Aktív témák
-
prímajani
csendes tag
válasz
eziskamu #841 üzenetére
Megoldódott a problémám. Egy jobb minőségű koax elosztó ( amiben szűrő is van, nem csak sima elosztó, kb 800 Ft-volt) és a bejövő kábeltévé melegpontját és árnyékolását 1-1 kondenzátoron átvezetve megszűnt minden probléma a TV-n is, a házimozin is és a monitoron is. Az expertet újratelepítettem a saját gyári lemezéről és hungary B/D beállítással minden tökéletes, a sztereó adók is. Most kezdődhet a belemerülés a hang és képrögzítés rejtelmeibe. A képminőség gyengeségén azt értettem, hogy még egy VCD formátumú film is jobb minőségű monitoron, mint a tunerkártya tévéképe monitoron. Életlen, halvány szinek, kevés kontraszt, gyenge fényerő, pedig képzavarok egyáltalán nincsenek. Ennyit tud, ne is várjak jobbat?
-
kacsakacsa
csendes tag
válasz
eziskamu #837 üzenetére
Szia ddt99
Nem fogod elhinni,de meg mindig nem jo a tuner kartya.
Elvitte tolem egy baratom,es be rakta az o gepebe,fell instalalta azt drivert ami a tuner hoz volt,(''Winfast tv 2000 xp)es az o gepen tokeletesem mukodik.
Regebben vettem egy tunert es az se ment tokeletesen,ezrt oda adtam egy ismerosomnek,es o is jott,hogy semmi baja.
Most teljesen ketsegbe esek,hogy esetleg nem is tunerra van szuksegem ha nem egy uj szamito gepre.
Valamilyen oknal fokva nem mennek a gepemen a tunerek.
A kabel az tokeletes,nincs rajta serules.(ellenoriztem tv-el es a jel tokeletes)
A gepem 650MHZ,128 ram
Hallottam fel fullel,hogy esetleges tenyezok lehetnek pl:kabel nelkuli mouse.
Mert az is mhz en mukodik es be zavarhatja procit.En ilyet hasznalok
Nekem semmi elkepzelesem a baj okarol,ha tudsz nekem tanacsot adni nagyon megkoszonnem.
Szerintem ha a gepem lassu lenne,attol meg kene lenni-e kepnek,csak akkor szaggatna.
Passz-en ki fujtam az otletekbol.
Varom leveled
Koszi
szia -
prímajani
csendes tag
válasz
eziskamu #839 üzenetére
Természetesen földelt dugaljba dugom( nálam mindegyik olyan). A koax elosztó és a koax kábel gyengeségére tippelek, pedig tiszta fém és ''F''csatlakozós az elosztó. Az elosztótól a TV 1 méterre van, a PC meg 10 méterre. Még egy olyan bajom is van, hogy ha a házimozi erősítőt összekötöm a PC-vel közvetlenül vagy akár közvetve ( TV-video hang összekötve erősítővel, PC kapcsolódva antennakábellel TV vel, stb....) egy 50 herces brummogás hallható. Próbáltam már azt is (hallottam tv szerelőtől) hogy ugyan abból a hálózati dugaljból működik minden.(állítólag ez is okozhatja). Ez sem segített. Ha viszont megszakítom a bejövő kábeltévé jelét, nincs brummogás.
-
-
eziskamu
addikt
válasz
eziskamu #835 üzenetére
Ja képminőség. Érdemes jobb minőségű fém elosztót, 3-szoros árnyékolású koax kábeleket, és teljesen fém antennacsatlakozót használni az összes készülékre. Amúgy vigyázni kell mert sokan panaszkodnak, hogy csíp vagy ráz a kábel tv csatlakozója, de lehet hogy mostanában már nincs ilyen probléma. A rossz képminőségnek egyesek szerint amúgy lehet okozója az is ha túl erős a jel. Amúgy meg a számítógép monitorán sokkal jobban észrevehetőbbek a képhibák/zavarok.
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Anime filmek és sorozatok
- Környezetvédelem
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Villanyszerelés
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest