Aktív témák
-
td
senior tag
Azzal az a baj, hogy akkor a végén megáll a kép, és csak a hang megy tovább. Nem tudom, ezzel mit lehetne kezdeni, de a virtualdubmod-ban is van ilyen, hogy átálítja a framerate-et, hogy a hang és a kép hossza megegyezzen. Ekkor viszont elcsúszik - minél később vagyunk a videóban, annál inkább. Amit nem is értek, mert hogy a közepén elmegy, az rendben, de a végére újra szinkronba kéne kerülnie, szerintem. Józan paraszti ész szerint legalábbis.
Szóval így-is, úgy-is elcsúszik, és ezt én azért nem értem, mert az eredeti mpeg2-őben minden rendben. Hát hogy működik az a formátum? Hogy lehet, hogy full jól lejátssza a PVR (igaz, akadozva, de legalább szinkronban vannak), és átkonvertálni meg nem lehet?
Próbáltam azt is, hogy max. 1 perces darabokat vágok ki fps-csökkentéssel (rövid hossznál még nincs észlelhető elcsúszás), és majd ezeket rakom össze egybe. De az a rohadt virtualdubmod elcseszte, a hang későbbről kezdődik, sz*r az egész. Mintha csak tudná, mit akarok, és jól betenne nekem...
Olyan progi lenne jó, amivel ki lehet szúrni referenciapontokat a hangsávon és a videón, s ezeket összeilleszttetni vele. -
bzoley
veterán
Én egy hirtelen ötlettől vezérelve vettem jelerősítőt(véletlenül meglátt a MM-ban). Valami Hirschmann, vagy hasonló. Pontos típust nem tudok, mert benn van az asztal alatt. Előtte, jellemzően német adók többsége élvezhetetlen volt, de a többi sem volt tökéletes. Azóta minden ok. Igaz feltekertem teljesen az erősítőt.
A távirányítónak pedig úgykéne működnie(normáli esetben, hogy:''bedugom es mukodik''. szerencsére az eddig nálam járt tunerekkel eddig ilyen gond nem volt.
Azt a November végi driver-t útáltam meg kicsit, csak még lusta voltam visszarakni a régit. Bekapcsoláskor, ha megnyomom a távirányító Power gombját, már nem a tv-t indítja, hanem egy menüt, (kikapcsolás/kijelentkezés?!/készenlét/tv/rádió/meg talán még valami) utána meg kell keresni az enter gombot. Tragédia.
Manualt nem áll módomban előkeresni. Az ilyeneket mindíg eltrehánykodom valahova, de a csatikat fejből vágom: ir, svhs, antenna tv, antenna rádió. És fekete a távirányító(az eddig vett kb 5db-ból mind fekete). -
törölt tag
-
td
senior tag
Ha ez nekem szólt, kösz!
Megnéztem közben otthon, és valóban, a sima vdub tudja az audiót is tömöríteni. Bár elég rossz a kép az mpeg2->divx után, mivel a tunerrel ''csak'' good quality-ben vettem fel. WMV-ben jobb lenne a kép, de hát ugye ott a felbontás nem megy. Illetve a Windows Media Encoder meg leáll hibával, hogy rossz a hangcodec.
Amúgy nem tudod, hogy milyen az a multipass tömörítés, hogy kell csinálni, mire jó? -
Samee
tag
Köszi fanyuvo a tippeket, igazad van. Ma veszek (remélem) egy 160-as Seagate-t és akkor majd nekem sem lesz helyproblémám.
[[ Esetleg nem tudnád mélben elküldeni nekem a regisztrációs kódod? Már csak 29 napom van hátra, serial meg nincs hozzá a neten. Persze gondolom nem ezért fizetted ki a reg díjat... Köszi ]]
-
psmith
csendes tag
most latom, hogy elfelejtettem neked valaszolni, bocs
Nekem semmi bajom nincs az iuvcr-rel: a hang-elcsuszast nem tapasztaltam (pedig szoktam hosszan folvenni), az hogy mono meg nem zavar, mivel a ketezer forintos hangszoron ugysem valami jo a hang
A deinterlace-t nem hasznalom, ugyis huffyuv-ban veszek fol.
A christv-t is kiprobaltam, de valamiert a processzort tulsagosan terhelte, nem birta lejatszani max felbontasban (biztos csak egy checkbox-ot kell valahol bekapcsolni, csak nem talaltam meg)
-
Foobar
tag
-
SVG
csendes tag
Műxix a media player,de feliratot ne tok hol +nyitni,nem lehet billentyűzettel(nav.gomb)beletekerni.Lehet,sok a problémám,de hozzászoktam a bsplayer-hez és a mediaplayerclassic-hoz.Ezek jól mentek és nem találom ezen verziókat acemegacodecpack-on kívül.Nem tudod melyikek vannak benne,így legalább verziószáal tudnám őket keresni.
-
psmith
csendes tag
> Szoval mindent osszevetve megbantam
Ezért szoktam én először mindig kipróbálásra kérni a cuccost, és csak akkor kifizetni, ha tényleg jó (szerencsére van erre lehetőségem)
Egyébként én az iuVCR-t használom, nekem nagyon bejött, bár nem ingyenes (a távkukkert nem próbáltam vele használni).
A gyári programmal az a bajom, hogy nem tud normális fps értékkel felvenni (amikor 25-re van állítva akkor igazából 21-el vesz fel, és emiatt olyan, mintha szaggatna.) Az iuVCR-ben be lehet állítani, hogy 30 fps-sel vegyen fel, akkor lesz az eredmény 25 fps-es... Remélem érthető voltViszont kiváncsi lennék, hogy ez másnál is így van-e, vagy csak az én kártyám a szar?
-
DummyBoy
senior tag
Melózok, nem tudtam kipróbálni
Mellesleg nekem a legújabb driver van fenn, és azzal 4.1.11-es DScaler + AverRC duó szépen megy duálmonitoron, semmi fagyás, stereo hang, stb ...
A ChrisTV-t meg nem erőltettem ... majd letesztelem ezt a régebbi drivert is ...
Annyit viszont tegyél meg nekem, hogy hasonlítsd össze majd a Terratec-et és a Leadtek-et ...
Én ugyanis utálom a sok szarakodást, de a PCTV után ennek egyszerűen gyönyörű és tiszta képe van ...
Ha a driver is jó lenne, imádnám ...Én is majdnem megbántam, hogy megvettem, de mindenki ajánlotta ezerrel + bestbuy + ilyenek, csak úgy néz ki elég speckó igényeim vannak
-
Lala6
őstag
Egyértelműen bezavar valami, vagy elégtelen a zajszűrés. Anno a PCTV Pro-m csinálta ugyanezt, egér mozgatásra csíkozódott és még a hangfalon is jött egy kis odanem illő hang. Akkor egy egyszerű átkötéssel megoldódott a probléma, a tunernak máshonnan kellett adni táp feszt.
Próbáld ki másik gépben is. -
Lala6
őstag
Leszedtem a régi divereket, teljesen, még a reistryből is. Feltettem az újat, de a helyzet ugyanaz, még mindig nem minden csatorna sztereó, aminek annak kellene lenni, viszont van olyan ami jól jön.
Nézegettem, hogy hátha a nicam sztereóval nem birkózik, de sajnos nincs összefüggés -
somé
őstag
Igen,lehet. Bővebben: link
Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Anime filmek és sorozatok
- BestBuy topik
- Környezetvédelem
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Villanyszerelés
- Konzol Screenshot
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest