Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PioDVD
senior tag
válasz
eladocuccaim
üzenetére
114 m2-es ház, Ytong 37,5-es fal, padlóban 7 cm, födémben 15 cm szigeteléssel, télen 21 fokot tartva (hmv-vel) a havi gáz átalány 12 e körül van. Valamennyivel több lenne, ha napelem termelés feleslegét nem fűtöm el.
Úgyhogy a rokon háza érdekes jószág, ha hűtéssel 15 e-ből kijön. A régi 62 m2-es nem szigetelt tégla lakásunknak volt a fűtése kb. annyi, mint a házunknak. Az mondjuk régi tégla.
-
axioma
Topikgazda
az ingatlan.com tulterhelt, vagy mi? nem tudok lapozni, elotte is baromi lassan jott be minden ingatlan oldala...
-
tototos
addikt
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Itt szerintem a gépek hatásfoka szar. 6bol kettőt már cseréltek 2 éve. Másik 2re is volt már szép ajánlat de végül találtak olyan szakit aki megjavította őket ( igaz arról nem beszéltünk hogy a működés egy dolog de mi van a hatásfokkal).
Fűtési költség (31,87 Ft/kWh) 19608 kWh - 20142 kWh / 534 kWh: 17019,- Ft
Hűtési költség (31,35 Ft/kWh) 7724 kWh - 8125 kWh / 401 kWh: 12572,- FtEz egy júniusi és egy januári fogyasztás. 67nm nyáron 25 fok télen 22.
-
tototos
addikt
válasz
pit stop
üzenetére
Mi tavaly vettünk a tetrisben. Ami probléma hogy a kivitelező rosszabb minőségű hőszivattyús rendszert rakott be mint ami a papíron szerepelt. Ebből volt per de a teljes költség 3t kapta meg a ház és azt sem tudom hogy volt e update a költség kalkuláción a per kezdete óta. Amúgy csodát nem kell várni nekünk nagyjából 25 fokot tud tartani nyáron a rendszer ha besötétítesz időben. Múltkor számoltam és fűtés/hűtés költségre nagyjából 15 ezer forint/hó megy el. Az elszámolás hőmennyiseg alapján megy, és a villanyszámlát osztják szét ennek megfelelően, szóval ebből is van vita hogy aki nem használja a rendszert az semmit nem fizet.
-
pit stop
addikt
válasz
tototos
üzenetére
Tetrisben mondjuk már volt egy csere hullám úgy tudom, amikor nem azt kapták mennyezet hűtéstől magasabban lakók, amit vártak.
Pont tegnap voltam kék-duna felé - tábla még kint van 2023 év végi befejezéssel... Remélem nem sokan ragadtak bele, ott valami nagyon elcsúszott
-
tototos
addikt
A hitelügyintezőnk írta ki hogy idén 3 milliárd hitelt intézett már. Ha jól tudom 2 % körüli a jutalék amit kapnak. Azért most elég szépen tud keresni ez a szektor.
-
tototos
addikt
válasz
Vision
üzenetére
Nálunk szinte nincs eladó ingatlan a Viva vagy Tetris házban. Tegnap raktak fel egy 47nmt 89 millióért a Tetrisben. Vagy kivárnak hogy lecsengjen az OSP vagy kevés van befektetésnek tartva és tovább költözni meg nincs pénz. Hiába triplázott az ingatlanjuk 6 év alatt a többi is hasonlóan drágult
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
AxBattler
üzenetére
arra leszek kíváncsi az otthon startba négyzetméter ár miatt nem beleférő garzonok hogyan alakulnak majd. nyilván azok ugye árban az otthon startos, rosszabb lokáción vagy állapotban lévő két szobásakkal versenyeznek, viszont akinek nem kell a nagyon belváros vagy felújított az hülye lesz garzont venni egy nagyobb helyett. max akkor nem lesz totál pangás ha konkrétan elfogynak a nagyobb lakások.
-
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Drizzt
üzenetére
Annyi update, hogy most hétvégére megint picit feljebb került az elérhető kínálat Budapesten(~20K -> ~20.2K). Viszont a konkrét környékbeli hirdetéseket nézve eléggé dinamikusnak tűnik a kép. Tehát kerülnek is fel, meg tűnnek is el szép számmal hirdetések. Tranzakciószámot most magasra tippelném, de nem kiugróra. Ez a kínálat változás egyáltalán nem mond ellent annak, hogy bizonyos helyeken alku, máshol meg licit van. Budapest önmagában egy hatalmas piac csomó eltérő helyzetű szegmenssel. Nyilván a pörgős része elsősorban most az OSP képes lakások és házak köre.
Btw. írtam még régebben arról az albetétesítés nélküli lakásról, amit megnéztem. Másnap láttam eltűnt a hirdetés. Tulaj azt mondta, hogy most négyen licitálnak erre a lakásra, így inaktiválta. Egy héttel később láttam újra aktív lett, +20M-val. Aztán utána meglepő módon eljött a kijózanodás iránya, mert pár héttel rá csökkentették 5M-val. Aztán rá egy hétre még 2M-val. Így az eredetihez képest még mindig +13M az állás, de kíváncsi lennék mi történt az első körben ami meghozta az elbizakodást, aztán meg mi történt azóta. Mindegy, nem akarom megvenni. Meg arra se lehet felhasználni, hogy bármit általánosítson belőle az ember, csak egy sztori a közelmúltból.
-
PioDVD
senior tag
válasz
Qtya123
üzenetére
Ez eddig is megvolt, jobb esetben nem kézfogás után, de nem korrekt (mert nálam egy kézfogás felér egy szerződéssel) eladónál megegyezés után is.
Hollandiában érdekesen megy, igen nagy arányban ügynökön keresztül adják el, meghirdetik ár alatt, és a megtekintők adnak 1 ajánlatot. Valahol licit, de mégsem, mert sokszor (vagy általában) nem többfordulós. Ami ugyan ösztönzi a vevőjelöltet, hogy ne keveset ajánljon, de mégis alacsonyabb lehet az ár, mert nincs egymásra licitálás.
Na, egy lakás 73 millióról lement 70-re. Már csak 10-et kellene csökkennie, és már érdekelne is.
-
Qtya123
őstag
válasz
thefreeman
üzenetére
Durva, hogy már alku nélkül sem tudja az ember elvinni. Hívott az eladó, hogy rád licitált a következő megtekintő?
Olyan fomo van, hogyha holnap a mezőn felhúznék egy kutyaólat 30 téglából, meg 2 hullámpalából, szerintem arra is taposnàk egymást az emberek.
-
Madwe
nagyúr
válasz
cstomi15
üzenetére
Sajnos van benne lehetőség a hibára, s a jelenlegi felpörgött piacon lehet túlterheltek s kapkodnak is.
a mi házunknál elnézte 30%al a m2, valamiért elektromos bojlerrel számolt, pedig akkor még nyílt égésterű volt, az ablakoknál kb gerébtokos fa ablakok értékével számolt 3 rétegű helyett ami bent volt, a szigetelés vastagságát rosszul mérte fel. Kb nehéz volt olyan adatot találni ami megfelelt a valóságnak -
thefreeman
aktív tag
válasz
sakal83
üzenetére
Az a 13ban a harmadikon is hangos. De igazából már lényegtelen lecsúsztam róla. Jelenleg kb megtekintékor azonnal dönteni kell hogy egyáltalán esélyed legyen megkapni a lakást, de van, hogy az sem elég. Volt olyan, hogy megnéztem alku nélkül mondtam hogy kell a lakás és úgysem lett az enyém.
-
PioDVD
senior tag
válasz
cstomi15
üzenetére
Mintha lett volna szigorítás (más értékek szerinti kategóriák), de szinte biztosan nem most január 1-től. Úgyhogy ott valami tévedés lesz valószínűleg.
Más:
Volt szó régebben a 10 % önerőről, a max. 49 % tulajdonról, de az akkor kimaradt, hogy plusz ingatlanfedezetnél elég lehet 50 %-nál is a 10 (vagy akár 0) % önerő is. -
-
cstomi15
tag
válasz
sakal83
üzenetére
Köszi! A CIB bank egyébként, azt mondták, hogy G, H és I kategóriák esetén diszkontál a bank a hitelnél. Erstenél is van valami korlátozás, de ezt nem értettem pontosan mi. K&H és Raiffeisen az okés lenne, csak a CIB-nél van most egy nagyon jó akció, ha az otthon start hitelt kombinálom piaci hitellel, akkor a piaci hitelt 4.74%-ra adják, ha megfelelünk a követelményeknek (aminek egyébként meg is felelnénk).
-
cstomi15
tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyire reális, hogy egy ’90-es évek végén, 2000-es évek elején épült, téglából készült társasházi lakás az energetikai tanúsításon „I” kategóriás besorolást kapjon? A lakásban műanyag nyílászárók vannak, az épület kapott ugyan 5 cm szigetelést, ami nem sok, de mégis több a semminél. Egyébként teljesen korrekt az épület is a lakás is, szépen karbantartottnak tűnik.
Az oeny.hu-n utánanéztem, hogy a társasház többi lakása milyen minősítést kapott: 18 tanúsítvány volt elérhető, és gyakorlatilag mindegyik C, D vagy E besorolású. Egy szinten négy lakás van, közülük kizárólag az általam kinézett lakás kapott „I” besorolást, míg a másik három egytől egyig C minősítést. Ráadásul ezek friss tanúsítványok: az egyik 2023 májusában, a többiek pedig 2024 után készültek.
Ez nekem nagyon valószínűtlennek tűnik… Elképzelhető, hogy az energetikai tanúsító hibázott? Mennyire pontos, egzakt folyamat ez egyáltalán? Szerintetek érdemes lenne másik szakembert is kihívni?
Azért probléma ez, mert a bank, ahol szerettem volna a hitelt felvenni, az energetikai besorolás végett 20% önerő helyett 40% önerőt várna el...
-
sakal83
addikt
válasz
thefreeman
üzenetére
Amit hanytranynak mondanek, a repulok zaja hangosabb ha arra repulnek.
-
Energyx
újonc
válasz
thefreeman
üzenetére
Tűzlépcső van?
-
sakal83
addikt
válasz
thefreeman
üzenetére
Merre es panel/ujepitesu?
-
thefreeman
aktív tag
Mi a véleményetek a 15. emeleti lakásokról? Találtam egyet ami egész megfelelő lenne nekem de nem tudom a 15. emelet mennyire gond. Nem zárószint van fölötte egy gépészeti színt is. Melegnek biztosan meleg de mind két szobában van klíma.
-
PioDVD
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Na jó, de ilyen alapon ne adózzon a vállalkozó, mert egy csomó nem ad számlát. De a dolgozó se, mert sokan dolgoznak feketén.
Ez is dolga lenne a nav-nak. Meg amiről nemrég volt szó, "nem veszik észre", hogy az ügyvédek "alig dolgoznak".
Hülye egy ország.
Mondjuk az is igaz, hogy az állam meg költhené értelmes dolgokra az adót, meg persze nem kellene ellopni sem, de álszentség lenne azt mondani, hogy ezek miatt nem fizet adót, aki nem.
-
Gabró
tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Én OEP ügyfélszolgálaton kértem, Budapesten, a Teve utcában.
-
Ka999
tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
E-papiros igazolást hol lehet lekérni? Van valami extra költsége, ha többször kérem le?
-
PioDVD
senior tag
válasz
axioma
üzenetére
Ezt mondom én is
, mmár a 4 is sokaknak megfizethetetlen lenne (el kellene adniuk), hát még a több, amit a fórumtárs írt.Én a bérbeadás felől közelítenék.
off
Ugy látom, van bajban a kormány, az infláció és az államadósság miatt erősen erősíteni kell a Ft-ot. Oda a csodafegyver. -
axioma
Topikgazda
válasz
PioDVD
üzenetére
Ingatlanado most is van, igaz nem ingatlanertek %-ban, de van ahol 250e+/ev ha nincs senki bejelentkezve allandora [lakohaz Balaton-parton]. A 4%/ev erre irrealis mindenkepp. Nalunk 150e korul lenne [igaz a garazs a nagyobb resze], csalad benne es van 2 tanulo igy csak 60e, erteke kb. 150M. Mondjuk az ado nalunk m2-fuggo, a mar csak 50M-t ero de ugyanekkora is ezt fizeti.
-
PioDVD
senior tag
válasz
axioma
üzenetére
Az ingatlanadó (vagyonadó) az folyamatosat jelent(ene). Amit sokan nem bírnának, még 4 %-kal sem. Tulajdonképpen minket is lenullázna kb., pedig hitelt sem fizetünk.
De nem fenyeget, a ner-nél pláne. Az egész törvénygyár arról szól, hogy a nehezen
összelopottmegszerzett vagyon után minél kisebb terhet kelljen fizetni. Az csak járulékos haszon, hogy nekünk is jó, mikor nem kell fizetni pl. egyenesági öröklésnél. Legjobb példa a vagyonosodási vizsgálat kiherélése. Mennyi dílert meg lehetett volna fogni évek óta (ha már most ez a szavazat-mágnes), de hát fontosabb volt, hogy a nagyságos urakat ne fenyegesse. -
PioDVD
senior tag
Azért gondold át a nem nagy terhet!
Ha bérbe adod, kb. van annyi (4 %) bevételed/hasznod, azt éppen be tudod fizetni. De az általad írt nagyobb % már vagy van, vagy nincs.De mi van azzal, akinek van összesen 1 50 millás ingatlana, abban él, fizet 250 e törlesztőt, annak nem feltétlen (sőt!) akad még havi 166 ezre (4 %-kal számolva). Igencsak beszűkítené az ingatlanvásárlók körét. Vagy ha most bevezetnék, egy csomó embernek el kellene adnia a kecót, mert nem bírná fizetni. Az, hogy ha egyszer majd eladná, mennyivel többet érne, az külön történet, de egyébként hiába adná el drágábban, amire cserélné (mondjuk nagyobbra), az is megdrágult.
Magam ellen beszélek, de a bérbeadás magasabb adója lenne a megoldás. Mivel a hatalmon lévőknek nagyon nem lenne jó, így nem lépik meg. (Debrecen kupaklali helyett a parlamentbe igyekvő alpolgármesterének már 5 évvel ezelőtt legalább 10 lakása volt bérbeadva, és folyamatosan kereste az újakat.) MP-t meg éppen ma "hűzták csőbe", megígértették vele, hogy náluk sem lesz extra adó.
-
Directors
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Nekem 8 nap után küldték meg az igazolást. Pest hivatal.
Talán a múlthéten kaptam kézhez én is. De ahogy haladnak a dolgok vásárlással, még egyszer kérnem kell. -
axioma
Topikgazda
válasz
sakal83
üzenetére
Videokban ott a pelda ill. a 'jatek' [dontesi fa].
Felsorolod az egyidoben levo ingatlanaidat.
Az ingatlanok mindegyikere megnezed, hogy beleesik-e valami miatt a 'nem szamit' kategoriaba [pl. 15M alatti [resz]tulajdon, stb.]. Ezeket kihuzod. Ha ezek utan 0 db nem kihuzott ingatlanod maradt, vagy 1 db amiben max 50%-od van, akkor megfelelsz az elso lakas vasarlo definiciojanak.
Az elmult 10 ev minden idopontjara meg kell felelni ahhoz, hogy a hitel ezen kitetele teljesuljon.Pl. valakinek
- egy db 300M-osban 50% [marad de <=50%]
- egy haszonelvezettel terhelt 120M-sban 30% ugy, hogy haszonelvezo bent lakik [kihuzhato]
-plusz egy 40M-sban 25% [kihuzhato]-> igy me'g elso lakas vasarlo a 3% szempontjabol.
-
Gabró
tag
Nem természeti törvény, hogy az öröklés adómentes. Ez Magyarországon egy elég populista állapot. Egy ideje nálunk egyébként a lottónyeremény is adómentes.
Szerintem nem nagy teher az ingatlan érteknövekedése után 15, 13,5, 9 vagy 4,5 százalék adót befizetni, de az tényleg bosszantó lehet, hogy a hagyatéki eljárás során nem piaci értéken értékelik az ingatlant.
-
Gabró
tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
E papíron nekem sem küldték még augusztus 30-i kérelemre. Viszont helyben kérve hétfő óta azonnal kiállítják.
-
PioDVD
senior tag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Hát, elég régóta nem a hitelességről híresek, de mindig meg tudnak lépni. Még az AI-riport után is.
bexinho23: természetesen nem csökkenti az illetéket. A számla akkor jó, ha 5 éven belül eladod, mert növeli a "beszerzési árat", kevesebbet kell adózni, illetve bérbeadás esetében azzal a költséggel lehet növelni az amortizáció alapját (ha nincs elszámolva 1-2 év alatt).
-
j0k3r!
őstag
-
bexinho23
őstag
válasz
VMatteo
üzenetére
Májusban került a nevemre a lakást. Mai napig nem kaptam semmit a NAVtól. Teljes felújításon esik át a lakás. Fullra lebontva, villany- és vízvezetékek számlásan cserélve, burkoló és festő dolgozik épp a lakáson. Minden anyag számlával igazoltan vásárolva.
Az illeték csökkentésnél mire gondolsz? Úgy tudom, hogy a vételi árból állapítják meg az illetéket abban az esetben, ha nem alulárazottan lett vásárolva. -
FireKeeper
nagyúr
valaki adott már le e-papíros üzenettel igényt TB igazolásért a 3%oshoz? kb mennyi az átfutása? nekem már pár napja ülnek rajta, gondolkozom nem-e gyorsabb ha csak besétálok egy random kormányablakba. vagy mindenképp abban a vármegyében lévő hivatalban kell igényelni ahol az állandó lakcímem van?
-
Egy kis érdekesség: céges tulajdonú lakóingatlan esetén is értelmezett a cserepótló illetékkedvezmény?
Közben rákerestem, nem értelmezett. Csak magánszemélyeknek jár.
-
-
rwin5
őstag
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Ezekért az én őseim dolgoztak, nem a lottón nyertük.

-
julius666
addikt
válasz
VMatteo
üzenetére
Nekem 2021-ben vett ingatlannál 2022 végéig szütyögtek rajta. Szóval kb. bármi lehet. Főleg most, hogy roham van.
Van elévülési ideje az illetékkötelezettségnek is, afelől ne aggódj, abba azért bele fognak férni.
Illetve azóta már csak munkadíjról van 1,5m Ft számlám. Ezzel majd tudom csökkenteni az illeték mértékét?
Mivan?

-
rwin5
őstag
válasz
Jhonny06
üzenetére
Bár semmi közöd a storyhoz, de azért leírom, hogy ne szülj ilyen kommenteket a jövőben, legalább is ne nekem.
Nálam az volt a story, hogy a családunkban kb ~ 50 éve lévő szántóföldeket örökölte anyukám a szülei, azaz én nagyszüleim után. Amit nagyszülő elhalálozását követően 5 éven belül értékesítettünk. Ilyenkor a hagyatéki ügyintézés előtt történik értékbecslés, ahol alábecslik ezeket, majd értékesítéskor a deficit miatt komoly pénzt fizettünk be a NAV-nak. Ebből a pénzből vásároltunk lakást. Ami után ismételten fizettünk 4%-os illetéket.
Ezt kérdeztem meg, hogy esetleg volna-e esély, hogy ilyenkor engedjenek-e valamit.
Nem volt a válasz.
Továbbiakban nem firtatnám, kérlek, te se
-
Qtya123
őstag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Nem is értem, ezeket a kérdéseket
Azért jönnek ezek a kérdések, mert az osztogatások közepette az emberek már annyira hozzászoktak, alapnak tekintenek minden kedvezményt, ingyenpénzt, támogatást, hogy már az is bajuk, hogy miért nincs az illetékre is támogatás, mindegy az is, ha 150 millás a kecó...
-
VMatteo
őstag
Mikor kapok értesítést a NAVtól az illetékkel kapcsolatban? Májusban vásárolt lakás. Eddig se kép se hang.Illetve azóta már csak munkadíjról van 1,5m Ft számlám. Ezzel majd tudom csökkenteni az illeték mértékét?
-
VOid
tag
Nem tudom sajnos, valószínűleg igen, de érdemes foglalni egy kifejezetten Otthonstartos ügyintézővel időpontot. (Ami nem könnyű mert most sokan keresik őket).
Jobb megerősíttetni velük mindent amit mondtam.
Annyi plusz infó az előzőhöz, hogy nálam a kivitelező a ház átadásához köti a végszerződést(nekem ez pár hét és meglesz). Tehát ha neked jövő év végén adják át csak a lakást, addig nem lesz végszerződésed sem(ha egyáltalán engedi a kivitelező), így szerződés hiányában ha a bank hajlandó használatbavételi előtt az igényt befogadni sem tudod elkezdeni az igénylést.
A használatbavételi a lakás műszaki átadása után 6-7 hónap is lehet mire megvan.
Azt is vedd figyelembe hogy a kivitelező elvárhat minimum önerőt, ami kisebb cégeknél akár 40% is lehet, de 30% eléggé alap(mostani helyzetben lehet ennél is többet el tudok képzelni) , hiszen ők sokáig nem jutnak a pénzükhöz, mert csak a használatbavételi után kapják azt meg. -
Jhonny06
veterán
Mégis milyen helye lett volna a méltányosságnak, amikor egy nagy értékű ingatlant veszel? Nyilvánvalóan nem szorulsz rá. Az már nem az állam problémája, hogy az utolsó utáni forintodat is elköltötted az ingatlanra, ezért az illetékre már nem futja. Ha van 100 milliód egy ingatlanra, akkor nem 100 millióért veszel lakást, hanem 95-ért - a többi az illeték meg az ügyvéd.
-
julius666
addikt
válasz
Simivok
üzenetére
De basszus, ha a folyamat elején tisztában voltál az illeték meglétével meg az összegével, akkor min akadékoskodsz?

Egyébként elég komoly indok kell ahhoz, hogy elengedjék, nem sok esélyed van rá. Én anno autreszt (részletfizetést) kértem az enyémre. Csak az összeg kiírása után lehetett igényelni, a NAV-nál meg hónapokat ültek rajta mire elfogadták, közben természetesen ketyegett a késedelmi kamat... Utólag reklamáltam, hogy azért ne engem büntessenek már, mert náluk van munkaerőhiány, de még azt is elutasították, ki kellett fizetnem az ő hibájukból keletkezett büntetőkamatot is végül...
Az illeték adásvételnél nyilván fáj, mert akkor az embernek pont nincs pénze. Másik oldalról viszont örülj neki, hogy mást nem kell fizetned gyakorlatilag idehaza ingatlanvagyon után. SZJA 5 év után kinullázódik, helyi ingatlanadó jellemzően elhanyagolható, vagy nincs is egyáltalán. Öröklés nem adózik.
Ez a nyomorult illeték is olyan ráadásul, hogy igazán csak egyszer fizeted ki, utána ha ingatlant váltasz (eladsz + veszel) már csak a különbözetre fizeted.
-
VOid
tag
Szia!
Én az OTP-től teljesen más választ kaptam. Az igénylést be lehet adni, ha már van végszerződés (ez kivitelezőtől függ hogy megcsinálják-e neked használatbavételi előtt, nekem pl rugalmasak és megcsinálják OtthonStart miatt).
Ha végig futott az igény, akkor rendelkezésre állás van egészen addig ameddig nem kapja meg a ház a használatbavételit(és utána folyósítanak). A rendelkezésre állási díj sok hitelnél 2% is lehet, de OtthonStartnál, legalábbis az OTP-nél 0%.
Miért érdemes megcsinálni mindent minél hamarabb? Ha esetleg megszűnne a program, mivel az igény már hamarabb fel lett dolgozva a megszűnés előtt, ezért akkor is folyósítják a hitelt.
Azt hangsúlyozom hogy érdemes ezeket ellenőrizni nektek is mielőtt belevágtok, hiszen sok pénzről van szó, de én ezt az infót egy kifejezetten erre szakosodott ügyintézőtől kaptam. -
axioma
Topikgazda
Hat en oda irtam pont illetek csak mas aspektusbol, konkretan nem fogta fel mi a lenyege a kerdesnek, es beidezett tok mas, fizetesi konnyitessel kapcsolatos [amugy is csak copy&paste, nulla ertelmezes] valaszt. Amugy kb. 2 het volt nalam.
En bementem a 3.ker apeh-ba, idopontra, 10 perc alatt megoldottak [ami online nem ment volna - rairni extra szoveget a papirra]
mondjuk me'g nem jott meg hogy jol dolgoztak-e fel, de ez mar fuggetlen attol, hogy se a telefonosok se ez nem jo vagy haszontalan valaszt adott -
rwin5
őstag
válasz
Simivok
üzenetére
[itt - NAV]
Pontosan válaszd ki a dolgokat és akkor hamarabb kerül jó helyre náluk ügyintézőt tekintve. Azt hiszem 30 nap a válaszadási határidő részükről. Van, hogy tényleg 29 napot kell rá várni.
+ értelemszerűen a részletes választ kéreket jelöld meg. -
-
-
Ka999
tag
Sziasztok!
Otthon Start program keretében szeretnék újépítésű lakást vásárolni, de a lakás csak jövő év végén készül el. Raiffeisen banknál azt a választ kaptam, hogy ilyen esetben nem vagyok jogosult, mert Otthon Start hitelt csak akkor kaphatok, ha a vásárolandó ingatlannak már van használatbavételi engedélye. Más bankoknál is ez van?
(Elnézést, ha volt már ez kérdés, próbáltam visszaolvasni) -
axioma
Topikgazda
válasz
Drizzt
üzenetére
Forditva is lehet ertelmezni, csak ket bankrol tudni, ahol nem megy at... de persze koran van, ez is valtozhat, me'g elbiraltak nemigen lehetnek, csak eloszurtek.
A mienk kulonosen pikans lesz ebbol a szempontbol, a sima 50%-on feluli ingatlan epp beepitetlen terulet lesz amikor igenyeljuk a hitelt, ami elotte 'akadaly' ingatlan lett volna... de mire oda jutunk, ez mar meg fog oldodni. -
axioma
Topikgazda
Ha mar szoba kerult, ilyen "ugy hallottam" infok: erste es uni nem fogadja be a "van 15M feletti 50%-om es egy "nem szamit" (15M alatti, haszonelvezetes stb.) ingatlanom" kombikat
(azert ez egy nagyon hot topik, gyanitom hogy lesz ra valami kozponti valasz, es akkor egysegesen kezelik majd) -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Azt tudja esetleg valaki hogy mely bankok hiteleznek vegyes, vagy vályog falazatot ?
Unicredit tudom hogy igen. -
rwin5
őstag
-
-
Gerzsi
tag
van valami gyüjtő csoport ahol a 3%-os trükkös ingatlanhirdetéseket gyüjtitek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Milyen routert?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- További aktív témák...
- 350.000FT HELYETT! SzinteÚJ Ulefone Armor Pad 5 Ultra PROJEKTOROS KIB. KEMÉNY TABLET!!! 1.8kg
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AMD GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 6900 XT / 32GB 3600MHz/ 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest