- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ádám16
addikt
válasz
robag93 #33759 üzenetére
Az addig oké, hogy ha befektetem, jobban jövök ki, de egy életen át nem lehet mindent tőzsdére rakni, hogy majd egyszer többet fog érni infla +5%-kal. 31 éves vagyok, jó lenne nem 50 évesen elkezdeni teljesíteni ezeket a vágyakat. Ettől függetlenül simán igazad lehet. 2 ingatlant menedzselni eszközökkel + több az ingázás is melóhelyekre, nem biztos, hogy megéri.
A második részhez: inkább maradok a jelenlegi színvonalon, mint az, köszi.
-
Ádám16
addikt
válasz
robag93 #33757 üzenetére
Ez jó gondolat.
Talán, ha az inflációval megegyező értékben tudna növekedni az ára (nem tudom, reális-e ez), és 5-10 év múlva ha eladnám + a panelt is, vígan tudnék kertest vásárolni. Addig is lenne hova "kimenekülnöm", lenne mit gondozgatnom, szépítgetnem.
De tényleg elgondolkodtató az is, hogy bérelgetni akár így hétvégére elég lenne, és abban kevesebb a rizikó.Az egyik volt csajom apjának volt egy fullfull úszó háza hajókkal. Komolyan, minden ott töltött napom maga volt a megváltás. Kb. csak mi használtuk btw., fater ritkán lépett le horgászni egyet.
Tuti gazdaságos fenntartani.
-
-
-
válasz
robag93 #33652 üzenetére
Igen teljesen igazad van, de azt veszem észre, hogy azért van kereslet mert az emberek itt Magyarországon mindent gondolkodás nélkül megvesznek! Nem számít a 30 év hitel, teljes eladósodottság sem, nemhiába vannak maxon a kihelyezett hitelek. Személyi és ingatlan egyaránt.
-
-
tototos
addikt
válasz
robag93 #33648 üzenetére
Kellene, de elég nagy rés tátong a kínálatban, így sztem túl vannak árazva. Jelenleg hiányzik a piacról a 2000 és 2010 között épült viszonylag jó elrendezésű házak. Van a 90nm2 körüli ikerház 80 milliós árban(itt ugye kérdés hogy mennyire volt jó építtető), vagy van az 50-60 milliós szocpolból épített ami nincs beszinezve és a tetőteret sem fejezték be, és vannak a kádárkockák amiket vagy felújítottak és most jól néz ki, vagy kb eredeti állapotában árulnak 40 millió környékén.
-
axioma
Topikgazda
válasz
robag93 #33606 üzenetére
Oh, szerinted atirjak a reszletszamolo rendszeruk egy uj tipusu hitel miatt? Az csak egy uj kondilista, nem uj termek.
Anno pont a K&H vagta rank az 1 ev kamatperiodus ellenere a valtozo kamatot csak mert kesobb azt a hitelt valtozos szerzodessel adtak [kieg. kamattam 2005, valoszinuleg az volt hogy epitesi hitel miatt 2006-tol indult a torlesztes, es akkor mar havonta valtozot irtak ala].
Ja es szinten KH fenti hitele, emeltek a hatar fole annyit kamatban, amit csak valtozatlan kamatnal nem muszaj utanahuzni esetre engedett a torveny. Erre mar nem volt idegzetem vegigcsinalni a feljelentgetest. Mindkettonel allami resz is nott, nem csak az enyem. -
Madwe
nagyúr
válasz
robag93 #33580 üzenetére
Ez azért nem feltétlen igaz. Házhoz építésre biztosan háklisabbak, pláne ha fő funkció került bele - pl hozzáépítettek egy szobát, s az ingatlan egyetlen konyhája itt található. ugyanis tudtommal ilyenkor a bank úgy kezeli a hozzáépített részt, mintha nem létezne, s nyilván konyha nélkül értelmezhetetlen az ingatlan.
Egy hozzáépített de be nem jelentett terasz, pláne a kertben található de fel nem tüntetett melléképület vagy pince az általában nem problémás, sok esetben végig se járják a kertet, főleg az ingatlan érdekli őket.
Ettől függetlenül az is lehet hogy más-más a banki gyakorlat. -
axioma
Topikgazda
válasz
robag93 #33549 üzenetére
kivancsisagbol, szerinted nem ovatosabbak az altalad emlitett, median kornyeki emberek a fix kolteseikkel, mint 2022 kornyeken? Sztem itt is extrem megvaltozott a hangulat, hogy mekkora reszet gondolja az atlag hihetonek rakolteni a lakashitelre, az pepitaban a berlesre is ugyanugy vonatkozik (sot, mert az csak koltseg, a torlesztoben van toke).
-
axioma
Topikgazda
válasz
robag93 #33474 üzenetére
Hat azt nem tudom, hogy mi tortenik, de gondolom a "nem csinalsz semmit" nem tul lehetseges, mert ha nem veszed fel a telefont amit vallaltal mint elerhetoseget akkor mar azert is felmondhatnak, ha meg felveszed akkor meg bizonyitekuk van hogy "megtagadtad" a szerzodes adott pontjanak a betartasat. Raadasul tuti hogy ezekkel mar az ugyfelminosites lemegy, fgtl attol hogy a havi torlesztot eppen fizeti-e vagy sem.
-
-
Revolit
senior tag
válasz
robag93 #32531 üzenetére
És akkor a bútorok is mind legyenek kezeletlen fából? Ajtók se lamináltak legyenek gondolom, konyhapult kőből, konyhai eszköz minden rozsdamentes acél stb. Mármint oké, lehetne, de ennyi pénz nincs a világon
Az a bajom ezzel, hogy már minden mérgező meg rákkeltő, itt most konkrétan a kipárolgó anyagokról van szó érzésem szerint, ami légúti betegségeket okozhat. De mi nem? Bármire rákeresek a neten, biztos van egy vélemény, miszerint káros. A fa vágódeszkára is például, miszerint a húslé pl bele eszi magát, és bacitenyészet lesz.
szerk.: Na a másik, axioma írta előttem, hogy linoleum
szervestermészetes anyag, kezelni kell (nem is tudtam). Azt mivel kezeled? Az kevésbé lesz egészségtelen?Amúgy valahogy a fővárosban nem a parkettából kipárolgó anyagoktól félek. Főleg télen, amikor olyan masszív dízelszag van végig az utcán, mert mindenki melegíti a 20 éves koromgyárát...
-
sakal83
addikt
válasz
robag93 #32375 üzenetére
A bejelentesi dokumentacio es a hatosagi bizonyitvany a vegen, ami helyszini ellenorzessel megy.
Észreveszik hidd el😀
En anno csinaltattam egy hazat, ami garazsoskent indult, de a hatosagi utan falaztattam be, es kamubol volt felteve a garazskapu. Elsore nem vettek at, mert nem volt a bejutas biztositva a kapu es a garazsajto kozott. 3 nap alatt kellett lemurvaztatnom.
-
TomMusic
őstag
válasz
robag93 #31562 üzenetére
Igen teljesen jogos, akartam is ezt írni
Bár őszintén szólva ahhoz nem vettem a fáradtságot hogy kiszámoljam melyikkel jár jobban az emberIlletve kérdés, hogy mibe fektetünk. Meg ugye sokan ráadásul nemhogy nem a legjobb hozamokat választják, hanem eleve be se fektetnek. Pl. én is voltam olyan idétlen tavaly, hogy novemberben jöttem rá, hogy befagyasztják a PMÁP-ot, és akkor már késő volt belerakni a lóvét. (Mással voltam elfoglalva).
-
Csabroncka
addikt
válasz
robag93 #31558 üzenetére
Valóban nem tudhatod előre, viszont amivel kevesen vannak tisztában, hogy a saját ingatlan valódi értéke a jelzálogozhatóság - mint érték (ezért fogom a fejem az ilyen külterületi...stb tákolmányokba mi pénzt beleöltek most a népek).
A legfontosabb, hogy a saját bekerülés minél hamarabb kerüljön le az ingatlanról, és utána valamilyen "pénz/érték/vállalkozás/ másik ingatlan" termelő tevékenységet támogató jelzáloggal használd az ingatlan értékét. (szerintem... legalább is én ebben a szemléletben próbálom a saját ingatlanjaimat menedzselni) -
axod
tag
válasz
robag93 #30836 üzenetére
Én is Erste-n keresztül vettem fel, de szerintem ez minden banknál így zajlik. A saját számládra folyosítja a bank, ezt egyből zárolják és onnan utalják át. Ennek költsége attól is függ hány féle hitelt veszel fel (CSOK, MFB, ÁFA visszatérítés stb., ezt mindet egyesével utalják és terhelik). A IV. Kölcsön Folyósítása részben találod meg, ahol kifejezetten felhatalmazod a bankot, hogy a saját számládról átutalja.
Nem korrekt sajnos, ezt max. úgy lehet kivédeni, ha eleve olyan csomagot nyitsz (akár átmenetileg), amivel az utalás kedvezményesen kivitelezhető. -
axioma
Topikgazda
válasz
robag93 #30836 üzenetére
engem is idegesitene, de nem tudom mit lehet csinalni - panaszt irhatsz persze konkret hivatkozas nelkil is, kerdes mi lesz belole
tkm jo kerdes, mert a ktsg nem a csok+ folyositasakor, hanem annak felhasznalasakor tortent, me'g ha automatizalva is, igy _szerintem_ nem a csok-hoz tartozo ktsg [de nezd meg a definiciot, minket nem erint, nem tudom, es csak laikus jogerzekem mondatja] -
-
axioma
Topikgazda
válasz
robag93 #30481 üzenetére
Husegrol volt szo... es az infla emeles foleg ingosagokon elegge indokolt [ha ujerteken terit].
Szoktam ujrakalkulalni, de mi mar 18 eve fizetjuk, sok csoda nincs mar, eleinte valoban voltak nagy csokkenesek [2005-ben a hitelhez 50e-ert adtak ami most 30-valamennyi...]. -
-
Drizzt
nagyúr
válasz
robag93 #30390 üzenetére
Lehet, de én el tudom képzelni a növekvő hitelkamatok hatását is a dologban. Illetve a változó dinamikáját annak, hogy milyen csoportok vásárolnak elsősorban ingatlant. Van olyan érzésem, hogy megint kicsit befektetők felé kezd elmozdulni a pálya, míg az év korábbi részében inkább a saját célú lakhatás lehetett erősebb. De ez csak az én tippem.
-
MrCsiT
addikt
válasz
robag93 #30352 üzenetére
sakal83-al egyet tudok érteni:
"De en tuti az Unicredithez mennek, mert a hitelbiztositassal egyutt verhetetlenek."Én itt írtam pár szót a hitelfedezeti biztosítás bankonként eltérő értelmezéséről.
A két termék nem egészen ugyanarról szól: a hitelfedezeti a visszafizetéssel kapcsolatos problémán segít, de pl. egyéb költséget (temetés, további költségek) nem fedez. Arra való a kockázati életbiztosítás.
Talán ebben a topicban (?) volt szó erről korábban, hogy ki mikor igen és mikor nem kötne ilyeneket. Az általános vélekedés az volt, hogy az ilyen biztosítások szükségessége függ a családi állapottól (hátrahagyottak helyzete) és a hitelnek az egyéb vagyonhoz viszonyított arányától.
-
eladocuccaim
junior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Diablo IV
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest