ez esetben a sharpban komolyabb mozgásinterpoláció volt, mint a többiben. Gondolom ezt az ára is sugallta.
-
sz.z.csicsi
tag
válasz
üzenetére
Ugyanaz az anyag ment a Sharp 210cm Lg 47"Lm 860-55LM660-55LM 620-on és más anyag ment amit jeleztem jónak tünt a 42"lm620
(#21307) Laca0: Ezt az: oldalról jobb és simább a kép mint szebből én is észrevettem csak itt humorosan jelezték akkor nézzem hátulról hátha akkor nem fog darabos lenni
...mondjuk igaz -
Laca0
addikt
válasz
sz.z.csicsi
üzenetére
Ne hagyd magad!
Előfordulhat ilyen szétesés minden digitális forrásanyagnál, de nem szabad, hogy 3-4mp-enként előforduljon. Az már hiba és nem tulajdonság.
Nekem a 620-as kezd most már beállni, a szemem is megszokta. Azt hozzá kell tennem, hogy 42"-ról nőttem 47"-ra, tehát nem csak típusváltás volt. A családom hamar megszokta a nagyobb méretet (többet is ülnek előtte mint én).
Én főként a tükröződés miatt választottam ezt és nem a 640-eset. Ennek nagyon jó az oldalsó betekintési szöge és még a tükröződés is minimális! Szinte jobb oldalról nézni, mint szemből
-
törölt tag
válasz
sz.z.csicsi
üzenetére
A 210 centis tévén mehetett épp 50i-s promóanyag a blurayről. A műholdas anyag szinte biztosan 50i-s tévéadás volt. Ez így nem ad összehasonlítási alapot. Sokszor azt érzem writeonlyban vagy, és egészen egyszerűen nem veszel tudomást a technikai dolgokról, amiket leírunk.
-
törölt tag
válasz
sz.z.csicsi
üzenetére
Igen, abból a posztból nekem az derült ki, hogy minden tévén más forrás ment, tehát az ott látottak ilyenmódon tökéletesen irrelevánsak.
-
sz.z.csicsi
tag
válasz
üzenetére
Voltam a MM-be biztos olvastad azt a hozzászólásom ,ahol a kisebb méretű 860 is trum nélkül és azzal is pont azt produkálta mint az enyém, egy 55" 620-is az is kellemetlen volt,de volt a nagy sharp(itt ez sztem lehet jó példa hogy nem a mérete okozhatja bár más gyártó)ami 210 cm volt sztem és nagyon szép folyamatos képe volt mondhatnám hibátlan, viszont volt egy másik 620-as ami 42" és kikapcsolt trum-nél jónak láttam bár az valami műholdas anyag volt.
(#21302) Laca0 : sztem megpróbálom a szervizt,remélem hozzáértőt küldenek és nem lerázó tipust.
-
törölt tag
válasz
sz.z.csicsi
üzenetére
A trumotion mindig hibázni fog, efelől ne legyen kétség. Ugyanúgy, ahogy hibázik az összes mozgásinterpoláció, csak minden gyártónak a saját setupja szerint. Samsungoknál pl. jellemzően a képernyő komplet 1/5-e egy artifacthalmaz, viszont a mozgásnál talán kevésbé.
Viszont az előbbi youtube videón látott artifactokat én még semmilyen gyártó semmilyen készülékén nem tapasztaltam, ha azt valóban a tévé csinálja, és minden forrásnál csinálja, akkor eza tévé hibás (vagyis az abban lévő elektronika). -
Laca0
addikt
válasz
sz.z.csicsi
üzenetére
Akkor én hívnám a helyedben a szervízt!
-
törölt tag
válasz
sz.z.csicsi
üzenetére
Ezt én nem tudom, én nem vásárolok ilyeneket, nincs tapasztatom a kereskedelmi vonallal (de egy MM-ben talán van ilyenre lehetőség).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4644
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- KERESEK Magyar GARIS VGA-t: 7900XTX NITRO+ / 7900GRE Pulse / 4070Ti SUPER 2x Ventus
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

mobilizmo