- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Aktív témák
-
-
amargo
addikt
válasz
#65675776 #3950 üzenetére
Az elejét most már értem és úgy is van.
A másik fele is világos, nem gondoltam bele, hogy nem képes egyszerre több bemenetett lekezelni a hangkártyám.. se egyáltalán.
De ez kb 1x fordult elő, hogy felvétel közben beszéltem valakivel skype-on, de mi van azzal, hogy a winpvr valamelyiknél vesz fel hangot, valamelyiknél hangsáv sincs? most a legújabb van fennt, de az előzővel is volt gond és az azelőttivel is.. Legfőbb problémám ez lenne.
Skype bevan kapcsolva, de csak online vagyok a gépnél sem vagyok legtöbbször, amikor eztörténik, hogy nincs hangsáv.
Most kicsit belegondolva lehet a remote desktop tolja ez az egészet.. mert a hangot átportolja az éppen megnézett gépreezért olyan, mintha nem is lenne hangsáv.. ezt viszont sokszor csinálom.. és ha utána lokálisan nem nyitom meg a gépemet, akkor a hang még mindig átvezérelve marad.
Köszi a segítséget, legalább rájöttem hogy hagyni kell ott a hangot.
amargo -
amargo
addikt
válasz
#65675776 #3944 üzenetére
Miután lelőtted a Skype-ot
Ha kikapcsolom a skype-ot akkor nincs gond.. csak elakartam kerülni, hogy külön kelljen még kapcsolgatni is.
állítsd át a Win hangerőszabályzón a bemenetet mikrofonról arra, amire kötötted a tunert.
Ez a mondoat most nem világos, mit kell átállítani?
A win hangerőszabályzon semmit sem tudok átteni.. nem is tudja a hangkártyám, hogy pakolgatni tudnám a ki/be meneteket.
Ezt kitudnád fejteni, mert nem értem -
amargo
addikt
Valaki találkozott már azzal a problémával, hogy ha beidőzití a felvételt, 1x van hagja 1x nincs.. és sajna többször nincs..
Én a skype-ra gyanakszom.. mert mikor beszélgettem volt, hogy benne volt a tv felvételembe, amit dumáltam a másikkal.. azért ezen jót nevettünk, mert ott nem volt fontos a hang.. de egy filmnél sorozatnál már az.
Valaki tapasztalt még ilyet? Legujjabb cuccok vannak fent. -
amargo
addikt
Halee!
Itt a pontos leírás a csatornák tövább öröklésére (ma reinstallt kellet tennem, de lusta voltam újra megkeresni a csatornákat ezért megfejtettem)
Tehát magát a csatorna kiosztásokat itt tárolja
c:\Program Files\WinFast\WFTVFM\Winfq.cfg (benne is van a nevében, frequency)
Wincdl.cfg,WFPRFL.cfg. Itt vannak a többi beállítások.
És a lényeg! a csatorna nevekről!
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Leadtek]
Ha innen ki exportáltok mindent, akkor ezt hozzá írva a rendszer DB-hez újra benne lesznek a csatornák nevei, az alapbeállításaid.. stb.
Szerintem ennyi elég is. -
amargo
addikt
foggalmam sincs melyik ez a kártya, ennyire már nem követem a topicod, de ha winfast pvr-t használod, akkor itt van ez:
Bővebben: link
szerk: megtörte a linket..
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
válasz
Szpisti #1550 üzenetére
Ha külön hangkártya, bár ez olyan fura még nem láttam ilyet.. tekintve akkor ha valamit hallgatsz az mind erre van átállítva, hogy halljad.
Akkor azt kell csinálni, hogy a optionsban átállítod erre a hangkártyára értelemszerüen.
De mint írtam, olyan kételkedős vagyok, hogy is van ez. Bár ez csak annyit tesz ki, hogy ilyenről még nem hallotam, ami akkor az én számlámra írható -
amargo
addikt
Sziasztok!
Nem tudom, hoyg valaki beírta e: De meguntam, hogy a csatornákat mindig elveszti, ha valamit csinálok ezzel a PVRel ezért megkerestem a registry, hova tárolja
current_user/Software\Leadtek\Video\WFTV\Friendly itt megtalálható.. bár ez is csak csatorna nevek.. szal a HZket nem tudom merre szedi, de azokat is mindjárt megkeresem.
Most nézegettem kicsit, de a jó ég tudja.. ha valaki tudja, az leírhatná
amargo -
amargo
addikt
Szia!
azt tudom, hogy ha uninstallálom a pvr-t és utána vissza rakom, megmarad a beállítás.
viszont pont ezt probáltam megnézni, hogy vajon hova menti le a beállításokat-> gyökérben
rákerestem az xperce módosított fileokra és találtam párat, de 1ik sem tünik használhatónak..
amargo -
amargo
addikt
válasz
Daywalker #698 üzenetére
hmm, éccaka jutot eszembe, én is letölteni akartam és kézzel hozzá adni, de mire megkajáltam, ez a kis eszme csere el is illant
és már is neki ugrottam (bár most jobb lett, szerintem)!
merre töltötted le a csatornakiosztást?
nekem több sejtésem is van, mire fel hozhatja létre ezeket a filokat(igazándiból ehez látnom kéne a kódot), de engem leginkább az zavar, hogy ez egy eléggé ''gépterhelő'' nem tudom, hogy mindegyik tuner ilyet csinál? de pl ez egy gyenge gépen eléggé vissza fogja tvnézés közben a vinyó műveletek elvégezhetőségét. tekintve, hogy az egyik bmp a tuner max képátméröjét mutatja folyamatossan.. nos nem igen tudok elképzelni olyan helyzetet ami miat lekéne menteni folyamatossan az adást.. sőt ha jobban megnézed, meg le képeket is.. na de minek???
amargo -
amargo
addikt
Valaki rájött már, hogy merre teszi a tv csatornák beállítását?
minap újra beállítgattam.. mert jött 3 új csatorna és olyan funkciót nem találtam, hogy 1csatornára keressen.. kicsit idegesített is
viszont találtam pár file ami talán ezeket a beállításokat tartalmazza..
C:\WINDOWS\Prefetch\WFTV.EXE-1F3207CB.pf
talán ez?
amargo
szerk:
és egy érdekes capture funkció
C:\Documents and Settings\valaki\Local Settings\Temp\WFPVR\CP.bmp
C:\Documents and Settings\valaki\Local Settings\Temp\WFPVR\CS010.bmp
azért ez kicsit fura.. habár nem vagyok egy nagy aduász, de ez azért fura.. ez egy eléggé szűk keresztmetteszet lehet egy gyengébb gépen..
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
HI
valaki nem tudja a következő jelenségre a megoldást?
Gépet bekapcsolom, megy tökéletessen a PVR.
Következő nap (vagy akár egy restart után) PVR nem töltődik be-> teljessen jogossan XP barátom a meghajtóját elveszti, hogy fellet téve
mondom ez érdekes újra install után is: vagy megjegyzi vagy nem.. kicsit furcsa ez nekem..
vajon mitől lehet? viszont csah ezzel az egy eszközzel csinálja.
valakinek 5lete? -
amargo
addikt
Egy problémáját beírnék, nem is a kártyáé inkább a program fejlesztőké akik a meghajtót csinálták alá.
ismerősömék nemrég vettek gépet és ilyen tv tunert is rakattak bele.. peresze az én feladatom volt, hogy minden menyen
(na ez vicces volt elmagyarázni 10mpként mit miért csinálok..)
most jön a probléma része:
1 ami gyári drivert adnak a CD legalább is nekik, az egy kalap sz@r,,
rengeteg akadás, az adók eléggé nagy %át nem rendesen hozza be és a program futása is eléggé hibás. elfelejtette az adókat, meg ilyenek.
most jön a kb: szintén ilyesmi probléma:
vettek egy webcam ot és azt is felpakoltam nekik.. most jött a debugolás vicces része, mert a tv tuner innentől kezdve eléggé szarul ment. persze egy zsír új gépnél minde elsőnek van feltéve kicsit lehetetlen volt megállapítani mi miatt volt a hiba, de sikerült.
a kártya meghajtó drivere össze akadt a webcamerájéval és a tvtuner programja innentől kezdve az adókat elvesztette hibával indult az fm része meg ilyenek.. csatorna beállítások vesztése.
gondoltam leírom ezeket, hátha majd valakinek segít, ha éppen hasonló problémákkal küszköd
amargo -
amargo
addikt
abból, hogy még eléggé nehéz és körülményes linux alatt belőni az expertet tekintve az új chip miatt (cx88as), a 2.6os kernelben benne van már(úgy tudom).. de csak az új UHUban lesz benne, bár már le lehet szedni a frissítést(az UHUhoz).
100%ossan még nem sikerült tudtommal senkinek belőnie a karit linux alatt (expertet).
bár meglehet, hogy linux guru vagy
(deiánba nem tudom, hogy viselkedik, még desktopnak nem használtam)
és akkor kérném a segítséged ,)
és egy másik variáció a kiderítésére, az experet a házon belül kötöd össze a hangkarival, és nem kívül vezeted át.
remélem segített a kiderítésben
amargo
szerk: túl értelmetlenül írtamkicsit kipofoztam
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
-
amargo
addikt
nos nálam
elsőnek mikor csináltam, akkor elkezdte írni felvétel közben.. vagy is valamit csinált
másodjára, pedig meg se moccant(igaz ekkor már létrehozott profillal próbáltam.. ami szintén egyből írja.. elvileg) tehát nem tudom. a lényeg, hogy amikor kikapcsolom a progit egy ilyen akció után, akkor feljön egy ablak, hogy lezárja e.. ha a cancelt választom akkor a lemezen semmi se lesz.. ha az okét akkor lesz.
de végül is olya mind1.. mert csak egy ismerősnek lett kipróbálva
tv nézésre meg jó nekem -
amargo
addikt
egy kis teszt..
proc: 1,4 tualatin celeron
leadtek winfast tv2000xp expert
vga:gecube 9550 expert
tehát eléggé alap.. közepes gép.. de akkor is mennikéne
na csak kibúvik, hogy milyen ez a kari.. ennyi pénzért..
somé : igazad van! a kártya dobozára csak valami áll hardwarees kódolásról hadoválnak.. bocsánatot kérek! igaz engem is félrevezettek..
most, hogy cserélve lett a videókari (eddig az fogta le a procit..) overlay mode bekapcsolva és 1-25% között van a terhelés TVnézés közben.. amit nem értek mert álltalában 5-10% között mozog.. de valamikor mégis lefogja valami és akkor ugrik 25%környékére..
felvételné 40-55% közé megy a procka
ma kilett próbálva az SVCD felvétele(proc 100%, akad is) közvetlenül cd írásra.. hát ez eléggé szánalmas lett.. a minősége borzalmas monitoron.. talán a TVn nem(sőt biztos nem).
persze TV nézésre változatlanul jó! eléggé szép képe van. csak a rögzítéssel nem vagyok megelégedve.. lehet valami másik szoftver kéne hozzá?
ennyi a tapasztalatom, sajna nem sok időm van ilyenekre.. most kitudtam próbálni 1-2 dolgot. -
amargo
addikt
gondolom neked erősebb géped plusz erősebb vgad van. fentebb írtam a gépemet és egy voodooval hajtom a képet, amire már ráfér a csere... csak várom mikor érkezik meg..
furcsáltam is, hogy TVnél alapból ekkora a terhelés.
én is prószáltam már az egésztartalmat kivenni (könyvtár), de olyan mintha nem csak ott kezelné le..overlayről, meg gondolom a jobb kari megoldja ezt a gondot -
amargo
addikt
könnyen meg lehet, hogy átvertek a palánkon, de most még megfelel nekem ez a kari.. bár azt furcsállom, hogy 50-55%os terheléssel fut a TV nézés is.. optimal-qalityban
ha pedig felveszek(mpegI-II), akkor is folyamatossan 50-55% környékén jár.. tehát semmit se változik.
amikor 384x288nagyobba akartam venni, akkor kezdet el prüsszögni a proci..
de ezt nem is támogatja a leírása szerint.. (mármint ''hardweressen'' vagy mi a szöszben)
én eggyeltalán nem sajnálom, hogy erősködtél, legalább kilett valamennyire tárgyalva ez a része.. és hátha valami nagy guru észreveszi és megmondja a frankót
ha már kevés infó: miért van az, hogy ha az overlay mode bekapcsolom, és valami nagyobb dolgot ütyködök a gépen plussz nem is tudom mit csinálok még.. van, hogy elmegy a kép és csak hang van.. viszont ha full screenbe váltok(fontos! csak ekkor megy) és olerlay ki-majd be akkor után megint jó képe vanolvastam valamit, hogy a VGAnak kell ezt támogatnia.. egy voodoo alatt értem, hogy zümmög kicsit.. nade ez a fullscreenes dolog kicsit érdekes
plussz, hol a fenében található meg a csatorna lista? semmi funkciót nem találtam amivel le lehetne menteni.. vagy a csatorna kergetés beállítást mindig el kell játtszani?
most ennyire tellet tőlem.
végül is rájöttem, hogy az én elításomon alakult ki ez a ''nem! - de!'' dolog.csak lusta voltam leírni.. bocsika ezért
üdv
amargo -
amargo
addikt
bezony.
félre értés ne essék, kötözködök! de szerintem jogosan
de ahhoz, hogy meggyőz, az kell, hogy tudjam, csak kamuból írták rá ezt a hardweres dolgot.
mert, ha így van, akkor sztorno vissza az eddigiek amiket írtam egy faszvagyok (de még sokan mások is)
viszont, ha mind csak vakítás.. akkor még mindig nem értem miért nem terheli a gépet?
tehát, akkor hogy is állunk mit tud? mit nem?
mert én az írásnak hittem eddig, de ha rossz.. akkor
megyek papnak.. mert mindent elhiszek..
még egyszer nem személyeskedni akartam veled, csak én elhittem amit írnak.
tehát?
szerk: a bezony arra vonatkozik, hoyg az új van
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
érdekes amit a srác ír.. ezekszerint vakítanak azzal a mit a dobozra írnak, hát ez elszomorít
akkor most már csak az a nyitott kérdés, hogy miért nem terheli le a gépemet 100%osra egy mpeg2es tömörítés? azért kicsit erős, hogy ez egy pII realtimeban menne.. vagy kitudja? lebecsülöm a jóöreg p2-t
ui: én végig expertről beszéltem, nem tudom hogy került ide az a másik kártya
és megint csak azt tudom írni, hogy én nem digitalizálóról írok. (az egy kicsit más) -
amargo
addikt
hmm akkor ezek szerint a dobozán valamit rosszul olvasok.. és a gépem sem méri a terhelést.. végül is, nem lehetetlen
(igaz, hogy alapból TV nézés alatt 40% környékén van.. de felvétel alatt sem változik.. az is meg lehet, hogy csak a gépnek meg se kottyan)
7-8száz MB csak nem figyelek..
és tényleg nem 2forint: 15 800ft
és én nem digitalizáló kártyáról beszélek, hanem egy olyan TV tunerről ami hardweressen tud mpegbe tömöríteni. (eléggé gyenge felbontásban, de ezért a pénzért?)
a többirészt olvasd vissza szerintem, mert nem is értem mit írtál, vagy kinek -
amargo
addikt
ha ez a winfast leadtek 2000esed van, akkor hardweressen kódolja az mpeg I-II 384-288 as felbontásban. tehát tv nézés közben simán tudsz felvenni. akadás nélkül!
nálam 1.4 tualatin osztja az észt.
viszont pl Dr.divx el is tudsz felvenni TVből(ha jobb tömörítést akarsz használni.. más felbontás..stb).. csak ott nem látod az adást(ezért tudja nálam realtimeban nyomni).. alapból filmek olyan 7-8MB- k.
most több nem jut az eszembe
amargo -
amargo
addikt
Az én tudomásom szerint a sleep az csak altat és nem kikapcsol.. viszont te állítod be az energia gazdálkodásnál.. de nem értem, most hol a gond?
ha nem altatni akarod, akkor a kikapcsolást válazd.
gondolom van a sleep mellet shutdown is..
vagy, ha eddig félre értettelek, akkor nézd át jobban a Tv tuner programot és lesz ott is suthdown(szerintem).
de csak ez a kettő van: vagy progi vagy win.. de BIOS is lehet és akkor a power részt kell átnézni(de ebben eléggé kételkedem, mivel ezek win_api hívások..)
hát nem tudom mennyit segített -
Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest